Clubul mamicilor incepatoare - 11
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Nicole2018
Scris: Tuesday, October 29, 2019 11:24 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/11/2018
Alle.p wrote:
Fetelor, nu mai reu?esc sa tin pasul cu voiLol
Cate v-ati confruntat cu colicii la 6 luni? La cât au trecut? Pe prichindelul meu înca il deranjeaza rau burtica noaptea, mai are cate o criza de plâns în miez de noapte...tot astept sa scapam de ele, dar...pale
Ma gandesc ca se pp ca colicii apar datorita sistemului digestiv nedezvoltat, dar daca înca nu digera lapticul fara disconfort, e ok sa incep diversificarea? O fi pregatit stomacelul lui?pale

Plansul nocturn poate avea mai multe cauze, nu e mereu vorba despre o durere fizica.
Ma gandesc totusi ca pe langa plans observi si miscari are corpului care te duc cu gandul la un disconfort la nivelul aparatului digestiv.

Nu imi mai amintesc exact, dar cred ca oficial despre colici se discuta doar pana la varsta de 3 luni.
Poate merita explorate mai multe variante, somn agitat si disconfort pot fi date si de intolerante, alergii alimentare.
Refluxul poate iar sa dea copiilor somn agitat.

E drept insa ca atata timp cat manifestarile astea nu sunt agresive si nu tulbura dezvoltarea bebelusului medicii le considera normale si nu recomanda medicatie.
Rabdare si sper sa depasiti cat mai rapid perioada asta.

Elena7
Scris: Tuesday, October 29, 2019 11:40 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/2/2015
Multumesc mult fetelor pt incurajari! Astazi sunt un pic mai bine, mai increzatoare in fortele mele!
Sa aveti zile frumoase!
MirelaD
Scris: Tuesday, October 29, 2019 11:57 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/16/2019
fluturash26 wrote:

La noi perioada aia a fost cea mai grea, o piatra de hotar cum s-ar zice care mi-a pus alaptatul la grea incercare..
A mea timp de 3 saptamani nu a mancat absolut deloc ziua, raaaar intr-o zi sa zic ca o pacaleam 1 data pe zi sa stea la san cu semi-intuneric. Cum vroiam sa o pun la san cum incepea sa urle ca din gura de sarpe, nici nu reuseam sa ridic bluza ca stia ce urmeaza...si uite asa a tinut-o 3 saptamani in care a mancat doar noaptea...am vazut ca noaptea mananca bine si am lasat-o asa. Nu aveam practic ce sa ii fac..trebuie incredibil de multa rabdare in perioada aia..

Oh doamne, cred ca ti-a fost incredibil de greu:( sper ca noi sa nu ajungem chiar asa:(( si da, nu prea ai practic ce sa facipale
fluturash26
Scris: Tuesday, October 29, 2019 12:02 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
MirelaD wrote:

Oh doamne, cred ca ti-a fost incredibil de greu:( sper ca noi sa nu ajungem chiar asa:(( si da, nu prea ai practic ce sa facipale

Imi era frica doar sa nu raman fara lapte sau sa se intarce..dar nu a fost cazul. Ea de la nastere nu a fost fan titi, a fost mai ciudatica perioada de bebe, ea plangea si cand o puneam la san si cand termina de mancat o buna perioada...o puneam mai mult cu forta si statea maxim 5 min sa manance..acum s-au inversat lucrurile( imi lungeste bluzaLol ) sa ajunga unde vrea.
AndreeaCD
Scris: Tuesday, October 29, 2019 12:08 PM
Nivel

Inregistrat: 4/26/2018
GeorgianaB wrote:
Cum gestionati anxietatea de separare? Pana acum ceva timp eram bucuroasa ca am un copil independent care putea sa existe si fara sa fiu eu in peisaj o perioada scurta. Acum daca plec este haos, aici ma descurc, ii explic si de multe ori plec fara sa ma vada si este mai bine asa, daca sunt acasa si ma deplasez in alta incapere este jale, ieri de exemplu a venit dupa mine in bucatarie urland, de parca era terorizat. In tot timpul acesta, in casa de exemplu, vreau numai in brate, apoi se impinge, vrea jos si iar in brate. Problema este ca are 11kg, eu 54,scunda, am spatele praf. Stiu ca va trece perioada, sau sper cel putin :))) Dar nu stiu cum sa le gestionez, uneori chiar nu pot sa il iau in brate si se mai da in spectacol, nu stiu daca este ok asa, ma gandesc ca este ok sa invete ca uneori mai sunt si alte treburi de facut, nu se poate chiar tot timpul in brate.

Buna, Georgiana! ?i la noi a aparut anxietatea de separare, de vreo luna asa... Daca plec de acasa fara ea, e ok, pentru ca mereu ii spunem ca mami trebuie sa plece, dar vine repede, o pupam, ne facem papa, ma conduce la u?a ?i e totul bine. În schimb, prin casa e scai. Daca plec dupa apa în bucatarie sau la baie, e jale. Vine dupa mine plângând ?i la fel, ba vrea în brate, ba jos. Ce sa zic, ca nu ?tiu mereu ce e de facut. Maica-mea ma tot pistoneaza sa ii distrag aten?ia cu jucarii sa o plimb prin casa în brate, ca asa face ea, dar eu nu rezist toata ziua cu ea în brate. Plus ca vazusem acum ceva vreme un articol în care nu se recomanda distragerea aten?iei. Cica e mai bine pt ei sa le explicam ca nu se poate în momentul ala în brate, ca avem treaba ca ei sa priceapa treptat ?i no?iunea de refuz. Aici sunt criticata când fac asa, mai ales ca pun asta cel mai mult în practica la somn când ea e rupta, dar nu reu?e?te sa adoarma, eu ii explic ca trebuie sa ne culcam ?i o ?in în brate, de?i ea se împinge în mine. Dar nu dureaza mult ?i adoarme. Asa ca na, pe mine la somn ma critica so?ul de metoda, peste zi ca nu stau cu ea în brate la comanda la critica mama.

Daca ajuta cu ceva, sa ?tii ca pe mine terapeuta ma încurajeaza sa fac fix cum simt. Mi-a zis ca e prea multa presiune în ziua de azi sa se faca anumite lucruri dupa norme, când de fapt ar trb sa ne ghidam atât dupa nevoile copilului dar ?i ale noastre. De ex, daca unele mame sunt ok sa î?i copiii în brate la primul semn de criza de plâns ca pleaca la baie e ok, dar la fel de ok sunt ?i mamele care aleg sa î?i faca nevoile în intimitate ?i ii explica copilului (scuza?i cacofonia) ca dureaza pu?in ?i mami revine, chiar daca el poate plânge sau doar mârâie.
A mea plânge sau se enerveaza ?i la schimbat de scutece sau îmbracat, zici ca ii fac rau. Uneori o lini?te?te daca ii cant sau spun poezii alteori nu merge nimic, asa ca îmi desfa?or activitatea în continuare pe protestele ei.
Adina Mariana
Scris: Tuesday, October 29, 2019 12:35 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Fetelor as vrea cu drag sa va citesc cu atentie si sa va tin pasul dar nu fac fatza.Am citit dar nu va pot raspunde in parte.
Va multumesc pt.sfaturi in parte.

Nicole tare iti multumesc pt.cum ai explicat.Ma ajutat sa iau o hotarare si anume sa nu ii dau suzeta.Cel putin nu inca..imi este teama cum alaptez exclusiv sa nu il influenteze intr-un fel.Si asa inca ne atasam greu la sanul stang,il accepta cu greu.Tocmai pt.acest fapt nu am timp de mine,de forum,de internet pt.ca el toata ziua cere tziti.Acum intr-o ora de 3 ori a cerut si inca nu doarme.Daca scot sanul sta 10 minute si iar incepe sa planga.Cred ca apar si colicii incet dar sigur.Si acuma mi se pare greu dapoi ce va urma.Sper sa fac fatza cu brio.Va pup pe toate.
Alle.p
Scris: Tuesday, October 29, 2019 12:46 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
Aria, din ce am tot citit eu despre blw, trebuie îndeplinite 3 conditii:
+6l
Stat în fundulet nesprijinit
Interes pt mâncare
Mai am timp saptamana asta sa ma informez pt a lua cele mai bune decizii.
Nicole, într-adevar Patrick se trezeste des noaptea din mai multe motive, dar crizele de colici nu le pot confunda. Tipa, se arcuieste, ghemuie?te, are gaze. Se lini?te?te uneori dupa masaj pe burtica si facut mi?cari cu piciorusele. Asa e de la 2s si abia astept sa treacaalcool
alina89
Scris: Tuesday, October 29, 2019 1:09 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Alle, nu trebuie sa stea nesprijinit in fundulet pt a incepe diversificarea, foarte multi nu o fac inca la varsta asta (Al meu aproape de 8 luni a stat). Dar sprijinit nu trebuie sa ii pice capul in fata sau sa se scurga in scaun, sa nu impinga cu limbuta ce are in lingura, sa fie curios cand mancati voi.. curios sa duca la gura, sa imite cu gurita ca si cum ar manca si el.
GeorgianaB
Scris: Tuesday, October 29, 2019 1:17 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
Alle.p wrote:
Aria, din ce am tot citit eu despre blw, trebuie îndeplinite 3 conditii:
+6l
Stat în fundulet nesprijinit
Interes pt mâncare
Mai am timp saptamana asta sa ma informez pt a lua cele mai bune decizii.
Nicole, într-adevar Patrick se trezeste des noaptea din mai multe motive, dar crizele de colici nu le pot confunda. Tipa, se arcuieste, ghemuie?te, are gaze. Se lini?te?te uneori dupa masaj pe burtica si facut mi?cari cu piciorusele. Asa e de la 2s si abia astept sa treacaalcool

Depinde de unde iei informatiile, stiu ca pe anumite grupuri tot circula aceasta informatie ca trebuie sa stea nesustinut in fund pt a incepe diversificarea, nu cred ca este vreun copil care sa stea asa de bine in fund la 6 luni. Chiar daca nu prezintq interes pt mancare se poate exersa in scaunul de masa, sa il pui la masa cu voi parintii in timp ce mancati si el sa va urmareasca gesturile, observand va invata cum sa manance.
GeorgianaB
Scris: Tuesday, October 29, 2019 1:25 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
AndreeaCD wrote:

Buna, Georgiana! ?i la noi a aparut anxietatea de separare, de vreo luna asa... Daca plec de acasa fara ea, e ok, pentru ca mereu ii spunem ca mami trebuie sa plece, dar vine repede, o pupam, ne facem papa, ma conduce la u?a ?i e totul bine. În schimb, prin casa e scai. Daca plec dupa apa în bucatarie sau la baie, e jale. Vine dupa mine plângând ?i la fel, ba vrea în brate, ba jos. Ce sa zic, ca nu ?tiu mereu ce e de facut. Maica-mea ma tot pistoneaza sa ii distrag aten?ia cu jucarii sa o plimb prin casa în brate, ca asa face ea, dar eu nu rezist toata ziua cu ea în brate. Plus ca vazusem acum ceva vreme un articol în care nu se recomanda distragerea aten?iei. Cica e mai bine pt ei sa le explicam ca nu se poate în momentul ala în brate, ca avem treaba ca ei sa priceapa treptat ?i no?iunea de refuz. Aici sunt criticata când fac asa, mai ales ca pun asta cel mai mult în practica la somn când ea e rupta, dar nu reu?e?te sa adoarma, eu ii explic ca trebuie sa ne culcam ?i o ?in în brate, de?i ea se împinge în mine. Dar nu dureaza mult ?i adoarme. Asa ca na, pe mine la somn ma critica so?ul de metoda, peste zi ca nu stau cu ea în brate la comanda la critica mama.

Daca ajuta cu ceva, sa ?tii ca pe mine terapeuta ma încurajeaza sa fac fix cum simt. Mi-a zis ca e prea multa presiune în ziua de azi sa se faca anumite lucruri dupa norme, când de fapt ar trb sa ne ghidam atât dupa nevoile copilului dar ?i ale noastre. De ex, daca unele mame sunt ok sa î?i copiii în brate la primul semn de criza de plâns ca pleaca la baie e ok, dar la fel de ok sunt ?i mamele care aleg sa î?i faca nevoile în intimitate ?i ii explica copilului (scuza?i cacofonia) ca dureaza pu?in ?i mami revine, chiar daca el poate plânge sau doar mârâie.
A mea plânge sau se enerveaza ?i la schimbat de scutece sau îmbracat, zici ca ii fac rau. Uneori o lini?te?te daca ii cant sau spun poezii alteori nu merge nimic, asa ca îmi desfa?or activitatea în continuare pe protestele ei.

Exact asa se comporta si Luca, in casa este scai dupa mine, cand plec nu neaparat pt ca nu fac mare caz din asta si el este ok, rar a plans dupa mine, odata ce am plecat s-a oprit destul de repede. Trebuie cumva un echilibru in gestionarea acestor situatii, cum zici si tu sa tinem cont si de noi. Circula foarte multe tendinte in parenting si asta ma descurajeaza uneori, incerc sa ma mulez dupa nevoile amandurora, vom vedea ce va iesi. La schimbarea scutecului si chiar la somn ii cant ratustele mele sau cantecul cu broscutele, se mai joaca cu crema, uneori chiar nu are stare si ar fugi cu caca la fund :))
Cata123
Scris: Tuesday, October 29, 2019 1:50 PM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2017
Buna, am si eu cateva intrebari legate de diversificare. Sunt in cateva grupuri pe fb dar prefer sa intreb aici, acolo vad ca le place mai mult sa se certe si nu reusesc sa ma lamuresc... intr-un piure de fructe de exemplu, pot sa pun amestec direct un pic de nuca macinata de exemplu, sau toate astea, nuci, migdale etc trebuiesc hidratate inainte? Si hidratarea asta cum se face mai exact? Apoi la fel cu cerealele, pe acolo vad ca se vorbeste de cereale luate de la plafar, fierte in lapte, apoi nu am retinut ce se face cu ele, se pun in piureuri sau date asa? Astea la cutie, speciale pt bebei, gen topfer, nu sunt ok de dat? Eu ma gandeam ca astea se amesteca pur si simplu cu laptele praf, sau ar merge puse si in vreun piure de fructe, sau se fac in alt fel? Multumesc !!!
AriaM
Scris: Tuesday, October 29, 2019 2:14 PM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
AlexandraRr
Scris: Tuesday, October 29, 2019 2:27 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Cata, eu am mers pe autodiversificare, dar iti spun cum fac eu si ce cred.

Nucile si migdalele eu le dau prin razatoare direct in compozitie, nu le hidratez sau altceva inainte. Eu pun in compozitia de la clatite, waffles, briose sau am pus si in ciocolata bebelusului, iaurt si sunt ok. In iaurt le pun cand il scot (il las cam 30 de minute sa ajunga la temperatura camerei) si probabil se si inmoaie desi mie imi ies ca un praf date prin partea cea mai fina a razatorii.
Eu doar orezul, nautul sau perlele de tapioca le-am hidratat pana acum.

Cereale eu am folosit de la topfer puse tot in compozitii dar pe eticheta, la modul de preparare scrie ca se pot pune si in piureul de fructe. Eu nu am facut cu lapte pentru ca este alaptata si cu pompa abia daca scot 5ml insa acum, ca a implinit 1 an ii voi da cu lapte de capra sa vad daca ii plac. Deci tu le poti face si cu lapte praf. Mai exista cereale care contin deja lapte si acelea trebuie preparate cu apa, sa citesti mereu instructiunile de preparare si ce contin. De la plafar am cumparat fulgi de ovaz pe care ii fac faina in blander Lol

Iti las poza cu eticheta de la cereale topfer.
https://ibb.co/jW1zvGr
lore.t.
Scris: Tuesday, October 29, 2019 2:28 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/11/2017
Cata123 wrote:
Buna, am si eu cateva intrebari legate de diversificare. Sunt in cateva grupuri pe fb dar prefer sa intreb aici, acolo vad ca le place mai mult sa se certe si nu reusesc sa ma lamuresc... intr-un piure de fructe de exemplu, pot sa pun amestec direct un pic de nuca macinata de exemplu, sau toate astea, nuci, migdale etc trebuiesc hidratate inainte? Si hidratarea asta cum se face mai exact? Apoi la fel cu cerealele, pe acolo vad ca se vorbeste de cereale luate de la plafar, fierte in lapte, apoi nu am retinut ce se face cu ele, se pun in piureuri sau date asa? Astea la cutie, speciale pt bebei, gen topfer, nu sunt ok de dat? Eu ma gandeam ca astea se amesteca pur si simplu cu laptele praf, sau ar merge puse si in vreun piure de fructe, sau se fac in alt fel? Multumesc !!!

Nucile si migdalele nu trebuie hidratate, doar macinate si le amesteci in ce pireu vrei, terci etc, unele cereale trebuie hidratate in prealabil cum este quinoa de ex, sau semintele de chia. Eu ii faceam terciuri din cereale simple ( grau, ovaz, orz) , gasesti la naturiste dar si in hipermarketuri, le fierbeam in lapte de vaca, dar poti si cu lapte praf sa faci...sau apa si ii mai adaugam la final un fruct razalit sau piure, cum doresti. Eu am evitat sa ii dau gata preparate si chiar si cerealele am luat doar de la naturiste si fara zahar, sare.
AlexandraRr
Scris: Tuesday, October 29, 2019 2:33 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
AriaM wrote:
https://www.theonion.com/study-finds-every-style-of-parenting-produces-disturbed-1819573056

nu stiu daca sa rad sau sa plang.

Este un pic spre extrem dusa ideea dar chestiile de baza cam asa sunt :)) orice am face tot vor avea diverse "sechele" copiii, cum si noi avem si spunem ca nu facem la fel cu ai nostri copii. Nu cred ca avem cum sa fim perfecti. Dar si mediul inconjurator are un impact puternic asupra dezvoltarii copiilor. Generatiile actuale sunt mereu cu ochii in tv, telefon, rar vad copii care se joaca cu mingea, ascunsa, prinsa etc Sunt sigura ca ai nostri copii vor fi si mai afectati de tehnologie si nu neaparat intr-un mod pozitiv. Si da, toata aceasta viata online duce de multe ori la singuratate, depresie etc
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.