Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Bella_Tm wrote:Salutare fetelor! Nu am mai intrat de ceva timp si vad ca ati povestit muuuuulte. - Felicitari Adina pt minunea ta cea mult asteptata! Incet-incet o sa inveti care-i treaba si o sa iti fie mai usor. Legat de dureri, stiu cim e  si eu am nascut natural, epiziotomie, hemoroizi extrem de durerosi si toate cele. In prima saptamana nu puteam sa stau in fund de durere. La mine a durat cam 2 luni sa se retraga hemoroizii si sa nu ma mai doara taietura asa rau. Eu am facut fata in prima saptamana doar cu supozitoare de ketonal (ketomag parca se numeau). La 3 luni am avut contact sexual cu sotul si a fost foarte dureros dar incet-incet a fost mai bine. Deci, rezista! -Felicitari micilor sarbatoriti care au implinit primul lor anisor Eric al meu azi a facut prima doza de vaccin antigripal. Are 75 cm si 9800g  este fan legume, mananca tot ce ii dau si piure si bucati, deci e super din punctul asta de vedere. In schimb nu prea ii plac fructele, mai mult gusta  dar are timp sa le manance Va spuneam ultima data ca pe la 6 luni si-a dat peste cap somnul, ca se trezeste noaptea foarte des si ca vrea si laptic desi el de la 2 luni renuntase la laptic noaptea. Ei bine, ieri am observat ca ii iese primul lui dintisor.  De vreo 3-4 nopti e mai bine ooricum cu somnul, adoarme pe la 23, se trezeste pt laptic pe la 3-4, adoarme imediat, se trezeste iar pt laptic pe la ora 7 apoi adoarme iar pana pe la 9-10. Si in timpul zilei are 2-3 somnuri variabile ca durata (1-2 ore).
Ce emotionant tre sa fie cand ii vezi primul dintisor! ma bucur ca in sfarsit doarme mai bine mititelul |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Ella30 wrote:Multumeac fetelor pt raspunsuri  desi stiam teoria cand m am vazut in fata faptului implinit m am speriat  o sa i fac trecerea treptat ca abia am inceput o cutie de topfer si o perioada o sa i le combin. Sper sa i mearga bine cu noua formula Iulia pediatra a considerat ca trebuie. E mereu rosie la fundulet dupa nr 2 , nu iese zilnic si in plus mananca haotic tare. Initial ne a dat hipp ha dar am discutat cu ea mai bine si am trecut pe hipp combiotic. Le: am gustat si eu hippul si imi pare a avea gust vanilat.
Cate mese are pe zi de mananca haotic ? |
|
| simmo wrote:
Cate mese are pe zi de mananca haotic ?
Sincera sa fiu nici nu stiu sa ti spun, ca sunt mereu dupa ea cu mancarea. Ba tzatza ba lp. Ca idee acum mananca 30 ml, apoi peste 30 min mai cere dar mananca vreo 20..si tot asa. Raaaaar tare mananca si ea 50-60 , si atunci sta mai mult timp pana la urmatoarea masa (cam o ora ). Are si mese de 90 ml dar extrem de rar. Oricum eu ii prepar mereu 90 in ideea ca poate mananca.. A devenit atat de obositor ca si noaptea am batut o pe burtica sa scoata aerul(eu visam ca o bat pe spate).
Si toate astea de la 2 luni. Pana atunci a mancat exact cum scrie pe cutia de topfer. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| [quote=Ella30]Fetelor amm nevoie din nou de ajutorul vostru. Trebuie sa fac trecerea de la topfer la hipp si nu stiu cum, pt ca ea nu mananca o portie de cat scrie pe cutie pt varsta ei, ci cam 90 ml. Eu atat ii prepar ca mai mult nu poate manca odata. Cum sa fac? Pe topfer scrie ca ar trebui sa manance 170 ml. Pe hipp scrie 200 ml. Sa prepar 170 ml si pun o masura de hipp si restul topfer? Ea oricum nu mananca atat..dar daca fac 90 ml cu o masura hipp nu e prea mare doza deodata ?
Le: inca o problema. Masura de hipp eun pic mai mica decat topfer [/quote
Buna, eu am facut odata trecerea de nan la topfer, stiu ce zici ca masura de topfer e mai mare.. Eu nu i am facut niciodata cat scrie pe cutie ci cat stiam ca poate manca. Daca mananca 90 ml, ii dai prima data 60 ml de topfer si 30 hipp, urmatoare masa 30 ml topfer si 60 hipp si urmatoarea dai numai hipp. Folosesti pt topfer masura lui si pt hip masura lui. Mie nu mi a placut topfer, facea cocoloase si cu nan nu am patit niciodata asa..
|
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Bella, ma bucur ca vii cu vesti bune despre piticul tau .
Ella, nu e nici o problema daca tu ii pregatesti 90ml. Eu mereu am facut trecerea treptat, ii dadeam 3 zile cate o masura din cel nou, inca 3 zile 2 masuri apoi doar formula noua daca era ok, asa ne-a zis pediatra dar asta cand am trecut pe formula ha, probabil merge si zilnic sa ii adaugi cate o masura dar nu as face la fiecare masa trecerea. Daca ii schimbi brusc poate sa faca intoleranta si nu e placut :* |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Adina Mariana wrote:Fetelor va multumesc mult pt.sfaturile cu uleiul/baitza.Abia acuma am reusit sa intru sa citesc.Doamne nu am timp deloc,nu stiu cum sa ma organizez.Azi am plans o tura pt.ca imi imaginam ca la nasterea naturala o sa fie mai usoara recuperarea dar eu sunt ft.rau inca si au trecut 11 zile.Ma doare rau zona intima,mai am si hemoroizi imensi si constipata ca de obicei.Am 11 ate din care abia una a cazut azi.Ma mananca,ustura,doare,simt cum se strang atele alea plus ca inca imi curge mult sange.Plangand i-am spus sotului ca numa sa imi treaca zona intima si sa mai imi revin putin dupa le fac eu cu bebe treburile fara probleme dar asa amandoua sa fac fatza e groaznic. Incerc sa fac fatza si cu bebe,il alaptez exclusiv,ma trezeste si noaptea ft.des pt.san si ma dor si sfarcurile tare.Nu am rani dar dor.Uneori nu se poate nici atasa bebe si se inerveaza cum am sfarcurile ft.mici si sanii mari.Eu insist pana prinde sfarcu.Doamne greu este,ma rog sa imi dea Dumnezeu putere.
Pt zona intima am folosit supozitoare cu diclofenac, am evitat sa stau pe partea cu epiziotomia, nici macar in fund normal nu stateam, mai degraba pe o parte, pe cea care nu era cusuta. In Spital a fost foarte de folos colacul acela special pe sezut. Avand in vedere ca ai si multe fire ai mare grija cu constipatia, stiu ce inseamna pt ca am trecut prin aceleasi probleme, nu te vei regla asa usor din alimentatie, mie abia dupa cateva luni mi s_a reglat tranzitul... Dupa externare am folosit o perioada microclisme care ajuta sa eliminj tot si usor, aveam un hemoroid si am aplicat hemorzon unguent. O sa treaca si aceste neplaceri, gandeste-te la lucrurile bune si frumoase care s-au intamplat si o sa fie bine. Atat corpul, cat si mintea are nevoie de timp pt recuperare. Fii blanda cu tine si sa ai rabdare ca lucrurile sa se aseze, vei invata zilnic cum sa faci lucrurile mai bine. |
|
| AlexandraRr wrote:Bella, ma bucur ca vii cu vesti bune despre piticul tau  . Ella, nu e nici o problema daca tu ii pregatesti 90ml. Eu mereu am facut trecerea treptat, ii dadeam 3 zile cate o masura din cel nou, inca 3 zile 2 masuri apoi doar formula noua daca era ok, asa ne-a zis pediatra dar asta cand am trecut pe formula ha, probabil merge si zilnic sa ii adaugi cate o masura dar nu as face la fiecare masa trecerea. Daca ii schimbi brusc poate sa faca intoleranta si nu e placut :*
Nu vom trece zilnic ca nu vreau sa i provoc ceva neplacut, avem timp sa ajungem doar pe hipp acum sper doar sa il tolereze si sa nu o faca pufoasa |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Cata123 wrote:. Mie nu mi a placut topfer, facea cocoloase si cu nan nu am patit niciodata asa..
Eu nu am patit niciodata :( respecti temperatura de preparare? desi cred ca am facut de cateva ori si cand eram plecata si nu puteam incalzi apa si tot nu am avut cocoloase. Dar e drept ca aptamil si nan aveau alta consistenta, era altfel praful. |
|
| Cata123 wrote:[quote=Ella30]Fetelor amm nevoie din nou de ajutorul vostru. Trebuie sa fac trecerea de la topfer la hipp si nu stiu cum, pt ca ea nu mananca o portie de cat scrie pe cutie pt varsta ei, ci cam 90 ml. Eu atat ii prepar ca mai mult nu poate manca odata. Cum sa fac? Pe topfer scrie ca ar trebui sa manance 170 ml. Pe hipp scrie 200 ml. Sa prepar 170 ml si pun o masura de hipp si restul topfer? Ea oricum nu mananca atat..dar daca fac 90 ml cu o masura hipp nu e prea mare doza deodata ? Le: inca o problema. Masura de hipp eun pic mai mica decat topfer  [/quote Buna, eu am facut odata trecerea de nan la topfer, stiu ce zici ca masura de topfer e mai mare.. Eu nu i am facut niciodata cat scrie pe cutie ci cat stiam ca poate manca. Daca mananca 90 ml, ii dai prima data 60 ml de topfer si 30 hipp, urmatoare masa 30 ml topfer si 60 hipp si urmatoarea dai numai hipp. Folosesti pt topfer masura lui si pt hip masura lui. Mie nu mi a placut topfer, facea cocoloase si cu nan nu am patit niciodata asa..
La mine nu face cocoloase. Dar sincer nu mi place mirosul, parca miroase a imbacsit dupa 5 min de la preparare. Nu stiu sa l explic, dar e urat tare. Gustul in schimb e bunisor. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Ella30 wrote:
Sincera sa fiu nici nu stiu sa ti spun, ca sunt mereu dupa ea cu mancarea. Ba tzatza ba lp. Ca idee acum mananca 30 ml, apoi peste 30 min mai cere dar mananca vreo 20..si tot asa. Raaaaar tare mananca si ea 50-60 , si atunci sta mai mult timp pana la urmatoarea masa (cam o ora ). Are si mese de 90 ml dar extrem de rar. Oricum eu ii prepar mereu 90 in ideea ca poate mananca.. A devenit atat de obositor ca si noaptea am batut o pe burtica sa scoata aerul(eu visam ca o bat pe spate).
Si toate astea de la 2 luni. Pana atunci a mancat exact cum scrie pe cutia de topfer.
Nici mie nu imi mananca asa cum scrie pe cutie.
Bebelinul meu a avut doar cateva zile la un momentdat cand cerea din ora in ora. Acum incerc sa-i dau lp la un interval de 2,5-3h in timpul zilei. Inainte sa-i dau lp il pun la san, dar tot mai vrea completare (nu am sanii suficienti de plini pentru el). Doar ca el sta la un biberon si 1h ca sa-l manance. Deci cu 7 mese pe zi, noi stam vreo 7h la masa + cat mai sta la san. Nu neg ca au fost mese care le-a terminat si in 30 min.
Nu o sa se faca pufoasa de la hipp fetita; o sa creasca cum trebuie :) |
|
| simmo wrote:
Nici mie nu imi mananca asa cum scrie pe cutie.
Bebelinul meu a avut doar cateva zile la un momentdat cand cerea din ora in ora. Acum incerc sa-i dau lp la un interval de 2,5-3h in timpul zilei. Inainte sa-i dau lp il pun la san, dar tot mai vrea completare (nu am sanii suficienti de plini pentru el). Doar ca el sta la un biberon si 1h ca sa-l manance. Deci cu 7 mese pe zi, noi stam vreo 7h la masa + cat mai sta la san. Nu neg ca au fost mese care le-a terminat si in 30 min.
Nu o sa se faca pufoasa de la hipp fetita; o sa creasca cum trebuie :)
Tot asa ii dau si eu, doar ca ea nu goleste sanii mereu..se enerveaza si pur si simplu refuza. Atunci vin cu sns si asa ii dau completarea. Ce ramane in sani mulg daca am cand, daca nu la urmatoarea masa. E mai obositor decat cand era nou nascuta sincer, si deja ma resimt.
Hi hi, ea e carnoasa cum zice pediatra, si as vrea sa ramana asa
Ot: si iar n am somn..si iar bantui pe aici si citesc tot ce prind |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 96
| Buna mamici Fetita mea refuza in continuare mâncarea vrea doar san. I am facut analize si se pare ca are ceva probleme cu coagularea sângelui si lipsa de fier. Astazi a sunat doctorul si mi a zis ca timp de 3 luni va trebui sa i dau fier si vitamina k dupa care repetam analizele. Sper sa înceapa si ea cat mai curand sa manance Saptamana viitoare avem programare la vaccinul de 1 an si am ceva emotii sa nu aibe reactii adverse.
Ps:De o saptamana a inceput sa mearga si deabusilea usor usor ajungem si noi la urmatorul pas-mersul |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 5996
| GeorgianaB wrote:
Pt zona intima am folosit supozitoare cu diclofenac, am evitat sa stau pe partea cu epiziotomia, nici macar in fund normal nu stateam, mai degraba pe o parte, pe cea care nu era cusuta. In Spital a fost foarte de folos colacul acela special pe sezut. Avand in vedere ca ai si multe fire ai mare grija cu constipatia, stiu ce inseamna pt ca am trecut prin aceleasi probleme, nu te vei regla asa usor din alimentatie, mie abia dupa cateva luni mi s_a reglat tranzitul... Dupa externare am folosit o perioada microclisme care ajuta sa eliminj tot si usor, aveam un hemoroid si am aplicat hemorzon unguent. O sa treaca si aceste neplaceri, gandeste-te la lucrurile bune si frumoase care s-au intamplat si o sa fie bine. Atat corpul, cat si mintea are nevoie de timp pt recuperare. Fii blanda cu tine si sa ai rabdare ca lucrurile sa se aseze, vei invata zilnic cum sa faci lucrurile mai bine.
Exact supozitoare cu diclofenac imi pun si eu altfel nu rezist asa ma doare.Imi puneam 2 pe zi,acuma pun 1 am mai redus din ele si nu stiu cat timp am voie sa tot iau.Ai idee?Pe dreapta imi este epiziotomia si la fel stau doar pe stanga,defapt oricum nu pot sta in fund deloc chiar si cand mananc stau in picioare iti multumesc pt.sfaturi.O sa incerc sa fiu tare..m-am obisnuit cu hemoroizii deja,pot sa le fac fatza dar cu cusaturile combinate cu hemoroizii deja e greu.Folosesc si eu un unguent care ma ajuta cat de cat. |
|

| Ella30 wrote:
Adina cu atasarea fetele te pot ajuta mai bine, dar nu tre sa prinda sfarcul ci areola. Areola sa o aiba cat mai mult in gurita. O sa treaca, trebuie sa ai putintica rabdare ca vor trece toate. Daca a cazut o ata urmeaza si urmatoarele cat de curand. Pt constipatie poti pune supozitor cu glicerina si poti lua carbune. De sange nu stiu sa spun daca e bine, la mine s a oprit totul dupa 8 zile. Ai rabdare cu tine si incet incet o sa inveti sa te organizezi, vei fi mai relaxata si toate vor decurge de la sine. Pupici muuulti!
ma invat eu pe mine incet dar sigur ca nu am alta varianta.Cu atasarea sunt bagate intr-un grup pe fb si tot citesc acolo.Eu il atasez corect dar fiind ft.mic sfarcu il prinde greu.Dar sper in timp sa se formeze ca ar fi un chin sa ma tot chinui asa cat timp il alaptez.Mersi pt sfaturi Despre ce carbune e vorba?nu am auzit inca... |
|

| Bella_Tm wrote:Salutare fetelor! Nu am mai intrat de ceva timp si vad ca ati povestit muuuuulte. - Felicitari Adina pt minunea ta cea mult asteptata! Incet-incet o sa inveti care-i treaba si o sa iti fie mai usor. Legat de dureri, stiu cim e  si eu am nascut natural, epiziotomie, hemoroizi extrem de durerosi si toate cele. In prima saptamana nu puteam sa stau in fund de durere. La mine a durat cam 2 luni sa se retraga hemoroizii si sa nu ma mai doara taietura asa rau. Eu am facut fata in prima saptamana doar cu supozitoare de ketonal (ketomag parca se numeau). La 3 luni am avut contact sexual cu sotul si a fost foarte dureros dar incet-incet a fost mai bine. Deci, rezista! -Felicitari micilor sarbatoriti care au implinit primul lor anisor Eric al meu azi a facut prima doza de vaccin antigripal. Are 75 cm si 9800g  este fan legume, mananca tot ce ii dau si piure si bucati, deci e super din punctul asta de vedere. In schimb nu prea ii plac fructele, mai mult gusta  dar are timp sa le manance Va spuneam ultima data ca pe la 6 luni si-a dat peste cap somnul, ca se trezeste noaptea foarte des si ca vrea si laptic desi el de la 2 luni renuntase la laptic noaptea. Ei bine, ieri am observat ca ii iese primul lui dintisor.  De vreo 3-4 nopti e mai bine ooricum cu somnul, adoarme pe la 23, se trezeste pt laptic pe la 3-4, adoarme imediat, se trezeste iar pt laptic pe la ora 7 apoi adoarme iar pana pe la 9-10. Si in timpul zilei are 2-3 somnuri variabile ca durata (1-2 ore). Cred ca doar cine trece prin asta stie cum este.Eu nu imi imaginam ca o sa fie chiar atat de dureros si recuperarea atat de lunga.Am spus ca daca nasc natural,sigur o sa fie totul perfect.Da nu ii perfect nimic,ii al naibi de greu si inca mai dureaza la cat de prinse am vazut ca sunt atele alea acolo.Doamne Fereste...ca inca is socata.De contact sexual am si uitat cum este,nici nu imi pot imagina cat mai este pana atunci.Parca nu o sa treaca veci durerea asa ma simt. Ma bucur ca sunteti bine |
|
|