Clubul mamicilor incepatoare - 10
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AlexandraRr
Scris: Friday, October 25, 2019 12:36 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/13/2017
Mirela, la mine cade foarte mult parul si acum. Totusi chiar daca raman cu un pumn de par in mana nu e foarte rar deci cumva se regenereaza :)) eu aspir zilnic de cand circula pitica pe jos si nu il mai vad macar :))

Adina, e normal inca sa se mai duca pielea. Eu am spalat-o zilnic mereu, pana acum nu am gasit motiv sa sarim o seara peste baita, este deja si un fel de ritual, dupa baita merge direct la somn :)) cand am inceput diversificarea o spalam de 3 ori pe zi si pe cap, nu vrei sa stii cum arata dupa o masa Lol ca si idee pana pe la 2 luni o spalam zilnic si pe par tocmai pentru a se curata pielea bine, apoi o zi da una nu si acum o spal de 2 ori pe saptamana sau la nevoie dupa masa Lol (pe par ma refer)

cu ulei citisem undeva sau ne-au zis la puericultura, nu mai stiu ca ar bloca porii si nu e bine sa ii dam pe bebelusi. Pentru a hidrata mai bine pielea il poti da inainte de baita si asa nici nu ramane mult in piele (oricat de natural ar fi tot e procesat) si hidrateaza bine chiar daca il clatesti la baita :* eu am incercat crema de la topfer si weleda, ambele ok dar foarte rar a trebuit sa o dau :*
MirelaD
Scris: Friday, October 25, 2019 1:12 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/16/2019
Iulia13 wrote:

?i eu planuiesc de multe ori lucrul asta ?i nu prea îmi iese.. Ori dus, ori spalat pe cap rapid ?i aia e Hilar spor la partea a doua ?i sa reu?e?ti sa o duci pana la capat. ?i eu trebuie sa ma spal pe cap, dar diseara tot asa când e so?ul acasa.

In legatura cu leganatul, la noi sincer dintr-odata nu a mai vrut.. Plangea mult când o puneam sa o adorm pe perna ?i sa o legan. Eu cred, de fapt cred ca cel mai sigur nu a mai vrut leganata deoarece mama mi-a înva?at-o asa. De pu?inele ori când o duceam la ea, doar o infasa ?i o lasa sa adoarma singura ?i ea s-a înva?at asa. Oricum ma bucura enorm lucrul asta, am o nepotica de 9 luni care ?i acum o leagana mamica ei ca sa adoarma..

Hai ca am reusit azi dimineata sa ma spal pe cap, dar asa la modul fugitiv, nici nu m-am bagat in cada..asa imbracata la marginea cazii:)))Lol
Eu de fapt o adorm in brate, la verticala plimbandu-ma cu ea prin casa..mai putin leganat..la un momentat dupa scancit/gangurit/plâns dupa caz, pune capul pe umarul meu si adoarme..
Si mie imi mai vine in cap ideea ca numai asa va adormi, dar momentan nu am alta solutie si vreau sa o tin aproape cat simte ea nevoia..poate cu timpul vom incerca si alte abordari:)
MirelaD
Scris: Friday, October 25, 2019 1:15 PM
Nivel

fluturash26 wrote:

Eu nu am luat nimic, imi cumparasem magneziu dar l-a luat sotu pana la urmaLol sa stii ca asa cum cade asa va creste si la loc, nu iti face griji pentru asta. E ceva fiziologic, la mine a inceput de la 3 luni si a cazut pana pe la vreo 6 cand a inceput regenerarea...ras

Pff Doamne ajuta sa fie asa cum spui, numai sa nu raman cheala pana atunciCrazy
Ella30
Scris: Friday, October 25, 2019 4:39 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
MirelaD wrote:

Si noi suntem lungute, aveam 64.5 :) si vreo 6400g:) dar si eu si tati suntem niste persoane inalte deci ne asteptam sa fie asa si eva:)

Eu sunt mignona, tati e mai inaltut dar nu exageratLol

Cat despre caderea parului, la mine deja se vede pielea capului. Noroc ca il am lung si pot acoperi. Nu folosesc nimic deosebit pt ca nu stiu ce sa folosesc. Sper sa revina curand parul inapoi plans
Ella30
Scris: Friday, October 25, 2019 4:41 PM
Nivel

Iulia13 wrote:

La mine cu so?ul seamana, el e înalt tare Lol ?i am vrut sa-i semene lui chiar daca aproape în fiecare luna i-am schimbat hainele mai ales ca am nascut-o ?i de 48 cm Crazy
Medicul de familie mereu se mira când o masoara ?i vede cât a crescut Lol

Uuuu ce fainhearts computerlove
Ella30
Scris: Friday, October 25, 2019 4:44 PM
Nivel

Adina noi facem tot asa, o zi da si una nu baie. E normal sa se mai cojeasca putin. Nu o dau cu creme sau uleiuri, folosesc doar ocazioanl uleiul de cocosDistanceKiss
Ella30
Scris: Friday, October 25, 2019 4:54 PM
Nivel

Fetelor amm nevoie din nou de ajutorul vostru. Trebuie sa fac trecerea de la topfer la hipp si nu stiu cum, pt ca ea nu mananca o portie de cat scrie pe cutie pt varsta ei, ci cam 90 ml. Eu atat ii prepar ca mai mult nu poate manca odata.
Cum sa fac? Pe topfer scrie ca ar trebui sa manance 170 ml. Pe hipp scrie 200 ml. Sa prepar 170 ml si pun o masura de hipp si restul topfer? Ea oricum nu mananca atat..dar daca fac 90 ml cu o masura hipp nu e prea mare doza deodata ?

Le: inca o problema. Masura de hipp eun pic mai mica decat topferBig Surprise
MirelaD
Scris: Friday, October 25, 2019 5:32 PM
Nivel

Ella, din pacate eu nu te pot ajuta la capitolul lp..nu stiu absolut nimic:(

Adina, noi pana de curand i-am facut baita fetei la 2 zile, dar de ceva vreme ii facem zilnic, incercam sa ii facem o rutina seara inainte de somn. Si apoi masaj cu ulei de cocos, cum spunea si ella. Pe cap nu ii facem zilnic cam tot la 2 zile.
alina89
Scris: Friday, October 25, 2019 5:41 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Ella30 wrote:
Fetelor amm nevoie din nou de ajutorul vostru. Trebuie sa fac trecerea de la topfer la hipp si nu stiu cum, pt ca ea nu mananca o portie de cat scrie pe cutie pt varsta ei, ci cam 90 ml. Eu atat ii prepar ca mai mult nu poate manca odata.
Cum sa fac? Pe topfer scrie ca ar trebui sa manance 170 ml. Pe hipp scrie 200 ml. Sa prepar 170 ml si pun o masura de hipp si restul topfer? Ea oricum nu mananca atat..dar daca fac 90 ml cu o masura hipp nu e prea mare doza deodata ?

Pai ii prepari ca pana acum. 90ml inseamna 3 doze, atunci 90ml ii faci si din hipp. Trecerea o faci treptat, 2 doze lpvechi 1 doza lpnou amestecate in acelasi biberon, apoi 1 doza lpvechi 2 lpnoi si in final doar 3 doze lpnou.
simmo
Scris: Friday, October 25, 2019 7:14 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Ella30 wrote:

Subscriu ce a zis Alina. Eu am tinut o saptamana cu 2lp organic + 1lp anti, dupa care am marit doza de anti. Nu i-am schimbat doza in aceasi zi. Asa am facut eu. Nu este obligatoriu sa se faca asa.
Iulia13
Scris: Friday, October 25, 2019 7:18 PM
Nivel

Inregistrat: 11/8/2017
Ella30 wrote:

Exact cum ?i-a zis ?i Alina, asa am procedat ?i eu când am trecut de la nan la Topfer. Scuze ca te întreb, de ce îl schimbi? Vrei tu sau asa ?i-a recomandat pediatrul? ?i la noi trebuie sa manânce 170, dar mai mult de 120 nu-i fac ca nu poate manca. De regula manânca între 90-110 pe masa
Adina Mariana
Scris: Friday, October 25, 2019 7:42 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Fetelor va multumesc mult pt.sfaturile cu uleiul/baitza.Abia acuma am reusit sa intru sa citesc.Doamne nu am timp deloc,nu stiu cum sa ma organizez.Azi am plans o tura pt.ca imi imaginam ca la nasterea naturala o sa fie mai usoara recuperarea dar eu sunt ft.rau inca si au trecut 11 zile.Ma doare rau zona intima,mai am si hemoroizi imensi si constipata ca de obicei.Am 11 ate din care abia una a cazut azi.Ma mananca,ustura,doare,simt cum se strang atele alea plus ca inca imi curge mult sange.Plangand i-am spus sotului ca numa sa imi treaca zona intima si sa mai imi revin putin dupa le fac eu cu bebe treburile fara probleme dar asa amandoua sa fac fatza e groaznic.
Incerc sa fac fatza si cu bebe,il alaptez exclusiv,ma trezeste si noaptea ft.des pt.san si ma dor si sfarcurile tare.Nu am rani dar dor.Uneori nu se poate nici atasa bebe si se inerveaza cum am sfarcurile ft.mici si sanii mari.Eu insist pana prinde sfarcu.Doamne greu este,ma rog sa imi dea Dumnezeu putere.
Bella_Tm
Scris: Friday, October 25, 2019 8:27 PM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2018
Salutare fetelor! Nu am mai intrat de ceva timp si vad ca ati povestit muuuuulte.

- Felicitari Adina pt minunea ta cea mult asteptata! Incet-incet o sa inveti care-i treaba si o sa iti fie mai usor. Legat de dureri, stiu cim e Bye2 si eu am nascut natural, epiziotomie, hemoroizi extrem de durerosi si toate cele. In prima saptamana nu puteam sa stau in fund de durere. La mine a durat cam 2 luni sa se retraga hemoroizii si sa nu ma mai doara taietura asa rau. Eu am facut fata in prima saptamana doar cu supozitoare de ketonal (ketomag parca se numeau). La 3 luni am avut contact sexual cu sotul si a fost foarte dureros dar incet-incet a fost mai bine. Deci, rezista!

-Felicitari micilor sarbatoriti care au implinit primul lor anisor hearts

Eric al meu azi a facut prima doza de vaccin antigripal. Are 75 cm si 9800g coeur este fan legume, mananca tot ce ii dau si piure si bucati, deci e super din punctul asta de vedere. In schimb nu prea ii plac fructele, mai mult gusta ras dar are timp sa le manance Lol
Va spuneam ultima data ca pe la 6 luni si-a dat peste cap somnul, ca se trezeste noaptea foarte des si ca vrea si laptic desi el de la 2 luni renuntase la laptic noaptea. Ei bine, ieri am observat ca ii iese primul lui dintisor. love De vreo 3-4 nopti e mai bine ooricum cu somnul, adoarme pe la 23, se trezeste pt laptic pe la 3-4, adoarme imediat, se trezeste iar pt laptic pe la ora 7 apoi adoarme iar pana pe la 9-10. Si in timpul zilei are 2-3 somnuri variabile ca durata (1-2 ore).
Ella30
Scris: Friday, October 25, 2019 9:30 PM
Nivel

Multumeac fetelor pt raspunsuriDistanceKiss desi stiam teoria cand m am vazut in fata faptului implinit m am speriatLol o sa i fac trecerea treptat ca abia am inceput o cutie de topfer si o perioada o sa i le combin. Sper sa i mearga bine cu noua formulaHands

Iulia pediatra a considerat ca trebuie. E mereu rosie la fundulet dupa nr 2 , nu iese zilnic si in plus mananca haotic tare. Initial ne a dat hipp ha dar am discutat cu ea mai bine si am trecut pe hipp combiotic.

Le: am gustat si eu hippul si imi pare a avea gust vanilat.
Ella30
Scris: Friday, October 25, 2019 9:36 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Fetelor va multumesc mult pt.sfaturile cu uleiul/baitza.Abia acuma am reusit sa intru sa citesc.Doamne nu am timp deloc,nu stiu cum sa ma organizez.Azi am plans o tura pt.ca imi imaginam ca la nasterea naturala o sa fie mai usoara recuperarea dar eu sunt ft.rau inca si au trecut 11 zile.Ma doare rau zona intima,mai am si hemoroizi imensi si constipata ca de obicei.Am 11 ate din care abia una a cazut azi.Ma mananca,ustura,doare,simt cum se strang atele alea plus ca inca imi curge mult sange.Plangand i-am spus sotului ca numa sa imi treaca zona intima si sa mai imi revin putin dupa le fac eu cu bebe treburile fara probleme dar asa amandoua sa fac fatza e groaznic.
Incerc sa fac fatza si cu bebe,il alaptez exclusiv,ma trezeste si noaptea ft.des pt.san si ma dor si sfarcurile tare.Nu am rani dar dor.Uneori nu se poate nici atasa bebe si se inerveaza cum am sfarcurile ft.mici si sanii mari.Eu insist pana prinde sfarcu.Doamne greu este,ma rog sa imi dea Dumnezeu putere.

Adina cu atasarea fetele te pot ajuta mai bine, dar nu tre sa prinda sfarcul ci areola. Areola sa o aiba cat mai mult in gurita.
O sa treaca, trebuie sa ai putintica rabdare ca vor trece toate. Daca a cazut o ata urmeaza si urmatoarele cat de curand.
Pt constipatie poti pune supozitor cu glicerina si poti lua carbune.
De sange nu stiu sa spun daca e bine, la mine s a oprit totul dupa 8 zile.
Ai rabdare cu tine si incet incet o sa inveti sa te organizezi, vei fi mai relaxata si toate vor decurge de la sine.
Pupici muuulti!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.