Clubul mamicilor incepatoare - 10
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreea06
Scris: Wednesday, August 7, 2019 6:35 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
MirelaD wrote:

Scuze daca o sa par nestiutoare, dar temperatura o luam la subrat sau in fundulet? O sa fiu si eu pregatita cu sosetele ude..off poate scapam usor

In fundic. Sau pe frunte se mai poate si daca e acolo sau il simti fierbinte, se ia si rectal. Noi folosim mai des la frunte in episoadele de febra cat sa ne dam seama daca scade/creste, si din cand in cand (in alte 2- 3 zile de febra de ex) luam si rectal, ca altfel l-am chinui des, nu sta la masurat asa.. la subrat eu stiu ca nu e corecta la varsta asa mica..
Andreea06
Scris: Wednesday, August 7, 2019 6:40 PM
Nivel

MirelaD wrote:

MultumescCheek Kiss oare temperatura critica peste care sa pun supozitor difera de la medic la medic? Vad la tine 38.5 nu as vrea nici sa ii pun prea devreme daca nu e cazul.

Peste 38,5 se intervine, sub se lasa corpul sa lupte si se urmareste si se lasa dezbracat (doar pampi). Se trateaza copilul nu termometru, febra nu e bau bau decat daca creste mult si nu reactioneaza la tratament si daca copilul e molesit. Daca se joaca si e activ dar are 38,5, se urmareste doar, se dezbraca.. dar il lasi in pace in rest :)
Andreea06
Scris: Wednesday, August 7, 2019 6:44 PM
Nivel

Ella30 wrote:
Mamici, eu sunt fata cu dilemele, certati ma daca va stresezLol
Nella si Alexandra citeam la meniuri bebelusesti ca vi s a recomandat calciu doar la o analiza a capsorului. La fel am patit si eu, inclusiv intrebarea despre carente, desi n am avut nici una. Toate astea de la pediatra, mf a zis fara nici o privire asupra fetei sa i dau calciu 10 zile lunar.
Acum va intreb..cum sa ii spun dr ca eu vreau analize pt fata , sa vad mai intai daca are nevoie de calciu ? La cum e mf, se va simti jignita si se va enerva.

Si inca ceva. Am zis ca dupa vaccin daca nu mi place abordarea ei (nu e blanda, nu are rabdare cu fata daca plange, etc) o voi schimba. Pot sa merg pur si simplu la alt dr si sa o inscriu sau e nevoie sa i iau fisa ? Ca mai mult ca sigur va reactiona mai urat si eu inca am hormonii de la nastere activati si n as vrea sa plangLol

Intre timp noi suntem bine, facem exercitiile la picioruse cu teama pana vine kineto din co, inca papam mixt, dormim un pic mai mult noaptea. Am renuntat la colidep pt ca am concluzionat ca de la el plangea fata de ramanea fara suflu, de cand nu l a mai luat e tot sofia noastra jucausa newclap constipatia nu prea reusim sa o tratam..dar incercam..

Cand mi-am schimbat mf din alt oras, nu am
Plecat de la el cu dosare si fise.. deci aici m-am inscris la un mf si ea a a cerut dosarul meu dincolo. Asa am inteles ca se face.. gaseste un mf bun si poti suna sa zici ca vrei la el/ea si cum se procedeaza :)
Nela
Scris: Wednesday, August 7, 2019 7:29 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 6/18/2018
Ella30 wrote:
Nella si Alexandra citeam la meniuri bebelusesti ca vi s a recomandat calciu doar la o analiza a capsorului. La fel am patit si eu, inclusiv intrebarea despre carente, desi n am avut nici una. Toate astea de la pediatra, mf a zis fara nici o privire asupra fetei sa i dau calciu 10 zile lunar.
Acum va intreb..cum sa ii spun dr ca eu vreau analize pt fata , sa vad mai intai daca are nevoie de calciu ? La cum e mf, se va simti jignita si se va enerva.

Si inca ceva. Am zis ca dupa vaccin daca nu mi place abordarea ei (nu e blanda, nu are rabdare cu fata daca plange, etc) o voi schimba. Pot sa merg pur si simplu la alt dr si sa o inscriu sau e nevoie sa i iau fisa ? Ca mai mult ca sigur va reactiona mai urat si eu inca am hormonii de la nastere activati si n as vrea sa plangLol

Intre timp noi suntem bine, facem exercitiile la picioruse cu teama pana vine kineto din co, inca papam mixt, dormim un pic mai mult noaptea. Am renuntat la colidep pt ca am concluzionat ca de la el plangea fata de ramanea fara suflu, de cand nu l a mai luat e tot sofia noastra jucausa newclap constipatia nu prea reusim sa o tratam..dar incercam..

Ella, eu daca as putea da timpul înapoi când am fost la control la pediatru, as întreba de mai multe ori "de ce? "/"pentru ce? " Nu ?tiu ce se întâmpla cu mine, dar numai la primul control al ei am fost cum ar fi trebuit sa fiu. Poate ?i din cauza ca a venit ?i tatal fetei ?i am putut avea o conversa?ie fara stres pentru fata. Asa, începea discu?ia importanta când o imbracam ?i hârtia aia de pe "patul" acela sau cum se nume?te aluneca sub ea, fata se misca în colo ?i în coace, normal ?i nu puteam fi atenta, ?i nici n-am zis nimic... uff Nu ?tiu de ce, dar eram concentrata la fata. Deci, pediatra e una buna, nu cred ca ar zice aiureli, însa poate zice ceva si preventiv. Ma refer la vreun medicament. Cum i-a dat fetei fier. Aici sunt cu semne de întrebare. Referitor la brânzica preparata cu calciu....cred ca-i fac asa cum zice ea ?i ii dau copilului doar o data pe saptamâna. Nu cred ca o sa fie prea mult. ?tiam ca vitamina d3 are nevoie de calciu pentru a se impregna (nu-i bun cuvântul, dar a adormit fata lânga mine ?i se aude cum scriu Lol) în corp, deci n-o fi rau. Vad ?i cu fierul ce fac, poate ii dau ?i o monitorizez îndeaproape ?i de ceva opresc repede. Vorbesc ?i cu MF, sa mai aud o parere. Totu?i, eu am ajuns la concluzia ca medicul e medic, asta daca bineîn?eles are recomandari bune. Asta e esen?ial. Ziceai ca vrei sa pleci de la MF.... ?i eu cred da o sa se cam incrunte, dar baga o minciunica. Spune-i ca vrea soacra neaparat sa o înscrii la MF al ei, sau tatal copilului. Big Laugh Ceva de genul. Î?i dai seama, pleaca pacientul, bani mai putini. Aaaaa, daca chiar vrei sa-i faci analize copilului, ii spui ca ai prefera sa vezi ce zic ?i ni?te rezultate la analize. Cheek Kiss
Bella_Tm
Scris: Wednesday, August 7, 2019 9:21 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/23/2018
La vaccinul de la 2 luni a plans putin si seara a facut febra 38.5, i-am administrat supozitor cu paracetamol si imediat i-a scazut. Nu a mai fost apoi nevoie de altul. La 3 luni i-am facut Rotarix (noua pediatra ne-a spus ca la 3 si la 5 luni sa facem Rotarix ca sa lasam o pauza de la cele de la 2 si 4 luni).
Noi am decalat vaccinurile cu aprox 2 sapt ca a fost racit la 2 luni. Vineri mergem sa il facem pe cel de 4 luni.
Temperatura eu i-o masor rectal si scad 0.5 grade (asa scria in instructiunile termometrului, asa mi-a spus si pediatra).
AlexandraRr
Scris: Wednesday, August 7, 2019 9:25 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/13/2017
Ella, daca pana acum nu ai mers des la medic vei vedea de acum in colo cum este Lol multi nu ar trebui sa profeseze :(
Eu am primit din maternitate recomandare de calciu pentru fetita dar am semnat ca nu sunt de acord cu administrarea iar acasa nu i-am dat. Pe scrisoarea medicala de exemplu (cea din maternitate) scrie sa ii dau apa intre mesele de lapte pale si e semnata de un medic primar pediatru Lol daca as fi ascultat toate sfaturile primite pana acum nu cred ca era ok.

Luni am mers la vaccin la alta pediatra si foarte mirata m-a intrebat cum de nu i-am dat calciu niciodata pana acum si a tacut cand i-am aratat analizele. O parte masoara fontanela anterioara, iti spun ca e mare (fara sa iti spuna dimensiunea etc) si sa ii dai calciu cu d3! Ei bine, nu asa se diagnosticheaza rahitismul iar asta e un caz fericit chiar, unii nici nu se uita la copil, dau anumite medicamente doar pentru ca "asa se face" ;))

Nu vreau sa aprofundez prea mult subiectul, exista multe teorii si pana la urma fiecare face cum crede ca e mai bine, parerea mea a fost ca isi ia calciul din lapte si e suficient atata timp cat copilul e alaptat sau primeste formula si mi-a fost frica sa nu se depuna calciul in exces pe diferite organe de la varsta asta. Dar repet, este doar parerea mea si mi-am asumat toate deciziile luate.

Daca vrei sa te transferi la alt mf mergi la cel la care vrei apoi suna fostul mf doar ca sa anunti ca te-ai inscris la altcineva pentru a nu primi ambii bani pentru tine, dosarul il transfera ei. Eu cand merg la mf si imi da anumite recomandari ii spun doar da Lol , cu pediatrul discut ce e de discutat vis a vis de tratamente si investigatii, la mf doar pentru vaccin mergem si nu ma contrazic cu ea :))) pupici
GeorgianaB
Scris: Wednesday, August 7, 2019 10:15 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
Pe tema MF nu veti gasi vreodata un medic cu care sa empatizati in toate privintele. Cu siguranta unii trateaza la indigo toate cazurile si au recomandari care nu sunt de actualitate, aceasta categorie se observa din avion, inca de cand intrati in cabinet, sigur veti sti de cine sa fugiti. Insa acesti medici nu sunt majoritari, nu trebuie sa fiti prapastioase si sa puneti la indoiala orice recomandare, 10 zile de calciu nu omoara, la fel cum fierul administrat preventiv Intr-o doza profilactica nu face vreun rau.
Am avut si eu o perioada cand eram influentata de ceea ce citeam pe internet si am ajuns sa primesc de la colege tratate internationale despre anumite recomandari mult dezbatute.
Daca aveti intrebarile la voi cu siguranta ca veti primi raspunsurile dorite,notati-va de acasa ce nelamuriri aveti. In rest bucurati-va de primele luni in care bebelusii se dezvolta asa repede, sa nu va para rau ulterior ca ati pierdut niste momente frumoase si le-ati dat pe griji trecatoare. Sunt normale momentele de ingrijorare, indoiala, dar nu trebuie sa predomine.
fluturash26
Scris: Wednesday, August 7, 2019 10:18 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
Nela wrote:

Ella, eu daca as putea da timpul înapoi când am fost la control la pediatru, as întreba de mai multe ori "de ce? "/"pentru ce? " Nu ?tiu ce se întâmpla cu mine, dar numai la primul control al ei am fost cum ar fi trebuit sa fiu. Poate ?i din cauza ca a venit ?i tatal fetei ?i am putut avea o conversa?ie fara stres pentru fata. Asa, începea discu?ia importanta când o imbracam ?i hârtia aia de pe "patul" acela sau cum se nume?te aluneca sub ea, fata se misca în colo ?i în coace, normal ?i nu puteam fi atenta, ?i nici n-am zis nimic... uff Nu ?tiu de ce, dar eram concentrata la fata. Deci, pediatra e una buna, nu cred ca ar zice aiureli, însa poate zice ceva si preventiv. Ma refer la vreun medicament. Cum i-a dat fetei fier. Aici sunt cu semne de întrebare. Referitor la brânzica preparata cu calciu....cred ca-i fac asa cum zice ea ?i ii dau copilului doar o data pe saptamâna. Nu cred ca o sa fie prea mult. ?tiam ca vitamina d3 are nevoie de calciu pentru a se impregna (nu-i bun cuvântul, dar a adormit fata lânga mine ?i se aude cum scriu Lol) în corp, deci n-o fi rau. Vad ?i cu fierul ce fac, poate ii dau ?i o monitorizez îndeaproape ?i de ceva opresc repede. Vorbesc ?i cu MF, sa mai aud o parere. Totu?i, eu am ajuns la concluzia ca medicul e medic, asta daca bineîn?eles are recomandari bune. Asta e esen?ial. Ziceai ca vrei sa pleci de la MF.... ?i eu cred da o sa se cam incrunte, dar baga o minciunica. Spune-i ca vrea soacra neaparat sa o înscrii la MF al ei, sau tatal copilului. Big Laugh Ceva de genul. Î?i dai seama, pleaca pacientul, bani mai putini. Aaaaa, daca chiar vrei sa-i faci analize copilului, ii spui ca ai prefera sa vezi ce zic ?i ni?te rezultate la analize. Cheek Kiss

Referitor la analize noi i-am facut la 7 luni cu toate ca mf nu a vrut pentru ca a zis ca nu crede ca ar avea ceva...pediatra a zis sa le facem. Mf zicea ca are semne de rahitism fara analize...ca ea cunoaste bla bla.Crazy
Ella30
Scris: Wednesday, August 7, 2019 11:05 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Andreea06 wrote:

Cand mi-am schimbat mf din alt oras, nu am
Plecat de la el cu dosare si fise.. deci aici m-am inscris la un mf si ea a a cerut dosarul meu dincolo. Asa am inteles ca se face.. gaseste un mf bun si poti suna sa zici ca vrei la el/ea si cum se procedeaza :)

Sunt in cautare, inca mai cercetez piata ce e drept Lol am primit ceva recomandari si acum caut info despre eiBlushing
Ella30
Scris: Wednesday, August 7, 2019 11:27 PM
Nivel

Nela wrote:

Ella, eu daca as putea da timpul înapoi când am fost la control la pediatru, as întreba de mai multe ori "de ce? "/"pentru ce? " Nu ?tiu ce se întâmpla cu mine, dar numai la primul control al ei am fost cum ar fi trebuit sa fiu. Poate ?i din cauza ca a venit ?i tatal fetei ?i am putut avea o conversa?ie fara stres pentru fata. Asa, începea discu?ia importanta când o imbracam ?i hârtia aia de pe "patul" acela sau cum se nume?ite aluneca sub ea, fata se misca în colo ?i în coace, normal ?i nu puteam fi atenta, ?i nici n-am zis nimic... uff Nu ?tiu de ce, dar eram concentrata la fata. Deci, pediatra e una buna, nu cred ca ar zice aiureli, însa poate zice ceva si preventiv. Ma refer la vreun medicament. Cum i-a dat fetei fier. Aici sunt cu semne de întrebare. Referitor la brânzica preparata cu calciu....cred ca-i fac asa cum zice ea ?i ii dau copilului doar o data pe saptamâna. Nu cred ca o sa fie prea mult. ?tiam ca vitamina d3 are nevoie de calciu pentru a se impregna (nu-i bun cuvântul, dar a adormit fata lânga mine ?i se aude cum scriu Lol) în corp, deci n-o fi rau. Vad ?i cu fierul ce fac, poate ii dau ?i o monitorizez îndeaproape ?i de ceva opresc repede. Vorbesc ?i cu MF, sa mai aud o parere. Totu?i, eu am ajuns la concluzia ca medicul e medic, asta daca bineîn?eles are recomandari bune. Asta e esen?ial. Ziceai ca vrei sa pleci de la MF.... ?i eu cred da o sa se cam incrunte, dar baga o minciunica. Spune-i ca vrea soacra neaparat sa o înscrii la MF al ei, sau tatal copilului. Big Laugh Ceva de genul. Î?i dai seama, pleaca pacientul, bani mai putini. Aaaaa, daca chiar vrei sa-i faci analize copilului, ii spui ca ai prefera sa vezi ce zic ?i ni?te rezultate la analize. Cheek Kiss

Asa as fi si eu daca as merge singura, de asta intru mereu ba cu sotul , ba cu soacraLol si chiar si asa mai uit cate ceva..sau nu intreb de ce..poate pt ca am si un respect pt dr..
Si eu stiu ca d3 fara calciu nu se asimileaza..oare sa fie si asta un motiv pt care il recomanda asa usor dr?
Eu as intreba mf si despre branzica calcica, nu doar despre fier. Noua nu n ea zis nimeni de fier, nu atiu cum ar putea sa si dea seama ca are nevoie fara analizealcool Poate te ajuta inca o parerepupici
Eu n as intepa fata fara motiv, dar parca nici nu as vrea sa i dau medicamente fara sa aiba nevoie. Ca si faza cu colidepul..
Merci pt pontul cu soacra sau sotulLol super ideea , mai ales ca a vazut ca in special in fata sotului nu are vreo sansa sa comentezeLol
Ella30
Scris: Wednesday, August 7, 2019 11:45 PM
Nivel

AlexandraRr wrote:
Ella, daca pana acum nu ai mers des la medic vei vedea de acum in colo cum este Lol multi nu ar trebui sa profeseze :(
Eu am primit din maternitate recomandare de calciu pentru fetita dar am semnat ca nu sunt de acord cu administrarea iar acasa nu i-am dat. Pe scrisoarea medicala de exemplu (cea din maternitate) scrie sa ii dau apa intre mesele de lapte pale si e semnata de un medic primar pediatru Lol daca as fi ascultat toate sfaturile primite pana acum nu cred ca era ok.

Luni am mers la vaccin la alta pediatra si foarte mirata m-a intrebat cum de nu i-am dat calciu niciodata pana acum si a tacut cand i-am aratat analizele. O parte masoara fontanela anterioara, iti spun ca e mare (fara sa iti spuna dimensiunea etc) si sa ii dai calciu cu d3! Ei bine, nu asa se diagnosticheaza rahitismul iar asta e un caz fericit chiar, unii nici nu se uita la copil, dau anumite medicamente doar pentru ca "asa se face" ;))

Nu vreau sa aprofundez prea mult subiectul, exista multe teorii si pana la urma fiecare face cum crede ca e mai bine, parerea mea a fost ca isi ia calciul din lapte si e suficient atata timp cat copilul e alaptat sau primeste formula si mi-a fost frica sa nu se depuna calciul in exces pe diferite organe de la varsta asta. Dar repet, este doar parerea mea si mi-am asumat toate deciziile luate.

Daca vrei sa te transferi la alt mf mergi la cel la care vrei apoi suna fostul mf doar ca sa anunti ca te-ai inscris la altcineva pentru a nu primi ambii bani pentru tine, dosarul il transfera ei. Eu cand merg la mf si imi da anumite recomandari ii spun doar da Lol , cu pediatrul discut ce e de discutat vis a vis de tratamente si investigatii, la mf doar pentru vaccin mergem si nu ma contrazic cu ea :))) pupici

Am mers destul de des dar n am nimerit dr ciufuti pt ca mereu am mers pe recomandari. La mf din pacate am fost practic obligata sa ma inscriu, cealalta s a pensionat dar mai activeaza la cabinetul asteia si a fost singura modalitate de a mai vb cu cea veche. Dar vad ca in ultimul timp usor usor batrana renunta si ma lasa pe mana asteia, cu care poate nu rezonez eu..nu vreau sa ma pupe, dar nici nu vreau sa vad ca se stramba pt ca fata i a facut pipi pe pat in timp ce o consulta (m a pus s o dezbrac de tot) sau ca o atinge cu 2 degete. M am simtit murdara si penibil si crede ma ca nu avea nici un motiv sa se poarte asa. Pfui cate as mai avea de povestit si din timpul sarcinii...... pe 20 avem vaccinul, sa o vad cum se poarta si daca e la fel o salut frumos din mers. Vreau pe cineva in care sa am incredere..
Aoleoooo, apa ???? Doamne feri....noua ne a zis de baby calm.
Cu fontanela asa e, mf ne a dat din ochi calciul, dar pediatra a masurat o si a zis ca de asta ne da baby gaurdul + osteocynesine.
Eu ma gandeam si sa iau eu calciu 10 zile cum luam inainte de sarcina si oricum atat cat suge ia si ea. Recunosc ca m a speriat pediatra si i am dat si luna asta dar la control am de gand sa i spun ce cred, inclusiv de analize.
Ella30
Scris: Wednesday, August 7, 2019 11:49 PM
Nivel

GeorgianaB wrote:
Pe tema MF nu veti gasi vreodata un medic cu care sa empatizati in toate privintele. Cu siguranta unii trateaza la indigo toate cazurile si au recomandari care nu sunt de actualitate, aceasta categorie se observa din avion, inca de cand intrati in cabinet, sigur veti sti de cine sa fugiti. Insa acesti medici nu sunt majoritari, nu trebuie sa fiti prapastioase si sa puneti la indoiala orice recomandare, 10 zile de calciu nu omoara, la fel cum fierul administrat preventiv Intr-o doza profilactica nu face vreun rau.
Am avut si eu o perioada cand eram influentata de ceea ce citeam pe internet si am ajuns sa primesc de la colege tratate internationale despre anumite recomandari mult dezbatute.
Daca aveti intrebarile la voi cu siguranta ca veti primi raspunsurile dorite,notati-va de acasa ce nelamuriri aveti. In rest bucurati-va de primele luni in care bebelusii se dezvolta asa repede, sa nu va para rau ulterior ca ati pierdut niste momente frumoase si le-ati dat pe griji trecatoare. Sunt normale momentele de ingrijorare, indoiala, dar nu trebuie sa predomine.

Mare dreptate ai cu momentele pierdute..eu ma uit zilnic la ea si ma minunez cum creste sub ochii mei.. acum usor usor mi am impus sa ma relaxez, dar mai am si clipe cand cad in ganduri aiurea. Cred ca din dorinta de a i fi ei bine si de a nu auferi mai tarziu ma face sa fiu asa alcool
Ella30
Scris: Wednesday, August 7, 2019 11:51 PM
Nivel

fluturash26 wrote:

Referitor la analize noi i-am facut la 7 luni cu toate ca mf nu a vrut pentru ca a zis ca nu crede ca ar avea ceva...pediatra a zis sa le facem. Mf zicea ca are semne de rahitism fara analize...ca ea cunoaste bla bla.Crazy

Pff..de asta eu am decis sa nu i spun ca am fost la pediatra. Pt ca ea mi a zis sa merg la pediatru doar in caz de problemealcool
LAURA0202
Scris: Thursday, August 8, 2019 12:33 AM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2016
Ella30 wrote:

Pff..de asta eu am decis sa nu i spun ca am fost la pediatra. Pt ca ea mi a zis sa merg la pediatru doar in caz de problemealcool

Cheek Kiss buna Ella. Acela?i raspuns l am primit si eu doar ca venea din partea dr pediatra din Arad..... ufffaaaa
Cica sa mai merg doar daca mi cade sau altceva...Doamne feri sa mi cada , mai bine ma lipsesc de vizita ei decât sa pa?easca ceva minunea mea Angel
Noi, cand am facut vaccinul de 2 luni , am plâns pu?in dar ne a trecut repede la mami n bra?e...
Mi a zis sa cumpar supozitor de paracetamol ?i sa i l pun deseara....asa preventiv. Pe lânga mi a mai spus ca nimika bai?a n seara aia. Am cumparat supo dar cum era maraita pu?in... m am luat cu alte cele si chiar am si uitat DAR ...surpriza ...N a facut nimika pt ca eu , tot o controlam sa vad daca arde...a fost ok in final .
O sa treaca si la voi, stai linistita
Sa speram ca nu o sa aiba probleme DistanceKiss computerlove campfire
lore.t.
Scris: Thursday, August 8, 2019 12:35 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/11/2017
Ella30 wrote:

Eu vroiam sa imi schimb mf cu alt dr care e si specialist pe homeopatie dar mi-a cerut dosarul si mi-a zis ca pot sa ma mut doar daca in ultimele 6 luni bebe a fost inscris la acelasi mf Lol noi am ales sa ramanem la aceelasi ca sunt si eu si sotul inscrisi si nu vroiam sa ne transferam toti...asa ca merg la homeopat separat.
La fel mi s-a recomandat si mie calciu fara nici o analiza in prealabil dar eu le-am facut pe cont propriu si bineinteles ca i-a iesit bine si nu i-am dat nici calciu nici fier profilactic si pe timp de vara nici d3...dupa parerea mea prea multe se arunca doar asa profilactic...pana la urma surplusul se elimina dar atunci de ce nu luam si alte vitamine profilactic?! Adica intelegeti ce vreau sa zic...sper Lol
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.