Clubul mamicilor incepatoare - 10
Subiectul anterior · Subiectul urmator
fluturash26
Scris: Wednesday, August 7, 2019 11:06 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/9/2017
maria2013 wrote:
Nu se pun legume! Se pune o compresa rece pe locul intepaturii. Antitermic se administreaza doar daca trece de 38,5 temperatura. Ana a avut doar o usoara agitatie la fiecare etapa de vaccinare.

Noua doctorita ne-a zis, a fost ft ok. Na, fiecare cum crede. Sau compresa rece a zis dar cartoful cica nu ar lasa locul sa se inflameze in prealabil.
AlexandraRr
Scris: Wednesday, August 7, 2019 11:07 AM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Mirela, la noi a fost doar somnolenta reactia adversa si diaree dupa rotarix+dureri de burta.
Vaccinurile au fost facute in piciorute, cate o intepatura in fiecare picior, poti pune comprese ude la locul injectarii.
Pentru rotarix incearca sa o lasi nemancata 2 ore inainte (sper ca nu e prea tarziu), altfel se va chinui medicul sa il administreze.
Daca face febra mai bine o lasi dezbracata, dar in partea de sus, nu la picioare, tine-o dezbracata pe pielea ta si daca nu trece da-i antitermic. Febra inseamna peste 38grade (antitermic se da cum zice Maria, cand trece de 38,5, de la 38 incerci metode fizice de scadere a temeraturii) dar este un raspuns normal al organismului la vaccin si incearca sa ii masori rectal temperatura, e cea mai relevanta. Succes si sper sa treceti cu bine peste vaccin, prima data e mai stresant, a mea la urmatoarele vaccinari nici macar nu a mai plans Lol
MirelaD
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/16/2019
maria2013 wrote:
Nu se pun legume! Se pune o compresa rece pe locul intepaturii. Antitermic se administreaza doar daca trece de 38,5 temperatura. Ana a avut doar o usoara agitatie la fiecare etapa de vaccinare.

MultumescCheek Kiss oare temperatura critica peste care sa pun supozitor difera de la medic la medic? Vad la tine 38.5 nu as vrea nici sa ii pun prea devreme daca nu e cazul.
fluturash26
Nivel

MirelaD wrote:

Fluturas, multumesc. O sa fiu atenta cu temperatura. Ai idee, oare e ok daca facem vaccinul cu vreo 2-3 zile inainte? Noi abia luni pe 12 implinim 2 luni

Sincer asta nu stiu. Noi am facut in general dupa data cand implinea luna respectiva.
MirelaD
Scris: Wednesday, August 7, 2019 11:17 AM
Nivel

AlexandraRr wrote:
Mirela, la noi a fost doar somnolenta reactia adversa si diaree dupa rotarix+dureri de burta.
Vaccinurile au fost facute in piciorute, cate o intepatura in fiecare picior, poti pune comprese ude la locul injectarii.
Pentru rotarix incearca sa o lasi nemancata 2 ore inainte (sper ca nu e prea tarziu), altfel se va chinui medicul sa il administreze.
Daca face febra mai bine o lasi dezbracata, dar in partea de sus, nu la picioare, tine-o dezbracata pe pielea ta si daca nu trece da-i antitermic. Febra inseamna peste 38grade (antitermic se da cum zice Maria, cand trece de 38,5, de la 38 incerci metode fizice de scadere a temeraturii) dar este un raspuns normal al organismului la vaccin si incearca sa ii masori rectal temperatura, e cea mai relevanta. Succes si sper sa treceti cu bine peste vaccin, prima data e mai stresant, a mea la urmatoarele vaccinari nici macar nu a mai plans Lol

Rotarix nu cred ca facem maine, e cel care il cumparam noi nu? Nu ne-a zis nimic sa cumparam, azi dimineata am aflat si noi de la asistenta ca facem maine vaccin. Pediatra care a consultat-o prima data pe eva parca a zis ceva la 3 si 5 luni.

Sper sa trecem si noi cu bine, si sa fie mai usor data viitoare
fluturash26
Scris: Wednesday, August 7, 2019 11:28 AM
Nivel

MirelaD wrote:

Rotarix nu cred ca facem maine, e cel care il cumparam noi nu? Nu ne-a zis nimic sa cumparam, azi dimineata am aflat si noi de la asistenta ca facem maine vaccin. Pediatra care a consultat-o prima data pe eva parca a zis ceva la 3 si 5 luni.

Optionalele se fac doar daca doresti tu . Noua ne-a sugerat medicul de familie sa le facem pe toate dar sunt alti medici care nu precizeaza acest lucru si ei le fac doar pe cele obligatorii de asta poate nu ti-a specificat nimic. Se poate face si separat dupa aia nu e nici o problema, asta daca doriti.
La 2 si la 4 luni sunt vaccinurile.
Eu stiu ca ce trece de 38,5 se administreaza antitermic.
AlexandraRr
Scris: Wednesday, August 7, 2019 11:39 AM
Nivel

MirelaD wrote:

Noi nu l-am cumparat, il avea mf si l-am platit, 135 lei a fost (rotarix). Sunt doua variante de vaccin anti-rotavirus. Rotarix care se administreaza in doua doza la doua luni distanta intre intre doze (noi am facut la 2 luni si la 4 luni in acelasi timp cu celelalte dar sunt medici care fac la 3 si 5 luni) sau mai este RotaTeq care necesita 3 administrari. Inca o diferenta este ca rotarix are o singura tulpina a rotavirusului iar celalalt 5 tulpini (sper sa nu gresec, nu mai tin minte nr exact dar stiu ca acopera mai multe tulpini de rotavirus). Tu poti alege sa faci orice varianta vrei, nu neaparat rotarix cum iti spune mf Cheek Kiss

L e: sa o tii fara mancare inainte de vaccinul anti-rotavirus pentru ca se administreaza oral si daca e satula nu va vrea sa il ia si de aici o intreaga "distractie": nu va vrea sa deschida gura, va plange si e posobil sa iti refuze si alte medicamente dupa aceea plus stresul tau cand vezi copilul plangand. Eu am tinut-o doua ore fara mancare inainte si l-a baut cu pofta ca pe lapte Lol
Alle.p
Scris: Wednesday, August 7, 2019 11:40 AM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
MirelaD wrote:

Scuze daca o sa par nestiutoare, dar temperatura o luam la subrat sau in fundulet? O sa fiu si eu pregatita cu sosetele ude..off poate scapam usor

În fundulet e mai exact. Eu am observat ca diferenta este de aprox 0.5. Atunci ii masurarea la subrat caci numai ce adormise(dupa lungi incercari) cand am observat ca a facut febra. Probabil daca masuram în fundulet era undeva la 38.7. Sa cumperi sa ai acasa paracetamol, just in case. Eu l-am trimis pe al meu sa cumpere la ora 23(într-un ora? vecin caci aici nu avem farmacie non-stop). Si intreaba si medicul cum sa o masor si de la ce temperatura sa administreze antitermice ca sa nu il deranjezi noaptea(Cum am fa ut eu... )

Ps: scuze de greseli, scriu în grabă și telefonul mai corectează aiurea
Ella30
Scris: Wednesday, August 7, 2019 11:58 AM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Din cate citesc, RotaTeq ar fi mai bun, avand in vedere ca acopera 5 tulpini?
Voi recomandati sa il facem ? Din cate stiu eu daca va face rotavirus va face o forma mai usoara, nu?
Noua mf ne a zis in fuga de el, dar nu ca si cum ne indica sa il facem, si de asta a ramas in aer si acum pe 20 facem doar cel de 2 luni..
AlexandraRr
Scris: Wednesday, August 7, 2019 12:02 PM
Nivel

Daca ar fi sa aleg acum as alege RotaTeq. Copiii vaccinati daca iau virusul vor face o forma mai usoara de boala, ca si in cazul celorlalte vaccinuri.
MirelaD
Scris: Wednesday, August 7, 2019 1:20 PM
Nivel

Fetelor, am fost la pediatru, gata. Se pare ca trecem doar printr-un apogeu al colicilor, in rest dupa cantarit, ascultat si palpat suntem bine. Nu a mentionat nimic de alte afectiuni, gen reflux etc.
Recomamdare espumisan+colief+in continuare eliminate lactatele de vaca.
Plus daca vrem un sistem de infasat care i-ar tine manutele mai linistite si o suzeta dar de aceea veche mica si rotunda . Oricum timpul e cea mai buna solutie..
In leg cu vaccinul de maine e ok si cu cateva zile mai devreme de 2 luni. Peste 38.5grade sa ii dau antitermice, pana atunci nu. Nu a zis nimic de rotarix, dar sincer am uitat si eu ca deja fata se agita ca ii era foame.
Suunt mai linistita, dar tot parca am asa o indoiala in suflet..sau sunt eu mai paranoia:( ..oricum ar fi o sa fiu in continuare vigilenta si in caz ca tot nu mi se pare ok, mai facem investigatii.
Deocamdata ne pregatim pt vaccinul sa maine. Sa dea Dzeu sa fie totul bn.

Multumesc tuturor pt raspunsuri si sfaturugrup
MaryPoppins
Scris: Wednesday, August 7, 2019 1:27 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Fetelor, antitermicul se administreaza la nevoie, nu doar cand trece de 38.5. Este esential sa evaluam starea copilului. Poate fi foarte ok la 39.5, de ex, sau extrem de rau la 38 fix. Eu am dat antitermic la 38.1 dupa vaccinurile de 11 luni, pt ca nr de respiratii/minut crestea alarmant de repede. MF m-a felicitat ca am fost asa pe faza. La cursul de prim ajutor ne spunea medicul cat de des vede in UPU copii cu convulsii la valori ale temp. catalogate ca fiind mici. Discutati foarte serios cu medicul, sa va spuna ce trebuie sa urmariti, cand si cum sa interveniti. Dozele corecte de antitermic sunt iar foarte importante si trebuie discutat din nou cu medicul. Ce scrie pe prospect poate fi sub dozaj pt copilul vostru. Pe blogul dr. Irina Costache (pediatric blog) sunt cateva articole excelente despre febra. Tot de la ea am aflat si de ce e important sa citim instructiunile de la producator atunci cand vine vorba de termometre.
Ella30
Scris: Wednesday, August 7, 2019 1:38 PM
Nivel

AlexandraRr wrote:
Daca ar fi sa aleg acum as alege RotaTeq. Copiii vaccinati daca iau virusul vor face o forma mai usoara de boala, ca si in cazul celorlalte vaccinuri.

Cheek Kiss
maria2013
Scris: Wednesday, August 7, 2019 3:12 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
MirelaD wrote:

Tot la 3/5 luni am facut ?i noi rotarix.
Ella30
Scris: Wednesday, August 7, 2019 6:25 PM
Nivel

Mamici, eu sunt fata cu dilemele, certati ma daca va stresezLol
Nella si Alexandra citeam la meniuri bebelusesti ca vi s a recomandat calciu doar la o analiza a capsorului. La fel am patit si eu, inclusiv intrebarea despre carente, desi n am avut nici una. Toate astea de la pediatra, mf a zis fara nici o privire asupra fetei sa i dau calciu 10 zile lunar.
Acum va intreb..cum sa ii spun dr ca eu vreau analize pt fata , sa vad mai intai daca are nevoie de calciu ? La cum e mf, se va simti jignita si se va enerva.

Si inca ceva. Am zis ca dupa vaccin daca nu mi place abordarea ei (nu e blanda, nu are rabdare cu fata daca plange, etc) o voi schimba. Pot sa merg pur si simplu la alt dr si sa o inscriu sau e nevoie sa i iau fisa ? Ca mai mult ca sigur va reactiona mai urat si eu inca am hormonii de la nastere activati si n as vrea sa plangLol

Intre timp noi suntem bine, facem exercitiile la picioruse cu teama pana vine kineto din co, inca papam mixt, dormim un pic mai mult noaptea. Am renuntat la colidep pt ca am concluzionat ca de la el plangea fata de ramanea fara suflu, de cand nu l a mai luat e tot sofia noastra jucausa newclap constipatia nu prea reusim sa o tratam..dar incercam..
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.