Clubul mamicilor incepatoare - 10
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MaryPoppins
Scris: Saturday, October 19, 2019 9:29 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/20/2017
Andreea06 wrote:

Am inteles, vedeti voi atunci, important e sa nu va simta Ana si sa aveti armonie de fata cu ea :) si eu sunt f entuziasmata de cariera, imi place f mult proiectul, mediul, colegii.. chiar zilele trecute am iesit si eu o seara de board games si am stat pana la 9 ca nu a reusit sa il adoarma cu masina si a trebuit sa plec. Mi-a parut tare rau si eram frustrata pe al meu ca el de ex a iesit cu baietii (raaar face asta) si a stat cat a vrut si nu l-am stresat. Dar nu a fost vina lui acum atata ca m-am simtit neindreptatita si as mai fi stat si eu ‘la joaca’ :) nah. O sa vina si la mine vreo 2 delegatii si nu stiu cum ma fac sa intarc.. sau sa il invat sa adoarma singur.

E challenging cu alaptarea si delegatiile. Eu nu am planuri de intarcare si sunt convinsa ca nici ea nu va renunta pt cateva zile pe luna cat voi fi plecata. Mai mult ma macina ce va face ea fara alinare la titi. Si cum o sa reusesc eu sa gestionez lactatia si sanii astfel incat sa fie ok. Pe grupul Alapteaza sunt multe postari pe subiectul asta, eu am prins curaj dupa ce am citit experientele altor mame. Mai devreme de februarie anul viitor nu o sa plec fara ea si trag sperante ca va fi un pic mai mare atunci, astfel incat sa suporte mai bine despartirea si lipsa de titi. Periodic o sa-i iau si pe ei doi cu mine, dar totusi tati nu are decat 21 zile de concediu :)) Sotul tau nu il poate adormi pe Matti in sistem? Cu somnul la pranz cum faceti acum? Pe noi sfantul sistem ne salveaza cu somnurile. Si copiii oricum se adapteaza. Nu de mult a dormit Ana cu taica-su o noapte intreaga si mi-a zis ca a dormit chiar bine, si dc se trezea scancind adormea singura la loc. Se ridica sa o plimbe in brate numai daca se scula in fund si plangea. Pe mine probabil ma simte si asociaza readormitul cu titi, pt ca raaar se mai intampla sa doarma asa usa cum spune el :))
Andreea06
Scris: Saturday, October 19, 2019 10:54 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
MaryPoppins wrote:

E challenging cu alaptarea si delegatiile. Eu nu am planuri de intarcare si sunt convinsa ca nici ea nu va renunta pt cateva zile pe luna cat voi fi plecata. Mai mult ma macina ce va face ea fara alinare la titi. Si cum o sa reusesc eu sa gestionez lactatia si sanii astfel incat sa fie ok. Pe grupul Alapteaza sunt multe postari pe subiectul asta, eu am prins curaj dupa ce am citit experientele altor mame. Mai devreme de februarie anul viitor nu o sa plec fara ea si trag sperante ca va fi un pic mai mare atunci, astfel incat sa suporte mai bine despartirea si lipsa de titi. Periodic o sa-i iau si pe ei doi cu mine, dar totusi tati nu are decat 21 zile de concediu :)) Sotul tau nu il poate adormi pe Matti in sistem? Cu somnul la pranz cum faceti acum? Pe noi sfantul sistem ne salveaza cu somnurile. Si copiii oricum se adapteaza. Nu de mult a dormit Ana cu taica-su o noapte intreaga si mi-a zis ca a dormit chiar bine, si dc se trezea scancind adormea singura la loc. Se ridica sa o plimbe in brate numai daca se scula in fund si plangea. Pe mine probabil ma simte si asociaza readormitul cu titi, pt ca raaar se mai intampla sa doarma asa usa cum spune el :))

Da clar si la mine ma asociaza cu somn la titi. Dar soacra a incercat sa il adoarma in casa si culmea ca doar prima zi a mea de lucru, a reusit, dar in toate celelalte nu (bine ca nu a mai incercat zilnic dar va incerca de luni iar doar asa). Ei il culca cu masina, ies la plimbare si Matti adoarme repejor si se opresc la o padure aici in zona sau o manastire sau unde au ei chef. Sotul la fel in masina ce il mai adoarme.. dar nu am incercat inca sa il las noaptea cu el sa readoarma de ex.
Delegatia mea daca se confirma o sa fie noiembrie/dec o sapt.. poate vin si ei cu mine, sotul poate lucra de oriunde cu net. Altfel nu stiu nici eu cum va dormi, adormi etc. iar in primavara se preconizeaza o sapt in state..
eu nu sunt f contra alaptarii, adica nu a ajuns sa ma frustreze sau ceva atata ca ma tem ca nu adoarme altfel decat asa si de faptul ca inca ne luptam fff mult cu mesele... deci rau de tot.. nu mananca nimic gatit (doar o data mi-a acceptat pilaf), chiftele i le ascund in sandwich cald (doar o data a mancat cu pofta din ele), ou nu (doar in praji/clatite ce are), in rest mananca iaurt, cartofi oricand, briose/clatite 80% din datile cand ii fac, restul 20%mi le refuza de tot nu ca la o masa ca e satul sau ceva.. horror efectiv.. fructe mananca, biscuiti, batoane ovaz organix.. dar as vrea sa cred ca dupa ce intarc ar manca mai bine.. sper.
Ella30
Scris: Saturday, October 19, 2019 11:19 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Mamici, ce parere aveti despre chamomilla 15? Ne a recomandat o pediatra pt ca e f agitata fata din cauza gingiilor..
Se pare ca are si reflux, am gasit cauza mancatului haotic..i a schimbat formula de lapte, de la topfer va trebui sa trecem pe hipp ha. Stiti ceva despre el? Eu stiu doar ca l am cautat la 7 farmacii si nici una nu l are.
Andreea06
Scris: Saturday, October 19, 2019 11:43 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Ella30 wrote:
Mamici, ce parere aveti despre chamomilla 15? Ne a recomandat o pediatra pt ca e f agitata fata din cauza gingiilor..
Se pare ca are si reflux, am gasit cauza mancatului haotic..i a schimbat formula de lapte, de la topfer va trebui sa trecem pe hipp ha. Stiti ceva despre el? Eu stiu doar ca l am cautat la 7 farmacii si nici una nu l are.

Tre sa cauti la farmacii cu profil homeopat. Altfel poti sa mai cauti Camilia, chamomilla ce ti-a dat cred ca sunt bilute si nu stiu cum o sa i le dai sub 6 luni, peste le dizolvai in putina apa.. sau le poti pune in lapte?
Camilia in schimb vine in doze lichide ca cele de ser fiziologic mici. Dar la pret cred ca e mai scump decat chamomilla.
Noi Camilia folosim pt perioadele de eruperi dentare, gel pe dinti nu imi accepta
AlexandraRr
Scris: Saturday, October 19, 2019 11:52 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Ella, la noi nu au avut nici un efect nici camilia, nici osanit si nici chamomilla 15. Absolut nici o schimbare nu a fost, eu granulele i le dadeam cu lingurita insa era mare deja, manca diversificat deja de ceva timp. Eu le-am cumparat pe toate de pe amazon dupa indelungi cautari prin farmacii. Camilia este si la emag parca, sau era acum ceva timp. Caut maine prin casa, cred ca am osanit si contin aceleasi substante. Macar sa nu dai banii degeaba..

De ce nu iei topfer ha? Eu la fel am trecut de pe topfer lactana pe topfer ha si a fost foarte ok. Poate agitatia e din cauza refluxului si se va potoli dupa ce schimbi formula. A mea se agita continuu in timpul somnului, dadea din maini si picioare si parea ca nu se odihneste deloc. A disparut asta dupa ce am trecut la formula ha. Cum a diagnosticat refluxul? Ai primit si tratament pentru asta?

Le: am confundat, scuze, Mirela povestea de agitatie, scuze :))
Ella30
Scris: Sunday, October 20, 2019 1:54 AM
Nivel

Andreea06 wrote:

Tre sa cauti la farmacii cu profil homeopat. Altfel poti sa mai cauti Camilia, chamomilla ce ti-a dat cred ca sunt bilute si nu stiu cum o sa i le dai sub 6 luni, peste le dizolvai in putina apa.. sau le poti pune in lapte?
Camilia in schimb vine in doze lichide ca cele de ser fiziologic mici. Dar la pret cred ca e mai scump decat chamomilla.
Noi Camilia folosim pt perioadele de eruperi dentare, gel pe dinti nu imi accepta

Nu conteaza pretul, da, sunt granule, a zis sa le dizolv in putina apa. La fel mi a zis sa i dau si calciul, in apa. Eu i l dizolv in lapte si a zis ca nu prea e ok, fiind homeopat. Totusi..apa la bebe de 4l, chiar daca s cativa ml...?
Voi cauta camilia daca zici ca e si dozat. Parca nu i as da apa, chiar daca dr zice DistanceKiss
Bine, ea mi a recomandat sa i dau si ceai de musetel f putin, pt ca nu are scaun zilnic, dar am invatat sa filtrez informatiile si sa iau decizia care cred eu ca e mai corecta.
Ella30
Scris: Sunday, October 20, 2019 2:07 AM
Nivel

AlexandraRr wrote:
Ella, la noi nu au avut nici un efect nici camilia, nici osanit si nici chamomilla 15. Absolut nici o schimbare nu a fost, eu granulele i le dadeam cu lingurita insa era mare deja, manca diversificat deja de ceva timp. Eu le-am cumparat pe toate de pe amazon dupa indelungi cautari prin farmacii. Camilia este si la emag parca, sau era acum ceva timp. Caut maine prin casa, cred ca am osanit si contin aceleasi substante. Macar sa nu dai banii degeaba..

De ce nu iei topfer ha? Eu la fel am trecut de pe topfer lactana pe topfer ha si a fost foarte ok. Poate agitatia e din cauza refluxului si se va potoli dupa ce schimbi formula. A mea se agita continuu in timpul somnului, dadea din maini si picioare si parea ca nu se odihneste deloc. A disparut asta dupa ce am trecut la formula ha. Cum a diagnosticat refluxul? Ai primit si tratament pentru asta?

Le: am confundat, scuze, Mirela povestea de agitatie, scuze :))

Inca nu i am luat chamomilla, ma gandeam sa am in casa in caz ca nu mai fac fata si simt nevoia sa i dau ceva.
Si a mea a devenit f agitata ziua. Multumesc Domnului ca noaptea doarme, altfel nu stiu ce ma faceam.
Cand era mai mica regurgita f mult si des. Si acum mai varsa, mai putin dar varsa. Mereu mi a zis dr ca e reflux. Plus ca mananca f putin si f des. Pe baza explicatiilor mele cred ca a zis ca are brg..
Nu stiu sa explic acum, dar parca nu mai e ea. Nu mai gangureste deloc si toata ziua scoate un sunet de parca ar durea o ceva, daca o iau in brate inceteaza si nu mai face asa. Plus ca baleste f mult si sta numai cu degetelele in gurita, dar asta e de la gingii cred. Ea care nu statea deloc in brate acum sta 90% din timp numai asa.

La topfer ha m am gandit si eu azi cand cautam hippul. Nu stiu cum de nu m am gndit atunci, ca sa o intreb..deci si tu ai face la fel.

Le: topfer ha a primit si in maternitate. Pe atunci poate pt ca nu stiam eu sa o fac sa scoata aerul varsa la fel.
AlexandraRr
Scris: Sunday, October 20, 2019 8:26 AM
Nivel

Ella, eu cand vad ca o chinuie foarte tare durerea apelez la panadol sau paduden sau supozitor cu paracetamol daca e inainte de culcare, restul nu au avut efect la noi, nici macar gelurile pentru gingii si am incercat si cu anestezic local, si din plante si degeaba, sta sa o masez dar nu ii amelioreaza durerea.

Noi am mers la prof Moraru Dan, e gastroenterolog pediatru. Si a mea regurgita des inca din maternitate dar de pe la 3 luni a inceput sa nu mai doarma bine, statea la varsta aceea si 8 ore treaza continuu si doar atipea cateva secunde in brate si se trezea plangand. Horror a fost. Diagnosticul de reflux se pune prin ph metrie insa noua ne-a facut ecografie chiar daca nu e cea mai fidela metoda de diagnostic. La bebelusi e si normal un anumit grad de reflux, majoritatea copiilor au. La noi a disparut complet la 8 luni, dar de la 6 luni cand am introdus alimentele solide s-a ameliorat.

Pentru a o ajuta incearca sa ii inclini salteaua daca nu aveti sistem antiregurgitare, e deja isteata si stie ca trebuie sa manance putin si des si tinuta ziua cat mai mult inclinata sau in brate, eu ii pusesem si salteaua de activitati tot inclinat.

Trebuie sa cautati si cauza refluxului, la noi am crezut ca e frenul lingual restrictiv dar dupa ce l-am sectionat a ramas la fel situatia, abia la 6 luni am vazut mucus in scaun dupa ce i-am dat iaurt din lapte de vaca. Are alergie la proteina laptelui de vaca, inca nu am scapat de ea.

Daca a primit tot topfer si a fost ok poti merge tot cu topfer pentru varianta ha. Unele formule ha dau constipatie, daca deja aveti problema asta e posibil sa schimbi mai multe formule de lapte praf pana o gasesti pe cea potrivita. Eu am incercat topfer pre in maternitate dar nu ii placea gustul si il refuza, nan o constipa tare, aptamil o agita, am ajuns la topfer lactana pana la urma apoi am trecut la varianta ha :)))
Cata123
Scris: Sunday, October 20, 2019 9:06 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/11/2017
Buna dimineata, ca tot vorbiti de lapte praf, am si eu o intrebare. Curand facem 6 luni si o sa trecem pe Nan 2, zic sa ii dau tot Nan ca daca i-a mers bine cu asta, nu are rost sa fac experimente. Intrebarea mea este, daca stie cineva diferenta intre Nan Comfortis si Nan Optipro, am tot citit ce contine si sa dea naiba daca vad diferenta.. as vrea sa stiu care o fi mai aproape de nan ha ce mananca acum. Multumesc !
AlexandraRr
Scris: Sunday, October 20, 2019 9:23 AM
Nivel

Cata, vorbeste cu pediatrul. Topfer ha 1 se da pana la varsta de 2 ani. Daca e formula normala e bine sa treci de la1 la 2 pentru ca tepretic cel putin ar trebui sa fie adecvata nevoilor nutritionale in functie de varsta :D dar nu stiu detalii despre nan ca sa te pot ajuta mai mult :(
Ella30
Scris: Sunday, October 20, 2019 9:33 AM
Nivel

AlexandraRr wrote:
Ella, eu cand vad ca o chinuie foarte tare durerea apelez la panadol sau paduden sau supozitor cu paracetamol daca e inainte de culcare, restul nu au avut efect la noi, nici macar gelurile pentru gingii si am incercat si cu anestezic local, si din plante si degeaba, sta sa o masez dar nu ii amelioreaza durerea.

Noi am mers la prof Moraru Dan, e gastroenterolog pediatru. Si a mea regurgita des inca din maternitate dar de pe la 3 luni a inceput sa nu mai doarma bine, statea la varsta aceea si 8 ore treaza continuu si doar atipea cateva secunde in brate si se trezea plangand. Horror a fost. Diagnosticul de reflux se pune prin ph metrie insa noua ne-a facut ecografie chiar daca nu e cea mai fidela metoda de diagnostic. La bebelusi e si normal un anumit grad de reflux, majoritatea copiilor au. La noi a disparut complet la 8 luni, dar de la 6 luni cand am introdus alimentele solide s-a ameliorat.

Pentru a o ajuta incearca sa ii inclini salteaua daca nu aveti sistem antiregurgitare, e deja isteata si stie ca trebuie sa manance putin si des si tinuta ziua cat mai mult inclinata sau in brate, eu ii pusesem si salteaua de activitati tot inclinat.

Trebuie sa cautati si cauza refluxului, la noi am crezut ca e frenul lingual restrictiv dar dupa ce l-am sectionat a ramas la fel situatia, abia la 6 luni am vazut mucus in scaun dupa ce i-am dat iaurt din lapte de vaca. Are alergie la proteina laptelui de vaca, inca nu am scapat de ea.

Daca a primit tot topfer si a fost ok poti merge tot cu topfer pentru varianta ha. Unele formule ha dau constipatie, daca deja aveti problema asta e posibil sa schimbi mai multe formule de lapte praf pana o gasesti pe cea potrivita. Eu am incercat topfer pre in maternitate dar nu ii placea gustul si il refuza, nan o constipa tare, aptamil o agita, am ajuns la topfer lactana pana la urma apoi am trecut la varianta ha :)))

Eu ma gandeam sa incerc ceva homeopat inainte de a i da medicament. Am in casa doar supozitoare cu paracetamol, deocamdata.
Pediatra nu ne a zis sa mergem la gastro, nici sa facem vreo investigatie. De dormit doarme, mai nou si a facut singura un program de somn, ziua motzaie maxim 30 min dar e ok, zic eu.

O sa i inclin salteaua, are si pernuta antireflux dar nu mai vrea sa stea pe ea. De cateva zile ma uit la sisteme de purtat, daca vrea in brate ma gandesc ca poate o sa accepte sistemul acum. Imi e tare greu sa o tin asa aproape toata ziua. Si cu jucariile rezista maxim 10min apoi se plictiseste, o fi normal asa ?

Fren a zis ca nu are, dar pediatra e anti vaca asa ca banuieste lactatele ca fiind sursa refluxului. Dar a zis ca mai urmarim.
Lactana pre folosim acum. Da, constipatia ne da batai de cap..dar nu la modul ca iese bilute, ci ca iese rar. Pediatra a zis ca ar trebui sa faca zilnic. ea nu face asa..pupici

Ps: in sfarsit a inceput sa se inchida fontaneladance pediatra zice ca de la d3 ul injectabil. Iar ca greutate suntem cu 100gr sub grafic..trebuiau 6kg dar are 5900.
Ella30
Scris: Sunday, October 20, 2019 9:36 AM
Nivel

Cata123 wrote:
Buna dimineata, ca tot vorbiti de lapte praf, am si eu o intrebare. Curand facem 6 luni si o sa trecem pe Nan 2, zic sa ii dau tot Nan ca daca i-a mers bine cu asta, nu are rost sa fac experimente. Intrebarea mea este, daca stie cineva diferenta intre Nan Comfortis si Nan Optipro, am tot citit ce contine si sa dea naiba daca vad diferenta.. as vrea sa stiu care o fi mai aproape de nan ha ce mananca acum. Multumesc !

Si eu cred ca trebuie intrebat pediatrul. Poate or avea ele o diferenta subtila..Cheek Kiss
MaryPoppins
Scris: Sunday, October 20, 2019 9:43 AM
Nivel

Ella, eu nu cred in homeopate. Direct Nurofen sirop i-am dat cand a fost nasol. Dar asta cand era evident ca ies dintii si asta o deranjeaza. La 7 luni a iesit primul dinte dar balele au inceput sa curga rauri de pe la 3 luni. Nu e asta musai un indicator pt eruptie. Si iti spun tie ce i-am spus si Mirelei, saltul de la 4 luni e foarte dificil pentru ei, daca nu cel mai dificil. Asta mai degraba explica agitatia lor, decat altceva.
MaryPoppins
Scris: Sunday, October 20, 2019 9:50 AM
Nivel

Iar despre reflux am scris romane, nu mai reiau acum. Pediatrii astia is la extreme, fie vad refluxul unde nu e, fie ignora semne clare ale bolii de reflux gastro esofagian. Pt o parere avizata mergi la un gastroenterolog priceput.
Ella30
Scris: Sunday, October 20, 2019 9:55 AM
Nivel

MaryPoppins wrote:
Iar despre reflux am scris romane, nu mai reiau acum. Pediatrii astia is la extreme, fie vad refluxul unde nu e, fie ignora semne clare ale bolii de reflux gastro esofagian. Pt o parere avizata mergi la un gastroenterolog priceput.

Am tot zis ca dau o cautare dar seara cad lata. Voi incerca la noapte totusi sa caut sa vad ce s a mai discutate despre brge aicCrazy
Joi facem vaccinul si tot atunci vb si cu mf sa vad daca mi da trimitere la gastro sau merg asa daca nu e cu trimitere. Am notat cel zis de alexandrahainoroc

Posibil sa fie si saltul , combinat cu balele si degetele in gurita pt ca o mananca (cred), rezulta agitatia asta. O sa trecem noi si peste astagrup
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.