Clubul mamicilor incepatoare - 10
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Inawar
Scris: Monday, October 14, 2019 11:37 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/14/2016
Dana_ wrote:

Cheek Kiss Pai am revenit in tara , am stat din februarie pana luna trecuta dar nu ma pot acomoda acolo , am tot ezitat sa inscriu copilul la dr dar nici n-a fost bolnavior deloc , e alta clima nu stiu dar chiar n-a fost racit si nici noi . Cat despre colectivitate nu , acolo costa f mult iar gratuit doar de la 3 ani , eram cam toata ziua singura cu el si sotul la munca . Acum o sa stam o perioada , nu stiu exact cat dar nu ma gandesc sa il inscriu nici aici, e prea mic si cum are probleme de intarziere noi vom incepe terapia , asa mi-a recomandat dr neurolog cat si pshiatru .
Acum stai cu micutul acasa nu ? Lasa ca e ok si asa , eu l-am dus pe cel mare doar la gradi si a fost ok . Cand o sa nasti ? Fetita sau baietel ? Scuze ca n-am citit inca tot si nu stiu .
PupiciCheek Kiss

Nasc in februarie iar de data asta asteptam fetita coeur
Eu din august am inceput lucrul, mi-a expirat timpul de stat acasa, adica crestere copil ca numai stat nu e cu un nazdravan :)) iar acum vine mama si se ocupa de el.
Fiind insarcinata am program redus la 6 ore iar uneori imi mai iau liber pt eco sau un medical cum sunt saptamana asta. Din decembrie intru in prenatal.
Noi am incercat 5 sapt la cresa privata in vara dar mereu plangea, a si slabit iar cel mai rau e ca nu a vrut deloc sa manance acolo. Il luam flamand, asa ca am decis sa il mai lasam in pace o perioada.
Imi amintesc ca pe la 8 luni nu statea bine in fund, atunci au fost primele semne de intarziere?
Ella30
Scris: Tuesday, October 15, 2019 4:57 AM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Mamici e a doua noapte cand bebelina doarme incontinuu, de obicei se trezea sa pape dar acum nimic..nu e cam devreme sa doarma atat? Sa o trezesc?
Adoarme pe la 22 si se trezeste in jur de 8, 8 si ceva.
AlexandraRr
Scris: Tuesday, October 15, 2019 7:29 AM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Ella30 wrote:
Mamici e a doua noapte cand bebelina doarme incontinuu, de obicei se trezea sa pape dar acum nimic..nu e cam devreme sa doarma atat? Sa o trezesc?

Nu o trezi, a mea de la 3 luni jumatate a inceput sa doarma toata noaptea. :*
AlexandraRr
Scris: Tuesday, October 15, 2019 7:48 AM
Nivel

Cata, nu stiu ce sa te sfatuiesc. Daca e sa ne gandim logic e normal daca ai crescut cantitatea de lapte sa nu mai manance atat de des. Regurgiteaza cand mananca prea mult. Daca nu simte nevoia de mancare in plus sau minus nu i-as schimba eu nimic. Ma gandesc ca poate nu era momentul sa cresti cantitatea. Eu cand ii dadeam cu biberonul si vedeam ca plange dupa ce termina ii mai adaugam o masura dar fara sa am semne de la ea ca ar manca mai mult nu am incercat. La fel si acum..nu are gustari si astept sa imi ceara ea, eu ii mai ofer uneori dar nu insist, ei stiu cel mai bine cand si cat sa manance, nu noi. Daca il vezi ca are scutece ude suficiente si e la fel se activ ca inainte inseamna ca e totul ok
Cata123
Scris: Tuesday, October 15, 2019 8:18 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/11/2017
Multumesc pt raspuns Alexandra ! E vesel, uda scutece, il las in pace. Sotul e un pic ingrijorat ca nu a mai luat asa mult in greutate ca la inceput, dar de la varsta asta cred ca este normal, ar fi prea mult sa ia in continuare in greutate cate 1 kg pe luna..
AlexandraRr
Scris: Tuesday, October 15, 2019 8:22 AM
Nivel

Cata123 wrote:
Multumesc pt raspuns Alexandra ! E vesel, uda scutece, il las in pace. Sotul e un pic ingrijorat ca nu a mai luat asa mult in greutate ca la inceput, dar de la varsta asta cred ca este normal, ar fi prea mult sa ia in continuare in greutate cate 1 kg pe luna..

Sigur ca nu mai iau la fel de mult nici in greutate si nici nu mai cresc asa repede, daca nu are semne ca ar fi bolnavior inseamna ca e bine, nu insista :* curand incepeti si diversificarea si isi va scoate treptat si din mesele de lapte, nu iti face griji.
delia.c.yaya
Scris: Tuesday, October 15, 2019 9:49 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Ella30 wrote:

Sa no treze?ti. Sa zici aliluia daca doarme toata noaptea.
Giuli de pe la 2l jum imi doarme toata noaptea.

Ca?a, din ce-mi amintesc eu, giuli la 5l avea doar 4-5 mese de lp pe zi a câte 210ml.
Pe masura ce cre?tea marea cantitatea de lp de la o masa si mai scadea cu un nr la mese. Si da, iau din ce in ce mai pu?in in greutate, mai ales de când incep sa mearga si mai si aleargapale
MirelaD
Scris: Tuesday, October 15, 2019 10:07 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/16/2019
Ella30 wrote:

Si eu zic la fel, sa nu o trezesti, eu niciodata nu am trezit-o pana acum.

Mamici, Noi in schimb de cateva zile avem somn ff agitat, da din maini si din picioare,arunca picioarele in aer, foieste capul stanga dreapta:( adoarme mai linistit o ora max 2, si apoi incepe:( aseara a facut asa de la 12 noaptea pana dimineata, asa in reprize..am incercat si sacul de dormit dar nu o ajuta mai deloc. Oare e normal? De cateva ori pe noapte dau si san, in speranta ca poate se mai linisteste, dar nimic..papa si face la fel:( o fi o perioada mai dificila? Poate saltul 4? Oricum si ziua e f maraita si nemultumita..eu sunt zombie:(
delia.c.yaya
Scris: Tuesday, October 15, 2019 10:10 AM

MirelaD wrote:

Si eu zic la fel, sa nu o trezesti, eu niciodata nu am trezit-o pana acum.

Mamici, Noi in schimb de cateva zile avem somn ff agitat, da din maini si din picioare,arunca picioarele in aer, foieste capul stanga dreapta:( adoarme mai linistit o ora max 2, si apoi incepe:( aseara a facut asa de la 12 noaptea pana dimineata, asa in reprize..am incercat si sacul de dormit dar nu o ajuta mai deloc. Oare e normal? De cateva ori pe noapte dau si san, in speranta ca poate se mai linisteste, dar nimic..papa si face la fel:( o fi o perioada mai dificila? Poate saltul 4? Oricum si ziua e f maraita si nemultumita..eu sunt zombie:(

Poate sa fie si de la din?i.
Mereu a avut nop?i nelini?tite si treziri cu urlete pana au aparut primii din?i.
Dana_
Scris: Tuesday, October 15, 2019 1:01 PM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
Inawar wrote:

Nasc in februarie iar de data asta asteptam fetita coeur
Eu din august am inceput lucrul, mi-a expirat timpul de stat acasa, adica crestere copil ca numai stat nu e cu un nazdravan :)) iar acum vine mama si se ocupa de el.
Fiind insarcinata am program redus la 6 ore iar uneori imi mai iau liber pt eco sau un medical cum sunt saptamana asta. Din decembrie intru in prenatal.
Noi am incercat 5 sapt la cresa privata in vara dar mereu plangea, a si slabit iar cel mai rau e ca nu a vrut deloc sa manance acolo. Il luam flamand, asa ca am decis sa il mai lasam in pace o perioada.
Imi amintesc ca pe la 8 luni nu statea bine in fund, atunci au fost primele semne de intarziere?

Felicitari pt fetita ! Bine ca te ajuta mama si nu trebuie dus la cresa
Da noi am avut o problema cu statul in fund , a fost f tarziu pe la 10 luni dar in rest a fost ok , a umblat la 1 an . Problema e intarzierea in achizitia limbajului expresiv si receptiv , foarte rar raspunde la nume , nu se joaca cu alti copilasi , nu ii plac animalele . Ne-am gandit la autism dar dr zice ca inca nu se poate pune diagnostic la aceasta varsta . In rest pare un copil normal , ne jucam impreuna , stie abc-ul in engleza si numara pana la 10 , canta in limba lui anumite cantecele pt copii , ii place sa il pupam . Vom incepe terapia in curand , imi fac mari sperante ca va fi ok pt ca nu pare grav dar nu il putem lasa asa . Instinctul meu de mama imi spune ca este o problema genetica dar toti dr cu care am discutat nu sunt de aceeasi parere iar o analiza amanuntita m-ar costa enorm , sunt atatea sindroame de care nici n-am auzit dar toate testele astea ar fi cateva mii sau zeci de mii de euro .

Dana_
Scris: Tuesday, October 15, 2019 1:10 PM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
Alina tocmai am citit ce nume i-ai pus micutului , adica tu ai un David si un Nicholas si pe al meu il cheama David Nicholas :)
MirelaD
Scris: Tuesday, October 15, 2019 2:02 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/16/2019
delia.c.yaya wrote:

Poate sa fie si de la din?i.
Mereu a avut nop?i nelini?tite si treziri cu urlete pana au aparut primii din?i.

Se poate asa devreme sa inceapa durerile de gingiute?:( m-am uitat in gurita dar nu am vazut nimic..oricum e o lupta cu manutele sau degetelul in gura..incerc sa nu o las, dar tare se enerveaza:)
delia.c.yaya
Scris: Tuesday, October 15, 2019 2:11 PM

MirelaD wrote:

Se poate asa devreme sa inceapa durerile de gingiute?:( m-am uitat in gurita dar nu am vazut nimic..oricum e o lupta cu manutele sau degetelul in gura..incerc sa nu o las, dar tare se enerveaza:)

Da, dintele sapa în gingie ?i cauzeaza durere ?i disconfort cu mult înainte de apari?ia dintelui.
Lu giuli primul dinte a ie?it la 4l3s ?i al doilea la 3 zile dupa.
Ella30
Scris: Tuesday, October 15, 2019 2:17 PM
Nivel

AlexandraRr wrote:

Nu o trezi, a mea de la 3 luni jumatate a inceput sa doarma toata noaptea. :*

Pfoai , ma speriasem , am zis ca s a imbolnavitLol
Ella30
Scris: Tuesday, October 15, 2019 2:23 PM
Nivel

delia.c.yaya wrote:

Sa no treze?ti. Sa zici aliluia daca doarme toata noaptea.
Giuli de pe la 2l jum imi doarme toata noaptea.

Ca?a, din ce-mi amintesc eu, giuli la 5l avea doar 4-5 mese de lp pe zi a câte 210ml.
Pe masura ce cre?tea marea cantitatea de lp de la o masa si mai scadea cu un nr la mese. Si da, iau din ce in ce mai pu?in in greutate, mai ales de când incep sa mearga si mai si aleargapale

Multumesc, o las in pace ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.