Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| gummy bear wrote:Mamici dragi, am citit intr-un suflet aceasta casuta..ce frumoasa experienta e cea de mama..grea uneori, dar f frumoasa. Sa va povestesc despre bebele meu care are 2luni si 3sapt, 6600gr, si care mananca incontinuu si nu prea doarme ziua. Alaptez exclusiv la san, ce ma sfatuiti sa fac ca sa maresc cantitatea de lapte? Beau f multa apa, pap ciorbe/supe si ocazional fac ceai pt lactatie de la Fares sau Hipp. Altceva ce ma mai sfatuiti? Haideti mamicutelor sa animam putin si aceasta casuta cam uitata.. Va pup!
Buna,
Galafor forte ( pastile din plante) si ceai de chimen si anason.
Dar daca pana acum ai alaptat la san inseamna ca lactatia este in regula. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Gummy de ce vreI sa stimulezi lactatia? Bebe nu a luat suficient? Mie mi se pare ca da... deci nu inteleg...
|
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/4/2016 Mesaje: 294
| gummy bear wrote:Mamici dragi, am citit intr-un suflet aceasta casuta..ce frumoasa experienta e cea de mama..grea uneori, dar f frumoasa. Sa va povestesc despre bebele meu care are 2luni si 3sapt, 6600gr, si care mananca incontinuu si nu prea doarme ziua. Alaptez exclusiv la san, ce ma sfatuiti sa fac ca sa maresc cantitatea de lapte? Beau f multa apa, pap ciorbe/supe si ocazional fac ceai pt lactatie de la Fares sau Hipp. Altceva ce ma mai sfatuiti? Haideti mamicutelor sa animam putin si aceasta casuta cam uitata.. Va pup!
Daca ia bine in greutate, atunci eu cred ca laptele tau este suficient. Probabil ca deja s-a reglat lactatia care oricum, functioneaza pe baza de cerere-oferta. Legat de statul la san foarte mult, e posibil sa treaca prin puseul de 3 luni; in timpul puseelor / perioadelor de achizitii, suptul este mai intens, sa zic asa :) |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/15/2015 Mesaje: 170
| Pai bebe a luat f bine in greutate..chiar mai mult decat ar fi trebuit..dar eu nu reusesc sa il alaptez macar la 2-3ore distanta intre mese..vrea titi si la 30min-1ora dupa..practic eu numai asta fac toata ziua, alaptat si alaptat. Am inteles ca exista posibile pusee, dar sunt ocazionale si nu in permanenta, nu? Logica mea imi spune ca daca as avea mai mult lapte, s-ar satura mai bine si ar dura mai mult pana la urmatoarea masa. Gresesc? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/4/2016 Mesaje: 294
| gummy bear wrote:Pai bebe a luat f bine in greutate..chiar mai mult decat ar fi trebuit..dar eu nu reusesc sa il alaptez macar la 2-3ore distanta intre mese..vrea titi si la 30min-1ora dupa..practic eu numai asta fac toata ziua, alaptat si alaptat. Am inteles ca exista posibile pusee, dar sunt ocazionale si nu in permanenta, nu? Logica mea imi spune ca daca as avea mai mult lapte, s-ar satura mai bine si ar dura mai mult pana la urmatoarea masa. Gresesc?
Uite, eu am supraproductie de lapte, am cat sa ajunga pt inca 2 copii, iar baietelul meu la fel manca in timpul puseelor, chiar si la 30 min. Eu zic ca e ceva normal :)
Si el a luat mai mult in greutate si are 3 luni si 2 saptamani. In mod normal, mananca la o distanta de aproximativ 2 ore. Toti pediatrii la care am fost au zis sa il alaptez la cerere, ca dc a luat asa de bine in greutate si uda destule scutece, e perfect!
Iti las mai jos un link despre Wonder Weeks, o sa te ajute sa vezi cam cand sunt puseele de crestere si perioadele de achizitii
http://www.la-pediatru.ro/info/saptamanile-minune-wonder-weeks |
|
| Gummy si eu sunt de acord cu ce a scris babygimi. Alaptarea e la cerere iar productia se stimuleaza punand bb f mult la san....ceea ce la tine se intampla deja. Mi se pare inutil stresul tau cu ceaiurile, lasa copilul sa pape cat vrea. Daca a luat bine în greutate este f bine se satura. Vezi ca e cu doua taisuri sa si mult lapte, ca iese in jet iar bb nu poate gestiona fluxul....asa ne am chinuit noi la început.... acum suntem mai ok, dar tot se mai ineaca uneori. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Nu iti face problem. Si al meu la fel sugea chiar daca nu era in timpul puseelor. Important e ca ia bine in greutate si e sanatos. Mai e ceva - se alinta - unde e mai bine decat la mami in brate langa tzitzi? Petru si acum cand doarme cu mine tine mana la tzitzi. |
|
| Multumesc pt sfaturi, dragi mamici. O sa continui cum am procedat si pana acum. Tocmai ce ne-am intors de la pediatru..are 6800gr-vineri implineste 3luni (la nastere a avut 3400gr). Cu somnul cum este/a fost in cazul vostru? Al meu e f activ, ziua nu doarme (atipeste la sân sau doar daca il legan in scoica de la carucior)..iar noaptea reusesc sa il adorm f tarziu, pe la 3-4 dimineata |
|
| Gummy la mine fetita doarme si ziua si noaptea, doarme între 1-3ore de obicei. Dar plange mult ... mai nou plange f tare (tipa efectiv) dupa ce mananca si o tine asa vreme buna....niciun leganat nu o opreste iar de obicei ca sa adoarma dupa ce se linisteste dupa crizele de plans trebuie sa o legan.....si da uneori cand o pun în patut face ochii cat cepele si prefer sa o las sa doarma pe mine/,perna/ sau pe pat cu mine,numai sa nu se trezeasca sa planga iar. Oricum seara are program de serenade Si de obicei dupa 12noaptea abia se linisteste |
|
| Eileen, posibil sa aiba colici..si al meu cand era mai micut la fel facea si il plimbam f mult in brate prin casa..greutatea lui imi permitea la momentul respectiv..acum insa max 10min il pot tine ca ma indoaie de spate.. Pt colici eu i-am dat Protectis si Espumisan, caci mi-era tare mila de el si cam intr-o luna am avut rezultate f satisfacatoare
|
|
| Da a avut si colici, i am dat espumisan si bonisan. Acum cred ca e puseu, ca la colici reactiona altfel. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/17/2017 Mesaje: 2
|
Buna Iuli33. Am vazut ca ai nascut cu dr Delia Gradinaru. Urmeaza sa nasc si eu cu ea prin cezariana, in luna martie. Imi poti spune cat a fost onorariul pt dansa si cum s-a purtat in timpul operatiei si dupa operatie? Nu imi este clar nici ce se intampla cu bagajul pt internare pana ajung la salon. Injectia in coloana a durut?
Multumesc. |
|
Inregistrat: 1/17/2017 Mesaje: 51
| BUNA FETELOR....DRAGI MAMICI CARE AVETI DEJA UN BEBE MA PUTETI AJUTA SI PE MINE CU UN RASPUNS LA O INTREBARE CARE MA MACINA....LA CAT TIMP INAINTE SAU DUPA INTARZIERE V-ATI FACUT TESTUL DE SARCINA SI A IESIT POZITI?EU AM FACUT UN TEST DE SANGE IN ZIUA 10 DUPA PRESUPUS OVULATIE SI A IESIT NEGATIV,ACUM MAI AM 2 ZILE PANA LA VENIREA MENSTRUATIEI TESTE DE SARCINA NEGATIV....TIN SA MENTIONEZ CA DE OBICEI INAINTE CU 3 ZILE DE VENIREA MENSTRUATIEI AVEAM USOARE SANGERARI MARONII CARE IMI PREVESTEAU VENIREA ''MUSAFIRILOR'ACUM NU LE AM ....NU AM NICI DURERI DE BURTA ....SINGURUL SIMPTOM PE CARE IL AM SUNT SANII FOARTE TENSIONATI SI DUREROSI....MULTUMESC MULT!!!! |
|
| mlt, pari f disperata, si asta nu te ajuta cu nimic. Ai sa vezi ca bebe va aparea cand mai putin te astepti. Testarile tale din z10 dpo sunt inutile. Calmeaza-te si fa un test dupa ce intarzie menstruatia. Eu aveam cm neregulat, cand am testat a iesit f evidenta a 2-a liniuta, iar rezultatul la beta a fost in jur de 3500. Nu cu rautate te sfatuiesc sa te calmezi si sa mai astepti... |
|
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 32
| Buna! Sunt cu ceva experienta pe acest forum, insa la discutiile despre sarcina. Am aflat de o saptamana ca sunt i însarcinata...din nou! Adica cu al treilea copil!!!! Sunt inca socata si speriata! Mai sunt mamici cu trei copii? Cum e viata voastra cu trei? Intre cel mic si "viitorul" vor fi 1,5 ani distanta. Sunt speriata!!! |
|
|