Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/22/2013 Mesaje: 1837
| Roxanine wrote:Mamici pana la ce varsta se poate amana vaccinul de 2 luni? N
Cunosc cazuri care l-au fct la 3 l, 3 luni si ceva....dar dc sa il amani, e racit putzi? Deyutzu e o scumpa papusica ta Multumim fetelor de aprecieri |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/13/2009 Mesaje: 485
| Roxanine wrote:Mamici pana la ce varsta se poate amana vaccinul de 2 luni? N
Cred ca se poate amana mai multe luni ca nici noi nu le-am facut in ordine in afara de cel de 6 luni..prima data l-am facut pe cel de doua luni apoi dupa vreo luna pe cel ce trebuia facut la nastere..iar cel de 4 luni pe la 5 luni si doar cel de 6 luni l-am facut la timp..Daca ai de gand sa il mai faci trebuie sa ai grija ca intre vaccinuri trebuie sa treaca cel putin 4 saptamani.. |
|

Inregistrat: 10/14/2013 Mesaje: 1520
| Nu e bolnavior, dar vreau sa aman cat pot. Daca ar fi dupa mine nici nu i le-as face. E tare controversata chestie..
Macar sa-i bag microbul mai tarZiu.. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 5/8/2014 Mesaje: 230
| Buna ziua mamici!
Am trecut cu bine de botez iar acum ne putem relaxa putin. Puiutul a fost foarte cuminte, a dormit mai tot timpul Cum primesc pozele am sa pun cateva. Din fericire am trecut oarecum de perioada cu probleme. nu mai scoate lapticul atat de des iar durerile de burtica sunt din ce in ce mai rare. In rest ne bucuram de el, suntem incantati de sunetele pe care le scoate, a inceput sa le diversifice iar asta nu face altceva decat sa ne bucure, ii sorbim fiecare sunte in parte imi vine sa il mananc!
voicu oana ai o gogosica minunata! Si eu folosesc finet la baita, am inteles ca se sperie daca nu sunt acoperiti, il bag treptat in apa, mai intai cu piciorusele apoi cu restul corpului cate putin si mereu vorbesc cu el Noua nu ne-a dat sirop de calciu, doar vigantol... Eu am avut fire de suprafata si le-am scos fara probleme insa si eu am avut probleme cu un cos care a crescut foarte mare din cauza unui fir de par ramas sub piele, eu am fost la ginecolog pentru ca mi-a fost frica sa nu afecteze operatia, din fericire nu a fost nici o problema, l-am curata zilnic, am pus pansament cu betadina si am luat si antibiotic, cosul a disparut insa am ramas cu problemele cauzate de antibiotic se pare ca am ramas cu sistemul imunitar foarte scazut dupa naster.
Simona Sympfff, cum sta pe burtica! ce bine ca ati trecut de raceala! eu nu stiu cum as reactiona daca ar fi racit...sa va de-a Dumnezeu multa, multa sanatate!
emanicole
Nannynu da nimeni cu parul eu chiar ma bucur ca ai intrat, asa am luat si eu notite cu privire la diversificare
elala felicitari pentru noul dintisor!
simona83 interesanta prima experienta a diversificarii...
deyutzu ce frumoasa este printesa ta! are niste falcute foarte bune de smotocit sa iti traiasca si sa fie sanatoasa
Va pup pe toate
edit: si cateva pozici cu Davidutu :001023: scuzati-mi fata insa eram dupa botez si eram putin cam obosita :) crys attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 10/14/2013 Mesaje: 1520
| Crys, Davidutu e un scumpicel! Ce poafe are, ce ochisori... Seamana bine cu tine! Happy family!
Ma bucur ca sunteti bine... |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/11/2013 Mesaje: 778
| Fetelor, va salut pe fuga. Promit, cum am putin timp intru sa va mai povestesc ce si cum am mai facut. |
|

Inregistrat: 1/14/2014 Mesaje: 1737
| Te pupacim Andreea :*:*:* Crys,David e un ingeras frumos <3 Oana acum am vazut poza cu bebelina ta.SUPERBA |
|

Inregistrat: 5/8/2014 Mesaje: 230
| Multumesc mult fetelor, imi iubesc nespus micutul si sunt foarte incantata de el, stiu ca toate avem aceleasi sentimente si intelegeti foarte bine ceea ce spun.
Da Roxana suntem mai bine, am luat si un leagan care se pare ca ajuta foarte mult, il linisteste imediat si il ajuta sa doarma foarte bine. Voi cum mai sunteti? |
|

| Crys, e delicios puiul vostru mic! Sunteti foarte frumosi toti trei! |
|
Inregistrat: 11/26/2013 Mesaje: 151
| Mamici multumim tuturor pt aprecieri!! sunteti niste dragute va pupam pe toate si pe puiutii vostrii Crys e foarte scumpic Davidutu Noi am fost de dimineata la vaccinul de 4 luni,avem 8,2 kg si 67 cm,suntem bine.Acum stam cuminti si speram sa nu facem ceva reactii |
|

| Repejor, cat doarme Maria, sa va povestesc cum stam. Dormim in continuare toata noapte daca am grija sa manance la 19:00 si apoi la 22:30. Daca papa la 20:00, adoarme si ma trezeste la 01:00 si la 07:00. Sunt fericitaca am insistat cu alaptatul, chiar daca incama doare, pentru ca acum am laptic destul. Beau dimineata ori ceai de anason, ori fenicul, ori de la Fares, niste plicuri pentru laptic. Ma "folosesc" si de berea fara alcool. Nu exista pranz fara doza de bere . In continuare ne luptam cu constipatia, dar se pare ca la coprocultura de ieri nu a mai iesit klebsiella. Sper sa fi scapat de tot de ea. Avem la activ 2 saptamani si 4 zile de Protectis si Debridat. Am inteles ca Debridatul trebuie scos treptat, ca daca il scoti dintr-o data, mai rau se constipa. In rest, e binisor, o durea burtica toata ziua si plangea, uneori nici pe tzitzi nu o voia, dar de doua zile e mai bine, chiar are si cate 3 sau 4 reprize de somn bune de cate 1 ora in fiecare zi. Mami a devenit dependenta de shopping pe un site din Canada si sta geana la "mocaciuni" ( i-am luat pantaloni de ski si geaca 3 in 1 cu 85 de lei, noroc de "matusa" ca ne trimite pachet din nou). Voi ce scutece, servetele umede si creme pt bebe folositi? A luat cineva pampersi Huggies din Romania? Ca servetele numai din astea folosesc, cele pure, doar cu apa, fara uleiuri sau alte parfumuri. Ieri am fost la cantarit si masurat si avem 6520 gr si 63 cm. Fetele cu bebeluse, cat aveu gazele la 4 luni? Maine mergem si noi la vaccin, daca tot am scapat de microb, sper sa nu avem reactii urate. Deyutzu, o grasunica scumpa ai! Ela, Eric deja se lungeste, prinde contur frumos tare, i se vede gatutul si e asa de cute!!! Mare a mai crescut! Crys, si pe noi ne ajuta leaganul, mai putin cand ne doare burtica. De-abia astepta sa poata apuca cu manuta ce e pe bara aia! Bebe e un dulce...sunteti tare frumosi toti trei!!! Si noi va pupam, Danuta ! Rox, si eu sunt cu inima indoita in privinta vaccinului, mai ales ca am doi copii cu autism in familiile noastre (verisorul meu si nepotul sotului), dar ne rugam sa fie bine, ca nu as putea trai fara zambetul Mariei si bucuria din ochii ei (m-a pocnit plansul, bineinteles ). Subiectul sensibil: trecerea pe papa solid. E sensibil ca e ameteala mare, nu stii ce sa mai crezi, ce si cum sa faci...eu, una, pentru Maria papa doar lapticul meu, as vrea sa o tin asa pana la 6 luni. La fel zice si pediatra. De partea cealalta, asistenta medicului de familie zice sa incep de la 4 luni, cu mar copt la cuptor si pasat, fara coaja, cu supe de patrunjel radacina, morcov si ceapa...eu cred ca am sa o mai tin pe Maria pana la 5 luni pe laptic de mami si in functie de cum se comporta si cat ia in greutate intre 4 si 5 luni hotarasc daca incepem de la 5 sau de la 6 luni. Dar vreau sa o tin un pic departe de fructe, de dulce, macar pana pe la 10 luni. Oricum, vom trai si vom vedea. Si cred ca fiecare mamica face cum crede si cum simte, pentru ca fiecare bebe e mai cu mot, ca unul nu vrea morcov, altul face diaree de la mar, deci fiecare e propriul lui profesor (bine, plecam urechea si la cei din jur, ca pote ceva functioneaza si la noi). Si ziceam de zambetul Mariei...se vede ca nu o mai doare burtica, nu rade pe silentios, ci scoate sunete. https://m.youtube.com/watch?v=YYvuyXYs_j8 |
|

| Andree noi folosim babylove de la DM ca scutece si cu servetele nu o sterg decat in deplasari,de la Happy.acasa prefer sa o zpal cu apa calduta.Daria avea la 3 luni si o sapt 7040 grame.acum nu stiu cat mai are |
|

| dana_h wrote:Andree noi folosim babylove de la DM ca scutece si cu servetele nu o sterg decat in deplasari,de la Happy.acasa prefer sa o zpal cu apa calduta.Daria avea la 3 luni si o sapt 7040 grame.acum nu stiu cat mai are Inseamna ca a afectat-o un pic pe Maria klebsiella. Doctorita de familie zicea ca la 3 luni si doua saptamani ar fi trebuit sa aiba 6200, dar a zis-o asa, cu jumatate de gura. Eu nu pot sa o spal ca la baia noastra nu am apa calda, iar la baia socrilor nu am curaj sa o duc ca s-a cam lenevit soacra-mea de cand am nascut si nu prea mai face treaba (si cand face, face superficial, iar eu nu apuc sa fac, ca ma cam impiedic de ei). De DM am auzit, dar la noi nu s-a deschis. E cu produse organice nemtesti, nu? Eu acum folosesc ce mi-a lasat prietena din Canada, inainte sa plece, Huggies de la ei (mai am doar un pachet de 64 si raman fara pana ajunge coletul cu celelalte). Pe la cate luni ati trecut de pe nr. 3 pe nr. 4? |
|

| Andreea, ce dulce e micuta ta! Pentru linistea ta poti verifica aici : http://www.childgrowthcalculator.com/#grafica_longitud .Eu in fiecare luna fac asta desi stiu ca am un bebe perfect oricum ar fi el! Dar ma linistesc cand il vad acolo in grafic! Noi la 6 luni am trecut la nr 4- 7700g. |
|

| Andreea eu nu o duc in baie pt ca e la parter si dormitorul e la etaj.am luat un lighian mai mic si pun apa calduta in el si o sterg cu dischete demachiante.uneori o sterg doar cu musetel,alteori pun umpic de bicarbonat.si in fiecare seara dupa ce adoarme il clatesc lighienusul cu apa clocotita.De la Dm folosim doar scutecele, am luat si un ulei cu migdale dulci babylove si s-a iritat de la el.Oricum de scutece sunt multumita,nu se umfla ca pampers de parca ar avea un balon la fundulet si luam pachetul portocaliu nicidecum cele bio.( cat de bio or fi niste scutece nu stiu). |
|
|