Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/22/2013 Mesaje: 1837
|
O grasunica dulce |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 7/23/2013 Mesaje: 726
| Ce mare pare in poza! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/13/2009 Mesaje: 485
| Oana, ai o gogosica tare dulce! |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/2/2014 Mesaje: 170
| Multumesc fetele pt laude....sunt asa mandra de fata mea....Da am si eu nevoie de un sfat.....am luat un pliculet de Smecta in seara asta....m-am stricat la stomac rau de tot....scuzati limbajul dar am facut apa,apa azi....de ce naiba...voi ati patit asa dupa nastere? Sper sa nu faca si fata.....Pe langa faptul ca au trecut 2 sapt si vad ca nu pica firele,acu landa o cusatura am si un cos mare care se tot face,chiar daca il ucid....imi vine sa imi dau palme...maine doctor scrie pe mine... |
|
Inregistrat: 10/14/2013 Mesaje: 1520
| Ema ce un grasunel frumos ai! Si ce mot.../ dragut foc!
Voicu Oana, ce simpatica sta ea in vanitza. Pare ca se simte tare bine la baitza! Sta ca sefa in piscina ei! Mie nu mi-au picat firele, se topesc, adica eu nu am vazut sa am ate pe absorbantul zilnic. Sper ca esti ok..
Va pup Pe toate! Roxanine attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 3/2/2012 Mesaje: 2102
| Fetelor de grasuni si grasune...Vaaai toti copiii sunt asa dolofani??? Unul mai expresiv ca altul... care mai motat si mai bucalat. Sanatosi tun! Ma scuzati ca ma bag ca musca in lapte...Am ceva experienta in urma a 2 nepoti zdraveni Ce pot spune?? la buric nu am vazut sa se foloseasca niciun fel de leucolapst...copiii fac alergie la lipiciul respectiv, caci au pilea ff fina. Chiar si adultii patesc asta in zone unde pielicica e mai subtirica. Am vazut atat la cumnata mea, cat si la fina mea care a nascut recent..ca n-au folosit asa ceva. Buricul s-a ursat frumos si repede, folosind in fiecare seara spirt medicinal ( 2-3 picaturi) si Betadina, apoi comprese simple sterile puse pe buric, atat! Si bineinteles Pampersul care tine ff bine compresele pe buric. Astfel se usuca rapid, stand la "aer" Cat despre diversificare...parerile sunt impartite. Unii spun ce cei care sunt hraniti cu lapte praf, pot incepe la 4 luni, iar cei alaptati la 6 luni. Avand in vedere ca tranzitul intestinal al bebelusului se regleaza abia dupa 3 luni...fiecare decide. Intotdeauna se incepe, asa cum bine zicea si Emanicole cu supele (asta insemand doar zeama de la max 2-3 legume nu foarte acide : telina, dovlecel, ardei...nu cartof!) legumele se introduc si ele in supa pe rand, nu toate odata) Copiii nu simt dulce , nici sarat de aceea nu este nevoie de niciun fel de adaos. Legumele pasate care care fiert in zeama ( supa) se dau ceva mai tarziu, nu din prima, la fel si mancarurile solide. Nefiind obisnuiti cu gustul, e normal sa scuipe, de aceea e nevoie de rabdare si alimentele trebuie introduse usurel si mai ales pe rand in dieta, ca sa se obisnuiasca cu gustul. La fel si fructele...pt ca sunt acide pt un stomacel invatat doar cu laptic ( para, banana-dar nu prea mult, piersica, portocala) Ema..nu mar..pt ca este acid, lasa-l pt mai tarziu! Pe la 7-8 luni se poate incepe si cu branzica calcica, abia pe la 9-10 luni spre un an..ficatel de pui..si ou! Oana Voicu..."Carpicon S" supozitoare poti sa iei ca sa vindeci locul, poti folosi suplimentar si crema, daca nu ma insel ai voie pastile Cyclo 3 Forte max 4/zi in crize hemoroidale, in rest 2/zi pt mentinerea circulatiei! Sper sa-ti fie de folos! Nu injurati, nu dati cu parul.. |
|
| Marul se recomanda chiar de la 4 luni, nu e acid pt burticuta bebelului. Portocala in schimb, da. Banana este alergena (stiu, nici eu nu stiam). Se recomanda dupa 6 luni. Eu am ales diversificarea clasica si am ales sa incepem dupa 6 luni. Unui copil care primeste lapte praf nu i se dezvolta stomacul mai repede ca unuia alimentat natural. Noi incepem cu piureuri, intai mai lichide, ca apoi sa devina din ce in mai consistent. Si introducem alimentele noi la 3-4 zile. De la 4 luni: avocado, portocala, mar, piersici, nectarina, cartof, cartof dulce, morcov, radacina de patrunjel, dovleac, sfecla rosie, dovlecel/zuchinni, cereale fara gluten De la 6 luni: cereale cu gluten, pseudocerelele, banane, caise, pere, stafide, visine, fasole verde, ceapa (doar de gust, se fierbe si se arunca), mazare, salata verde, pastarnac, carne de pui, curcan, ficatul de pasare, iaurt si branzica de casa (imi iau si scula de facut iaurt ca imi trec toata familia pe bio), bors, castane, verdeata. La autodiversificare nu are niciun Dumnezeu, se baga la nimereala in nicio ordine, atat sa fie gatite sanatos, si se merge pe principiul ca instinctiv bebe stie mai bine. In ambele cazuri, fara sare, zahar, miere (dupa 1 an se poate si miere). Cerealele pt copii eu nu le vad rostul dc bb are o greutate normala sau peste medie. il pufoseste inutil. Acum, ca sunt mamici care aleg sa inceapa mai devreme, eu cred ca e o optiune personala si cred cu tarie in instinctul matern care cateodata ne indruma mai bine decat un medic. Eu doar urmaresc sa introduc alimentele fiecare la timpul lui iar apoi sa ma ghidez dupa Daria. Ea o sa imi spuna dc e pregatita pentru un piureu mai consistent sau nu, cat vrea, cum ne intelegem cu mancarea, tb lasati sa exploreze, sa se mozoleasca (a se vedea Eric), sa duca singurei la gura. Si da, bebelusii au preferinte alimentare, simt toate gusturile. Iar cu sarea, se recomanda dupa 1 an (personal o sa o duc cat mai mult fara) pentru ca rinichii nu sunt capabili sa o sintentizeze. Am gasit pe fb o tipa care cica vinde carne de tara, nu are mereu curcan sau vita, dar pui si gaini da, oua, miere, dastea. O sa iau de proba si as vrea sa testez undeva carnea. Ca asa sunt producatori care ar zice orice sa scoata un ban. Daria inca nu sta in fundulet, mai asteptam cu diversificarea... |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/13/2009 Mesaje: 485
| Nanny, la buricut noi am avut probleme..iesise foarte mult inafara ( hernie ombilicala) si daca nu faceam treaba cu leucoplastul ajungeam la operatie.S-a iritat putintel dar i-a trecut repede. Iar despre diversificare..informatiile pe care le am eu sunt total diferite fata de ce ai scris tu . Acum fiecare face cum stie.. |
|
| Simona, Nanny nu ma grabesc cu diversificarea nici eu, si ai dreptate Simo fiecare face cum simte si intelege exact nevoile bebelusului. I-am pus pe buzite de gust, bineinteles ca nu a reusit sa inghita nici un ml:)))), dar incet incet de la 4 luni incolo incepem cu cate 4-5-6 lingurite de sucut, de supita pana ajungem la 30-40 ml...nu cat sa inlocuiesc o masa, ci doar de gust. Introducem o masa intreaga dupa 6 luni. Oricum la vaccinul de 4 luni vorbesc cu pediatra si vedem ce schema imi propune, analizez si propunerea ei si fac cum consider eu mai bine. Ea zicea ca o sa-mi recomande cereale ( gen o lingurita la biberon) sa ii tina de fomita si sa manance mai putinel ca e un grasan si se trezeste noaptea inca...vad ca bebeii vostri sunt mult mai cuminti la 7-8-9-10 saptamani, pai noi la varsta aia ne trezeam la 2.5-3h cu o foame de rupea va pupam, cu bale |
|
Inregistrat: 1/14/2014 Mesaje: 1737
| Oana pt buricut baneocin pudra e ff bun.si daca nu sunt probleme lasat la aer cat de mult. Cu diversificarea dehh!!! Bataie mare de cap.marul e bun pt digestie si tot asa stiu si eu ca se da primul.intradevar prima data se prefera cartoful dulce si apoi cel normal.eu am decis ca pe la 5 luni jum incepem cu sucurile si apoi autodiversificare. Simona am vazut la Altex un aparat care pe langa gatitul la abur a tot,inclusivpasta si orez,face si iaurt.era 400 lei la reducere si marca buna. Cum a zis si Elal, fiecare mamica face cum crede ca e mai bine pt puiul ei. Andreea ce face Mariuca? |
|
| Ema,Daria si acum se trezeste la 2 ore-2 jum pt tzatzi.cei drept papa 5 min ceas si adoarme la loc imediat cu tati in gura.app aveti caruselul ca al nostru.pupam un Stefanut dragalash |
|
| dana_h wrote:Ema,Daria si acum se trezeste la 2 ore-2 jum pt tzatzi.cei drept papa 5 min ceas si adoarme la loc imediat cu tati in gura.app aveti caruselul ca al nostru.pupam un Stefanut dragalash
pupicei , carusel deocamdata am luat din acela ieftin ca inca nu este atras ...cand o sa fie daca e nevoie iau unul calumea. Pai stef se trezea la 2 luni la 3 h si manca 180 ml...nu 5 inghitituri:))))...acum de ex doarme de la 8 , o sa se trez pe la 2-2.30 si apoi la 7-8 si va manca cate 220ml..iar intre mese se mai trez pe la 4-5-6 se catara pe burtica mea , ca o omida ...il tin 10 min il pun jos, dupa 15 min iar incepe sa se foiasca si hop pe burtica si dormim asa ..de ma trezesc amortita si el fff bine dispus...rade in hohote dimineata ...si toata ziua:))) p.s devoreaza 220 ml in 7 min dupa ceas:))))))))))))))) emanicole attached the following image(s):
|
|
| Ce ursuleeeet! |
|
| Gata, mi-am gasit sistem de purtare, in mozer russia. E tare mumusel, abia astept sa vina! |
|
| Nanny nu da nimeni cu parul ti-ai spus o parere nu ne-ai impus.Fiecare mamica alege ce crede ca e mai bine si in tot se urmareste sanatatea copilului.sunt mamici care de la 3 luni dau supa de legume la bbei.e alegerea lor si nu sunt de judecat.orice am alege nu cred ca suntem mai presus de alte mamici sau bbebeii nostrii sunt mai cu mot.nu cred ca exista mai greu sau mai usor indiferent de varianta iar Dumnezeu exista in fiecare lucru indiferent de natura lui. |
|
|