Clubul Mamicilor - 1
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Roxanine
Scris: Saturday, January 17, 2015 11:27 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2013
Salutare mamicutelor. Va urmaresc zi de zi pozitivismul si imi trec si mie zilele mai usor! Tare active a-ti fost, de mult nu am citit 2 pagini!

Voicu Oana, si al meu facea primele zile scandal la apa. Dar pe urma s-a linistit, incearca sa il ti de o manuta cat timp sta in vanita sau sa il tina sotul. Eu acum ii fac singura baita si nu mai face scandal, cateodata cand il scot, probabil de la frig sau ca ii place in apa!

Simona, bebelina ta Daria e o scumpa! Ce a trecut timpul.. Deja ii ies dintisorii, ce frumos!! Si noi o avem pe Sophie la giraffe, dar inca nu o rontaieste deloc, nici nu o tine in mana. Mai asteptam.. Simo, spune-mi cat mananca la o masa? Si din cat in cat timp? Ca al meu are 8 saptamani si arde 150 ml si parca ar mai vrea..

Dana, dariuta ta e o bucalata. Ce falcute are.. E o dulcica! Sa stii ca nu reusim cu alaptatul. Ma pompez, cat mai iese iese, cat nu asta e. Nu vrea nici in ruptul capului! Iau galafort, sa mai stimulez, am o pompa buna, deocamdata iese ceva.. Am noroc ca doarme toata noaptea si reusesc sa acumulez 1 masa in plus. Dar tot ii dau formula ca e mereu nesatul.

Noi avem refluxgastroesofagian. E chinuitor, se trezeste uneori plangand din somn ca ii vine inapoi mancarica, si dupa 1 ora dupa ce a mancat. Sughite dupa 2 ore de la masa, e reflux in toata regula. Pediatrul mi-a spus ca laptele de mama, favorizeaza regurcitatia, nu inteleg de ce. Nu m-a pus sa-i dau doar formula dar nici mult nu mai este. Patutul il avem ridicat la 30 de grade, dupa fiecare masa il tin 30 minute ridicat, si tot ii vine inapoi. Nu varsa, nu-i iese din gurita laptele, il inghite inapoi. Mi-a recomandat sa ii dau Debridat, de 3 ori pe zi, 1,5 ml, timp de 4 saptamani. Are nasucul infundat, nu are muci, nu iese nimic, ii pun ser, apa de mare si nimic. Rosu in gat nu are, febra nu face, scaune avem zilnic, mananca ca un nesatul, si totusi nasul e infundat. Acum
Mi-a dat ceva spray pt bebelusi, dar nu pare nici asta sa functioneze. V-ati confruntat cu asa ceva?
Papa 150 la o masa din 3 in 3 ore, mi se pare extra mult. Dar ce-i drept doarme toata noaptea, de la 10 pana la 8 dimineata, se trezeste cu o foame ca ar inghiti si biberonul!
In rest e un bebel foarte foarte cuminte, zambeste daca vorbesc cu el, gangureste, se intoarce de pe burtica pe spate cateodata, caputul il tine ridicat minute bune, e tare activ. Ziua nu tare doarme, maxim 1 ora legat, in rest rade si gangureste si singur in patut, daca il bag in seama rade de ii vad si amigdalele si toate gingiile din gurita. Il ador!! La botez a fost mega cuminte, a dormit, a zambit la toata lumea...

Elala, eric cu castronelul lui in mana e adorabil! Isi baga degetele in gurita cu mancare? Ca tot e mancarica pe fata!!! Scumpu de el... <3

Ema, stefan e maricel!!!! Cat a crescut atata??? Cat ii dai sa pape la o masa si din cat in cat timp? Si cum reusesti sa il faci sa mai doarma pe o parte? Ca noi nici cum nu putem, ne place pe spate...

Simo sym, sa se faca bine mogaldeata ta cuminte!! Cum a facut rosu in gat? Puuup

Ynnea, mie mi-a facut clisma, chiar daca am facut acasa. E mult mai igienic, pentru nasterea in sine. Ca ceva tot mai ramane pe canal si nu te poti controla unde sa impingi, iar sa ii faci vreo surpriza medicului nu cred ca ai vrea. Si plus de asta, fecalele is pline de bacterii, sa nu ajunga pe puiutul tau, nu prea e indicat. Eu ti-o recomand, nu doare deloc, nu simti mare branza, mai mult mi-a fost rusine de asistenta decat m-a durut. Si dupa bombardamentele care le-am dat, desi am facut acasa de mai multe ori.. :) te pupicesc

Crys, pune piciorul in prag la vizite. Spune ca esti obosita, sau baga-l pe sot la inaintare. Eu asa faceam, il puneam pe el sa raspunda la telefon si stia el sa refuze elegant! Ma bucur ca sunteti bine... Va pup

Va pup pe toate!!!!!!
crys
Scris: Saturday, January 17, 2015 1:07 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 5/8/2014
Eu le dau de inteles insa fac pe prostii iar sotul nu le spune pentru ca nu intrazneste, doar sunt rudele lui! de multe ori matusa lui vine la 10 dimineata in vizita ca vrea sa il vada pe Davidutu, cu toate ca i-am spus ca noi stam in pat la ora aia...ai mei nu vin pentru ca le-am spus ca am nevoie de liniste si odihna. Nici nu stiti ce greu am facut-o pe soacra sa inteleaga ca nu vreau sa ii mai faca ea baita bebeului pentru ca pot si eu. Nu mi-a fost teama sa il spal iar primele baite eu i le-am facut, bineinteles ca m-au certat ca nu am experienta si nu stiu, asa ca soacra a luat initiativa si seara era prezenta sa ii faca baie ca la ea sta copilul mai binebanghead Ba chiar mi-a spus ca le a spus prietenelor ei ca are job cu norma intreaga, vine sa ii faca baie copilului iar ele au intrebat-o daca o platim iar ea a raspuns ceva de genul "eee ma platesc!", nu inteleg deloc atitudinea ei.
si nu va zic ca am surpins-o cautandu-mi in dulapuri si mereu cu ochii in patru la ce fac...slava Domnului ca nu stam cu ea! Stiu ca Andreea imi va spune sa aplic "regula nesimtirii" insa nu pot sa o fac, mi-e rusine de rusinea ei.
Gata cu soacrele...toate au impresia ca nurorile nu sunt bunealcool

Roxaninesi noi avem probleme, de 2 zile a inceput sa dea afara tot laptele pe care il mananca, cu toate ca fac pauza si il pun sa ragaie...este agitat, nu poate dormi si plange intruna, ca sa doarma trebuie sa il tin in brate altfel se trezeste si plange.Cu nasucul aceeasi problema o avem si noi, pediatru mi-a spus ca este normal insa nu stiu ce sa mai cred, uneori am impresia ca se sufoca si cred ca refluxul si agitatia de aici vin pentru ca neputand respira normal nu se hraneste corect. De obicei manca 120 ml lapte din 4 in 4 ore insa zilele asta am avut mese in care nu manca mai mult de 50 ml iar la 2 ore plangea de fomica.

upp trebuie sa ies am inceput iar cu plansul..va pup
Roxanine
Scris: Saturday, January 17, 2015 3:49 PM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2013
Crys, exact la fel suntem si noi. In brate doarme dus, cum il pun jos in 5 minute incepe sa maraie. El nu vomita, inghite inapoi. La
Inceput imi vomita si mie dupa fiecare masa dar putin cantitativ, dar de cand am ridicat salteaua la 30 grade nu mai regurciteaza deloc. Ii vine insa mereu mancarica inapoi in gatut pana in gurita, dar il aud cum inghite inapoi. E nasol saracutul, ca zicea medicul ca e usor acid daca sta lapticul putin in stomacel. Oricum deja suntem mai bine. Nasucul poate fi infundat si de la reflux, odata i-a iesit lapticul pe nas. Si mie medicul mi-a spus la inceput ca e normal de nou nascuti si ca o sa dispara repede, la noi nu a disparut, s-a mai accentuat. Are 100% reflux nici nu a mai fost nevoie de ecografie. De ieri ii dau Debridat, sper sa se amelioreze, ca n-as vrea sa incep diversificarea la 4 luni..
voicu oana
Scris: Saturday, January 17, 2015 11:30 PM
Nivel

Inregistrat: 2/2/2014
DistanceKiss computerlove Fetelor sunteti de vis, Dana sa stii ca suport de cadita aveam si eu dar nu stiam faza cu infasatul,i-am pus un finet pe ea si am udat-o cate un pic.Astazi nu a mai plans..hearts hearts newclap Si am reusit sa facem baita cum trebuie.In schimb am renuntat la leocoplastul de matase la buricut ca era fata plina de lipici dala pe burtica.Astazi i-am pus o fasa elastica pe buricut,maine iau leocoplast de hartie poate de la ala nu se mai irita.Voua va dat pediatra sirop de calciu natural? Si daca da cat le dati 2,5 ml sau 5 ml? Pup noapte buna...

voicu oana attached the following image(s):
img-20150117-wa0008.jpgimg-20150117-wa0007.jpg

dana_h
Scris: Saturday, January 17, 2015 11:44 PM
Nivel

Inregistrat: 1/14/2014
Oana ce grasunica dulce ai tu acolo computerlove
Noua in fara de vigantol nu ne-a dat nimichainoroc
deyutzu
Scris: Sunday, January 18, 2015 10:55 AM
Nivel

Inregistrat: 11/26/2013
Raluca Elena de ce nu ne mai scrii ??vrem sa stim despre tine si bebelu tau!spet ca sunteti bine,pupiciDistanceKiss
voicu oana
Scris: Sunday, January 18, 2015 10:45 PM
Nivel

Fetele.. help...ce pot lua pt dureri?Ma dor cusaturile de lesin....Plus ca am si un hemoroid rebel....Ca nu stiu ce trece prin lapte...Va pup.
Simona Sym
Scris: Monday, January 19, 2015 12:11 AM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2014
Noi suntem mai bine, nu mai tusim asa de des si asa de rau, mucisori prea putini. Eu de data asta nu stiu ce sa zic, dar batistuta bebelusului a facut minuni, auzeam cum colcaiau mucisorii in nasuc si in gatutul lui, asa de rau se auzea... i-am aspirat si a reusit sa respire mai bine. Si nici nu plange cand il fac, asa intinde nasu... mai degraba gurita, crede ca-i dau ceva. Se scutura un pic dar cand vede ca respira mai bine, tace. Ii povesteam mamei mele la telefon despre instrument si am intrebat-o, mie cu ce imi aspira... si cica cu nimic, numai cu batista... si uite ca ne-am facut mari. L-am gonit si pe tati din pat ca sa pot sa in supraveghez, cand tusea il intorceam pe o parte, in caz ca elimina ceva sa nu se duca inapoi.
Roxaninne nu stiu ce sa zic, de unde a luat. Si tati a fost si e inca atins de raceala, de Sf. Ion am avut musafiri si o vecina a venit racita. Doar cat l-am adus un pic la socialziare cu lumea, si probabil ca acolo sa fi fost un mediu infectios. Oricum l-a atins bine, asa de rau a tusit, si un tzar de om si asa tuseste... Doamne ca ni se rupreau sufletele.
voicu_oana baita e ca un ritual care se repeta si se tot repeta, incearca sa ii vorbesti pe un ton cald si cand o dezbraci, apoi sa o introduci in apa incet incet, si cum au zis si fetele sa ii povestesti, tot timpul sa iti auda vocea. Eu iti spun cum faceam eu: in primul rand eu nu am folosit metoda cu invelitul in scutec, mi se pare ca daca apuca sa se ude si nu atunci mereu apa pe el/ea mai rece este decat daca ar fi cu pielicica goala. Dar la tine daca ai incercat asa si functioneaza, e perfect. Eu pun multa apa in vanitza, il iau, aplecat pe mana dreapta si cu stanga iau apa cu mana si ii dau pe picioruse intai, pe funduletz, pe spate, intai il spal pe spate cu sampon si il masez usor, apoi il asez in shaua aceea speciala cum ai si tu si in continuu arunc apa pe el si ii povestesc. Foarte mult l-a ajutat pe el in primele luni sa ma tina de deget... asa de tare strangea, dar ii dadea increderea aceea de care avea nevoie. Bineinteles baia o fac mereu asistata de sotz. Singura nu as putea. Si cand era mic si acum, cum il asez in sha nimic nu mai zice... acum a inceput sa rada la noi si sa dea din picioare si din maini. Si il spal bine pe piept apoi la putzica, piciorusele, ne mai balacim un pic si la sfarsit capul. Ultima schema este cand il ridic iar, pe mana dreapta si tati ii toarna cu cana apa in varful capului sa se clateasca bine, ca mai ramane clabuc. Ador sa ii fac baie. Vreau si eu sa ii iau colac dinacela pentru gatutz, sa incercam balaceala in vanitza mare.
Si sa ne mai vedeti cum am crescut....

Simona Sym attached the following image(s):
dscn5062_a_mica.jpgdscn5063_a_mica.jpg

elala
Scris: Monday, January 19, 2015 8:55 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/13/2009
voicu oana wrote:
Fetele.. help...ce pot lua pt dureri?Ma dor cusaturile de lesin....Plus ca am si un hemoroid rebel....Ca nu stiu ce trece prin lapte...Va pup.

Oana, mie mi-a dat medicul sa iau supozitoare indometacin (risc 0 in alaptare) si un unguent cu propolis, Propoderm.Foarte rebede s-a vindecat rana de la unguent.Iar supozitoarele le foloseam doar cand aveam duperi mari.

Daca te mai intereseaza daca vreun medicament este compatibil cu alaptarea, verifica aici: http://e-lactancia.org/ .

Sym ce mare si frumpos e puiul tau!!coeur
simona83
Scris: Tuesday, January 20, 2015 3:28 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 7/23/2013
Noi papam 180 ml la o masa dar papam ca un bebe mic din 3 in 3 ore, +- jumatate de ora.
Rox, dc nu are nimic inafara de nasuc e posibil sa fie de la aerul prea uscat. Incearca sa pui oe calorifer un vas cu apa, chiar ajuta. Eu sunt decisa sa imi iau umidificator, astept leafa.
Daria a pierdut ieri alt cercelus. Doua perechi de cercei de aur in 2 saptamani. Macar asta a doua am pierdut-o in casa. Exista o sansa mica sa il gasim. Acum traiesc cu teama ca i se astupa gaura asa ca ii pun cercelusul care a ramas de la prima pereche. Clar ii iau tot cu surubel ca vad ca au tinut mai mult.
De saptamana viitoare cred ca incepem diversificarea desi nu sta singura in fund. Incepem vu morcovel. Asa i-am dat o singura data portocala din care sugea cu foc. Abia astept sa ne mozoliiiim!
elala
Scris: Tuesday, January 20, 2015 3:51 PM
Nivel

simona83 wrote:

De saptamana viitoare cred ca incepem diversificarea desi nu sta singura in fund. Incepem vu morcovel. Asa i-am dat o singura data portocala din care sugea cu foc. Abia astept sa ne mozoliiiim!

Abia asteptam si noi!!!Hilar Hilar Hilar Sa avem cu cine sa facem schimb de retete Lol ca bebe meu parca incepe sa o iubesca pe titi din ce in ce mai mult iar cu mancarica doar ne facem "masti" pentru piele mai catifelata Lol Lol alcool alcool alcool !
dana_h
Scris: Tuesday, January 20, 2015 4:18 PM
Nivel

Inregistrat: 1/14/2014
vreau si eu la diversificareeee Gossip .dar pseudocereale nu merge sa-i dai Elala?doar fructe si piureuri de legume?sau terci cu fructe?
elala
Scris: Tuesday, January 20, 2015 4:38 PM
Nivel

Pana acum am incercat si pseudo- orez si mei dar au fost esec total!! Mai ales orezul puker . Fulgii de ovaz ii mai mananca inmuiati si amestecati cu banana..dar la masa de pranz e jale..nervi
emanicole
Scris: Tuesday, January 20, 2015 5:20 PM
Nivel

Inregistrat: 12/22/2013
Noi mancam 200-220 ml la 4h ziua si noaptea se trez o data ...uneori chiar de 2 ori ...deci avem 4-6 mese pe zi. Eu o sa incep diversificarea la 4 luni...si pana pe la 5 luni doar suculet si supita si cereale seara la 7 la ultima masa ....dupa 5 luni cu piureuri . Pana una alta acum 3 zile i am dat o lingurita de suc de mar..bn doar cu limbuta a atins ca s-a strambat tot:))))...ieri o lingurita de suc de morcov care i-a placut si azi o lingurita de sucut de mar si o firimitura de mar sa vad ce face:)))newclap ...imi place de mor cum se stramba...abia astep sa ne mozolim si noiiloveyou

Cateva poze de azi:)

emanicole attached the following image(s):
img-20150120-wa0101.jpegimg-20150120-wa0104.jpegimg-20150120-wa0066.jpegimg-20150120-wa0036.jpegimg-20150120-wa0027.jpeg

voicu oana
Scris: Tuesday, January 20, 2015 9:00 PM
Nivel

computerlove ce ziceti fetelor de pisicuta mea....e de revista poza asta.....hearts computerlove

voicu oana attached the following image(s):
img-20150120-wa0000.jpg

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.