Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/14/2014 Mesaje: 1737
| Simona Sym cred ca de la antibiotic a avut scaunul asa.ar fi bine sa-i dai si un probiotic pe perioada tratamentului si chiar si 3 zile dupa ce termina.nu-i mai da nici un fel de ceai,impiedica absorbtia fierului.cu nasucul si Daria e fonfaita dar ii bag ser si o curat cu betisorul de urechi.nu fol batistuta bblusului sau sa il pun la aspirator pt ca a zis dr nostru ca e ca un cerc vicios cu cat aspiri mai mult cu atat se vor produce mai multi.cand aspiri intotdeauna sa-i pui serul inainte ca sa inmoaie.pt galcuta,trage-l cu putin ulei de masline caldut.pui ulei caldut pe o carpita calduta si apoi il frectionezi delicat pe gat.multa sanatate micutului |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/13/2014 Mesaje: 120
| Interesant dana ce spui. I-am dat ieri seara protectis, mai aveam in frigider, ultimele 5 picaturi... nu intelegeam de ce picura asa de greu, am rupt eticheta de pe sticluta si am vazut ca de fapt nu mai e. Maine merg la control cu el si apoi la farmacie sa ii iau, daca gasesc aici la noi in localitate. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 5/8/2014 Mesaje: 230
| Buna seara mamici!
Eu sunt bine desi ma simt extrem de obosita...Somnul meu este mai mult iepureste...toata noaptea sunt cu ochii pe copil, mi-e teama sa nu se inece, fiecare sunet pe care il scoate ma sperie si ma face sa sar in picioare, cateodata am impresia ca se sufoca...Am devenit si putin nervoasa...Nu mai suport vizitele zilnice ale soacrei, week-endurile in care nu mai scap de cumnat care se instaleaza cu iubita comod la mine acasa si uita sa mai plece! Sfaturile despre cum ar trebui sa imi ingrijesc copilul...pfff, am trecut si printr-un puseu de crestere iar bebelinul a fost destul de agitat, nu putea dormi decat la mine in brate dar nu inainte de a marai inainte. Cateva zile nu am putut respecta programul de masa pentru ca ural foarte tare (asta pentru ca nu stie sa planga ) iar singurul mod in care il puteam linisti era sa ii dau laptic. Din fericire ne-am revenit acum iar ziua dormim 3-4 ore iar noaptea 5-6 ore. Zilele astea a scos primul "ngaaa" nici nu va dati seama ce emotii am simtiti imi venea sa il mamanc cu totul, asa de dragalasi a fost iar mai nou daca se simte ignorat scoate un tipat inalt de ne face sa ajungem imediat langa el apoi afiseaza un zambet larg...desi stiu ca este involuntar tot este incredibil de dragalas. Suntem aproape la final si cu pregatirile pentru botez, pe 24 ianuarie il crestinam pe bebelin...
Dana multumesc! La multi ani si pentru bebelina ta! putin intarziati dar nu am mai intrat de ceva vreme, sper sa nu fie cu suparare! felicitai pentru botez...a fost o adevarata diva, deja schimba mai multe tinute...sa te tin cand va creste
simona multumesc frumos, asa este..creste de nu se mai opreste :)) Dariuca ta este superba, si ce fatuci face ea o scumpete! nu ai cum sa nu o adori! Felicitari pentru initiativa cu cartea...sa ne anunti cand ajunge in librari sa o cumparam si noi
deyutzupfff, ce facute are gaza ta Doamne este adorabila si mi se pare exact asa cum trebuie, fiecare copil are ritmul sau de dezvoltarem la fel ca noi..deci nu-ti face griji...este perfecta!
russiantonik eu am dat 200 la anestezist si 1000 la doctorul care a facut cezariana...astea sunt preturile in spitalul din Medgidia.
Andreeace obrajori frumosi ai tu acolo
elala condoleante!:( pup mare si imbratisare calda! Ce mare s-a facut Eric! Un scump si jumatate
Roxanineai un flacau pe cinste! deja frange inimi...cel putin mie mi-a frant-o Distractie placuta la botez!
capsunicasa iti traiasca flacaul, sa se faca mare mare si sa va bucure sufletele in continuare
voicu oana felicitari! ai o printesa superba! in ziua in care bebelinul meu a facut o lunita s-a nascut si bebelina ta puii nostri au vrut sa se nasca in zile de sarbatoare referitor la intrebarea ta, eu am eliminat lohii 3 saptamani insa nu am luat nimic, nu stiam ca este necesar.
emanicole puiul tau este fenomenal! m-a dat pe spate cu freza lui
lala_aurelia nici Davidutu nu face cacata zilnic, la fiecare 3 zile avem doua scaune "explozie" cum spune sotul meu :)) cu toate ca ii dau probiotic. Ca sa il ajut ii masez burtica la baita, Cu dragalitul noi am inceput dupa 3 saptamani si ceva, nu stiu daca era indicat sau nu pentru ca nu am fost la controlul de 40 de zile, pentru ca nu le am inca nu ma certati insa nu imi puteam refuza sotul mai ales ca a plecat in voiaj cand eu aveam 4 luni de sarcina iar acum nu prea mai rezista...nu imi doresc sa mearga in alta pare pentru a primi ce ii pot da eu A fost usor neplacut la inceput dar am ajuns la un numitor comun apoi
Sper ca nu mi-a scapt nimeni...va pup pe toate
crys attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 1/14/2014 Mesaje: 1737
| Sym eu i-am dat reflor si linex baby dizolvate in putin laptic.daca. u gasesti protectis poti incerca si asa. Crys multumim :*:*:* iar David e un scump .referitor la soacra,asculta tot ce spune si fai ca tine.instinctul de mama e cel mai bun.
Elal,Eric e deja flacau mare,frange inimi de acum |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 1/14/2015 Mesaje: 3
| Am si eu o intrebare pt voi mamicilor, va rog daca ati putea sa ma sfatuiti. Sunt insarcinata in 11 saptamani si lucrez ca asist medical radiologie, fac radiografii dentare si CT din afara camerei , totul pe calculator , doctorita mea mi a zis ca daca sunt sigura pe conditii sa merg la munca dar vroiam sa mi spuneti si voi parerea voastra sau daca ati mai intalnit mamici in cazul meu. VA ROG MULT SA MI IMPARTASITI GANDURILE VOASTRE, multumesc |
|

Inregistrat: 12/22/2013 Mesaje: 1837
| Sym eu folosesc rar batista sugarului ca nu mai avem muci multi, pun ser si il las sa actioneze simplu sau mai trag cate un mucisor cu pompita...daca se aude dupa respiratie ca are mucisori mai multi ii pun ser, il las pe burtica 2-3 min si apoi il aspir...batistuta nu o conectez la apirator, ci trag eu cu gura. sa ne dai poze de la botez, ca esti prima . Bebelinul tau este un dulce . Sper sa ii treaca mai repede Crys ..freza aia sta asa si dupa baie si oricum...soare vant, coafura rezista ...asa i-am facut motul acela de mic si asa i-a ramas, doar ca i-a mai crescut parul si se rasuceste motul intr-o parte . Nici eu nu am suportat sa vina nimeni ...si nici nu a venit ...soacra a venit o zi sa il vada cand avea 4 zile, apoi a venit cand avea aprox 6 saptamani 2 zile si acum de craciun...din familia mea nu am chemat pe nimeni, le-am spus ca ne vedem la botez , iar prietenele 2-3 la numar au venit pe la 2 luni . Ia putina atitudine ( pune pe seama nasterii nervii) si zi-le ce te deranjeaza ca ai nevoie de liniste bla bla. Dana pupici cu baleeee...multe bale de la Stefanut pentru voi doua elala dar daca ma asez jos inainte sa atipesca el vai de mine ...uneori il legan doar 5 min si adoarme, alteori jumatate de ora de simt ca imi pica mainile . acum de ex...l-am leganat 10 min si ca NICIODATA ..doar in primele saptamani...doarme in patutul lui, sa nu-l deochi ca doarme doar de jumatate de ora . Am baut cafea cu al meu doar noi doi siiinguriii in bucatarie . Avem tv-ul dat pe youtube cu muzica de bebe( motzard) si vad ca ii place va pupam pe toate
o poza de acum 5 min
emanicole attached the following image(s):

|
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/13/2009 Mesaje: 485
| Se pare ca au o personalitate foarte puternica bebelusii nostri! Eric tot asa face..si el doarme acum..A dormit jumate de ora in brate si acum inca jumatete in pat si inca doarme..O fi o zi mai speciala de dorm asa bine !
Edit: poza de acum si de ieri de la panz elala attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 3/2/2012 Mesaje: 2102
| cristina tulea wrote:Am si eu o intrebare pt voi mamicilor, va rog daca ati putea sa ma sfatuiti. Sunt insarcinata in 11 saptamani Doamne ajuta sarcina usoara..te asteptam la gravidute... Grea intrebare...aparatura aceasta noua emite mult mai putine radiatii ca acum 20 de ani...totusi nu lucrezi in camera cu radiatii ci in afara ei...nu stiu ce sa te sfatuiesc...atunci cand lucrezi...foloseste totusi, suplimentar si in cazul tau, un sort protectiv ( stii tu din acela de plumb)..
http://forum.7p.ro/gravidutzele-noastre-dragi---29.aspx?g=posts&t=16908&p=31
Fetelor aveti niste bebelusi adorabili..aproape ca nu pot sa nominalizez..si ca sa nu va suparati ii pooop pe toti..sa cresca mari, sanatosi , curajosi si veseli!
|
|

| elala wrote:Se pare ca au o personalitate foarte puternica bebelusii nostri! Eric tot asa face..si el doarme acum..A dormit jumate de ora in brate si acum inca jumatete in pat si inca doarme..O fi o zi mai speciala de dorm asa bine  !
daaa ...eu sper sa doarma 3h ...noi inca avem somnici lungi ziua...doar ca el dormea 3h in scoica si eu leganam la el vreo 2 ..acum sper sa doarma in patul lui 2-3h . poate s-au hotarat sa ne lase putin linistite azi |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/13/2009 Mesaje: 485
| S-a cam dus linistea mea .Bebe s-a trezit, a papat titi si acum cu ochii mari in calculator . |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 7/23/2013 Mesaje: 726
| Ce active ati fost, dragele mele!
Imi e mai mare dragul sa ma uit la pozici cu minunile noastre. Ce bulanele, ce obrajori, ce zambete minunate!!!
Daria iar nu doarme noaptea. E si maraita iar eu sunt chiauna. Sper ca nu e puseu ca parca nu se termina unul ca incepe altul. Dintele tot la stadiul de punctisor alb e, nu ne lasa in pace. Eu sunt iremediabil indragostita de ea, as sta sa o privesc doar, ore fara sa ma plictisesc. Sunt extrem de recunoscatoare pentru copiii mei si tare as mai vrea unul ca e cel mai frumos lucru sa fii mama...
Ema, bine ai revenit, ti-am simtit lipsa. Stefanut s-a facut baiat mare si seamana cu tine din ce in ce mai tare!
Dana, Daria e o grasunica dulce foooooc!
Capsu, bafta cu antreul la diversificare, nu stiu cum sa ii zic. Mie Leo imi pare un papacios si cred ca nu o sa ai pb cu el pe partea asta! Noi incepem la 6 luni iar acum cu dermatita asta nici ca ma grabesc. Abia astept totusi sa ne murdariiiiim! Tati al nostru are un pic de OCD, curatenie freak. Cred ca lesina dc arunca fata cu morcovel pe jos. This shall be tested, just for fun!
Andreea, sper sa scapati de minunea asta, nu am auzit pana acum, ai vreo idee cum v-ati procopsit? Eu cred ca tranzitul la bebelusi se regleaza la 6 luni cand incep diversificarea. Noi nu am avut probleme pana acum, face kk uneori chiar la aceeasi ora, 1 data pe zi, nu ne mai chinuie nici burta, dc ne vine partaiala ne partaim de rasuna patul... Poate pentru ca suntem noi mai mari, sau pt ca e Vic un partait. A facut unul in autobuz o data si puturos si zgomotos, se uitau toti mosii urat la el. Eu.. Vic, cere-ti scuze. De ce? Vrei sa ma doara burtica. Nu e bine sa tii gazele inauntru ca te doare burtica. Corect, ce sa ii mai zic copilului?
Simona, ceapa in diversificare e recomandata dupa 6 luni si e cunoscuta ca provoaca gaze, chiar si fiarta. Poate de aici scaunul... Cand a fost racita, eu ii dadeam Dariei 1 pic de Vit C naturala, de 3 ori pe zi si chiar a facut diferenta. Mie mi se pare ca ti-a recomandat prea mult paracetamol, mai ales ca nu a avut febra. Pt gat rosu, noi am primit panadol ca e antiinflamator, 2 ml dar nu mai stiu de cate ori, si ajuta si dc face un pic de febra. Iar pt nasuc iti recomand cu caldura Colargol, dc are secretii multe. Se murdareste la nascuc dar nu mai are asa multi muci. Daca aspiri cu gura e posibil sa te imbolnavesti si tu, so take care. La antibiotic musai un probiotic, mai ales ca e asa mititel. Incearca sa il tii mai mult la san, cred ca laptele matern e cel mai bun antibiotic. Asta cu antibioticul preventiv e cu du-te vino si in timp poti face mai mult rau. Multa sanatate va doresc!!!
Elala, condoleante pentru pierderea suferita! Eric e un dulcel, se pare ca o tine in achizitii si totul cu curaj. Cat de repede i-au iesit dintisorii, odata ce au spart gingia? Parca mai ieri ziceai de primul dintisor si acum are aproape 4? A fost o invazie Chiar ma gandeam cu ce se combina avocado ca tare vreau sa ii dau si eu Dariei cand o fi. Desi e leguma... se da la masa de fructe? Desi are sens, sa ii imbunatateasca gustul. La Vic nici nu stiam ce e avocado, daramite sa ii dau. Cu fructele, poate e mai bine sa ii dai de sezon in continuare, mie imi e tare frica de ce injecteaza asta pentru transport si conservare in fructele asa exotice, mai ales ca nu e sezonul nicaieri. Tot frica imi e de carnea de pui din comert pentru mandra mea. Stiu o fetita de 5 ani careia i-a venit menstruatia si are sani si par la axila, cica de la hormonii din carnea de pasare, si mi-au povestit si prietenii de o gramada de cazuri similare. Am vb cu cineva sa imi dea carne de tara, desi nu prea cunosc persoana, dar mama garanteaza ca sunt hranite cu cereale pasarile. Of, pe vremea noastra nu erau pb d'astea, si mai suntem si din Bucuresti, unde practic fiecare creste pasaret pe balcon
Crys, multa bafta la botez si bine ai venit in lumea mamicilor fara somn. Voluntar sau nu. Dar te sfatuiesc sa incerci sa te odihnesti alaturi de bb, mai ales ca pare ca are deja un program bine determinat si 5-6 de somn pe noapte e lux.
Cristina, eu personal as renunta, nu stii cum influenteaza razele astea spatiul de acolo. Dar si medicul tau te lasa cu astfel de decizie pe tine? Sa se pronunte... este bine sau nu?
Oana, felicitari pentru printesica. Sa va traiasca si sa fie fericita!
Lala, sper sa se rezolve cu kaki. Va pupam!
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 7/23/2013 Mesaje: 726
| Cred ca Eric a aflat un secret ceva legat de ten. Piurel este raspunsul la orice problema Mozolici dulce! |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 1/14/2015 Mesaje: 3
| Eu folosesc toate masurile de precautie in plus sper sa fie bine off, multumesc de sfat , oricum ma gandeam sa mai merg maxim pana la cinci luni jumate, off tot din cauza banilor, si nu stiti va rog cam cu cat as fi platita daca imi iau cocediu medical de risc ? este 75% din brut sau net? multumesc ca ma ascultati
|
|

| elala wrote:S-a cam dus linistea mea  .Bebe s-a trezit, a papat titi si acum cu ochii mari in calculator  .
...a meaaa nuuu , inca doarme si acum..deci doarme de vreo 1h 40 min |
|

|
simonici
si eu voua, adica eram la zi cu stirile Vai ce tare e Vic, are dreptate ...si Stef trage parturi de ne aud vecinii, cateodata se cearta si 10-20 sec cu partul dupa care adoarme la loc Chestia cu ceapa mi-o recomanda mie soacra...cica sa doarma mai bine.. ..babisme pe care nu vreau sa le aud si imediat ripostez daca imi sunt spuse nanny
|
|
|