|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/8/2016 Mesaje: 309
| Si eu visez la un botez imbracati in straie traditionale. |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 4/6/2015 Mesaje: 515
| Si eu tot pentru traditional am optat! moa attached the following image(s):
|
Inregistrat: 1/28/2015 Mesaje: 628
| Multumesc inna19,ce mari sunteti voi sper sa am laptic mult timp ca acum ne-am invatat sa papam corect si nu mai are mami probleme cu sfarcurile . Moa, Andreiutza ce frumosi sunteti ,noi pe 3 iulie o sa avem botezul (avem deja 40 de zile )si nu mai asteptam mai mult . anasstasia, o sa treca timpu asa repede o sa vezi ,te cred ca esti nerabdatoare ca asa am fost si eu (cred ca defapt toate mamicile ) lara plussper sa fie totul ok si la tine,nu am avut asemenea probleme insa sigur trebuie sa fie o solutie si la problemea ta
|
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 6/20/2015 Mesaje: 142
| Buna dragi mamici! Nu am mai intrat de ceva timp pe la voi. Felicitari Rocsana, ai o fetita superba. Si celelalte mamici, am vazut poze cu bebeii vostri, ce mari s-au facut si ce scumpi sunt. Am crescut si noi, 4 luni deja, nu-mi vine sa cred. Parca mai ieri eram la gravidute...zboara timpul asta,of...prea repede. Suntem cumintei in general, doar ca mai mult stam la mami in brate. Nu reusesc sa fac nimic. Efectiv e lipit de mine non-stop. Daca il las un pic jos, sta ft putin si incepe sa se "maraie" ca vrea in brate. Mai tot timpul suntem doar noi 2, sotul lucreaza mult. Nu prea are cine sa ma ajute, dar ne descurcam noi. Am facut si noi botezul, a fost ft cumintel. Ma gandeam ca desi are 4 luni inca nu se rostogoleste, nici de pe burta nu prea reuseste sa se intoarca, o fi mai lenes? Si capul parca inca nu si-l tine prea bine In rest sanul e preferatul lui, la fel si eu, alaptez la cerere, iar la noi cererea e mare, non-stop daca se poate. Asa a fost de cand s-a nascut. Cam atatica despre noi, mai povestesc si alta data. Va pup, mamicilor si sa stiti ca n-am uitat de voi.
Sa ne prezentam si noi, eu sunt Luca George )(Marina)( attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 6/8/2016 Mesaje: 309
| Mamici dragi, va intreb si pe voi, cu speranta ca aveti mai multa experienta.
Vin cu vesti proste de la ginecoloaga mea care ma monitorizeaza. Mi-a dat sa fac analizele pentru trombofilie din cauza riscului calculat de a naste fetita mai slabuta decat ar fi normal (restrictie de crestere fetala), si a riscului de peeclamsie inainte de 42 de saptamani de 1/64.
Mi-a spus ca venele care hranesc copilul nu transporta suficienti nutrienti si trebuie sa vedem de ce. Mi-a spus sa merg la dr. de familie si sa solicit pe (bilet compensat sau gratuit, habar nu am) sa fac la Spitalul Fundeni:
- proteina C
- proteina S
- antitrombina III
- lupus anticoagulant
- anticorpi anticardiolipidici
Si la Fundeni sunt contra cost? Ca daca da, nu mai merg la medicul de familie... Sau sunt partial reduse?
La Medsnaa m-ar costa 480 lei.
Daca analizele mai sus mentionate ies bine, trebuie sa fac screening genetic trombofilie care costa DOAR 1100 lei.
Ar trebui sa iau aspirina insa este pe lista mea de medicamente interzise la care sunt alergica.
Stiu ca sunt cateva persoane cu probleme asemanatoare, Ce informatii imi puteti oferi? Iar m-am speriat.... |
|
Inregistrat: 1/11/2015 Mesaje: 487
| anasstasia wrote:Mamici dragi, va intreb si pe voi, cu speranta ca aveti mai multa experienta.
Vin cu vesti proste de la ginecoloaga mea care ma monitorizeaza. Mi-a dat sa fac analizele pentru trombofilie din cauza riscului calculat de a naste fetita mai slabuta decat ar fi normal (restrictie de crestere fetala), si a riscului de peeclamsie inainte de 42 de saptamani de 1/64.
Mi-a spus ca venele care hranesc copilul nu transporta suficienti nutrienti si trebuie sa vedem de ce. Mi-a spus sa merg la dr. de familie si sa solicit pe (bilet compensat sau gratuit, habar nu am) sa fac la Spitalul Fundeni:
- proteina C
- proteina S
- antitrombina III
- lupus anticoagulant
- anticorpi anticardiolipidici
Si la Fundeni sunt contra cost? Ca daca da, nu mai merg la medicul de familie... Sau sunt partial reduse?
La Medsnaa m-ar costa 480 lei.
Daca analizele mai sus mentionate ies bine, trebuie sa fac screening genetic trombofilie care costa DOAR 1100 lei.
Ar trebui sa iau aspirina insa este pe lista mea de medicamente interzise la care sunt alergica.
Stiu ca sunt cateva persoane cu probleme asemanatoare, Ce informatii imi puteti oferi? Iar m-am speriat.... Am o prietena care si-a facut analizele pt. trombofilie tot la Fundeni si nu a platit nimic,a fost la dr. Uscatescu. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 6/21/2015 Mesaje: 73
| Buna mamici! Moa ,ma bucur ca ati trecut cu bine peste botez si ca ati fost cuminti.si noi la fel ...acum 2 sapt l am avut.ce vaccin ii faci? Cel gratuit de la medicul de familie sau cel cumparat infanrix? Inna si noi avem fetita ,peste o sapt facem 4 lunite. Rocsana eu o alaptez la 3 ore asa ne am Obisnuit...bine daca vrea si mai devreme la 2 ore ,2 ore jumate ii dau mai ales acum vara...dar nici toata ziua cu titi in gura cum am mai vazut...copilul trebuie sa aiba si un program de masa...iar laptele se formeaza si din alimentatie si pe masura ce se consuma.weekend placut in continuare. |
|
| Buna mamici,daca la gravidute am fost stresata maxim sa fie totul ok cu bubulina acum cred ca sunt mai stresata ,vineri mergem la dr.pt controlul de 1 luna si cred ca bebelusa Sara Maria nu a luat destul in greutate am cantarit-o aseara inainte de baita si avem 3530 gr,am iesit din spital cu 3350 (din 3500 la nastere )de lungit sigur sa lungit ca am deja hainute care nu ii mai vin dar la greutate mi se pare putin(am citit ca se ia si pana la 1kg /luna )De dormit doarme bine,scutece uda si cu pisu si cu caca la greu ,papa cam la 3h si alta data si mai des depinde cum doarme iar eu ma intreb daca nu a luat prea putin in greutate ?daca doarme inseamna ca e satula nu?altfel nu ar fi linistita ,bebelusii vostrii cum au crescut in prima luna ?sa imi fac griji ca nu papa destul sau ca nu e consistent laptele meu ?Voi ce spuneti din experienta voastra ,multumesc anticipat |
|
Inregistrat: 11/19/2014 Mesaje: 606
| Va salut, dragi mamici! Sper ca ma primiti si pe mine aici am fost impreuna si la aspirante si la gravidute . Sunt mamica lui Erik, care are fix 8 saptamani astazi. S a nascut cu 3800g, 52cm, operatie cezariana, alaptat la san 3 saptamani. Am si eu cateva intrebari daca imi puteti raspunde. 1- pana la o luna Erik manca portii fixe la ore fixe. Dupa o luna, a inceput sa faca figuri in sensul ca mananca la aceleasi ore insa cantitati diferite:90-120-150-180.. dupa cum are chef. Cu greutatea nu avem probleme la fix o luna avea 4800 deci 1 kg luat de la nastere. Papam laptic Topfer Bio. 2- Erik si.a scos o masa din noapte, mai precis mananca pe la 10-11 noaptea iar apoi la 4-5 dimineata. E normal? Pe la cate luni isi regleaza somnul de noapte astfel incat sa doarma 7-8h? 3- Erik sta numai cu capul in parti, adica nu sta cu fatzuca in sus asa , sa stea drept linie din cap pana in picioare. Caputul ii cade in parti. Ma refer cand e intins, ca ridicat stiu ca nu isi poate tine caputul inca...oare are vreo problema? Sa.l duc undeva? Pana acum am fost la diversi pediatri si niciunul nu a zis nimic l a pus pe toate partile..dar parca totusi pe mine ma streseaza chestia asta...
Va rog daca imi puteti raspunde... P.S : inca nu avem colici...cateva secunde de scremeala si ies gazele pe banda rulanta...e posibil sa mai apara de acum incolo? Va pupam ElenaD94 attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| Rocsana wrote:Buna mamici,daca la gravidute am fost stresata maxim sa fie totul ok cu bubulina acum cred ca sunt mai stresata ,vineri mergem la dr.pt controlul de 1 luna si cred ca bebelusa Sara Maria nu a luat destul in greutate am cantarit-o aseara inainte de baita si avem 3530 gr,am iesit din spital cu 3350 (din 3500 la nastere )de lungit sigur sa lungit ca am deja hainute care nu ii mai vin dar la greutate mi se pare putin(am citit ca se ia si pana la 1kg /luna )De dormit doarme bine,scutece uda si cu pisu si cu caca la greu ,papa cam la 3h si alta data si mai des depinde cum doarme iar eu ma intreb daca nu a luat prea putin in greutate ?daca doarme inseamna ca e satula nu?altfel nu ar fi linistita ,bebelusii vostrii cum au crescut in prima luna ?sa imi fac griji ca nu papa destul sau ca nu e consistent laptele meu ?Voi ce spuneti din experienta voastra ,multumesc anticipat nu exista lapte matern sa nu fie consistent. Alaptez de 1an1l si totul e f bine. Copiii aalaptati iau dif in greutate de copiii care sunt pe lp. A mea in prima luna a luat 400gr apoi 300 apoi a fost pee periioada de stagnare si odata mi a sarit la 1kg:)Atasarea la sann ee corecta? suge activ? cati pampersi uda in 24h? maa refer la pampersi plini...un pampers plin e un pampers in care pui 4-5lg de apa.. |
|
| RalukM wrote: nu exista lapte matern sa nu fie consistent. Alaptez de 1an1l si totul e f bine. Copiii aalaptati iau dif in greutate de copiii care sunt pe lp. A mea in prima luna a luat 400gr apoi 300 apoi a fost pee periioada de stagnare si odata mi a sarit la 1kg:)Atasarea la sann ee corecta? suge activ? cati pampersi uda in 24h? maa refer la pampersi plini...un pampers plin e un pampers in care pui 4-5lg de apa..
Uda cam 10 pampersi la 24 h unii sunt stat de plini SI de pisu SI de daca ca Mai da SI PE afara papa bine zic eu altfel nu at dormi stat SI at FI asa linistita,la atasare sunt atenta cand o pun la san SI nu Mai am rani ,initial am avut sfarcurile varza Dar SI ea prindea aiurea SI EU nu pres stiam ,EU cred ca fren nu are ca totusi prinde bine sfarcul cu mamelonul ca abia Il Scot din gura,poate sustine bine SI suzeta acum nu stiu CE Sa zic decat ca Sa lungit bine ca nu II Mai vin hainutele de inceput Ms pt raspuns |
|
| Hei! Rocsana, are dreptate Raluca, nu exista lapte matern sa nu fie bun. Laptele tau e cel mai bun si este exact ce i trebuie bebelusei tale. Si fiecare copil are ritmul lui de crestere.
Al meu mananca non-stop si la 4 luni are 7 kg. Oricum eu niciodata nu i-am facut program. Intotdeauna a mancat la cerere. Copiii trebuiesc hraniti la cerere si nu dupa program. Dar, fiecare face cum considera, fiecare isi creste puiul asa cum stie mai bine. Eu niciodata nu am stiut cat mananca bebe(la cantitate ma refer), si-a luat mereu cat a avut nevoie. Habar n-am cat suge el acolo. Elena, nici al meu nu mai mananca noaptea. Treptat, a cerut din ce in ce mai putin noaptea. Referitor la colici, daca nu a facut pana acum nu cred ca mai face. Pupici la mamici si la bebei bucalati. |
|
Inregistrat: 3/13/2015 Mesaje: 484
| Buna mamici!Am nevoie de un sfat de la voi daca v ati confruntat cu asa ceva!piticul meu doarme ziua f mult si noaptea de la 23:00 si pana la 2-3:00 vrea in brate plimbata si abia adoarme cu greu!azi noapte a adormit la 4:30!nu are nici o durere pur si simplu vrea in brate plimbata, jos are maracini si e agitata si scanceste!cand o luam in brate e ca un bibelou nu mai scoate un sunet! |
|
| dreams*** wrote:Buna mamici!Am nevoie de un sfat de la voi daca v ati confruntat cu asa ceva!piticul meu doarme ziua f mult si noaptea de la 23:00 si pana la 2-3:00 vrea in brate plimbata si abia adoarme cu greu!azi noapte a adormit la 4:30!nu are nici o durere pur si simplu vrea in brate plimbata, jos are maracini si e agitata si scanceste!cand o luam in brate e ca un bibelou nu mai scoate un sunet!
Si al meu vrea numai in brate. Incearca sa te culci langa bebe si sa i dai sa pape din pozitie verticala. La mine merge asa uneori, adoarme, dar trebuie sa ma simta aproape, altfel se trezeste. Noaptea dormea linistit,toata noaptea,in patutul lui, iar de cateva zile il adorm in brate, iar daca il pun jos, imediat se trezeste. Si am incercat de cateva ori sa l iau, sa l pun si nimic. Atunci il iau langa mine si asa adoarme la san. Noaptea incearca asa, poate merge. Oricum stiu cum e, ca si al meu aproape non stop sta in brate. Nu reusesc sa fac nimic... Pup |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| dreams*** wrote:Buna mamici!Am nevoie de un sfat de la voi daca v ati confruntat cu asa ceva!piticul meu doarme ziua f mult si noaptea de la 23:00 si pana la 2-3:00 vrea in brate plimbata si abia adoarme cu greu!azi noapte a adormit la 4:30!nu are nici o durere pur si simplu vrea in brate plimbata, jos are maracini si e agitata si scanceste!cand o luam in brate e ca un bibelou nu mai scoate un sunet! Este normal, ia-ti un wrap!
|
|
|