|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/31/2014 Mesaje: 119
| aaa. deci e ok..atunci dc se screme? Ce nu e ok cu ceiutul bby drink? Multa lume ma sfatuieste sa-l dau ... mai ales cand i l mai doare burtica. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/14/2014 Mesaje: 1737
| Nici un ceai nu e recomandat bebeilor pt ca impiedica absortia de fier.pt burtica feonul,masajul,pernuta de samburi de cirese,un sistem de purtare,un wrap ar fi cel mai bun. |
Inregistrat: 5/8/2014 Mesaje: 230
| Buna seara mamici!
De cand a plecat sotul imi este din ce in ce mai greu sa intru pe site. Ca sa pot face curat trebuie sa il duc la bunici pentru cateva ore pentru ca s-a obisnuit sa nu mai doarma ziua si ii place sa fie mereu cineva care sa vorbeasca cu el, altfel..plaaaans! Are momente in care plange pentru ca simte lipsa lu' tati zic eu pentru ca reusesc sa-l linistesc pe durata inregistrarilor cu sotu'. Din pacate am avut si cateva zile in care nu a reusit sa iasa deloc afara cu toate masajele pe care i le-am facut, am aplicat si metoda termometrului insa nu am avut succes asa ca dupa trei zile de chin si plansete din cauza durerii de burtica am apelat la supozitorul cu glicerina. I-am dat si 2-3 lingurite de ceai de musetel, medicul pediatru mi-a spus ca este ok sa-i dau putin la nevoie....oricum as fi facut orice, intrasem putin in panica! In rest toate sunt cat se poate de bune si de frumoase, ne jucam toata ziua, ne giugiulim, radem, gandurim si ne indragostim pe zi ce trece mai mult unul de altul
russiantonik bine ai venit in casuta mamicilor . Davidutu tau este minunat si am impresia ca o sa fie si cam smecheras
simona83, andreina, deyutzu, elala, emanicole multumesc frumos pentru aprecieri!
Va pupacesc pe toate
crys attached the following image(s):
|
Inregistrat: 2/2/2014 Mesaje: 170
| Fetelor....am tras chiulul grav de tot....am sa va povestesc o tona...da hai sa o luam cu inceputul..De nu am timp nici sa manac ma alearga fimea toata ziua...mai nou sunt stresata ca nu imi papa cat trebuie si ma gandesc serios sa o trec pe lapte praf...e agitata mereu...sta toata ziua cu suzeta in gura,plange ,de azi am vazut ca nu vrea sa mai pape titi decat din stangul pe dreptul a inceput sa il refuze...cred ca nu se mai satura din san...azi la 12a papat ambii sani si i-am mai dat inca 30 de ml de la san muls de dimineata,plus inca 40 ml de formula.. mi se pare cam mult pe langa titi...avem aproape 2 luni,pe 6 face 2 luni si am iesit din spital cu 3620 gr si 53 de cm si avem azi la cantar acasa 4700 gr si 57-58 cm... e bine?? Oare trece prin puseul de la 7-8 sapt? de nu se mai satura?am inceput si noi de 3-4 sapt sa numai facem cacut decat cu supozitor sau termomentru...la 2 zile...sunt cu nervii la maxim ca nu stiu ce sa ii fac ca sa faca cacut..beau tone de ceai pt lactatie,,,iau galafor....deja am crescut doza iau cate 2 pastile de 3 ori pe zi...cred ca in curand ajung la balamuc....acu spre exemplu a papat titi mai hai hai...am noroc ca doarme noaptea...cam 6-7 ore...am ajuns si la dermatolog ca avem bubite pe fata,pe gat pe maini..parca e spuze ala...cica e dermatita seboreica infantila...dai chin cu creme...nu ii place...plange se enerveaza...am un copil argintul viu..imi manaca urechile... voicu oana attached the following image(s):
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/16/2014 Mesaje: 3
| O felicit pe frumoasa mamica russiantonik si ii urez sa aiba parte de un copil sanatos si voios care in curand va deveni un barbat puternic :) Pana una alta nici eu nu as recomanda ceaiuri in care gasiti tot felul de indulcitori asa-zis "naturali" si va sfatuiesc sa protejati bebeii de consumul de zahar. Miericica e cea mai buna. Plantele din ceai nu impiedica nici o absorbite a fierului etc...si va sfatuiesc sa va documentati din surse autorizate inainte de a raspandi informatii care pot fi puse la indoiala. Si verificati 5 surse nu una singura, ca pe internet nu iti verifica nimeni studiile cand te apuca povestile. Asa ca regula generala daca vezi o formula din plante cu "adaosuri" cumpara plantele din formula separat vrac de pe la Fares sau Daciaplant si apoi le amesteci acasa si le faci ceai cu miere naturala de albine. Evitati mierea cumparata de pe la supermarket si mergeti in piata.
In rest va urez tuturor numai bine si sa aveti succes.
|
|
Inregistrat: 2/2/2014 Mesaje: 170
| Ce ziceti fetele de pisicuta mea?Astazi e prima zi in rochita... |
|
Inregistrat: 1/14/2014 Mesaje: 1737
| diamantine wrote:O felicit pe frumoasa mamica russiantonik si ii urez sa aiba parte de un copil sanatos si voios care in curand va deveni un barbat puternic :) Pana una alta nici eu nu as recomanda ceaiuri in care gasiti tot felul de indulcitori asa-zis "naturali" si va sfatuiesc sa protejati bebeii de consumul de zahar. Miericica e cea mai buna. Plantele din ceai nu impiedica nici o absorbite a fierului etc...si va sfatuiesc sa va documentati din surse autorizate inainte de a raspandi informatii care pot fi puse la indoiala. Si verificati 5 surse nu una singura, ca pe internet nu iti verifica nimeni studiile cand te apuca povestile. Asa ca regula generala daca vezi o formula din plante cu "adaosuri" cumpara plantele din formula separat vrac de pe la Fares sau Daciaplant si apoi le amesteci acasa si le faci ceai cu miere naturala de albine. Evitati mierea cumparata de pe la supermarket si mergeti in piata.
In rest va urez tuturor numai bine si sa aveti succes.
In primul rand nu se da miere la copii sub un an,si nici preparate derivate(propolis) pt ca e risc de botulism. In al doilea rand,da ceaiul impiedica absortia de fier la bebelusi,lucru confirmat mie de 3 medici(pediatru,neonatolog,medic de familie) plus nenumarate studii.
|
|
Inregistrat: 11/16/2014 Mesaje: 3
| Buna, am citit raspunsul tau si as vrea sa iti lamuresc cateva lucruri.
Riscul de botulims nu exista din cauza mierii in sine ca aliment ci din cauza ca ea poate fi infestata (daca cei care o prepara nu sunt igienici) cu respectiva bacterie care provoaca botulismul. Deci si alte alimente pot fi infestate daca nu sunt preparate in condiiti de igiena normala nu numai mierea. Ca principiu nu va sfatuiesc sa deveniti fanatici ai mancarii sterilizate pentru ca dupa cum stiti exista cealalta parte a monedei in care un sistem imunitar neantrenat e mult mai sensibil apoi.
In ceea ce priveste studiile ma faci sa rad...Exista un material preluat de toti internautii nu se stie de unde a aparut. Nu zic ca poate ceaiul negru ar fi in aceasta situatie de a impiedica absorbtia de fier si nu e recomandat (dar cati dau ceai negru sau verde la copii noi parca vorbeam de musetel si chestii mai normale). Si ce ai sa spui cand iti voi spune acum ca studiile arata ca virgula Calciul (implicit pordusele lactate) impiedica puternic absorbtia fierului...si totusi am sentimentul ca bebelusii beau doar laptic :)
Discutia este extrem de complexa poate ai sa sesizezi din urmatoarele indicii pe care ti le voi spune acum.
Corpul uman este o o uzina. In primele luni (in mod traditional si normal) este hranit doar cu lapte. Si cu toate acestea organismul transmuta componentele continute in lapte in tot ceea ce este necesar pentru dezvoltarea si cresterea organismului. Deci bei lapte iar oganismul sintetizeaza din acesta toate principiile de care are nevoie faca a fi nevoie sa fie continute in el. Adica bei lapte si chiar daca el nu contine Magneziu (dau un exemplu) dar daca organismul are nevoie de acesta are TOATE parghiile necesare pentru a transmuta Calciu in respectivii atomi de Magneziu.
Un alt indiciu ca sa iti imaginezi mai bine. Gaina manaca in principal graunte si iarba. S-a constatat ca desi ea prin alimentatia care o are inghite un gram de calciu, totusi coaja oualelor pe care ea la face in ziua respectiva cantareste 4 grame. (am spus niste cifre aleatorii doar ca sa iti imaginezi). De unde diferenta de trei grame. Cercetatorii au observat ca organismul gainii produce prin transmutatia elementelor celelalte 3 grame necesare de calciu.
Pe de alta parte plantele medicinale au si ele in compozitie Fier, magneziu , zinc, calciu etc etc...si au o structura foarte complexa. Asa ca ele insele aduc un aport de minerale (singura carte pe care o stiu in acest domeniu din romania este Enciclopedia mineralelor - iar acolo am gasit fiecare element al tabloului Mendeleev in ce preparate alimentare sau plante se gaseste si in ce proportie asa ca recomand. Caci e mult mai natural si mai usor pentru organism sa asimileze Calciu dintr-o substanta naturala decat din pastilele de Calciu)
E un subiect amplu dar am vrut doar sa iti arat ca exista totusi o adevarata magie in organism si cu putina inteligenta poti sa realizezi ca unele lucruri sunt bune si altele nu pentru organism.
Voi ca mamici aveti o responsabilitate pentru copii asa ca va rog ca mereu sa va informati si sa faceti tot ce este mai NATURAL si SANATOS pentru copil.
Nu mi-o luati in nume de rau...sunt doar sfaturile mele nu vrea sa va conving de nimic.
PS: lucrez tot in domeniul medical si crede-ma ca am vazut atatea cazuri de alergii si probleme la copii 100% provocate de alimentia defectuasa si "miraculoasele" produse cu care parintii isi rasfata copii...incat pur si simplu mi-e mila de copii si de parintii prea putin informati.
SUCCES TUTUROR :)
|
|
| La multi ani de martisor tuturor mamicilor si bebelinelor, sa aveti o primavara minunata
si...un martisor pentru fiecare de la Davidutu
crys attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 9/23/2013 Mesaje: 1005
| Mamici mai este putin si vin si eu aici la voi |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 7/23/2013 Mesaje: 726
| Hay Yneeeeaaaa!!!
Crys, Oana, pun grasunii dulci! |
|
Inregistrat: 3/6/2015 Mesaje: 1
| voicu oana wrote: Fetelor....am tras chiulul grav de tot....am sa va povestesc o tona...da hai sa o luam cu inceputul..De nu am timp nici sa manac ma alearga fimea toata ziua...mai nou sunt stresata ca nu imi papa cat trebuie si ma gandesc serios sa o trec pe lapte praf...e agitata mereu...sta toata ziua cu suzeta in gura,plange ,de azi am vazut ca nu vrea sa mai pape titi decat din stangul pe dreptul a inceput sa il refuze...cred ca nu se mai satura din san...azi la 12a papat ambii sani si i-am mai dat inca 30 de ml de la san muls de dimineata,plus inca 40 ml de formula.. mi se pare cam mult pe langa titi...avem aproape 2 luni,pe 6 face 2 luni si am iesit din spital cu 3620 gr si 53 de cm si avem azi la cantar acasa 4700 gr si 57-58 cm... e bine?? Oare trece prin puseul de la 7-8 sapt? de nu se mai satura?am inceput si noi de 3-4 sapt sa numai facem cacut decat cu supozitor sau termomentru...la 2 zile...sunt cu nervii la maxim ca nu stiu ce sa ii fac ca sa faca cacut..beau tone de ceai pt lactatie,,,iau galafor....deja am crescut doza iau cate 2 pastile de 3 ori pe zi...cred ca in curand ajung la balamuc....acu spre exemplu a papat titi mai hai hai...am noroc ca doarme noaptea...cam 6-7 ore...am ajuns si la dermatolog ca avem bubite pe fata,pe gat pe maini..parca e spuze ala...cica e dermatita seboreica infantila...dai chin cu creme...nu ii place...plange se enerveaza...am un copil argintul viu..imi manaca urechile...
Va salut fetelor! Urmaresc forumul cam de cand eram in luna a 4a de sarcina, acum am o fetita de 2 luni, deci a trecut ceva timp. @voicu oana Oana, sper ca intre timp nu ai renuntat sa alaptezi fetita. Stiu ca tu aveai DPN apropiat de al meu (eu 6 ian, fetita mea s-a nascut cu 2 sapt mai devreme, pe 24 dec). M-am regasit cam in tot ce ai spus, d-asta m-am gandit sa scriu. Eu am avut sau credeam ca am probleme cu lactatia in primele 2 saptamani. Reuseam sa mulg cu pompa doar 20 ml si in mintea mea de proaspata mamica credeam ca ce am pompat e tot ce am-am aflat mai tarziu ca este irelevanta catitatea de lapte pompat si ca mult mai bine pompeaza bebe. Am luat ca si tine Galafor forte, la mine nu a avut nici un efect. O puneam p bebita mereu la san si pe urma suplimentam cu lapte praf. Asa a ajuns ca intr-o sapt sa manance de la 50 la 120 ml lapte praf. Dupa 2 saptamani, cand am cantarit-o si am vazut ca nu a scazut in greutate dar a recuperat doar 20 gr din cele 100 pe care le pierduse in maternitate, am hotarat sa-i dau supliment de lapte praf doar seara, iar dupa o luna l-am scos de tot. La mine a functionat foarte bine combinatia de ceai de chimen, fenicul si anason-e si mai ieftin decat Galaforul-si pusul la san la cerere, adica non-stop. Sunt convinsa ca acum fetita ta trece printr-un puseu de crestere, se spune ca in perioadele astea mananca foarte mult si par mereu nesatui pentru ca regleaza practic cantitatea de lapte de care au nevoie. Fetita mea a avut o perioada prelungita de puseu-de fapt noi glumim si zicem ca este intr-un puseu contiunuu- cand efectiv statea numai la san. Faptul ca ii dai si lapte praf dupa ce suge la san si tot pare ca nu se satura, nu inseamna de fapt ca nu mananca de ajuns. Poti verifica mai bine scutecele, daca par grele si uda 5-6 scutece pe zi inseamna ca se satura.
Si eu am un copil argint viu, cum zici tu, ziua nu doarme deloc sau cel mult o ora, vrea mereu sa suga sau sa stea in brate-pana acum 2 saptamani doar statul in brate nu era de ajuns, statea mufata non stop-, adoarme numai la san si sta in patutul ei doar in prima parte a noptii, pe urma manca in pat la noi, adoarme si simte imediat daca o mutam la ea.
Legat de constipatie, bebelusii hraniti exclusiv la san pot sa faca caca de 10-12 ori pe zi sau o data la 7/10 zile, ambele situatii fiind in regula. Spre deosebire de laptele praf, laptele matern poate fi digerat in totalitate. Fetita mea facea caca la inceput in fiecare zi, pe urma in fiecare zi, o data la 2/3/4 zile, deja nu ma mai ambalez. Se pare ca pana la 6 saptamani se mai secreta cantitati mici de colostru, care are si rol laxativ, apoi acesta dispare. Am citit ca stimularea cu supozitoare sau termometru poate crea dependenta, astfel incat copilul poate ajunge sa nu mai faca decat stimulat.
legat de constipatie la bebelusul alaptat exclusiv la san, gasesti aici mai multe explicatii
Ar fi pacat sa treci pe lapte praf-sigur, daca incerci tot ce se poate si tot scade sau dispare lactatia asta e, dar am inteles ca pana in 3 luni de la nastere poate reveni.
Multa bafta si sper ca ce am scris sa iti fie de ajutor!Mie mi se pare bucalata fetita ta, nu pare nesatula. |
|
| La multi ani dragi mamici!
Sa va dea Dumnezeu sanatate si putere sa aveti grija de piticii vostri,
o primavara si un an minunat!
https://www.facebook.com/video.php?v=799608966768525&pnref=story
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/10/2013 Mesaje: 899
| Cris ...sunteti doi scumpi ..va pup |
|
Inregistrat: 3/11/2015 Mesaje: 6
| voicu oana wrote: Fetelor....am tras chiulul grav de tot....am sa va povestesc o tona...da hai sa o luam cu inceputul..De nu am timp nici sa manac ma alearga fimea toata ziua...mai nou sunt stresata ca nu imi papa cat trebuie si ma gandesc serios sa o trec pe lapte praf...e agitata mereu...sta toata ziua cu suzeta in gura,plange ,de azi am vazut ca nu vrea sa mai pape titi decat din stangul pe dreptul a inceput sa il refuze...cred ca nu se mai satura din san...azi la 12a papat ambii sani si i-am mai dat inca 30 de ml de la san muls de dimineata,plus inca 40 ml de formula.. mi se pare cam mult pe langa titi...avem aproape 2 luni,pe 6 face 2 luni si am iesit din spital cu 3620 gr si 53 de cm si avem azi la cantar acasa 4700 gr si 57-58 cm... e bine?? Oare trece prin puseul de la 7-8 sapt? de nu se mai satura?am inceput si noi de 3-4 sapt sa numai facem cacut decat cu supozitor sau termomentru...la 2 zile...sunt cu nervii la maxim ca nu stiu ce sa ii fac ca sa faca cacut..beau tone de ceai pt lactatie,,,iau galafor....deja am crescut doza iau cate 2 pastile de 3 ori pe zi...cred ca in curand ajung la balamuc....acu spre exemplu a papat titi mai hai hai...am noroc ca doarme noaptea...cam 6-7 ore...am ajuns si la dermatolog ca avem bubite pe fata,pe gat pe maini..parca e spuze ala...cica e dermatita seboreica infantila...dai chin cu creme...nu ii place...plange se enerveaza...am un copil argintul viu..imi manaca urechile... buna!! Eu sunt noua pe aici...am o fetita de 2 luni si 2 saptamani si acum are 5 kg dar la 2 luni avea 4600 si 57 cm dr.a zis ca e ok sa nu imi fac griji ...din pacate nu mai alaptez dar totusi mananca putin, cel putin asa cred cam 90 de ml la o masa o data la 2 ore jum maxim 3...foarte rar cand papa 120ml(oare ce sa fac sa pape mai mult)... la fel si noi tot cu termometru sau supozitor, iar azi cand a facut caca am observat noste chegulete mici de sange si am vb cu dr. A zis ca de la constipatie dar pt linistea mea luni facem o proba la scaunssa vedem daca e totul ok, intre timp ne-a recomamdat Protectis ...eu iam mai dat Protectis cand avea colici si iesea foarte bn...pupici la mamici si frumosii ingerasi |
|
|