|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/26/2013 Mesaje: 443
| Lala ce bolfosica frumoasa ai tu Fetelor si aici se fac doar vaccinurile din schema nationala, am un carnet in care sunt trecute vaccinurile care se fac si in Romania. Alor mei, fiind prematuri ni s-a recomandat un vaccin pt a preveni bronsiolita. Synax se numeste, se face si in Romania decontat de casa de asigurari, timp de 4 luni. ANdreea o sa comand si eu girafa Sophie |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/11/2013 Mesaje: 778
| Alina, glad I could help ! |
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 5/8/2014 Mesaje: 230
| Buna mamici!
Am fost la controlul de 2 luni si suntem foarte bine, are 5,2 kg si 61 de centimetrii. Singurul lucru care ma deranjeaza este hornaitul care nu trece si cu care va trebui sa ma impac pana la 6 luni, cel putin asa mi-a spus d-na doctor pediatru. Am discutat cu dansa despre vaccinuri si sunt hotarata sa le fac pe toate din schema nationala. Mi-a spus sa intreb unde sunt fabricate vaccinurile (cele importate din Egipt si Ghina sunt cu probleme - insa mi-a spus ca nu se mai importa in tara din cate stie dansa!), sa am grija ca asistenta sa controleze bebeul sa nu fie racit, sa ii ia temperatura si sa ii controleze gatul. Daca va hotarati sa faceti vaccinurile poate va vor ajuta aceste informatii :) daca stiti si alte lucruri pe care ar trebui sa le cunosc inainte de vaccinare m-as bucura daca mi le-ati spune.
O seara minunata va doresc!
crys attached the following image(s):
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/14/2014 Mesaje: 1737
| Hellauuu mamici si pitici Andreea mersi de link Elala sper ca e mai bine Eric .si Daria a racit putin,toata noaltea nu a dormit din cauza mucisorilor.azi dimineata a trebuit din pacate sa folosim batistuta bebelusului. Crys e frumos foc David A venit slingul si dupa cateva batai de cap am reusit sa il folosesc corect.sa nu mai spun cat de incantata sta pitica in el.o sa urmeze un mei tai sau o manduca.wrapul mi se pare greu de legat si cum zuza nu are rabdare am renuntat la el. Daria a invatat sa se tarasca prin pat si e asa de haioasa.pe zi ce trece o ador mai mult Va pupam mamici |
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 5/8/2014 Mesaje: 230
| dana_h multumesc frumos! Sa folositi cu placere slingul, cred ca voi lua si eu, mai ales ca tati va pleca in voiaj, cred ca imi va fi mult mai usor sa ies in oras cu copilul in sling decat in carut. Felicitari pentru noua activitate deja sunteti fetite mari, grija mare mami de acum |
Inregistrat: 10/14/2013 Mesaje: 1520
| Help!
Al meu face caca verde de ieri. Ieri un scaun, azi 2. Verde verde inchis. Parca unul avea usor mucusi. Scaunele le face imediat dupa ce mamanca. De 3 zile i-am bagat lapte antiregurcitare. Am sunat medicul pediatru si a spus ca e din cauza pana se obisnuieste, desi i l-am bagat treptat, cate 30 ml in fiecare zi. De ieri are o stare extra mega rea. Nu a dormit toata ziua, a fost agitat si ieri si azi.. Nici macar 30 minute. Nu vrea sa stea culcat, in brate sau pe burtica. Doar in picioare ridicat. Are o stare proasta parca l-ar deranja ceva.. V-ati mai confruntat cu asa ceva? A-ti auzit pe cineva asemanator? |
Inregistrat: 11/13/2009 Mesaje: 485
| Rox, posibil sa fie puseul de trei luni..Daca e asta, va trece in cateva zile.. |
Inregistrat: 10/14/2013 Mesaje: 1520
| Elala, multumesc de raspuns.
Nu stiu ce poate fi sincer.. Scaunul verde incepe sa se deschida la culoare de cand ii dau inapoi laptele cu care am inceput. Parca si starea lui incepe sa se inbunatateasca. M-am gandit mult la ce mi-ai spus, puseu de crestere, nici nu mi-a trecut prin minte. Tind sa cred ca asta e, ca a fost tare mancacios, din 2:30 era disperat dupa papa. O sa-i fac o copro sa vad care-i faZa |
| Buna dimineata, mamici! Iar e liniste pe aici... Noua ne-au trecut mucisorii, au mai ramas putini si dormim mai binisor. Inca ne chinuim cu diversificarea ca nu prea vrea sa pape mancarica, ne bazam mai mult pe titi..Nu ma lasa deloc sa ii dau cu lingurita, imi da peste maini, strange dintisorii si mai da-i daca poti! Cred ca ne reorientam si incercam autodiversificarea..De dimineata a facut praf o banana. Aveam banana peste tot prin camera mai ales pe Eric si pe hainele lui. Cu toate ca nu prea mananca a luat multisor in greutate luna asta, peste 500g in aproape 4 sapt fata de 300 de luna trecuta.. Simo, voi cum mai papati? Ca eu nu stiu ce sa ii mai dau sa il fac sa pape..Aud de bebelusi ce papa 200g la o masa la varsta lui iar eu sunt cea mai fericita daca deschide gurita si papa 50-60 ml..Am avut si record de peste 100ml dar au trecut demult vremurile alea ... |
| Rox probabil de la lapte era scaunul verde.citeste cantitatea de fier de pe laptele nou si daca e mai mare aia e cauza.Cum mai e cu refluxul?se are ca la noi solutia a fost ridicarea saltelei. Elala ma bucur ca e mai bine piticul.Dari dupa doua zile de muciuiala si nopti nedormite a facjt 39 febra si de ieri suntem pe amoxicilina.doua zile nu am vazut zambetul pe fata ei si azi dimi cand se trezi incepu sa rada.imi dadura lacrimile. Referitor la BLW,eu pe asta merg desi imi e frica de gag-uri.Ma incearca ideea sa achizitionez Nutri bullet pt pitica mai ales pt smothie.am luat un aparat de face la abur phillips,urmeaza o iaurtiera si niste forme din silicon pt briose. Mai avem doua luni la dispozitie. In legatura cu mancatul, eu zic sa nu te stresezi Elala.pana la un an tot tzatzi e baza si el acum e in faza de cunoastere.am vazut pe un grup lingura curbata ca sa manance bb supele crema singur.spor la BLW-ist Va pupam mamici si pitici |
Inregistrat: 7/23/2013 Mesaje: 726
| Hola chicas, Greu si la noi cu diversificarea asta. Se stramba, strange buzele si nu vrea. Ieri parca a fost mai bine, a mancat aproape tot, dar avea piureu si in nas, si pe gene... De maine vreau sa bag si fructul. Poate avem mai mult succes. Si carnita de saptamana viitoare. Faza e ca nu vrea nici blw ca am incercat. Se scarbeste cand pune mana de parca nu ii place sa fie murdara, si nu duce la gura. Eu tot cred ca nu e pregatita si ca fortez, dar nah, toata lumea zice ca asa trebuie de la 6 luni, ne conformam. Totusi nu o oblig sa manance decat cat vrea, o las sa isi bage mainile, sa duca si ea lingurita, sa vedem azi cum merg treburile. Cu rabdarea trecem marea, ce sa-i facem. Rox, si noi am facut caca verde de la lp. Nu era vreo formula speciala dar lp are o cantitate mai mare de fier decat lm. S-a normalizat ulterior la culoare. Crys, e un dulce puiul tau. Multumim de informatiile legate de vaccinare. Eu stiam doar ca e musai sa fie sanatos bb. La ROR am inteles ca e fff important sa nu fie racit. La Infarix noi nu am avut reactii adverse, ma mai gandesc dc sa fac si prevenalul, dar tind sa nu, cred ca ma limitez doar la schema obligatorie. Dana, sa va purtati sanatosi. Eu am probat manduca si boba si pot spune ca manduca face minuni. Se distribuie fantastic greutatea copilului, stateam amandoua ca niste barosane, vorba cantecului. O sa ne luam una cand ne vin banii, dc ne mai vin vreodata. Ma scot din minti astia, au trecut 3 luni si ei nimic. Karaush-ul ne vine zilele astea, deci si noi suntem mega purtabile. Cu minunea aia de face iaurt care e faza? De unde iei cultura sa folosesti? Gen de la un alt iaurt? Eu am observat cu stupoare ca astia folosesc lp in unele marci, chiar cele bio. Abia astept sa bag iaurtul, ca tare m-a scos din belele la Victor mofturos. Si eu vreau sa imi iau steamerul de la Avent ca e si blender, e mic si poate fi luat in calatorii. Am cam inceput sa mergem cu tati in delegatii, cu catel cu purcel, si as rezolva problema diversificarii chiar dc stam la hotel. |
| Iaurtiera nu stiu nici eu cum arata cica ar fi o oala. eu ung o oala din aceea de lut cu smanta a,pun laptele caldut si intr-un castro el amestec iaurt grecesc cu putin lapte caldut si apoi il torn peste cel di oala si amestec.il pun langa o sursa de caldura invelita oala in prosoape cateva ore si e gata.inainte faceam mai mereu si adaugam mar copt cand il mamcam. Visez si eu la karaush dar momentan raman cu visele. |
| Eu am renuntat la Karaush-ul meu pentru ca ar veni foarte tarziu, cam in 2 luni si vreau un ssc mai repede. Asa ca, incerc sa gasesc o luna sau o manduca sh..daca nu, iau o luna noua si ies si mai ieftin decat daca as fi luat karaushul ca s-au scumpit rau dupa ce ai luat tu, Simo.. |
|
Inregistrat: 7/23/2013 Mesaje: 726
| Serios? Stiu ca au devenit mai scumpe cele cu material de la lenny ca aia dau doar la 20m sau ceva de genul... Dana, e fooaaarte complicat ce zici tu acolo Deci eu azi ii dau Dariei la masa de legume prima data dovleac. Mbooon... doar ca vrem sa incepem si cu fructele. Prima zi e suc de morcov, deci nu e panica. Dar dc eu maine bag si suc de mar, cu care nu am interactionat, nu contravine cu regula celor 3 zile, bagandu-ma peste dovleac? Dc ii bag doar suc de morcov pana termin cu dovleacul, o fac portocalie de atata beta caroten. O fi chiar asa rau dc bag totusi marul maine? Pff... e mult mai complicat decat imi aminteam eu... Pana ajungem la cina o sa ne dea cu virgula rau de tot |
|
| Da, Simo, modelul ales de tine e 380 acum..Iar ce mi-am comandat eu era de la LL si au foarte mari intarzieri cu livrarea materialelor si l-as fi primit undeva dupa jumataea lui martie, nu se stie cand... Asa ca am renuntat si ne reorientam. Eu am mai incalcat regula celor trei zile..nu e panica, daca are vreo reactie renunti la cele 2-3 alimente introduse simultan si mai incerci cu ele separat, respectand regula sa vezi care din ele i-a provocat alergia.. Noi de dimineata iar nu am papat nimic..O lingurita de banana cu pruna, molfait singur banana- gag-uit, para-gag si aici..Cred ca iar ii ies dinti .. |
|
|