|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/1/2024 Mesaje: 133
| La multi cu ocazia zilei de 8 Martie! Sa aveti o zi minunata! 🌷 |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1409
| La mulți ani dragi mămici, mămici în devenire și viitoare mămici!! 
De dimineață am mai făcut unul dar evident ca m-am grăbit ca m-am trezit pe la 4 ca ma rupea pisu și testul făcut la 7 nu se vede prea nimic. Fac mâine dimineață unul și sper sa fie ok.
Dar azi de dimineață mi-a găsit zâna mea testele de la sarcina pierduta și mi le-a adus,o fi un semn?! Nu știu, vedem zilele următoare. |
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 1039
| La mulți ani femei frumoase!🌷🤗
Maria și eu zresc ceva, nu știu cum se face dar la tine pe aproape toate zaream ceva😂 sa fie cu noroc luna aceasta🤗
Andreea nu știu ce să-ți spun, nici eu nu am avut sângerări deloc, dar am înțeles că pot fi cauzate de un progesteron mic, sau unele ovule pot da secreții rozalii (însă la tine sunt maro) Posibil sa te fi iritat și de la ovule și să fie o mica sângerare mai veche. Sunt sigură că nu e nimic grav 🤗 |
Inregistrat: 9/27/2021 Mesaje: 1254
| Si eu sper sa fie de la o insuficiență de progesteron si acum suplimentand sa ajungem pe linia de plutire Maria , daca si luni se vede pe test ceva , faci si un beta ? 🥳 |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 2/7/2024 Mesaje: 89
| Andreea_neacsu wrote:Maria , ceva ceva se zareste  mai are nevoie sa creasca hormonul in corp totusi , ca sa se vada intensa linia. Sper sa vii cu vesti bune 🙏🏻🥳 mai ridicam moralul forumului. Printre voi sunt fete care au avut cand si cand secretie maro ? De ieri dupa control am vazut o pata maro pe seara iar in seara asta inca una. Am bagat si ieri si astazi 2 arefam .. Stiu ca in mod normal se recomanda repaus , insa fiind singura acasa cu cel mic uneori chiar 2-3 zile e cam greu .. Ma menajez cat pot dar …. Nu stiu daca e vreo problema desi dr mi-a zis ieri ca totul e in regula sau doar a fost cv de moment si dureaza pana se elimina tot sangele maro , desi eu o sa continui sa iau arefam .In sarcina cu baiatul n-am patit , luam oricum de cand am descoperit sarcina un arefam zilnic … deocamdata nu ma panichez , vad cum mai e si zilele ce vine , dar ziua nu exista sangerare , doar seara observ o pata cafenie asa …
La multi ani, femei puternice si frumoase! 💐 Andreea, eu am avut 2 episoade de sangerari la 6 saptamani si la 7 saptamani, chiar sange curat am avut pe absorbant insa a fost totul bine. Ulterior am tot avut pe absorbant mici pete maronii care s-au oprit in decurs de o saptamana. Cauza nu o stiu nici acum, nu s-a vazut nici hematom sau altceva. Mie cand am avut sangerarea mi-au adaugat progesteron in schema de tratament. Ca idee, poti inlocui Arefam-ul cu Utrogestan, medicii spun ca majoritatea femeilor il asimileaza mai bine, iar Arefam-ul poate cauza iritatii si implicit sangerari usoare. Pentru linistea ta, mergi si dozeaza progesteronul luni si ia legatura cu medicul pentru o suplimentare corespunzatoare. |
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/17/2022 Mesaje: 171
| Andreea_neacsu wrote:Maria , ceva ceva se zareste  mai are nevoie sa creasca hormonul in corp totusi , ca sa se vada intensa linia. Sper sa vii cu vesti bune 🙏🏻🥳 mai ridicam moralul forumului. Printre voi sunt fete care au avut cand si cand secretie maro ? De ieri dupa control am vazut o pata maro pe seara iar in seara asta inca una. Am bagat si ieri si astazi 2 arefam .. Stiu ca in mod normal se recomanda repaus , insa fiind singura acasa cu cel mic uneori chiar 2-3 zile e cam greu .. Ma menajez cat pot dar …. Nu stiu daca e vreo problema desi dr mi-a zis ieri ca totul e in regula sau doar a fost cv de moment si dureaza pana se elimina tot sangele maro , desi eu o sa continui sa iau arefam .In sarcina cu baiatul n-am patit , luam oricum de cand am descoperit sarcina un arefam zilnic … deocamdata nu ma panichez , vad cum mai e si zilele ce vine , dar ziua nu exista sangerare , doar seara observ o pata cafenie asa … Eu încă nu am avut...nu ai posibilitatea sa dozezi progesteronul? Ar fi bine ..eu am câte 5 ovule de utrogestan zilnic.. Am o prietena care a făcut FIV odată cu mine și ea a avut la început ceva scurgeri maronii , dar puteau fi de la implantare sau zicea ea că ar fi eliminat al doilea embrion (i-au pus 2), într-adevăr îi scăzuse și progesteronul undeva la 30 ng dupa implantare iar acum are ovule + prolutex dar noi dozam periodic, măcar odată pe săptămână am făcut...ultima data l-am avut 191 nmol (65 ng) -joi, variază foarte mult sa stii.. eu pana acuma l-am avut tot mare (120 ng, 80 ng) dar vad că scade după cum se formează placenta cred ... Poți sa pui și mai multe ovule, rău nu îți face!
|
| Pana acum n-am dozat progesteronul , momentan iau 2 ovule, dar am 2 pete seara , pana acum de exemplu de cate ori am mers la baie nici urma de maro , doar secretie transparenta. Daca nu e ok asa cu 2 arefam (poate schimb cu utrogestan ) il dozez si vb cu medicul .. Ar trebui in mod normal sa merg iarasi la control peste o luna , dar poate merg mai devreme de atat ca oricum apoi urmeaza morfologia .Si asa ar fi la cateva zile distanta , dar daca merg mai devreme las macar o saptamana si cateva zile intre . |
Inregistrat: 2/10/2025 Mesaje: 46
| La multi ani tuturor mămicilor și viitoarelor mămici ! Posibil ovulație in ziua 42 ? Azi toată ziua am avut secreția ca și albușul de ou... Mă gândesc că se poate ovula și atât de târziu ? Am rămas fix acum fara teste de ovulație ,merg mâine să îmi cumpăr 🙈
|
| Andreea_neacsu wrote:Pana acum n-am dozat progesteronul , momentan iau 2 ovule, dar am 2 pete seara , pana acum de exemplu de cate ori am mers la baie nici urma de maro , doar secretie transparenta. Daca nu e ok asa cu 2 arefam (poate schimb cu utrogestan ) il dozez si vb cu medicul .. Ar trebui in mod normal sa merg iarasi la control peste o luna , dar poate merg mai devreme de atat ca oricum apoi urmeaza morfologia .Si asa ar fi la cateva zile distanta , dar daca merg mai devreme las macar o saptamana si cateva zile intre .
In prima faza poti sa faci analiza sa vezi cum e nivelul progesteronului insa asa cum spune Delia, el poate sa oscileze f mult de la o zi la alta, bebelusul consuma f mult progesteron in perioada aceasta.
|
| Alexandra, bineînțeles. Mai ales cand e vorba de ovare polichistice , ovulatia poate aparea oricand . Gandeste-te la persoanele care au menstruatie odata la 3-4 luni . Spor la bebelit . Sa faci teste de ovulatie, macar asa de curiozitate. |
Inregistrat: 2/10/2025 Mesaje: 46
| Andreea, abia aștept să văd ,o sa îmi cumpăr teste de ovulație . Mulțumesc mult ❤️ |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/2/2022 Mesaje: 542
| Eu am avut sangerari in sarcina la 9, 10, 13 si 14 saptamani cu pete mici, dar sange rosu, mare stres mi-au cauzat toata sarcina. La inceput nu stiau de la ce, progesteronul era f mare. De la un punct incolo au zis ca ae fi de la placenta, atingea usor colul si cand se foia bebe, incepea sangerarea usoara. Am luat Arefam toata sarcina.
Andreea, sfatul meu e sa le umezesti putin inainte. Eu cred ca la inceput de la ele sangeram, ca era maxim cat un banut si rozaliu |
|
| multumesc , incerc si asa dar sigur sangerarea nu de la ele este , le luam oral pana am inceput sa vad petele maro. Astazi pe seara cand m-am uitat am fost clean , nici urma . Probabil incepe progesteronul sa isi faca treaba . Altceva a cauzat sangerarea respectiva . Ai incercat si cu alt progesteron sau doar arefam ? Data trecuta cand am pus intravaginal la un mom dat m-am iritat f f f rau … poate altele nu cauzeaza asa probleme , gen utrogestan si se absorb mai repede si mai eficient, cum spunea Alice mai sus . |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/2/2022 Mesaje: 542
| Andreea_neacsu wrote:multumesc , incerc si asa dar sigur sangerarea nu de la ele este , le luam oral pana am inceput sa vad petele maro. Astazi pe seara cand m-am uitat am fost clean , nici urma . Probabil incepe progesteronul sa isi faca treaba . Altceva a cauzat sangerarea respectiva . Ai incercat si cu alt progesteron sau doar arefam ? Data trecuta cand am pus intravaginal la un mom dat m-am iritat f f f rau … poate altele nu cauzeaza asa probleme , gen utrogestan si se absorb mai repede si mai eficient, cum spunea Alice mai sus .
Eu doar cu Arefam am incercat. Stiu ca aveam reteta pentru Lutinus, dar eu n-am gasit deloc in perioada aceea. |
|
| Andreea_neacsu wrote:multumesc , incerc si asa dar sigur sangerarea nu de la ele este , le luam oral pana am inceput sa vad petele maro. Astazi pe seara cand m-am uitat am fost clean , nici urma . Probabil incepe progesteronul sa isi faca treaba . Altceva a cauzat sangerarea respectiva . Ai incercat si cu alt progesteron sau doar arefam ? Data trecuta cand am pus intravaginal la un mom dat m-am iritat f f f rau … poate altele nu cauzeaza asa probleme , gen utrogestan si se absorb mai repede si mai eficient, cum spunea Alice mai sus .
Arefam cum ti-am zis, provoaca iritatii si nu e bine tolerat de toata lumea. Utrogestan este mult mai bland si mai usor de tolerat. Vazusem ca cineva spunea de Lutinus, eu am administrat in trecut dar sunt foarte greu de aplicat, au un aplicator nasol, pur si simplu sunt ca niste pastile tari de Vitamina C (ca si comparatie). |
|
|