Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/2/2022 Mesaje: 433
| Bety14 wrote:Buna seara! Sunt noua aici. Va rog ajutați ma. Acest test este pozitiv? Este făcut cu 9 zile înainte de menstruație și apare o umbra
Buna, Bety.
Cred ca ai uitat sa pui poza.
Daca a doua linie a iesit in timpul mentionat in instructiuni, iti recomand sa dozezi HCG si progesteronul la un laborator apropiat de casa. (Ca sa poti repeta analizele la 48 de ore).
Multa bafta, sa fie cu ochisori! |
|
| Buna!
Am si eu o intrebare. Stiti daca e permis contactul sexual inainte de histeroscopie? Stiu ca nu este permis cu 1,2 zile inainte de investigatie, dar in celelalte zile de dinainte?
Adica ma gandesc ca nu are cum sa se produca efectiv conceptia pentru ca este inainte de ovulatie. Sper sa nu intreb o prostie totusi. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/19/2020 Mesaje: 1818
| Nicaieri88 wrote:Buna!
Am si eu o intrebare. Stiti daca e permis contactul sexual inainte de histeroscopie? Stiu ca nu este permis cu 1,2 zile inainte de investigatie, dar in celelalte zile de dinainte?
Adica ma gandesc ca nu are cum sa se produca efectiv conceptia pentru ca este inainte de ovulatie. Sper sa nu intreb o prostie totusi.
Noi am contact înainte de histero, si dupa, la vreo 3 zile, pt ca nu am primit indicație sa nu avem. |
|
| deme wrote:
Noi am contact înainte de histero, si dupa, la vreo 3 zile, pt ca nu am primit indicație sa nu avem.
Multumesc :)
Joia viitoare sunt programata, am emotii |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 5/20/2022 Mesaje: 61
| Nicaieri88 wrote:Buna!
Adica ma gandesc ca nu are cum sa se produca efectiv conceptia pentru ca este inainte de ovulatie. Sper sa nu intreb o prostie totusi.
Noua ni s-a recomandat sa nu avem contact inainte de histero 3 zile si dupa iar 3 zile. In rest nu cred ca ar fi o problema. Eu am facut o histero acum 2 luni, fara anestezie unde mi s-a facut si rezectia unui mic sept uterin. A fost totul mult mai usor si mai ok decat ce imi imaginam eu. Bafta! :) |
|
| MissyAM wrote:
Noua ni s-a recomandat sa nu avem contact inainte de histero 3 zile si dupa iar 3 zile. In rest nu cred ca ar fi o problema. Eu am facut o histero acum 2 luni, fara anestezie unde mi s-a facut si rezectia unui mic sept uterin. A fost totul mult mai usor si mai ok decat ce imi imaginam eu. Bafta! :)
Mie doar de anestezie imi este frica, am probleme cu anxietatea..si aseara numai cand ma gandeam ca urmeaza sa o am saptamana viitoare am facut un mini atac de panica. (Fac cam 1 pe luna in perioadele stresante).
Eu HSG am facut fara anestezie si desi a durut ceva, am suportat foarte ok.
Histeroscopia o fac la Embyrios si nu mi-au oferit optiunea sa o fac fara anestezie, desi e doar diagnostica.
Ma imbarbatez si o fac :)
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 5/20/2022 Mesaje: 61
| Nicaieri88 wrote:
Mie doar de anestezie imi este frica, am probleme cu anxietatea..si aseara numai cand ma gandeam ca urmeaza sa o am saptamana viitoare am facut un mini atac de panica. (Fac cam 1 pe luna in perioadele stresante).
Eu HSG am facut fara anestezie si desi a durut ceva, am suportat foarte ok.
Histeroscopia o fac la Embyrios si nu mi-au oferit optiunea sa o fac fara anestezie, desi e doar diagnostica.
Ma imbarbatez si o fac :)
Te inteleg perfect. Am aceeasi problema cu anxietatea pe incerc sa o stapanesc, insa mai apar si la mine atacuri de panica in special cand am probleme de sanatate de ex. Sa stii ca si eu tot la Embryos am facut si mi s-a spus din start ca se poate fara anestezie. Intr-adevar s-a mirat toata lumea ca am ales aceasta optiune (mi s-a spus ca am fost printre putinele paciente care au preferat fara anestezie) dar tot din cauza fricii de anestezie am zis ca prefer sa indur durerea din timpul procedurii. Daca este histero diagnostica mi se pare si mai ok, eu am simtit dureri micute doar in timp ce mi-a rezecat acel septulet. Probabil depinde si de mana doctorului dar eu zic ca nu este nimic de speriat.
Daca iti este frica de anestezie si ai prefera fara,ai putea sa mai vorbesti cu doctorul tau sau cu asistenta si sa mai intrebi daca nu se poate totusi fara anestezie. |
|
| MissyAM wrote:Te inteleg perfect. Am aceeasi problema cu anxietatea pe incerc sa o stapanesc, insa mai apar si la mine atacuri de panica in special cand am probleme de sanatate de ex. Sa stii ca si eu tot la Embryos am facut si mi s-a spus din start ca se poate fara anestezie. Intr-adevar s-a mirat toata lumea ca am ales aceasta optiune (mi s-a spus ca am fost printre putinele paciente care au preferat fara anestezie) dar tot din cauza fricii de anestezie am zis ca prefer sa indur durerea din timpul procedurii. Daca este histero diagnostica mi se pare si mai ok, eu am simtit dureri micute doar in timp ce mi-a rezecat acel septulet. Probabil depinde si de mana doctorului dar eu zic ca nu este nimic de speriat. Daca iti este frica de anestezie si ai prefera fara,ai putea sa mai vorbesti cu doctorul tau sau cu asistenta si sa mai intrebi daca nu se poate totusi fara anestezie.
O sa mai intreb o data, dar vad ca doamna coordonatoare este f ocupata.
Si eu as prefera sa indur durerea, mai ales ca la transvaginala nu s-a vazut nimic de indepartat.
Multumesc mult de sfat :) |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/19/2020 Mesaje: 1818
| Nicaieri88 wrote:
O sa mai intreb o data, dar vad ca doamna coordonatoare este f ocupata.
Si eu as prefera sa indur durerea, mai ales ca la transvaginala nu s-a vazut nimic de indepartat.
Multumesc mult de sfat :)
Curaj, eu am făcut 2 hsg fara anestezie si 2 histero tot fara anestezie, iar a2a histero am avut-o si cu rezecția a 2 polipi (nu stiam de ei initial). Totul ok si fara durere. Sincer, sunt de piatra cand mai am de făcut chestii, nu ma mai atinge nimic, poate pt ca sunt oarecum resemnata ca nu rămân gravida 🙄 |
|
| deme wrote:
Curaj, eu am făcut 2 hsg fara anestezie si 2 histero tot fara anestezie, iar a2a histero am avut-o si cu rezecția a 2 polipi (nu stiam de ei initial). Totul ok si fara durere. Sincer, sunt de piatra cand mai am de făcut chestii, nu ma mai atinge nimic, poate pt ca sunt oarecum resemnata ca nu rămân gravida 🙄
Eu am facut un singur HSG fara anestezie, dar a fost f ok. Singura parte deranjanta a fost panica mea, imi crescuse pulsul din cauza sperieturii (citisem pe internet pareri si pareri).
Am reusit sa dau de dna asistenta, dar a zis ca nu e indicata histeroscopia fara anestezie. Asa ca o sa fac cu anestezie totusi.
Si eu sunt resemnata ca nu raman, m-am resemnat dupa 1 an asa. Avem un 1 si 7 luni acum. Dar tot imi este teama de proceduri etc.
Noi mai asteptam pana in martie/aprilie maxim dupa voucherele din programul national, daca nu vin pana atunci, o sa facem din fonduri proprii. La cum se misca lucrurile la stat..nici 200 de dosare pana acum din 12500, ne-am pierdut speranta pt cei 3000 de euro.
Intre timp incercam natural in continuare, dar complet resemnati. |
|
Inregistrat: 1/7/2022 Mesaje: 335
| Nicaieri88 wrote:
Eu am facut un singur HSG fara anestezie, dar a fost f ok. Singura parte deranjanta a fost panica mea, imi crescuse pulsul din cauza sperieturii (citisem pe internet pareri si pareri).
Am reusit sa dau de dna asistenta, dar a zis ca nu e indicata histeroscopia fara anestezie. Asa ca o sa fac cu anestezie totusi.
Si eu sunt resemnata ca nu raman, m-am resemnat dupa 1 an asa. Avem un 1 si 7 luni acum. Dar tot imi este teama de proceduri etc.
Noi mai asteptam pana in martie/aprilie maxim dupa voucherele din programul national, daca nu vin pana atunci, o sa facem din fonduri proprii. La cum se misca lucrurile la stat..nici 200 de dosare pana acum din 12500, ne-am pierdut speranta pt cei 3000 de euro.
Intre timp incercam natural in continuare, dar complet resemnati.
Salut și eu urmează sa fac histero marți tot la embryos și eu sunt puțin stresata de cea anestezie... Eu nu am anestezii făcute decât locale la dinti.... Te anunț cum o sa fie după oricum fiecare organism reacționează în moduri diferite. Mult noroc și mult curaj fii bărbata. 😉 Și eu aștept sa îmi fie analizat dosarulam nr de înregistrare 596. |
|
Inregistrat: 10/13/2021 Mesaje: 307
| Lore35 wrote: Salut și eu urmează sa fac histero marți tot la embryos și eu sunt puțin stresata de cea anestezie... Eu nu am anestezii făcute decât locale la dinti.... Te anunț cum o sa fie după oricum fiecare organism reacționează în moduri diferite. Mult noroc și mult curaj fii bărbata. 😉 Și eu aștept sa îmi fie analizat dosarulam nr de înregistrare 596.
Buna, in noiembrie 2022 am facut a 2 a histeroscopie operatorie cu anestezie, la prima tot asa eram stresata, neavand decat anestezii dentare la activ ca si tine. Anestezia propriu-zisa este doar o sedare usoara, nici nu stii cand adormi ca te si trezesti, medicii o prefera pentru confortul pacientelor dar si al lor, sa stai nemiscata pe durata interventiei cand e cazul de rezectii. Fata de cea fara anestezie, mai e timpul de stat in clinica de dupa interventie, cat sa-ti administreze o perfuzie. |
|
| Isa294 wrote:
Buna, in noiembrie 2022 am facut a 2 a histeroscopie operatorie cu anestezie, la prima tot asa eram stresata, neavand decat anestezii dentare la activ ca si tine. Anestezia propriu-zisa este doar o sedare usoara, nici nu stii cand adormi ca te si trezesti, medicii o prefera pentru confortul pacientelor dar si al lor, sa stai nemiscata pe durata interventiei cand e cazul de rezectii. Fata de cea fara anestezie, mai e timpul de stat in clinica de dupa interventie, cat sa-ti administreze o perfuzie.
Mulțumesc de răspuns încerc sa ma imbarbatez dar știi cum e ca la orice procedura pe care o faci prima data ești puțin speriata.... Dar sunt sigura ca o sa fie bn trec și peste asta. |
|
| Lore35 wrote: Mulțumesc de răspuns încerc sa ma imbarbatez dar știi cum e ca la orice procedura pe care o faci prima data ești puțin speriata.... Dar sunt sigura ca o sa fie bn trec și peste asta.
Ce faci, Lore? Cum a fost?
Eu maine am si deja m-au luat toate emotiile. M-am mai linistit cat de cat, acum o saptamana eram stresata mai rau
Noi nici n-am primit inca numar de inregistrare. |
|
| Nicaieri88 wrote:
Ce faci, Lore? Cum a fost?
Eu maine am si deja m-au luat toate emotiile. M-am mai linistit cat de cat, acum o saptamana eram stresata mai rau
Noi nici n-am primit inca numar de inregistrare.
Salut a fost foarte bine nu ai timp sa iti dai seama ce se intampla imediat ce iti administrează anestezicul și adormi apoi te trezești și te duc în salonul sa te dezmeticesti și după ce vede ca iti este bn te duce în rezerva. Eu zic sa stai linistita ca nu este chiar asa groaznic. Noi avem nr de înregistrare acum așteptăm să primim vesti dacă e bun dosarul sau mai avem nevoie de ceva. Multă bafta și aștept sa îmi spui cum a fost. |
|
Adelina0789 |