Clubul aspirantelor - 89
Subiectul anterior · Subiectul urmator
iris11
Scris: Sunday, September 15, 2024 2:18 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 1/6/2022
Andreea_neacsu wrote:
Buddy1 Iris , vorbeste cu un doctor poate mai e ceva in plus de facut sa te ajute sa scazi indicele

Tocmai ca urmez o dietă dată de către un medic pt a scade indicele homa și a ajunge la greutatea ideală.
Este o dietă fără carbohidrati bazată pe legume și proteine ( oua, pește, carne slabă, nuci, migdale) ,mi-a scos și laptele dulce ceea ce provoacă inflamatie în organism, am voie iaurt, chefir de maxim 3x pe săptămână și am doar 4 feluri de fructe permise cu indice glicemic mic.
În plus am suplimente, vit d, c, fier, magneziu,omega 3 , acid lipoic și metformin.
Aparent am inclus tot ce trebuie.
Nicaieri88
Scris: Sunday, September 15, 2024 4:16 PM
Nivel

Inregistrat: 8/2/2022
Iris, imi pare rau.

Eu iti spun ce am inteles de la fratele meu (am rog, diabetologul lui) + al meu (am avut diabet gestational): nu e bine sa tai carbohidratii complet..corpul are nevoie si de carbohidrati, altfel ai glicemii super mici si cand ai glicemii mici, se face prost conversia lipidelor din ce am inteles eu. Corpul are nevoie de energia aceea.

Eu as mai incerca sa vorbesc si cu un alt doctor. (O alta parere).

Se mai intampla ceva si cu corpii cetonici(apar in urina), corpul se chinuie sa compenseze lipsa glucidelor)

Fratelui meu nu i s-au interzis atatea lucruri. I-au sugerat mai multa miscare, mai fara zahar (oficial, practic i-a zis sa manance ceva dulce seara, ca lui ii iese doar dimineata glicemia mare, in rest la el sunt bune celelalte glicemii de-a lungul zilei), Metmorfin daca vrea sa ia..desi indicele Homa e 4.8.
iris11
Scris: Sunday, September 15, 2024 7:43 PM
Nivel

Nicaieri88 wrote:
Iris, imi pare rau.

Eu iti spun ce am inteles de la fratele meu (am rog, diabetologul lui) + al meu (am avut diabet gestational): nu e bine sa tai carbohidratii complet..corpul are nevoie si de carbohidrati, altfel ai glicemii super mici si cand ai glicemii mici, se face prost conversia lipidelor din ce am inteles eu. Corpul are nevoie de energia aceea.

Eu as mai incerca sa vorbesc si cu un alt doctor. (O alta parere).

Se mai intampla ceva si cu corpii cetonici(apar in urina), corpul se chinuie sa compenseze lipsa glucidelor)

Fratelui meu nu i s-au interzis atatea lucruri. I-au sugerat mai multa miscare, mai fara zahar (oficial, practic i-a zis sa manance ceva dulce seara, ca lui ii iese doar dimineata glicemia mare, in rest la el sunt bune celelalte glicemii de-a lungul zilei), Metmorfin daca vrea sa ia..desi indicele Homa e 4.8.

Mulțumesc pt informații. Si eu ascultasem într-un clip ceva asemănător. Astept maine răspunsul ei.
Dacă ca sustine ca e bine asa ,am să mai introduc eu în plus ceva carbohidrati ușori gen,linte,naut, fasole ce nu au indice mare glicemic.

Glicemia mea înainte de dietă era 92 și acum e la fel ,tot 92 🙂 consider că e o glimecie sănătoasă nici mare s8 nici mică.
Nicaieri88
Scris: Sunday, September 15, 2024 9:42 PM
Nivel

iris11 wrote:

Mulțumesc pt informații. Si eu ascultasem într-un clip ceva asemănător. Astept maine răspunsul ei.
Dacă ca sustine ca e bine asa ,am să mai introduc eu în plus ceva carbohidrati ușori gen,linte,naut, fasole ce nu au indice mare glicemic.

Glicemia mea înainte de dietă era 92 și acum e la fel ,tot 92 🙂 consider că e o glimecie sănătoasă nici mare s8 nici mică.

Pai cred ca 90 era limita, nu? Adica e super buna. Fratele meu a avut si 113 si fara glucide..

:) o sa fie bine, o sa vezi.
Andreea_neacsu
Scris: Sunday, September 15, 2024 10:17 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/27/2021
iris11 wrote:

Tocmai ca urmez o dietă dată de către un medic pt a scade indicele homa și a ajunge la greutatea ideală.
Este o dietă fără carbohidrati bazată pe legume și proteine ( oua, pește, carne slabă, nuci, migdale) ,mi-a scos și laptele dulce ceea ce provoacă inflamatie în organism, am voie iaurt, chefir de maxim 3x pe săptămână și am doar 4 feluri de fructe permise cu indice glicemic mic.
În plus am suplimente, vit d, c, fier, magneziu,omega 3 , acid lipoic și metformin.
Aparent am inclus tot ce trebuie.

Pe subiectul asta ma simt depasita , eu nu am avut probleme cu greutatea niciodata , dimpotriva candva eram super super slaba de se intreba lumea daca nu cumva sunt bolnava pale hohot nu stiu ce cuvinte sa iti spun sa te incurajez , decat ca are grija Dumnezeu sa le aseze la momentul potrivit Hands ras pupici
Andreea_neacsu
Scris: Sunday, September 15, 2024 10:18 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/27/2021
eu si luna asta am facut teste de ovulatie dance dar imi place sa fac . uneori mi-e usor sa le interpretez, alteori nu inteleg nimic din ele hohot sau poate nu ovulez in luna respectiva . cine stie ras
Irinan
Scris: Monday, September 16, 2024 8:22 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/20/2018
Liliana1878 wrote:
Mulțumesc, fetelor.🤗 Am mari emoții. Știu că e ultima șansă. 🙏

Da, da pe 17 😁

Doamne ajuta LilianaHands , asa ca o paranteza mâine, 17 septembrie e ziua de naștere la fata mea cea mare și o chiama Lilianahearts , poate e cu noroc
deme
Scris: Monday, September 16, 2024 9:18 PM
Nivel

Inregistrat: 2/19/2020
Liliana1878 wrote:
Mulțumesc, fetelor.🤗 Am mari emoții. Știu că e ultima șansă. 🙏

Da, da pe 17 😁

Iti tin pumnii pt mâine!! 🍀🍀🍀
deme
Scris: Monday, September 16, 2024 9:20 PM
Nivel

iris11 wrote:

Îmi pare asa rau :(
O explicație trebuie sa fie, implicit și o rezolvare ,deci curaj 🥰🍀
Liliana1878
Scris: Monday, September 16, 2024 9:49 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/9/2024
Mulțumesc că vă gândiți la mine.
Am emoții de nu mai pot.
Indiferent ce se întâmplă, o sa fiu aici cu voi și sper din suflet ca repede, repede să avem toate povesti cu final fericit.
Va îmbrățișez cu drag 🤗🤗🤗🤗🤗😘😘😘😘😘❤️❤️❤️❤️❤️❤️
iris11
Scris: Tuesday, September 17, 2024 11:16 AM
Nivel

deme wrote:

Îmi pare asa rau :(
O explicație trebuie sa fie, implicit și o rezolvare ,deci curaj 🥰🍀

Deme stiu ca într-o zi iese soarele și pe strada noastră, dar deocamdată se chinuie. 😁
În acești 3 ani de când încercăm să avem in copil am învățat că RABDAREA e cheia.
Facem tot ce tine de noi si mergem mai departe cu speranța

Voi sunteti bine? Nici nu iti imaginezi cât de mult ne bucurăm pt tine 🥰😍😘
deme
Scris: Tuesday, September 17, 2024 11:33 AM
Nivel

iris11 wrote:

Deme stiu ca într-o zi iese soarele și pe strada noastră, dar deocamdată se chinuie. 😁
În acești 3 ani de când încercăm să avem in copil am învățat că RABDAREA e cheia.
Facem tot ce tine de noi si mergem mai departe cu speranța

Voi sunteti bine? Nici nu iti imaginezi cât de mult ne bucurăm pt tine 🥰😍😘

Iese, iese soarele chiar daca este chinuit :)
Noi suntem bine, toți ma inteaba dacă am simțit-o mișcând, ca niște fluturași, dar eu nu simt decât gaze 🙈🙈
În rest, crestem și asteptam următoarea eco de sambata 🥰
Nicaieri88
Scris: Wednesday, September 18, 2024 8:41 PM
Nivel

deme wrote:

Iese, iese soarele chiar daca este chinuit :)
Noi suntem bine, toți ma inteaba dacă am simțit-o mișcând, ca niște fluturași, dar eu nu simt decât gaze 🙈🙈
În rest, crestem și asteptam următoarea eco de sambata 🥰

Asa am simtit si eu muuulte saptamani, gaze. Se uitau la mine ca la nebuni :))

Abia pe la 18 saptamani am simtit ce numesc ei fluturasi. Eu simteam ca ma trage de ceva :))
Nicaieri88
Scris: Thursday, September 19, 2024 12:55 PM
Nivel

Geanina e ok? Stiti ceva de ea?
Rebecca10
Scris: Thursday, September 19, 2024 1:50 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2024
Nicaieri88 wrote:
Geanina e ok? Stiti ceva de ea?

Cred că (bănuiesc) că a pățit cum am pățit eu și nu se poate loga pe forum.
Geanina, dacă vezi mesajul acesta și poți intra fără să te loghezi în cont, trimite un e-mail pe adresa contact@7p.ro și roagă să îți reseteze parola. La mine a funcționat
Utilizatori in acelasi subiect
Alice11, Iudita
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.