Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/19/2020 Mesaje: 1893
| freya1 wrote:felicitari, deme si eu am facut acelasi test, la cytogenomic, eu te sfatuiesc sa mai astepti putin, pt ca e posibil sa nu fie destul adn fetal si sa fie nevoie sa il repeti, eu l-am facut in jur de 12 sapt, asa m-au sfatuit si ei mie mi-a fost util pt ca mi-au oferit gratuit si un test de rh fetal, eu avand rh negativ
A durat 20 min sa ma programez din call Center pt ca aparent nimeni nu știa exact ce vreau, pana am dat de o doamna care știa despre ce este vorba.
Acum m-am programat, mie mi-a spus ca e ok ,sa fie peste 10s. Știam ca în dimineața respectiva nu trebuie sa fac clexane, asa este ? |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| asta chiar nu stiu, nu mi-au zis, iar eu nu am facut clexane... doar aspenter am luat |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/13/2021 Mesaje: 312
| Deme, sarcina usoara! ❤️ In legatura cu testul, eu l-am facut la 13 saptamani, in ziua cu morfologia, tocmai pt ca o prietena a avut situatia de care spune freya, au trebuit sa-i recolteze de 3 ori in total, prea putina fractie fetala. Eu nu mai faceam cleaxane si nici aspenter nu mai luam, l-am reluat din saptamana 16, deci nici eu nu stiu ce sa-ti zic, mai bine sa intrebi sa stii dinainte. |
|
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3233
| deme wrote:Mulțumesc fetele, eu tot ma minunez când ma duc la eco si nu-mi vine a crede. Decizie personala sa fac NIPT, este un test la Regina Maria , cele mai avansate la ora actuala, Prenatal Safe Complete Plus. Am vorbit cu soțul și am spus sa îl facem pe acesta, chiar dacă este cam scump (undeva la 6500lei) insa vreau sa fiu împăcată și linistita. Se poate face începând cu saptamana 10. O sa ma programez pt 10s4z ,iar rezultatele cam in 2 săptămâni :). Sarcina usoara Oana, si felicitari inca o data. Sa sti ca au si Origyn deschis laborator pentru teste genetice, si de regula il si recomanda ei peste 35 de ani. Tot de la 10s se recoltează, eu am platit 2500 ron. Sigur Maftei o sa iti zica daca continui monitorizarea la el |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/29/2015 Mesaje: 502
| Te intrebasem Deme, pentru ca citisem cazuri pe forumul de infertilitate ca unele teste mai dau si rezultate aiurea. Eram curioasa pe ce criterii l-ai ales pe acesta. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 3/10/2024 Mesaje: 137
| Rebecca tu ce mai faci cum ești? |
|
Inregistrat: 2/21/2024 Mesaje: 353
| Iudita wrote:Rebecca tu ce mai faci cum ești?
Bună Iudita. Eu nu am noutăți, nu prea am nici ce testa pentru ca nu am prestat când trebuia 😅 cred ca urmează să apară problemele în zilele următoare. Tu ce mai faci? @Geanina, tu cum mai esti? 🤗 |
|
| stefy.any wrote:Te intrebasem Deme, pentru ca citisem cazuri pe forumul de infertilitate ca unele teste mai dau si rezultate aiurea. Eram curioasa pe ce criterii l-ai ales pe acesta.
O sa raspund si eu la intrebare, desi nu mi-a fost mie adresata. Testele astea sunt oricum statistice, nu diagnostice, deci intr-adevar mai pot fi si erori. Si eu am citit despre multe cazuri cu risc crescut la o afectiune genetica, infirmata ulterior de amniocenteza sau biopsia de vilozitati coriale daca era prea mica sarcina pt amniocenteza. Doar astea doua sunt diagnostice, cu riscurile aferente desigur. Acum pe piata sunt multe astfel de teste genetice si e tare confuz sa-l alegi pe cel mai potrivit, medicii ar trebui sa sfatuiasca pacienta ce anume sa faca. In cazul meu, l-am facut la clinica unde am facut si FIV, a scris Irinan de el mai sus. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/29/2015 Mesaje: 502
| Isa294 wrote:
O sa raspund si eu la intrebare, desi nu mi-a fost mie adresata. Testele astea sunt oricum statistice, nu diagnostice, deci intr-adevar mai pot fi si erori. Si eu am citit despre multe cazuri cu risc crescut la o afectiune genetica, infirmata ulterior de amniocenteza sau biopsia de vilozitati coriale daca era prea mica sarcina pt amniocenteza. Doar astea doua sunt diagnostice, cu riscurile aferente desigur. Acum pe piata sunt multe astfel de teste genetice si e tare confuz sa-l alegi pe cel mai potrivit, medicii ar trebui sa sfatuiasca pacienta ce anume sa faca. In cazul meu, l-am facut la clinica unde am facut si FIV, a scris Irinan de el mai sus.
Mulțumesc pentru răspuns! Dar eu tot nu sunt lămurită, de ce să îl mai alegi dacă e doar o statistică care te poate ține pe jar, te poate stresa cu un rezultat nesigur? Poate înțeleg eu greşit, nu ştiu de ce aş da un pumn de bani, am înțeles că e foarte scump, dacă rezultatele nu sunt sută la sută sigure? Poate mă lămuriți voi, care poate ştiți mai bine! |
|
| stefy.any wrote:
Mulțumesc pentru răspuns! Dar eu tot nu sunt lămurită, de ce să îl mai alegi dacă e doar o statistică care te poate ține pe jar, te poate stresa cu un rezultat nesigur? Poate înțeleg eu greşit, nu ştiu de ce aş da un pumn de bani, am înțeles că e foarte scump, dacă rezultatele nu sunt sută la sută sigure? Poate mă lămuriți voi, care poate ştiți mai bine!
Se fac pentru ca daca e totusi ceva, mai bine de stiut din timp, sa se poata lua o decizie. Eu l-am facut pentru linistea mea, nu l-am luat ca un stres in plus, ci din contra, am mai taiat ceva de pe lista sa spun asa. Costa mult, dar si analizele si investigatiile de rutina costa, sa nu mai zic de noi cele trecute prin fiv, daca pot face ceva sa fiu mai linistita in tot procesul asta, fac si aia e. Oricum, nimic nu e 100% sigur, dar mergem inainte cu speranta ca va fi totul bine. |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| fetelor, testele genetice nu sunt statistice, au o acuratete de aproape 100%, statistice sunt dublul si triplu test, deci tocmai de asta sunt recomandate cele genetice (pt ca de ex la dublu test se ia in considerare varsta, deci daca ai peste 35 de ani va iesi sigur prost fara sa fie neaparat cazul... si te stresezi degeaba) ele chiar analizeaza adn-ul fetal care e prezent in sangele mamei daca cumva iese ceva la testele genetice si se doreste confirmare certa se recomanda amnio, dar altfel rezultatele sunt foarte precise |
|
Inregistrat: 2/7/2022 Mesaje: 183
| Rebecca10 wrote:
Bună Iudita. Eu nu am noutăți, nu prea am nici ce testa pentru ca nu am prestat când trebuia 😅 cred ca urmează să apară problemele în zilele următoare. Tu ce mai faci? @Geanina, tu cum mai esti? 🤗
Bună Rebecca .. Bună tuturor fetelor .. Eu momentan tot testez teste de ovulație , zilele astea ar trebui să aibă loc ovulația.. O altă lună, o altă șansă și o luăm de la capăt sperând să fie luna norocoasă …
Deme aici în Italia îți face gratuit acest test NIPT doar ca ce nu înțeleg eu la cea mai mică bănuială tot te trimite să faci amniocenteza… Nu știu exact cum funcționează cu testele genetice dar da după 35 de ani obligatoriu să le facem pt ca nu se știe niciodată … |
|
| freya1 wrote:fetelor, testele genetice nu sunt statistice, au o acuratete de aproape 100%, statistice sunt dublul si triplu test, deci tocmai de asta sunt recomandate cele genetice (pt ca de ex la dublu test se ia in considerare varsta, deci daca ai peste 35 de ani va iesi sigur prost fara sa fie neaparat cazul... si te stresezi degeaba) ele chiar analizeaza adn-ul fetal care e prezent in sangele mamei daca cumva iese ceva la testele genetice si se doreste confirmare certa se recomanda amnio, dar altfel rezultatele sunt foarte precise
Sunt pe baza de probabilitati, nu va scrie pe niciunul daca e sau nu o problema genetica, ci doar probabilitatea, in cazul in care se detecteaza ceva, de a avea boala, dar doar amniocenteza poate confirma sau infirma acest lucru. Nu vorbesc de dublu sau triplu test care sincer nici nu inteleg de ce inca se mai fac. Uite ce scrie mai jos de rezultatul meu:
“ONE NIPT este un test de screening. Un rezultat negativ nu exclude posibilitatea unei microdeleții sau microduplicații cromozomiale. Un rezultat pozitiv nu are valoare certă de diagnostic și necesită teste suplimentare de diagnostic prenatal.” |
|
Inregistrat: 8/2/2022 Mesaje: 461
| Buna. Eu am facut Harmony Extented de la RM cu 3000 de lei si a iesit ok. In Extended am fost eu testata pentru surditate non sindromica, fibroza chistica si parca inca ceva.
Fara extended cred ca era 2000. |
|
Inregistrat: 2/7/2022 Mesaje: 183
| Bună seara fetelor .. Cam silențioase în ultimul timp.. Eu în ultima vreme m-am tot luat cu alte treburi dar tot cu gândul la bebeleala 🤦♂️😀🌈 … Gândim pozitiv … Cam așa arată testul de ovulație în seara asta .. Am toate simptomele de ovulație: mucus , înțepături de ovare etc dar acum cu siguranță nu știu dacă se și desprinde ovulul .. Oricum cu LH-ul stau bn pt ca în fiecare lună am teste așa pozitive 😀 .. Weekend minunat fetelor ..😘🌈🍀
https://ibb.co/sm0ZMRL |
|
|