Clubul aspirantelor - 89
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Isa294
Scris: Friday, April 19, 2024 10:12 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 10/13/2021
Minune2024 wrote:

Și eu tot la ei sunt.
Doar că vazusem pe site că e în jur la 12.000 lei pachetul FIV. Și histeroscopia diagnostica 1.300 lei.
Nu prea înțeleg...
Aceste teste se fac înainte de toate FIV urile pentru orice pacienta ?

Histeroscopia da, ideal inainte de transfer daca nu sunt polipi de scos sau alte interventii chirurgicale de facut, pachetul fiv cam pe acolo a fost, noi am facut IMSI, biopsia si analizele genetice le-am facut dupa primul transfer, sa mai eliminam din posibile cauze.
Dar mai e si medicatia de stimulare (aia e separata, nu intra in pachet) apoi eu am facut doua ture de injectii diphereline pt inducerea menopauzei, ca sa nu mai spun ca si tot tratamentul de sustinere pre si post transfer se aduna la costuri. Multa bafta, eu sunt multumita de toata experienta de la clinica, o sa-i recomand mereu.
Isa294
Scris: Friday, April 19, 2024 10:17 PM
Nivel

Multumesc fetelor, cu emotiile aferente mergem inainte, va mai scriu dupa urmatoarea eco, numar zilele pana atunci :).

In legatura cu chlamydia, si eu am anticorpi in sange, niciodata n-am depistat infectia activa, sunt cu partenerul meu de cand eram in liceu (n-am avut niciunul alti parteneri) si tot la fel banuiesc si eu o eroare de laborator, ca altfel nu-mi explic. N-am mai repetat analiza, dar nici n-am dat vina pe rezultat ca fiind cauza nereusitelor, desi este asociata infectia asta cu multe belele.
Minune2024
Scris: Friday, April 19, 2024 10:32 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/18/2024
Isa294 wrote:

Histeroscopia da, ideal inainte de transfer daca nu sunt polipi de scos sau alte interventii chirurgicale de facut, pachetul fiv cam pe acolo a fost, noi am facut IMSI, biopsia si analizele genetice le-am facut dupa primul transfer, sa mai eliminam din posibile cauze.
Dar mai e si medicatia de stimulare (aia e separata, nu intra in pachet) apoi eu am facut doua ture de injectii diphereline pt inducerea menopauzei, ca sa nu mai spun ca si tot tratamentul de sustinere pre si post transfer se aduna la costuri. Multa bafta, eu sunt multumita de toata experienta de la clinica, o sa-i recomand mereu.

Am înțeles. Mulțumesc tare mult pentru răspuns.
Rămâne să mă rog la Bunul Dumnezeu ca analizele și histeroscopia să fie ok, pentru a ne apuca de procedura cât mai repede . 😊😊
Doar că dacă nu vă innebunesc prea mult .. și nu vă supărați o să vă mai scriu pe parcurs .. sunt foarte multe care sincer nu le știu prea bine ..nici nu prea am prieteni/ neamuri să fi trecut prin asta ... ☺️
PS: Doamne ajută! Cu siguranță o să fie bine!
Liliana1878
Scris: Friday, April 19, 2024 10:39 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/9/2024
Minune2024 wrote:

Am înțeles. Mulțumesc tare mult pentru răspuns.
Rămâne să mă rog la Bunul Dumnezeu ca analizele și histeroscopia să fie ok, pentru a ne apuca de procedura cât mai repede . 😊😊
Doar că dacă nu vă innebunesc prea mult .. și nu vă supărați o să vă mai scriu pe parcurs .. sunt foarte multe care sincer nu le știu prea bine ..nici nu prea am prieteni/ neamuri să fi trecut prin asta ... ☺️

Foarte bine că ne scri. Nici noi nu le știm pe toate, dar de aia suntem aici, sa le învățăm împreună și să trecem mai ușor peste hopuri.

Succes și o ședere cat mai scurta aici 🤗
Minune2024
Scris: Friday, April 19, 2024 10:43 PM
Nivel

Liliana1878 wrote:

Foarte bine că ne scri. Nici noi nu le știm pe toate, dar de aia suntem aici, sa le învățăm împreună și să trecem mai ușor peste hopuri.

Succes și o ședere cat mai scurta aici 🤗

Mulțumesc tare mult și vouă la fel!

Uite stăteam și mă gândeam, dacă a trecut un an de la laparo și totul a fost foarte bine..nu înțeleg totuși ce s ar fi putut schimba așa mult ? Sau poate nu înțeleg eu prea bine scopul histeroscopiei. 🥴
Liliana1878
Scris: Friday, April 19, 2024 11:03 PM
Nivel

Din păcate,nu știu să te lămuresc. Știu că eu am făcut histeroscopia mai mult din cauza că aveam sangerări anormale, între cicluri. La histero mi-a descoperit un polip pe care l-au și scos și biopsiat. Din fericire, rezultatul a fost bun.

Din ciclul "mai învățăm cate ceva și din rele", am întrebat embrioloaga care e povestea cu embrionii de ziua a 3-a și de ziua a 5-a. De ce unii medici transfera embrioni de ziua a 3-a?. Ea mi-a spus că de regulă ziua a 3-a e un alt prag critic și embriologul își dă seama daca embrionul va evolua sau nu, așa că unii decid transfer pe motiv că în uter sunt condiții mult mai bune decât în laborator. Ceea ce nu spun medicii care decid un transfer in ziua a 3-a este că în ziua a 3-a embrionul natural conceput, încă nu e in uter, ci în trompe 😱. Așa că uterul nu e cel mai bun loc pentru un embrion de ziua a 3-a.
Și cu asta eu m-am liniștit fiindcă mă tot gândeam de ce nu mi-o fi congelat embrionul in ziua a 3-a și poate îl salvam la transfer.
Minune2024
Scris: Friday, April 19, 2024 11:14 PM
Nivel

Liliana1878 wrote:
Din păcate,nu știu să te lămuresc. Știu că eu am făcut histeroscopia mai mult din cauza că aveam sangerări anormale, între cicluri. La histero mi-a descoperit un polip pe care l-au și scos și biopsiat. Din fericire, rezultatul a fost bun.

Din ciclul "mai învățăm cate ceva și din rele", am întrebat embrioloaga care e povestea cu embrionii de ziua a 3-a și de ziua a 5-a. De ce unii medici transfera embrioni de ziua a 3-a?. Ea mi-a spus că de regulă ziua a 3-a e un alt prag critic și embriologul își dă seama daca embrionul va evolua sau nu, așa că unii decid transfer pe motiv că în uter sunt condiții mult mai bune decât în laborator. Ceea ce nu spun medicii care decid un transfer in ziua a 3-a este că în ziua a 3-a embrionul natural conceput, încă nu e in uter, ci în trompe 😱. Așa că uterul nu e cel mai bun loc pentru un embrion de ziua a 3-a.
Și cu asta eu m-am liniștit fiindcă mă tot gândeam de ce nu mi-o fi congelat embrionul in ziua a 3-a și poate îl salvam la transfer.

Ok.
După procedura, poți să pleci acasă (mă refer și la noi cele care nu suntem din Iași sau din localitatea unde se face histero) ? Adică nu e cu internare nu ? Și cam cât durează ?
Nicaieri88
Scris: Friday, April 19, 2024 11:21 PM
Nivel

Inregistrat: 8/2/2022
Rebecca10 wrote:

Nicaieri88, ce treabă are lucrul de acasă cu chlamydia? Întreb pentru ca nu știu… nu se ia doar pe cale sexuală? Se poate lua și din altă parte?

In sensul ca nu aveam de unde lua, teoretic se poate lua doar prin contact sexual, si cum noi am lucrat doar de acasa si am stat impreuna tot timpul, nu aveam cum sa luam din alte "parti".

Mai ales ca am fost testati si inainte si era negativ Lol
Isa294
Scris: Saturday, April 20, 2024 9:01 AM
Nivel

Minune2024 wrote:

Ok.
După procedura, poți să pleci acasă (mă refer și la noi cele care nu suntem din Iași sau din localitatea unde se face histero) ? Adică nu e cu internare nu ? Și cam cât durează ?

Pleci in aceeasi zi, si daca e cu anestezie si daca e fara, doar ca nu ai voie sa conduci in caz de e operatorie.

In legatura cu de ce se face histero, este singura investigatie care vizualizeaza pe interior uterul si toata anatomia si patologia sa, endometrita, polipi, etc doar prin histeroscopie se diagnosticheaza respectiv trateaza. Oricum, e din categoria musai pentru orice cuplu care incepe investigatiile pe partea de fertilitate. Eu de ex am o prietena care a facut 2 fivuri si 3 transferuri fara succes la o clinica din tara si niciodata nu i-a fost recomandata histeroscopia, eu cand am mers prima data la Origyn cu asta am inceput. Apoi a schimbat si ea clinica si evident ca a facut-o din start acolo, erau si ei surprinsi de protocolul celor de la prima clinica.
Liliana1878
Scris: Saturday, April 20, 2024 9:01 AM
Nivel

Minune2024 wrote:

Ok.

Eu am făcut procedura in Timișoara și am plecat acasă cam după o oră și jumătate, maxim 2. Nu am condus. Te și atenționează sa nu conduci după procedura din cauza anesteziei. Am mai dormit acasă. De fapt, am fost somnoroasa cam tot restul zilei.
Minune2024
Scris: Saturday, April 20, 2024 9:31 AM
Nivel

Isa294 wrote:

Pleci in aceeasi zi, si daca e cu anestezie si daca e fara, doar ca nu ai voie sa conduci in caz de e operatorie.

In legatura cu de ce se face histero, este singura investigatie care vizualizeaza pe interior uterul si toata anatomia si patologia sa, endometrita, polipi, etc doar prin histeroscopie se diagnosticheaza respectiv trateaza. Oricum, e din categoria musai pentru orice cuplu care incepe investigatiile pe partea de fertilitate. Eu de ex am o prietena care a facut 2 fivuri si 3 transferuri fara succes la o clinica din tara si niciodata nu i-a fost recomandata histeroscopia, eu cand am mers prima data la Origyn cu asta am inceput. Apoi a schimbat si ea clinica si evident ca a facut-o din start acolo, erau si ei surprinsi de protocolul celor de la prima clinica.

Am înțeles ..dar acești polipi nu se vad și la eco?
Nicaieri88
Scris: Saturday, April 20, 2024 10:49 AM
Nivel

Inregistrat: 8/2/2022
Minune2024 wrote:

Am înțeles ..dar acești polipi nu se vad și la eco?

Al meu se vedea fffff putin, doctorul a zis ca vede o portiune mai ingrosata a peretelui si ca banuieste un polip. Si polip a si fost.
Minune2024
Scris: Saturday, April 20, 2024 11:25 AM
Nivel

Nicaieri88 wrote:

Al meu se vedea fffff putin, doctorul a zis ca vede o portiune mai ingrosata a peretelui si ca banuieste un polip. Si polip a si fost.

Ok fetelor.
In cazul asta nu rămâne decât să aștept ziua în care merg la recoltat analize( și după ce îmi vin rezultatele) și eco. Să vedem ce spune domnul doctor. Eco l am făcut la începutul anului și mi s a recomandat sa nu fie mai veche de 3 luni. ☺️ Și după va scriu...
Andreea Panciuc
Scris: Tuesday, April 23, 2024 10:00 AM
Nivel

Inregistrat: 4/23/2024
deme wrote:

Tin pumnii!!🍀

Buna . Imi poti spune te rog daca ai avut reactii adverse la menopur? multumesc
freya1
Scris: Tuesday, April 23, 2024 12:45 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/10/2020
Andreea, si eu am facut menopur si inca o doza mare, dar nu am avut niciun efect secundar. Si mie imi era teama, dar nu a fost cazul.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.