Clubul aspirantelor - 89
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Nicaieri88
Scris: Friday, July 14, 2023 5:01 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 8/2/2022
Roser wrote:

Eu am făcut un fel de FIV pe ciclu natural in sensul ca am avut foarte puțină stimulare (doar 50-75 ui Pergoveris) si doar 2 foliculi. A fost cu succes. Dar de ce ți-a recomandat? Ai AMH mic? De obicei atunci se recomandă pt ca oricum nu sunt foliculi oricât ai stimula.

Buna

Am AMH 1.27 si corelat cu eco, a zis ca stau bine la capitolul rezerva.
Problema este ca am un chist pe ficat si focare de mastoza fribrochistica la sani. Ar trebui sa merg la monitorizari ecografice la 6 luni cel mult. (Mama este pacient oncologic).

Din ce am inteles, eu as lua doar hormonii care controleaza ciclul, sa ajutam ovulul sa se matureze.

Singura mea teama este sa nu pierd banii degeaba.
Am cheltuit deja o gramada de bani pe investigatii timp de 2 ani si pe 3 inseminari.
freya1
Scris: Friday, July 14, 2023 6:31 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/10/2020
Riscul e mare sa nu ajungi la punctie (caz in care nu pierzi f multi bani) sau ca acel unic ovocit sa nu fie matur sau sa nu se fertilizeze (pierzi multi bani). Dr mea a fost sincera si mi-a zis ca as pierde timp si bani cu ciclul natural si il recomanda doar ca last resort in situatiile despre care vorbeste si Roser

Ti-am mai zis ca inteleg temerile tale, dar fa ceva, intreaba un oncolog, fa testul BRCA daca ai cancer de san sau ovare in familie, macar iei o decizie in cunostinta de cauza si nu stai sa te intrebi ce ar fi fost daca
Normal ca nu putem controla totul, dar acolo unde putem obtine niste informatii, de ce nu
Nicaieri88
Scris: Saturday, July 15, 2023 2:25 PM
Nivel

freya1 wrote:
Riscul e mare sa nu ajungi la punctie (caz in care nu pierzi f multi bani) sau ca acel unic ovocit sa nu fie matur sau sa nu se fertilizeze (pierzi multi bani). Dr mea a fost sincera si mi-a zis ca as pierde timp si bani cu ciclul natural si il recomanda doar ca last resort in situatiile despre care vorbeste si Roser

Ti-am mai zis ca inteleg temerile tale, dar fa ceva, intreaba un oncolog, fa testul BRCA daca ai cancer de san sau ovare in familie, macar iei o decizie in cunostinta de cauza si nu stai sa te intrebi ce ar fi fost daca
Normal ca nu putem controla totul, dar acolo unde putem obtine niste informatii, de ce nu

Sincer, as prefera ca fiv cu hormoni sa ramana ultima varianta. Sunt f tematoare si nu vreau sa risc, inclusiv bunica mea a murit de cancer. Adica varianta propusa pe ciclu natural suna foarte bine pt mine. Doar ca nu cunosc personal pe nimeni care sa fi facut fiv, daramite pe ciclu natural.

Stiti cumva daca se pot folosi voucherele si pt natural? Stiu ca ar trebui returnat probabil cel pentru medicatie.
Roser
Scris: Saturday, July 15, 2023 5:21 PM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
Nicaieri88 wrote:

Buna

Am AMH 1.27 si corelat cu eco, a zis ca stau bine la capitolul rezerva.
Problema este ca am un chist pe ficat si focare de mastoza fribrochistica la sani. Ar trebui sa merg la monitorizari ecografice la 6 luni cel mult. (Mama este pacient oncologic).

Din ce am inteles, eu as lua doar hormonii care controleaza ciclul, sa ajutam ovulul sa se matureze.

Singura mea teama este sa nu pierd banii degeaba.
Am cheltuit deja o gramada de bani pe investigatii timp de 2 ani si pe 3 inseminari.

Si eu am un chist pe ficat, pe la 20 de ani l-am descoperit si tot acolo e, asta nu are legătură cu hormonii. Cat despre riscul de cancer si mastoza la sâni, nu văd să influențeze prea mult o amărâtă de stimulare pe care o faci cateva zile. Estrogenul din stimulare e piece of cake față de cantitatea de estrogen la care vei fi expusă în sarcină. Întreabă-te mai degrabă dacă ești dispusă să îți asumi "riscul" sarcinii. Vorbește cu specialiști (oncolog, genetician, ginecolog) să vezi clar opțiunile și dacă chiar esti sau nu expusa la vreun risc.
Nicaieri88
Scris: Saturday, July 15, 2023 5:42 PM
Nivel

Roser wrote:

Si eu am un chist pe ficat, pe la 20 de ani l-am descoperit si tot acolo e, asta nu are legătură cu hormonii. Cat despre riscul de cancer si mastoza la sâni, nu văd să influențeze prea mult o amărâtă de stimulare pe care o faci cateva zile. Estrogenul din stimulare e piece of cake față de cantitatea de estrogen la care vei fi expusă în sarcină. Întreabă-te mai degrabă dacă ești dispusă să îți asumi "riscul" sarcinii. Vorbește cu specialiști (oncolog, genetician, ginecolog) să vezi clar opțiunile și dacă chiar esti sau nu expusa la vreun risc.

Mie asa mi-a zis internista, ca vor trebui monitorizate la 6 luni. M-am intrebat si eu daca nu cumva exagereaza, exprimarea a fost "ai grija cu fivul tau". Am mai auzit de medici anti-fiv..

De chistul de pe ficat stiu ca il am de la 27 de ani, este un hamangiom.

Am vorbit cu doamna Veliscu anul trecut, iar dansa spune ca nu influenteaza, ca daca exista vreun risc..e strict cel genetic.

Am cunostinte carora dupa sarcina (natural obtinute), li s-au diminuat/disparut chisturile de la sani. Nu prea inteleg nici eu cum, asa stiam si eu, ca in sarcina estrogenul atinge valori extrem de mari.
freya1
Scris: Sunday, July 16, 2023 11:07 AM
Nivel

Da, eu am avut toata viata chisturi si fibroadenoame la sani, iar la prima eco dupa nastere, la vreo 5 luni, nu mai aveam niciunul, disparusera complet. E si f mult progesteron care se secreta in sarcina si echibreaza estrogenul. Cat despre fiv, medicul la care merg la eco si care e cel mai bun ecografist de san de la noi, mi-a zis ca tratamentul ar putea influenta doar o formatiune deja existenta, de asta nu se incepe fara eco de san inainte.
Nicaieri88
Scris: Sunday, July 16, 2023 11:46 AM
Nivel

freya1 wrote:
Da, eu am avut toata viata chisturi si fibroadenoame la sani, iar la prima eco dupa nastere, la vreo 5 luni, nu mai aveam niciunul, disparusera complet. E si f mult progesteron care se secreta in sarcina si echibreaza estrogenul. Cat despre fiv, medicul la care merg la eco si care e cel mai bun ecografist de san de la noi, mi-a zis ca tratamentul ar putea influenta doar o formatiune deja existenta, de asta nu se incepe fara eco de san inainte.

Mi-am pus o programare la un oncolog la RM, online. Multumesc pentru sfaturi, chiar nu ma gandisem la varianta sa intreb direct pe cineva cu specializarea aceasta. Din cauza situatiei mamei, i-am asociat doar cu tratamente/acte.

Asa ca markeri tumorali, am facut CA 125 si CA 15/3 si au iesit ok. Erau pe lista de la dna Veliscu.

freya1
Scris: Sunday, July 16, 2023 5:25 PM
Nivel

Multa bafta Cheek Kiss sper sa primesti numai vesti bune!
Nicaieri88
Scris: Monday, July 17, 2023 2:48 PM
Nivel

freya1 wrote:
Multa bafta Cheek Kiss sper sa primesti numai vesti bune!

Multumesc mult!

Bafta tuturor! steag
Mada95
Scris: Monday, July 17, 2023 10:49 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/6/2022
Buna fetelor!
Va urmaresc de cateva luni bune, de cand incercam si noi sa facem un bebe. Ne apropiem de un an de incercari si am fost la doctor dupa ce in ultimele 3 luni am avut menstruatii la 18-21 de zile. Mi-a dat sa fac un set de analize in z3, urmatoarele in z14 si inca o analiza(progesteronul) in z21, apoi control. Am primit o parte din rezultate, am vitamina D cam mica (25 iar limita inf e 30) si amh cam mare(10) limita sup e 7. (Am 28 de ani)... ce credeti?
Va multumesc pt pareri.
Nicaieri88
Scris: Tuesday, July 18, 2023 8:08 AM
Nivel

Mada95 wrote:
Buna fetelor!
Va urmaresc de cateva luni bune, de cand incercam si noi sa facem un bebe. Ne apropiem de un an de incercari si am fost la doctor dupa ce in ultimele 3 luni am avut menstruatii la 18-21 de zile. Mi-a dat sa fac un set de analize in z3, urmatoarele in z14 si inca o analiza(progesteronul) in z21, apoi control. Am primit o parte din rezultate, am vitamina D cam mica (25 iar limita inf e 30) si amh cam mare(10) limita sup e 7. (Am 28 de ani)... ce credeti?
Va multumesc pt pareri.

Buna!

AMH-ul e cam mare, ar putea indica ovare polichistice/micropolichistice. Cred ca se vede la ecografia transvaginala.

Ti-a recomandat sa iei vitamina D deja presupun -sustine toate functiile importante din corp, inclusiv fertilitatea.

Ar trebui verificate si trompele (prin HSG), uterul prin histeroscopie si sa isi faca si partenerul o spermograma intr-un centru de reproducere umana (de ex, Embryos, Columna, etc)

Teoretic, la varsta ta se considera infertilitate abia dupa 2 ani de incercari, dar eu te-as sfatui sa nu astepti atat. Eu am pierdut mult timp pe la ginecologi obisnuiti. M-am apucat la 33 de ani si acum am implinit 35, fara sa obtin sarcina.

De preferat ar fi un medic cu supraspecializare in infertilitate macar.

Bafta multa :)
Mada95
Scris: Tuesday, July 18, 2023 10:42 PM
Nivel

Inregistrat: 10/6/2022
Nicaieri88 wrote:

Buna!

AMH-ul e cam mare, ar putea indica ovare polichistice/micropolichistice. Cred ca se vede la ecografia transvaginala.

Ti-a recomandat sa iei vitamina D deja presupun -sustine toate functiile importante din corp, inclusiv fertilitatea.

Ar trebui verificate si trompele (prin HSG), uterul prin histeroscopie si sa isi faca si partenerul o spermograma intr-un centru de reproducere umana (de ex, Embryos, Columna, etc)

Teoretic, la varsta ta se considera infertilitate abia dupa 2 ani de incercari, dar eu te-as sfatui sa nu astepti atat. Eu am pierdut mult timp pe la ginecologi obisnuiti. M-am apucat la 33 de ani si acum am implinit 35, fara sa obtin sarcina.

De preferat ar fi un medic cu supraspecializare in infertilitate macar.

Bafta multa :)

Multumesc mult pt raspuns!
Nu as dori sa astept atat,cumva am avut o banuiala ca as avea ceva. De ani buni( aprox 10) ne-am protejat eu si sotul doar prin metoda retragerii si nu am ramas niciodata insarcinata. Am.avut si un chist pe ovar care cu tratament medicamentos s-a dus si apoi eco transvag in fiecare an, nu am mai avut nimic.
Luna viitoare dupa ce fac si celelalte analize ma voi programa la medic sa vad ce e de facut mai departe. M-a speriat sincer amh-ul acesta marit... Ce presupune hsg? Am citit pe aici ca unele fete sunt cam speriate... 🙈
Mult succes tuturor! love
alexia380
Scris: Friday, July 21, 2023 5:29 PM
Nivel

Inregistrat: 4/24/2023
Buna fetelor,

Am si eu nevoie de putin ajutor, va rog.

Sunt in ziua 6 DPO si am facut un test de sarcina Clearblue (6 zile mai devreme de menstruatie - la mine menstruatia trebuie sa vina peste 7 zile - stiu ca l-am facut totusi prea devreme dar eram nerabdatoare), arata foarte ciudat, in primele cateva minute a aparut dunga aia stearsa (deci nu cred ca este o dunga de evaporare). Vi s-a intamplat asa ceva? Sa se coloreze doar putin? :))) Mi se pare foarte ciudat.

Am mai facut un test si in 4DPO....nu ma judecati :))).

Am atasat ambele teste:

Primul - 4 dpo - nu stiu daca vedeti ceva, eu vad ceva ceva
Al doilea - 6 dpo

https://we.tl/t-pj1mrbaJYq

Am trimis cu link de WeTransfer pentru ca nu stiu altfel cum.

Multumesc!
Nicaieri88
Scris: Friday, July 21, 2023 8:31 PM
Nivel

Mada95 wrote:

Multumesc mult pt raspuns!
Nu as dori sa astept atat,cumva am avut o banuiala ca as avea ceva. De ani buni( aprox 10) ne-am protejat eu si sotul doar prin metoda retragerii si nu am ramas niciodata insarcinata. Am.avut si un chist pe ovar care cu tratament medicamentos s-a dus si apoi eco transvag in fiecare an, nu am mai avut nimic.
Luna viitoare dupa ce fac si celelalte analize ma voi programa la medic sa vad ce e de facut mai departe. M-a speriat sincer amh-ul acesta marit... Ce presupune hsg? Am citit pe aici ca unele fete sunt cam speriate... 🙈
Mult succes tuturor! love

HSG inseamna histerosalpingografie, e o procedura prin care se verifica permeabilitatea trompelor. Practic iti injecteaza cu o sonda (prin vagin) substanta de contrast care ajunge in uter si mai departe in trompe (daca sunt permeabile). Se face fara anestezie.

Eu una am facut si nu a fost rau, la final de tot abia am simtit o crampa ca cele de la menstrutie. (Una mai tare). Am citit si eu si am vazut ca unele fete se plang de dureri insuportabile.
Poate are legatura cu permeabilitatea lor. Ale mele sunt permeabile.

Bafta multa, Mada! :)
Iulia123
Scris: Friday, July 21, 2023 11:47 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/29/2022
alexia380 wrote:
Buna fetelor,

Am si eu nevoie de putin ajutor, va rog.

Sunt in ziua 6 DPO si am facut un test de sarcina Clearblue (6 zile mai devreme de menstruatie - la mine menstruatia trebuie sa vina peste 7 zile - stiu ca l-am facut totusi prea devreme dar eram nerabdatoare), arata foarte ciudat, in primele cateva minute a aparut dunga aia stearsa (deci nu cred ca este o dunga de evaporare). Vi s-a intamplat asa ceva? Sa se coloreze doar putin? :))) Mi se pare foarte ciudat.

Am mai facut un test si in 4DPO....nu ma judecati :))).

Am atasat ambele teste:

Primul - 4 dpo - nu stiu daca vedeti ceva, eu vad ceva ceva
Al doilea - 6 dpo

https://we.tl/t-pj1mrbaJYq

Am trimis cu link de WeTransfer pentru ca nu stiu altfel cum.

Multumesc!

Buna Alexia!

Eu văd acolo o liniuță, este devreme într-adevăr dar nu pare linie de evaporare, așa că sfatul meu este sa aștepți liniștită câteva zile și să repeți sa vezi daca se accentuează linia de test ❤️
Îți doresc succes să fie cu ochișori și să te muți la gravidute pentru că se eliberează locuri 🥰
Utilizatori in acelasi subiect
Capsunica2024, Nicaieri88
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.