Clubul aspirantelor - 89
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Rebecca10
Scris: Sunday, February 25, 2024 10:22 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/21/2024
Nicaieri88 wrote:

Daca ultima menstruatie s-a incheiat pe 16, sigur n-ai ovulat pana pe 19. Poti sa faci progesteronul in ziua 21 si sa faci o ecografie sa confirmi ovulatia din 2 surse.

La mine era o pb, spre exemplu, analiza zicea ca am ovulat si ecografic nu plecase ovulul de acolo. Se transforma intr-un chist folicular care se absorbea pana la ovulatia de luna viitoare.

Și cum s-a rezolvat problema asta?
Nicaieri88
Scris: Sunday, February 25, 2024 5:08 PM
Nivel

Inregistrat: 8/2/2022
Rebecca10 wrote:

Și cum s-a rezolvat problema asta?

N-am mai rezolvat, doctora cu care am facut fiv-ul a descoperit. Desi inainte de asta eram monitorizata de un alt doctor cu care am facut 3 inseminari pe ciclu natural. Dar ma punea sa testez progesteronul doar, si iesea peste 1 din ziua 6, dar de fapt era de la ovulul de luna trecuta si ratam multe luni asa. Doar dna Veliscu a realizat
Rebecca10
Scris: Sunday, February 25, 2024 6:00 PM
Nivel

Nicaieri88 wrote:

N-am mai rezolvat, doctora cu care am facut fiv-ul a descoperit. Desi inainte de asta eram monitorizata de un alt doctor cu care am facut 3 inseminari pe ciclu natural. Dar ma punea sa testez progesteronul doar, si iesea peste 1 din ziua 6, dar de fapt era de la ovulul de luna trecuta si ratam multe luni asa. Doar dna Veliscu a realizat

Uff... am înțeles
Rebecca10
Scris: Sunday, February 25, 2024 7:41 PM
Nivel

Fetelor, cum explicați asta?
Menstruația a fost în perioada 12 - 15 februarie 2024.
Ciclu menstrual în ultimul timp de 21 - 22 zile.
Oare e posibil să fi fost ovulația pe data de 18 - 19?
Sau sa fie mai târziu?
Pe aplicație îmi arata ca azi sunt în ziua 14 a c.m., deci cam intr-o săptămână ar trebui să îmi vină iar problemele.
Va rog sa îmi spuneți o părere, nici nu mai știu ce sa cred.

https://ibb.co/61SzC8W
deme
Scris: Sunday, February 25, 2024 7:51 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/19/2020
Rebecca10 wrote:
Fetelor, cum explicați asta?
Menstruația a fost în perioada 12 - 15 februarie 2024.
Ciclu menstrual în ultimul timp de 21 - 22 zile.
Oare e posibil să fi fost ovulația pe data de 18 - 19?
Sau sa fie mai târziu?
Pe aplicație îmi arata ca azi sunt în ziua 14 a c.m., deci cam intr-o săptămână ar trebui să îmi vină iar problemele.
Va rog sa îmi spuneți o părere, nici nu mai știu ce sa cred.

https://ibb.co/61SzC8W

Conform testelor, nu ai ovulat deloc.
Rebecca10
Scris: Sunday, February 25, 2024 7:54 PM
Nivel

deme wrote:

Asta am văzut... Dar oare urmează? Sau nu voi mai ovula deloc luna asta?
Rebecca10
Scris: Sunday, February 25, 2024 7:57 PM
Nivel

deme wrote:

Eu întrebam dacă e posibil să fi fost ovulația înainte să încep eu să fac testele sau dacă va mai fi în cele 9 zile rămase până la următoarea menstruatie...
deme
Scris: Sunday, February 25, 2024 8:11 PM
Nivel

Rebecca10 wrote:

Eu întrebam dacă e posibil să fi fost ovulația înainte să încep eu să fac testele sau dacă va mai fi în cele 9 zile rămase până la următoarea menstruatie...

Doar un eco va poate lamuri sau o analiza a progesteronului.
Roser
Scris: Sunday, February 25, 2024 9:55 PM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
Rebecca, nu mai rețin dacă ai făcut analizele hormonale. De obicei ciclurile scurte indică insuficiență ovariană. Trebuie făcut AMH-ul si FSH-ul (+toate celelalte) + ecografie la începutul ciclului pt a afla câți foliculi antrali ai.
Rebecca10
Scris: Sunday, February 25, 2024 10:36 PM
Nivel

Roser wrote:
Rebecca, nu mai rețin dacă ai făcut analizele hormonale. De obicei ciclurile scurte indică insuficiență ovariană. Trebuie făcut AMH-ul si FSH-ul (+toate celelalte) + ecografie la începutul ciclului pt a afla câți foliculi antrali ai.

Încă nu le-am făcut. Luna viitoare trebuie sa le fac, în zilele 3/4/5. De vreo 3 luni am cicluri scurte, până acum a fost totul normal.
Nicaieri88
Scris: Tuesday, February 27, 2024 9:46 AM
Nivel

Inregistrat: 8/2/2022
Rebecca10 wrote:

Încă nu le-am făcut. Luna viitoare trebuie sa le fac, în zilele 3/4/5. De vreo 3 luni am cicluri scurte, până acum a fost totul normal.

Eu cred ca si stresul deregleaza. In lunile cu inseminarile mi se scurtase si mie CM de la 28 la 24-25.
Stresul face corpul sa secrete cortizol, prolactina si alti hormoni care impiedica/incetinesc alte procese, mai ales pe partea de fertilitate.

Eu zic pana faci dozarile, sa incerci un pic sa te detasezi. Pe mine ma stresa foarte tare etapa de monitorizare si facut teste acasa. Eu nu as mai testa acasa ovulatia.
Rebecca10
Scris: Tuesday, February 27, 2024 11:49 AM
Nivel

Nicaieri88 wrote:

Eu cred ca si stresul deregleaza. In lunile cu inseminarile mi se scurtase si mie CM de la 28 la 24-25.
Stresul face corpul sa secrete cortizol, prolactina si alti hormoni care impiedica/incetinesc alte procese, mai ales pe partea de fertilitate.

Eu zic pana faci dozarile, sa incerci un pic sa te detasezi. Pe mine ma stresa foarte tare etapa de monitorizare si facut teste acasa. Eu nu as mai testa acasa ovulatia.

Ai dreptate. Anul 2023 a fost foarte stresant pentru mine, am avut un examen foarte important pentru care m-am stresat maxim.
Și încă nu am terminat, și acum și asta cu bebe... pana acum menstruația îmi venea mereu când știam și anticipam. Sunt sigura ca și stresul este un factor foarte important.
Nu cred ca voi mai testa acasă, e un stres în plus, intr-adevar
Rebecca10
Scris: Tuesday, February 27, 2024 12:35 PM
Nivel

Fetelor, soțul meu a primit rezultatul de la spermogramă.
Nu înțeleg în rubrica "mobilitate".
Mă puteți ajuta, vă rog, să vă uitați puțin peste ea,unde scrie mobilitate?
Mulțumesc! 🙏🙏🙏

https://ibb.co/TKPJJCj
deme
Scris: Tuesday, February 27, 2024 12:52 PM
Nivel

Rebecca10 wrote:
Mulțumesc! 🙏🙏🙏

Este buna spermograma
Isa294
Scris: Tuesday, February 27, 2024 1:04 PM
Nivel

Inregistrat: 10/13/2021
Rebecca10 wrote:
Mulțumesc! 🙏🙏🙏

La mobilitate, A+B trebuie sa fie mai mare ca 32% si la el e peste, deci e bine.
E in parametri spermograma, macar ati mai eliminat ceva de pe lista.
Legat de testele de ovulatie, desi e bine de urmarit cum creste LH-ul si cand se pozitiveaza, eu personal am renuntat pt ca erau factor de stres, se nimerea sa am test pozitiv si ma rugam sa nu apara ceva sa putem bebeli, binenteles aparea, ma ofticam, asa ca am ales ca in perioada fertila (o detectam dupa secretii si libido crescut) sa avem macar contact la 2 zile, sa o acoperim.

Azi merg sa fac diphereline intramuscular si tot zilele astea vreau sa refac analizele pt tiroida si o vitamina D, sa vedem ce iese. Daca se aliniaza planetele, in martie am transfer.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.