|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| alexia380 wrote:Buna :),
Sunt noua pe acest grup. Sper ca scriu unde trebuie.
Am si eu nevoie de cateva pareri in legatura cu niste valori beta HCG.
Am 7 saptamani si 4 zile de sarcina - dupa calculele mele. Doctorul inca nu mi-a putut spune nimic exact pentru ca nu se vede foarte bine la ecograf. Se vede vezicula vitelina bine conturata dar embrionul se vede foarte putin, nu i-a putut asculta bataile inimii fiind foarte mic (asta la utlima ecografie, la 7 saptamani).
La inceput valorile aproape se dublau:
05 aprilie - 1623 07 aprilie - 3036 (crestere de 87%) 09 aprilie - 4597 (crestere de 51%) 10 aprilie - 6443 (crestere de 112% fata de 7 aprilie - mi-a spus doctorul ca e ok daca se dubleaza si la 3 zile)
Iar acum vine problema. Daca nu i-a putut asculta inima la 7 saptamani, mi-a spus ca ceva este in neregula si ca ar trebui sa mai repet iar beta hcg:
21 aprilie - 32.701 23 aprilie - 36.301 (crestere de 11%) - mi-a spus ca nu este deloc in regula si urmeaza sa mai repet iar pe 25 aprilie.
A mai trecut cineva prin asa ceva? Eu stiu ca dupa ce trece de 6000 mUI/mL poate dura mai multe zile pana se dubleaza...insa totusi parca este prea mica cresterea in 2 zile. Voi ce parere aveti?
Multumesc!
Buna alexia
Am trecut printr-o poveste care seamana f mult cu a ta si deznodamantul nu a fost unul fericit, din pacate. Tot asa cu lipsa de activitate cardiaca la 6, 7, 8 sapt. M-am uitat pe valorile hcg, la mine a ajuns pana pe la 48000, pe la 27000 cresterea a fost de 14%, apoi 8%, 5%... probabil s-ar fi oprit la un moment dat si ar fi inceput sa scada. Am facut chiuretaj inainte de 9 sapt, era oprita din evolutie. Medicul a suspectat chiar o sarcina molara pt ca valorile hcg erau mari si au scazut apoi fff greu, dar nu s-a confirmat. In sarcinile oprite in evolutie placenta secreta in continuare hcg. Eu aveam in continuare simptome de sarcina din cauza asta. Am ezitat daca sa iti scriu, imi pare rau sa iti dau vesti proaste, dar stiu cat de speriata si confuza eram atunci si mi-ar fi placut sa mai stiu un caz (eram mai ales ingrozita de perspectiva sarcinii molare). Bineinteles, am sperat pana in ultima clipa, am fost la mai multi medici si inca ma intreb uneori daca ar fi fost o sansa ... Mai tarziu un medic mi-a spus ca nu era necesar chiuretajul, s-ar fi eliminat de la sine. Probabil ca procesul de asteptare ar fi fost si el ff greu si dureros. Te imbratisez si iti doresc numai bine! Va aparea soarele pana la urma. Acum am un baietel de 2 ani care a adormit mai devreme la mine in brate si pt care as trece din nou cu ochii inchisi prin toate. Multa sanatate si bafta
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 4/24/2023 Mesaje: 15
| Multumesc mult pentru raspuns. Imi pare rau ca ai pierdut acea sarcina :(. Si eu ma astept la asta, nu mai am deloc sperante oricum. Ma bucur mult ca ai reusit in cele din urma si ca ai un copil sanatos acum <3. Sarcina molara nu are embrion nu? Sau ce inseamna mai exact asta? |
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Sarcina molara e una in care celulele cresc necontrolat, asemenea unui cancer si chiar prezinta un oarecare risc de cancer (ff rar totusi), se poate face un tratament de genul chimioterapiei. Nu e asa de grav, dar medicii prefera sa astepti macar 3 luni apoi (inainte protocolul cerea 1 an) inainte de a ramane insarcinata si sa repeti hcg pana ajunge la 0. Nu cred ca e cazul tau cum nu a fost nici la mine, acolo hcg e de ordinul sutelor de mii si la eco are un aspect specific, gen "ciorchine de strugure" |
Inregistrat: 4/24/2023 Mesaje: 15
| freya1 wrote:Sarcina molara e una in care celulele cresc necontrolat, asemenea unui cancer si chiar prezinta un oarecare risc de cancer (ff rar totusi), se poate face un tratament de genul chimioterapiei. Nu e asa de grav, dar medicii prefera sa astepti macar 3 luni apoi (inainte protocolul cerea 1 an) inainte de a ramane insarcinata si sa repeti hcg pana ajunge la 0. Nu cred ca e cazul tau cum nu a fost nici la mine, acolo hcg e de ordinul sutelor de mii si la eco are un aspect specific, gen "ciorchine de strugure"
Am inteles. Multumesc mult pentru clarificari. Sper sa nu fie cazul, n-a pomenit doctorul pana acum. |
|
Inregistrat: 4/26/2023 Mesaje: 2
| Buna tuturor, sunt noua aici si nu am gasit în alte discu?ii ce ma intereseaza pe mine. s a confruntat cineva cu igg toxoplasmoza negativ ?și ulterior pozitiv? Am refacut ambele, igg și igm iar si astept rezultatul.Igm a ieșit negativ prima data. Igg pozitiv a iesit la un alt laborator, mai mic..?? sunt foarte îngrijorata. Medicul a zis sa repet si acum nu pot decât astepta. Sarcina de 29 saptamâni. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/6/2022 Mesaje: 343
| Am depus azi dosarul pt fiv la Embryos. Sa fie cu Doamne ajută! |
|
Inregistrat: 1/7/2022 Mesaje: 335
| iris11 wrote:Am depus azi dosarul pt fiv la Embryos. Sa fie cu Doamne ajută! Doamne ajuta, 🙏Abea astept sa aud vesti bune. 😘🤗 |
|
Inregistrat: 8/2/2022 Mesaje: 434
| iris11 wrote:Am depus azi dosarul pt fiv la Embryos. Sa fie cu Doamne ajută!
Doamne ajuta, sa fie intr-un ceas bun! :) |
|
| Nicaieri88 wrote:
Doamne ajuta, sa fie intr-un ceas bun! :)
Mulțumesc fetele pentru urări! Din pacate noua spermograma nu arată ft bine, s-a înrăutățit, raspunsul dlui dr Voinea: " soarta" . Amânăm încă o lună...😭
|
|
| iris11 wrote:
Mulțumesc fetele pentru urări! Din pacate noua spermograma nu arată ft bine, s-a înrăutățit, raspunsul dlui dr Voinea: " soarta" . Amânăm încă o lună...😭
Nu merge nici cu ICSI? |
|
| Nicaieri88 wrote:
Nu merge nici cu ICSI?
Nu stiu, numărul a scazut drastic. Am avut un moment bun în perioada ianuarie -prima marte din martie Dar am stat după dr Voinea, acum el vrea să forțeze dar nu avem noi curaj după raspunsul lui la orice: soarta! |
|
Inregistrat: 2/19/2020 Mesaje: 1818
| iris11 wrote:
Nu stiu, numărul a scazut drastic. Am avut un moment bun în perioada ianuarie -prima marte din martie Dar am stat după dr Voinea, acum el vrea să forțeze dar nu avem noi curaj după raspunsul lui la orice: soarta!
Of Iris, imi pare rau, una calda, alta rece :( Multă putere 🤗 |
|
| deme wrote:
Of Iris, imi pare rau, una calda, alta rece :( Multă putere 🤗
În ultima vreme doar vânt rece bate din păcate. Mergem înainte! |
|
| Nici eu n-am vesti bune. Sunt in ultima zi de menstruatie si am vorbit cu doctorul pentru inseminare luna aceasta. Voi merge la monitorizare ovulatie incepand cu ziua 11. Pe de alta parte am vb si cu asistenta coordonatoare a doamnei Veliscu, cred ca va trebui sa repet histeroscopia si la ei daca vom merge pe drumul FIV. O parte din analize deja ne-au expirat oricum de cand am depus dosarul. |
|
Inregistrat: 1/7/2022 Mesaje: 335
| iris11 wrote:
În ultima vreme doar vânt rece bate din păcate. Mergem înainte!
Offf capul sus știu ca este foarte greu dar trebuie sa gândiți pozitiv. Știu ca pana la urma o sa fie cu final fericit. Te îmbrățișez și sigur o sa fie cu happy end!! |
|
Amaranth, Andreea_neacsu, Flrinar, iris11, Iudita , Liliana1878 |