|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/2/2022 Mesaje: 433
| Nicaieri88 wrote:
Imi pare rau ca ai plecat dezamagita. Cred ca s-a referit sa nu incerci in luna cu analizele, sa iasa rezultatele si sa va asigurati ca nu e vreuna din ele cauza de pierdere.
Daca ai nevoie de adeverinta FIV, mie dna Veliscu mi-a dat de la primul consult, desi ne-a zis ca ni vede o problema reala pentru care nu am reusi natural, s-a legat strict de perioada de 1 an jumatate in care nu am reusit.
Eu am facut inseminare intrauterina pe ciclu natural azi, sanse ffffff mici, dar mi-am asumat ca mai mult ca sigur tot negativ va fi. (Am renuntat la FIV, oricum nici acum nu ni s-a aprobat dosarul si e aproape martie.
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/17/2022 Mesaje: 143
| andrbrtlaura wrote:Dar nu ai luat nimic de susținere?
Poate ai nevoie de progesteron. Eu i-au la trei zile după ovulatie. In fiecare luna, așa mi-a fost recomandat. Iar dacă este sarcina de la trei zile după ovulatie pana la 12 săptămâni. Am luat arefam dar oricum nu a fost progesteronul ca l-am avut peste 30 ng. Asta e...data viitoare sper sa fie cu bine ❤️ |
| Da chiar nu ma așteptăm să nu primesc ceva mai consistent, măcar informații pe care le știu deja dar sa mi le spună, concret. Nu știu la ce s-a referit cu faptul ca nu ar mai trebui sa "vorbim" despre o sarcina pana nu vedem analizele (sunt doar de sânge) dar nu mi se pare normal sa imi dai de înțeles ca toate am sa le pierd când tu nu ai nimic concret. Încă o chestie, mie trombofilia mi-a fost eliminata pentru ca nu am nici un deficit în proteina c,s ,antitrombina și mutatii grave nu am. Dr mi-a zis ca "vad ca ai antitrombina care este o mutație grava", am ramas uimita și nici nu am putut sa îi răspund. Antitrombina o am 118 % , deci e în limita maxima, nu în deficit. Iau aspenter oricum la recomandarea ginecologului de la RM , pentru mutațiile minore. Sper ca a zis despre antitrombina în speranța că eu habar nu am cum ar trebui sa fie și nu a zis pentru ca habar nu are el ca asta ar fi mai grav... Fiv pe bani mei oricum nu fac, nu îmi permit, trec direct la faza de adopție, mult nu mai stau sa "bocesc" după sarcini... Am ajuns la concluzia dupa 2 ani de incercari ca nu țin neapărat sa îmi nasc copilul dar voi creste unul, doi sau câți pot. Înainte sa trec pe la medici îmi doream enorm, dar acum sunt dezamăgită și nu mai am încredere în sistemul medical care ma poarta de 1 an pe drumuri și ma stoarce de bani pur și simplu. Va pup pe toate și va doresc succes în a va împlini visele 🤗 |
| Dellialilliana wrote: Da chiar nu ma așteptăm să nu primesc ceva mai consistent, măcar informații pe care le știu deja dar sa mi le spună, concret. Nu știu la ce s-a referit cu faptul ca nu ar mai trebui sa "vorbim" despre o sarcina pana nu vedem analizele (sunt doar de sânge) dar nu mi se pare normal sa imi dai de înțeles ca toate am sa le pierd când tu nu ai nimic concret. Încă o chestie, mie trombofilia mi-a fost eliminata pentru ca nu am nici un deficit în proteina c,s ,antitrombina și mutatii grave nu am. Dr mi-a zis ca "vad ca ai antitrombina care este o mutație grava", am ramas uimita și nici nu am putut sa îi răspund. Antitrombina o am 118 % , deci e în limita maxima, nu în deficit. Iau aspenter oricum la recomandarea ginecologului de la RM , pentru mutațiile minore. Sper ca a zis despre antitrombina în speranța că eu habar nu am cum ar trebui sa fie și nu a zis pentru ca habar nu are el ca asta ar fi mai grav... Fiv pe bani mei oricum nu fac, nu îmi permit, trec direct la faza de adopție, mult nu mai stau sa "bocesc" după sarcini... Am ajuns la concluzia dupa 2 ani de incercari ca nu țin neapărat sa îmi nasc copilul dar voi creste unul, doi sau câți pot. Înainte sa trec pe la medici îmi doream enorm, dar acum sunt dezamăgită și nu mai am încredere în sistemul medical care ma poarta de 1 an pe drumuri și ma stoarce de bani pur și simplu. Va pup pe toate și va doresc succes în a va împlini visele 🤗
Sa stii ca inteleg perfect pierderea increderii in doctori. Eu n-am umblat mult pe partea de infertilitate, abia de 3 luni am mers la 2, in rest ginecologul obisnuit. In schimb, am avut de umblat prin alte specialitati si fff multi doctori cu recenzii bune au ridicat din umeri si imi ziceau ca n-am nimic. Am avut noroc cu o dna doctor internista..
Eu zic sa nu iti pierzi speranta in sansa ta. Schimba medicul daca nu ati rezonat. Mie sincer mi-a placut de dna Veliscu, singura chestie care m-a intors a fost direct solutia FIV, nu mi s-a oferit sansa de IUI (desi am cerut, dar dansa face doar pentru probleme de col, sinechii, etc). Cu anxietatea mea, nu mi-ar prinde deloc bine fizic sa fac stimulare.
Si eu m-am resemnat 90%, dar 10% inca mai sper. Si noi vrem sa adoptam. Parinte este cel care creste un copil, nu neaparat cel care face un copil.
Bafta sa ai si sa nu renunti niciodata la ce iti doresti! |
| Nicaieri88 wrote:
Sa stii ca inteleg perfect pierderea increderii in doctori. Eu n-am umblat mult pe partea de infertilitate, abia de 3 luni am mers la 2, in rest ginecologul obisnuit. In schimb, am avut de umblat prin alte specialitati si fff multi doctori cu recenzii bune au ridicat din umeri si imi ziceau ca n-am nimic. Am avut noroc cu o dna doctor internista..
Eu zic sa nu iti pierzi speranta in sansa ta. Schimba medicul daca nu ati rezonat. Mie sincer mi-a placut de dna Veliscu, singura chestie care m-a intors a fost direct solutia FIV, nu mi s-a oferit sansa de IUI (desi am cerut, dar dansa face doar pentru probleme de col, sinechii, etc). Cu anxietatea mea, nu mi-ar prinde deloc bine fizic sa fac stimulare.
Si eu m-am resemnat 90%, dar 10% inca mai sper. Si noi vrem sa adoptam. Parinte este cel care creste un copil, nu neaparat cel care face un copil.
Bafta sa ai si sa nu renunti niciodata la ce iti doresti!
De acord cu tine ❤️ |
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/8/2023 Mesaje: 23
| Nicaieri88 wrote:
Imi pare rau ca ai plecat dezamagita. Cred ca s-a referit sa nu incerci in luna cu analizele, sa iasa rezultatele si sa va asigurati ca nu e vreuna din ele cauza de pierdere.
Daca ai nevoie de adeverinta FIV, mie dna Veliscu mi-a dat de la primul consult, desi ne-a zis ca ni vede o problema reala pentru care nu am reusi natural, s-a legat strict de perioada de 1 an jumatate in care nu am reusit.
Eu am facut inseminare intrauterina pe ciclu natural azi, sanse ffffff mici, dar mi-am asumat ca mai mult ca sigur tot negativ va fi. (Am renuntat la FIV, oricum nici acum nu ni s-a aprobat dosarul si e aproape martie.)
Multa, multa bafta, eu iti tin pumnii, sa aduci vesti bune peste vreo 2 saptamani |
| maria0202 wrote:Multa, multa bafta, eu iti tin pumnii, sa aduci vesti bune peste vreo 2 saptamani
Multumesc mult! Sa fie! <3
La fel doresc si eu tuturor de aici! Sper din tot sutfletul sa reusim toate. |
Inregistrat: 1/7/2022 Mesaje: 335
| Salutare' Noi am facut analizele sotului la 3 luni de la operatie si avem rezultate bune. Avem spermograma cu normozoospermie iar testul halosperm a coborat la1.3 de la 22.acum nu ne ramane decat sa asteptam voucherele si sa incepem procedura fiv. Va doresc mult noroc la toate sper sa venim cu vesti bune toate cat mai curand. |
Inregistrat: 5/20/2022 Mesaje: 61
| Si noi am ales sa ne indreptam spre fiv.Am depus si dosarul la programul national insa la cum se misca lucrurile nu am nici o speranta ca vom primi voucherele anul asta.Dupa Paste vreau sa incepem toata procedura cu sau fara ele. Bafta tuturor! |
| Lore35 wrote:Salutare' Noi am facut analizele sotului la 3 luni de la operatie si avem rezultate bune. Avem spermograma cu normozoospermie iar testul halosperm a coborat la1.3 de la 22.acum nu ne ramane decat sa asteptam voucherele si sa incepem procedura fiv. Va doresc mult noroc la toate sper sa venim cu vesti bune toate cat mai curand.
Foarte bune rezultatele, Lore. Cu astfel de rezultate sunt sanse foarte mari natural. Nu vreau sa te influentez.
Si sotul are varicocel bilateral, dar noi am refuzat operatia, a luat tratament si a ajuns la teratozoospermie usoara dupa tratament. Diagnosticul "oligoasteno" a disparut si la noi si ne-au zis ca sunt sanse mari natural/inseminare. (Halosperm 14%)
|
Inregistrat: 1/7/2022 Mesaje: 335
| Nicaieri88 wrote:
Foarte bune rezultatele, Lore. Cu astfel de rezultate sunt sanse foarte mari natural. Nu vreau sa te influentez.
Si sotul are varicocel bilateral, dar noi am refuzat operatia, a luat tratament si a ajuns la teratozoospermie usoara dupa tratament. Diagnosticul "oligoasteno" a disparut si la noi si ne-au zis ca sunt sanse mari natural/inseminare. (Halosperm 14%)
Multă bafta, noi am vrut sa facem operația pentru viitor și în al doilea rand ptr fiv. Noua nea spus ca or sa apara dureri în timp și nu am vrut sa așteptăm acel moment. Nu ne mai gândim la natural deocamdată suntem setați pe fiv dacă tot am întrat în hora. Dar lucram și pe partea cu naturalul nu știm de unde o sa sara iepurele. 😉Multă bafta |
Inregistrat: 2/8/2023 Mesaje: 23
| Buna!
Pentru ca am tot citit din topicurile vechi, stiu ca la voi gasesc multe raspunsuri utile. As vrea sa merg saptamana viitoare la o eco sa vad daca ovulez si cum arata lucrurile dupa oprirea AC. Intrebarea mea este, daca am ovulat deja (sunt in z13 astazi, as ajunge abia saptamana viitoare cand voi gasi pe dna. doctor disponibila), se va vedea pe eco acel corp galben, daca zic bine, chiar daca am ovulat poate cu mai mult timp in urma? Eu in jurul z8 am avut niste dureri destul de pronuntate de ovare, stiu ca probabil sunt sanse mici sa ovulez asa devreme, dar daca totusi acesta ar fi scenariul, s-ar vedea oare ceva la eco, ceva care sa imi confirme ca am ovulat?
Sper ca s-a inteles intrebarea mea |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3077
| Da, ar trebui sa se vada corpul galben. Nu e neaparat sa fi ovulat deja, isi reiau ovarele activitatea si s-ar putea sa le "simti" mai mult, eu in primele luni dupa AC am avut niste dureri la ovulatie de nici nu puteam merge, ma dureau ambele ovare, nici nu stiam cu care ovulez, cu unul sau cu amandoua... dar apoi s-au reglat |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/27/2021 Mesaje: 754
| fetelor , bafta sa va indepliniti visul , oricum ati ajunge la el 🥰 va tin pumnii , desi trebuie sa treceti prin incercari si greutati |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/19/2020 Mesaje: 1818
| Noi am decis sa nu mai asteptam ajutorul de la stat, nici nu am primit nr de înregistrare macar, deci sigur mai dureaza vreo 3 luni. Asa ca azi am vorbit cu Maftei si a ramas sa il sun in prima zi de menstruatie, care teoretic ar trebui sa vina in vreo 2 zile. O sa am protocolul lung, am primit deja ce trebuie sa cumpăr. |
|
|