|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/17/2022 Mesaje: 143
| La fel și ție! |
Nivel: Membru
Inregistrat: 5/20/2022 Mesaje: 61
| anna96maria wrote:Buna! A trecut cineva prin pierderea unei sarcini dupa 20 saptamani(ruperea prematura a membranelor, chiar si cu serclaj si pesar) din cauza infectiei la nivelul lichidului amniotic? Din pacate, este a doua sarcina pe care am pierdut-o...martea aceasta... Prima a fost la 23 saptamani acum 2 ani,tot rupere prematura de membrane.
Am toate analizele posibile facute... Mi-a iesit in lichid Klebsiella si doar atat... In urina nimic, in secretii nimic.... Simt ca nu au legatura... Daca stiti ceva, va rog sa ma ajutati...
Of, Ana! Nu am un sfat care sa te ajute dar am intrat sa te imbratisez virtual si sa iti transmit forta. Nimeni nu ar trebui sa treaca prin astfel de pierderi dar din pacate viata este atat de nedreapta cu unele dintre noi. Nu avem ce face..cadem, ne ridicam si o luam de la capat. Ai grija de tine! |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| anna96maria wrote:Buna! A trecut cineva prin pierderea unei sarcini dupa 20 saptamani(ruperea prematura a membranelor, chiar si cu serclaj si pesar) din cauza infectiei la nivelul lichidului amniotic? Din pacate, este a doua sarcina pe care am pierdut-o...martea aceasta... Prima a fost la 23 saptamani acum 2 ani,tot rupere prematura de membrane.
Am toate analizele posibile facute... Mi-a iesit in lichid Klebsiella si doar atat... In urina nimic, in secretii nimic.... Simt ca nu au legatura... Daca stiti ceva, va rog sa ma ajutati...
Anamaria, nici eu nu am ce sfat sa-ti dau, decât îți urez multa putere sa treci peste. Poate greșesc, dar klebsiella de obicei este specifica mediului intraspitalicesc....prin contact direct cu bateria. Ai avut vreun simptom care sa determine sa faci analiza aceasta?
Analizele de trombofilie le-ai făcut? De obicei în trimestrul 2 trombofilia poate influenta sarcina. Te-a urmărit și un hematolog ? |
Inregistrat: 9/11/2022 Mesaje: 38
| MissyAM wrote:
Of, Ana! Nu am un sfat care sa te ajute dar am intrat sa te imbratisez virtual si sa iti transmit forta. Nimeni nu ar trebui sa treaca prin astfel de pierderi dar din pacate viata este atat de nedreapta cu unele dintre noi. Nu avem ce face..cadem, ne ridicam si o luam de la capat. Ai grija de tine!
Iti multumesc din suflet pentru toate aceste cuvinte!...Simt ca inca visez...inca nu realizez ...sunt intr-un soc ,care nu se opreste. Cu siguranta o voi lua de la capat! Incerc sa ma refac si ma pregatesc pentru urmatoarea sarcina, dupa cateava luni... Sper sa mai raman... Chiar am nevoie de forta si putere! |
|
Inregistrat: 9/11/2022 Mesaje: 38
| simmo wrote:
Anamaria, nici eu nu am ce sfat sa-ti dau, decât îți urez multa putere sa treci peste. Poate greșesc, dar klebsiella de obicei este specifica mediului intraspitalicesc....prin contact direct cu bateria. Ai avut vreun simptom care sa determine sa faci analiza aceasta?
Analizele de trombofilie le-ai făcut? De obicei în trimestrul 2 trombofilia poate influenta sarcina. Te-a urmărit și un hematolog ?
Multumesc mult pentru incurajari!Incerc sa fiu tare...incerc... Luni seara, am simtit putin ca m-a luat raceala...m-am bagat in plapuma si m-am linistit intr-o ora, asta pe la ora 21....la 21:30 am mers la toaleta si cand m-am ridicat, a inceput sa curga apa...fara sange,fara durere...mi se rupsesera membranele...Nu am avut alte simptome, doar ca incepusem sa tremur de frica ... Am sunat-o pe doctorita,m-am suit in masina si am ajuns cat am putut de repede la Euromaterna( aici am reusit sa raman gravida, dupa 1 an de infertilitate si tot aici am facut si serclajul). Am toate analizele facute, avand in vedere istoricul meu ( 1 pierdere la 23 sapt, 1 la aproape 9 sapt fara vizibilitate la eco, si una biochimica). Singurele mutatii sunt cele MTHFR - heterozigote, pt care am facut tratament cu aspenter si inainte de serclaj, clexane in burtica... Cat am fost internata acum , mi-au luat o gramada de analize :din sange, de trombofilie , din secretii, din urina, plus din lichidul amniotic.
Ce este ciudat este ca nu a iesit nimic in secretii si urina( nici cu o saptamana in urma, cand mi-am repetat toate analizele, nici cand eram internata). Singura modificare este PCR- proteina C reactiva care arata inflamatie/infectie in corp- care atinsese nivelul de 2 ( maxim trebuia sa fie 0,5, dar in sarcina, cateodata e mai crescuta)... Plus rezultatul la lichidul amniotic- cu Klebsiella... Atat... E posibil sa fie in tractul intestinal? Sau la nivelul vezicii urinare? La nivel renal? Sau in sange?... |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| anna96maria wrote:
Multumesc mult pentru incurajari!Incerc sa fiu tare...incerc... Luni seara, am simtit putin ca m-a luat raceala...m-am bagat in plapuma si m-am linistit intr-o ora, asta pe la ora 21....la 21:30 am mers la toaleta si cand m-am ridicat, a inceput sa curga apa...fara sange,fara durere...mi se rupsesera membranele...Nu am avut alte simptome, doar ca incepusem sa tremur de frica ... Am sunat-o pe doctorita,m-am suit in masina si am ajuns cat am putut de repede la Euromaterna( aici am reusit sa raman gravida, dupa 1 an de infertilitate si tot aici am facut si serclajul). Am toate analizele facute, avand in vedere istoricul meu ( 1 pierdere la 23 sapt, 1 la aproape 9 sapt fara vizibilitate la eco, si una biochimica). Singurele mutatii sunt cele MTHFR - heterozigote, pt care am facut tratament cu aspenter si inainte de serclaj, clexane in burtica... Cat am fost internata acum , mi-au luat o gramada de analize :din sange, de trombofilie , din secretii, din urina, plus din lichidul amniotic.
Ce este ciudat este ca nu a iesit nimic in secretii si urina( nici cu o saptamana in urma, cand mi-am repetat toate analizele, nici cand eram internata). Singura modificare este PCR- proteina C reactiva care arata inflamatie/infectie in corp- care atinsese nivelul de 2 ( maxim trebuia sa fie 0,5, dar in sarcina, cateodata e mai crescuta)... Plus rezultatul la lichidul amniotic- cu Klebsiella... Atat... E posibil sa fie in tractul intestinal? Sau la nivelul vezicii urinare? La nivel renal? Sau in sange?...
Chiar daca ar fi la nivelul tractului intestinal, modalitatea de transmitere este tot prin contact direct cu suprafețe contaminate. Dacă vrei, pot sa-ti las în privat un contact al doctorei Uscatescu su asistenta dansei sa ceri o părere despre mutațiile genetice și proteina C. |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Anna, imi pare tare rau cred ca mai degraba un infectionist te-ar lamuri referitor la klebsiella, apoi vazut cu ginecologul pt tratament inainte de a ramane insarcinata din nou Apoi sa cauti un medic specializat in sarcini cu risc, eu ti-o pot recomanda pe cea care mi-a urmarit sarcina, dr Ursuleanu, un medic si un om extrordinar, care nu lasa nimic la voia intamplarii, cerceteaza cu mare atentie toate detaliile si se implica foarte mult, are multe paciente cu sarcini ff dificile duse cu bine la capat. E in Bucuresti, dar poti incerca sa ii ceri o parere si sa vezi cum ti se pare |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/2/2022 Mesaje: 452
| Imi pare rau, Ana..
Nici nu stiam ca exista aceasta bacterie. Mie mi-a zis doctora de ureaplasma ca poate duce la pierderea sarcinii prin ruperea membranelor. Deci sunt mai multi crocobauri..:(
Am avansat si noi cu investigatiile. Am reusit sa scapam de ureaplasma, iar de Chalmydia doctorul crede ca a fost greseala de laborator.
Au iesit amandoua negative si am reusit sa fac si ,eu...1 an mai tarziu HSG. Aparent totul in regula la mine.
A fost si sotul la dnul Gagiu, a primit si Clomid pentru o luna pe langa Fertilovit M si Quercitina. Indicatiile sunt de indepartare varicocel stanga(grad 2, 3) sau fiv icsi.
Nici nu stim ce sa facem, daca sa alegem operatia (rata de succes 80%) sau direct fiv.
Domnul doctor crede ca am putea sa evitam fivul daca am face operatia.
Pe de alta parte, nu intinerim si nu vreau sa mai pierdem timp aiurea.
Mi se pare greu de ales. |
|
Inregistrat: 1/7/2022 Mesaje: 335
| Nicaieri88 wrote:Imi pare rau, Ana..
Nici nu stiam ca exista aceasta bacterie. Mie mi-a zis doctora de ureaplasma ca poate duce la pierderea sarcinii prin ruperea membranelor. Deci sunt mai multi crocobauri..:(
Am avansat si noi cu investigatiile. Am reusit sa scapam de ureaplasma, iar de Chalmydia doctorul crede ca a fost greseala de laborator.
Au iesit amandoua negative si am reusit sa fac si ,eu...1 an mai tarziu HSG. Aparent totul in regula la mine.
A fost si sotul la dnul Gagiu, a primit si Clomid pentru o luna pe langa Fertilovit M si Quercitina. Indicatiile sunt de indepartare varicocel stanga(grad 2, 3) sau fiv icsi.
Nici nu stim ce sa facem, daca sa alegem operatia (rata de succes 80%) sau direct fiv.
Domnul doctor crede ca am putea sa evitam fivul daca am face operatia.
Pe de alta parte, nu intinerim si nu vreau sa mai pierdem timp aiurea.
Mi se pare greu de ales. Salut... În acceasi situație suntem și noi doar ca mergem la dr. Sebastian voinea. Ieri am fost la consult la dumnealui cu analizele date și deja am programat operația. Nea încurajat sa facem operația deoarece a spus ca se vor vedea rezultate mai bune la soț și este posibil dacă la mn nu mai descoper vreo ceva ca după 6 luni sa rămân însărcinată natural.iar dacă vom face fiv pana la urma rata de succes va fi mult mai mare decât cu materialul care este acum. Va pup și multa bafta mai departe. |
|
| Lore35 wrote: Salut... În acceasi situație suntem și noi doar ca mergem la dr. Sebastian voinea. Ieri am fost la consult la dumnealui cu analizele date și deja am programat operația. Nea încurajat sa facem operația deoarece a spus ca se vor vedea rezultate mai bune la soț și este posibil dacă la mn nu mai descoper vreo ceva ca după 6 luni sa rămân însărcinată natural.iar dacă vom face fiv pana la urma rata de succes va fi mult mai mare decât cu materialul care este acum. Va pup și multa bafta mai departe.
Buna, Lore
Voi unde faceti operatia?
Asa ni s-a zis si noua, ca fiind totul ok la mine, in 2-6 luni s-ar putea sa raman natural.
Mie mi-e teama ca vom cheltui 2000 de euro pe operatie si pe urma si pe fiv, dar cel mai teama e ca vom mai pierde probabil inca un an.
Noi am zis ca ne mai gandim pana in decembrie cand avem prima vizita la dna Veliscu.
Eu ma tot gandesc ca poate exista si varianta de IIU cu Zymot. As incerca macar una.
Si nu stiu de unde atata optimism, dar parca am si o speranta la natural, acum dupa HSG.
Bafta si voua! :* |
|
| Nicaieri88 wrote:
Buna, Lore
Asa ni s-a zis si noua, ca fiind totul ok la mine, in 2-6 luni s-ar putea sa raman natural.
Mie mi-e teama ca vom cheltui 2000 de euro pe operatie si pe urma si pe fiv, dar cel mai teama e ca vom mai pierde probabil inca un an.
Noi am zis ca ne mai gandim pana in decembrie cand avem prima vizita la dna Veliscu.
Eu ma tot gandesc ca poate exista si varianta de IIU cu Zymot. As incerca macar una.
Si nu stiu de unde atata optimism, dar parca am si o speranta la natural, acum dupa HSG.
Bafta si voua! :*
Buna, eu cred ca ar trebui sa riscați oricum după 6 luni nea spus ca vor apărea primele rezultate cel puțin dacă vârstă nu va presează. Și eu o sa vb cu dr sa vedem ea ce ne spune dar când o sa ajung sa fac histeroscopie. Noua nea spus ca mai multe șanse de reusita a fiv-ului sunt după operație decât cu ceea ce are el acum. Asa ca am hotărât sa mergem pe mana lui și sa riscam. Multă bafta îți doresc și sa luați cea mai buna decizie. Urmați ceea ce va îndeamnă inima. |
|
| Nicaieri88 wrote:
Buna, Lore
Bafta si voua! :*
Operația o sa o facă la genesys Fertility Clinic și costa 7500 RON. |
|
| Lore35 wrote: Buna, eu cred ca ar trebui sa riscați oricum după 6 luni nea spus ca vor apărea primele rezultate cel puțin dacă vârstă nu va presează. Și eu o sa vb cu dr sa vedem ea ce ne spune dar când o sa ajung sa fac histeroscopie. Noua nea spus ca mai multe șanse de reusita a fiv-ului sunt după operație decât cu ceea ce are el acum. Asa ca am hotărât sa mergem pe mana lui și sa riscam. Multă bafta îți doresc și sa luați cea mai buna decizie. Urmați ceea ce va îndeamnă inima.
O sa mai analizam. Sotului i-a zis ca nu e chiar asa rea spermograma si ca avem sanse si natural, fff mici, dar nu 0.
De fiv a zis ca e ok si cu spermograma actuala si ca posibil de la Clomid sa se imbunatateasca. Sotul are si hipogonadism primar, testosteron sub limita si inhibina B mica. Nu isi da seama exact daca problema e de la hormonale sau de la varicocel, sau combinatie.
Dupa o luna de Clomid i-a recomandat sa refaca spermograma, iar de data asta o va face direct la Embyros. Pana acum a facut doar la Regina. Mai vedem si atunci cum stam.
Cam atat costa si la Regina operatia. Bafta multa! |
|
| Nicaieri88 wrote:
O sa mai analizam. Sotului i-a zis ca nu e chiar asa rea spermograma si ca avem sanse si natural, fff mici, dar nu 0.
De fiv a zis ca e ok si cu spermograma actuala si ca posibil de la Clomid sa se imbunatateasca. Sotul are si hipogonadism primar, testosteron sub limita si inhibina B mica. Nu isi da seama exact daca problema e de la hormonale sau de la varicocel, sau combinatie.
Dupa o luna de Clomid i-a recomandat sa refaca spermograma, iar de data asta o va face direct la Embyros. Pana acum a facut doar la Regina. Mai vedem si atunci cum stam.
Cam atat costa si la Regina operatia. Bafta multa!
Multumim! Vb cu dna dr și vedeți ce sfat va da. Multă bafta și vouă și cu vesti bune cat mai curand sa ne auzim. |
|
| Lore35 wrote: Multumim! Vb cu dna dr și vedeți ce sfat va da. Multă bafta și vouă și cu vesti bune cat mai curand sa ne auzim.
Doamne ajuta! Asa sa fie, sa iasa soarele si pe strada noastra! :)
|
|
|