Clubul aspirantelor - 89
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Dellialilliana
Scris: Wednesday, September 28, 2022 5:23 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/17/2022
anna96maria wrote:

Cu siguranta a fost biochimica.Ma bucur ca esti puternica.Ai simptome de menstruatie? Ti-a trecut starea de rau?

Chiar azi am început pe la amiaza cu intepaturi si pete maronii , rosu închis spre negru, acum deja încep durerile și calvarul ... dar totuși e bine ca vine natural.
Capul sus și înainte. Sunt rezistenta la "palmele" vieții!
anna96maria
Scris: Wednesday, September 28, 2022 7:58 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 9/11/2022
Dellialilliana wrote:

Chiar azi am început pe la amiaza cu intepaturi si pete maronii , rosu închis spre negru, acum deja încep durerile și calvarul ... dar totuși e bine ca vine natural.
Capul sus și înainte. Sunt rezistenta la "palmele" vieții!

De obicei ai dureri la menstruatie? Foarte mari? Si eu aveam...mereu...groaznice..cateodata ma duceam in genunchi la baie, atat de rau.Si vreau sa iti spun ca am luat aspenter, doar 1 pe zi, pentru ca doream sarcina, dupa cum stii, si in ultimele luni, nu mai aveam aceeasi intensitate de durere.Chiar era ciudat, mai ales ca ma pregateam cu plasturi pentru durere de la barza, cu ceaiuri, cu no-spa, ibuprofen etc. Nu stiu daca are legatura cu trombofilia pe care o am, dar de cand am luat aspenter, durerile au fost suportabile!

Tu ti-ai facut analizele de trombofilie?Cheek Kiss
Dellialilliana
Scris: Wednesday, September 28, 2022 9:45 PM
Nivel

anna96maria wrote:

De obicei ai dureri la menstruatie? Foarte mari? Si eu aveam...mereu...groaznice..cateodata ma duceam in genunchi la baie, atat de rau.Si vreau sa iti spun ca am luat aspenter, doar 1 pe zi, pentru ca doream sarcina, dupa cum stii, si in ultimele luni, nu mai aveam aceeasi intensitate de durere.Chiar era ciudat, mai ales ca ma pregateam cu plasturi pentru durere de la barza, cu ceaiuri, cu no-spa, ibuprofen etc. Nu stiu daca are legatura cu trombofilia pe care o am, dar de cand am luat aspenter, durerile au fost suportabile!

Tu ti-ai facut analizele de trombofilie?Cheek Kiss

Nu mi-am făcut analizele de trombofilie ca inca nu mi s-a solicitat sa le fac dar cu siguranță asta urmează. Am dureri menstruale, nu pot sa zic ca exagerat de mari, pentru ca probabil m-am obișnuit cu ele de 24 de ani :), dar ibuprofenul îmi ia toată durerea, nu cred ca as putea fără el, altceva nu functioneaza la mine.De când iau normens pot sa zic ca au scăzut și durerile foarte mult. Tot timpul am avut sindrom premenstrual de aceea si stiu cand imi vine ciclul si foarte regulat. Am luat aspenter de o săptămână și probabil o sa continui pentru ca rău nu cred ca are ce sa îmi facă. Chiar sunt curioasa de analize cum vor ieși, cele de trombofilie zic.
anna96maria
Scris: Wednesday, September 28, 2022 10:38 PM
Nivel

Dellialilliana wrote:

Nu mi-am făcut analizele de trombofilie ca inca nu mi s-a solicitat sa le fac dar cu siguranță asta urmează. Am dureri menstruale, nu pot sa zic ca exagerat de mari, pentru ca probabil m-am obișnuit cu ele de 24 de ani :), dar ibuprofenul îmi ia toată durerea, nu cred ca as putea fără el, altceva nu functioneaza la mine.De când iau normens pot sa zic ca au scăzut și durerile foarte mult. Tot timpul am avut sindrom premenstrual de aceea si stiu cand imi vine ciclul si foarte regulat. Am luat aspenter de o săptămână și probabil o sa continui pentru ca rău nu cred ca are ce sa îmi facă. Chiar sunt curioasa de analize cum vor ieși, cele de trombofilie zic.

Iti voi scrie ce analize mi-au fost indicate sa le fac, URGENT, dupa ce pierdusem si a treia sarcina( cea biochimica) :
-Homocisteina, Vitamina B12,Folati serici, Vitamina D
- proteina C reactiva
-antitrombina III
-Gena MTHFR- mutatii
-anticoagulant lupic
-anticorpi anticardiolipinici- ambele IG
-anticorpi antibeta2 glicoproteina 1- toate 3

Si inca odata, chlamydia( si eu si sotul), ureaplasma+ mycoplasma, cultura secretii+ papanicolau , streptococ + stafilococ.

In functie de rezultatul analizelor, vei afla ceva cu siguranta.Eu nu am stiut cat sunt de importante, dar dupa ce le-am efectuat si am vazut ca nu e deloc roz situatia, m-am adaptat si am zis ca trebuie sa gasesc solutiile.
Eu citisem pe net ca nu sunt atat de importante analizele de trombofilie, pentru ca in afara se recomanda dupa a 3-a sarcina pierduta.Dar daca nu luam aspenter si nu faceam injectii de Clexane( de 0,4) in burtica, atunci cand mi-a indicat doamna doctor, nu stiu daca sarcina ar fi putut evolua.
Atunci cand am pierdut sarcina la aproape 6 luni, in analiza placentei s-a gasit un cheag de sange, ceea ce a insemnat ca sangele nu a circulat asa cum trebuia...si asta a dus la imbatranirea placentei..oricum au fost multi factori atunci, pt ca doctorita la care eram inscrisa ma tinea 10-15 minute la eco, imi dadea analize uzuale si spunea ca e totul bine...dar cand-colo , la 4 zile dupa consult s-a intamplat tragedia.
Eu sunt de parere ca analizele sunt esentiale pentru a pune un diagnostic corect!
Dintr-o ecografie si o hemoleucograma sau urina nu poti oferi un diagnostic corect! Sunt atat de multi doctori care inca fac lucrul asta si e mare pacat pentru suferinta prin care trecem noi...cele care ne dorim atat de mult sa aducem pe lume un copilas.

Dellialilliana
Scris: Wednesday, September 28, 2022 10:59 PM
Nivel

Da, așa este..
MissyAM
Scris: Thursday, September 29, 2022 10:07 AM
Nivel

Inregistrat: 5/20/2022
Intrebare pt fetele care au facut histero/hycosy: culturile de col care se recolteaza inainte trebuie sa fie complet curate? Intreb pt ca mie mai mereu imi iese fie o candida fie un streptococ si desi intotdeauna le tratez au obiceiul sa revina...Cum nu am niciun simptom de la ele, doctorii nu au pus prea mare accent pe ele si mi-au spus ca sunt relativ normale. Nu prea stiu insa daca ar trebui tratate in contextul procedurilor de histero/hycosy.
freya1
Scris: Thursday, September 29, 2022 10:32 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/10/2020
Teoretic trebuie sa fie curate, eu cu o zi inainte de hycosy am inceput sa am simptome de candida, am intrebat medicul si mi-a zis ca nu pune probleme, mai degraba cele gen chlamydia, ureaplasma sunt periculoase
maria2013
Scris: Thursday, September 29, 2022 1:55 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
anna96maria wrote:

Iti voi scrie ce analize mi-au fost indicate sa le fac, URGENT, dupa ce pierdusem si a treia sarcina( cea biochimica) :
-Homocisteina, Vitamina B12,Folati serici, Vitamina D
- proteina C reactiva
-antitrombina III
-Gena MTHFR- mutatii
-anticoagulant lupic
-anticorpi anticardiolipinici- ambele IG
-anticorpi antibeta2 glicoproteina 1- toate 3

Si inca odata, chlamydia( si eu si sotul), ureaplasma+ mycoplasma, cultura secretii+ papanicolau , streptococ + stafilococ.

In functie de rezultatul analizelor, vei afla ceva cu siguranta.Eu nu am stiut cat sunt de importante, dar dupa ce le-am efectuat si am vazut ca nu e deloc roz situatia, m-am adaptat si am zis ca trebuie sa gasesc solutiile.
Eu citisem pe net ca nu sunt atat de importante analizele de trombofilie, pentru ca in afara se recomanda dupa a 3-a sarcina pierduta.Dar daca nu luam aspenter si nu faceam injectii de Clexane( de 0,4) in burtica, atunci cand mi-a indicat doamna doctor, nu stiu daca sarcina ar fi putut evolua.
Atunci cand am pierdut sarcina la aproape 6 luni, in analiza placentei s-a gasit un cheag de sange, ceea ce a insemnat ca sangele nu a circulat asa cum trebuia...si asta a dus la imbatranirea placentei..oricum au fost multi factori atunci, pt ca doctorita la care eram inscrisa ma tinea 10-15 minute la eco, imi dadea analize uzuale si spunea ca e totul bine...dar cand-colo , la 4 zile dupa consult s-a intamplat tragedia.
Eu sunt de parere ca analizele sunt esentiale pentru a pune un diagnostic corect!
Dintr-o ecografie si o hemoleucograma sau urina nu poti oferi un diagnostic corect! Sunt atat de multi doctori care inca fac lucrul asta si e mare pacat pentru suferinta prin care trecem noi...cele care ne dorim atat de mult sa aducem pe lume un copilas.

As adauga pe lista analizelor de trombofilie Factorul V (Leiden).. Asta e cel mai pacatos, factorul XIII si gena Pai. La Bioclinica era cel mai convenabil pachet (se gasesc variantele si preturile pe site).
OtiliaC
Scris: Thursday, September 29, 2022 3:58 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/22/2020
MissyAM wrote:
Intrebare pt fetele care au facut histero/hycosy: culturile de col care se recolteaza inainte trebuie sa fie complet curate? Intreb pt ca mie mai mereu imi iese fie o candida fie un streptococ si desi intotdeauna le tratez au obiceiul sa revina...Cum nu am niciun simptom de la ele, doctorii nu au pus prea mare accent pe ele si mi-au spus ca sunt relativ normale. Nu prea stiu insa daca ar trebui tratate in contextul procedurilor de histero/hycosy.

Eu cand am recoltat analizele pentru histerosalpingografie mi-a iesit streptococ auriu sau ceva de genul si nu au vrut sa imi faca.. am luat antibiotic si urmatoarea luna m au programat.
anna96maria
Scris: Thursday, September 29, 2022 4:48 PM
Nivel

maria2013 wrote:

As adauga pe lista analizelor de trombofilie Factorul V (Leiden).. Asta e cel mai pacatos, factorul XIII si gena Pai. La Bioclinica era cel mai convenabil pachet (se gasesc variantele si preturile pe site).

Asa este.Sunt de acord cu tine!am omis cateva analize pe care le-am facut acum mult timp si de care uitasem.
Un doctor bun, cu siguranta va recomanda un set complex.Sper..
maria2013
Scris: Thursday, September 29, 2022 6:45 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
anna96maria wrote:

Asa este.Sunt de acord cu tine!am omis cateva analize pe care le-am facut acum mult timp si de care uitasem.
Un doctor bun, cu siguranta va recomanda un set complex.Sper..

Din păcate, cand vine vorba de trombofilie, cei mai mulți medici se impart in doua categorii: ori nu dau doi bani pe analizele astea, ori te sperie, te pun sa le faci pe toate si sunt in stare sa te treaca pe Clexane cand nici nu e cazul... E atat de greu de gasit un hematolog ok pe partea asta a infertilitatii/sarcinii. Dovada stau atat de multe femei de aici, de pe forum, care au studiat pe cont propriu problema asta si si-au facut din proprie inițiativa analizele... Succes tuturor sa gasiti medici dedicati profesiei si care sa va sprijine pe drumul acesta!
anna96maria
Scris: Friday, September 30, 2022 2:17 PM
Nivel

maria2013 wrote:

Din păcate, cand vine vorba de trombofilie, cei mai mulți medici se impart in doua categorii: ori nu dau doi bani pe analizele astea, ori te sperie, te pun sa le faci pe toate si sunt in stare sa te treaca pe Clexane cand nici nu e cazul... E atat de greu de gasit un hematolog ok pe partea asta a infertilitatii/sarcinii. Dovada stau atat de multe femei de aici, de pe forum, care au studiat pe cont propriu problema asta si si-au facut din proprie inițiativa analizele... Succes tuturor sa gasiti medici dedicati profesiei si care sa va sprijine pe drumul acesta!

Intr-adevar, este foarte greu sa gasim un doctor bun pentru a putea interpreta aceste analize, insa , din propria experienta,am fost multumita ca doamna doctor ginecolog a trimis mai departe ( nu stiu cui, asta este clar,pentru ca le-a trimis online) unui doctor hematolog.Nu am fost prezenta niciodata in cabinetul unui doctor hematolog pentru ca am primit diagnosticul in 30 de minute dupa ce au fost trimise si de restul s-a ocupat doamna ginecolog.

Este crunt ce se intampla la noi in tara in sistemul medical.Eu sunt din Slobozia si am trecut prin experiente cumplite la spitalul de stat. Exista un singur medic hematolog la care te poti programa dupa 1-2 luniHilar Nu mai spun de conditii si de implicarea doctorului.Se sta in picioare pe hol, astepti 2 ore pe putin( nu exagerezLol ),si nici nu se uita atent pe istoric...iti da un diagnostic fara analize efectuate, ba chiar si tratament dupa ochi, din ce am auzit, in functie de varsta, si in maxim 15 minute ai iesit din cabinet.
Asta am patit si pe partea de ginecologie, bani aruncati...cand eu aveam un istoric de pierderi, ei imi spuneau sa incerc din nou, ca poate o sa fie bine.
Asa am ajuns la spital privat, unde prioritatea sunt eu si bebe, unde ma simt in siguranta si in curatenie, unde nu astept 2 ore in fata cabinetului degeaba, in picioare...unde nu imi da nici o singura pastila fara sa fac analiza inainte.
Dupa suferintele prin care am trecut,am hotarat ca dupa ce nasc, sa imi fac asigurare de sanatate/ viata, pentru a nu mai apela la spitalele de stat.
Din pacate, nu doar eu sunt patita...am pierdut-o pe bunica pentru ca i s-a dat o doza foarte mare de morfina care a bagat-o in coma in urma unei interventii la rinichi( si nimeni nu si-a asumat vina) , am pierdut-o pe mami pentru ca, din cauza unei infectii la colul uterin,nedetectata ( in spitalul nostru, chlamydia, ureaplasma,mycoplasma, etc , NU SE RECOLTEAZA,CHIAR DACA ESTI INTERNAT doar cele uzuale), a ajuns sa faca cancer de col...si am ajuns prea tarziu la medici competenti.
V-as povesti atat de multe , dar nu vreau sa va plictisesc...Poate am fost noi ghinionisti si a trebuit sa trecem prin atatea...
Lore35
Scris: Friday, September 30, 2022 5:48 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 1/7/2022
Salut, am și eu o întrebare pentru fetele care merg la dr. Veliscu. Am sunato pe asist și îmi da ocupat aveți cumva habar când o pot suna ca să pot vb cu ea? Va multumesc!
Nicaieri88
Scris: Monday, October 3, 2022 7:29 PM
Nivel

Inregistrat: 8/2/2022
Lore35 wrote:
Salut, am și eu o întrebare pentru fetele care merg la dr. Veliscu. Am sunato pe asist și îmi da ocupat aveți cumva habar când o pot suna ca să pot vb cu ea? Va multumesc!

Am si eu prima vizita la dna doctor Veliscu in decembrie, la Embryos.

Am hotarat sa nu mai pierdem timp si sa mergem pe ce ne propune dansa.

Sotul termina in octombrie toate investigatiile date de dnul Gagiu si vedem ce ii recomanda. N-am mai alege operatia totusi, ne-am hotarat sa mergem pe fiv daca asa ni se recomanda de la Embyros. Oricum vad ca nici doctorul nu inclina spre operatie pt ca nu e o spermograma atat de rea si crede ca problema e din cauza testosteronul micut.

Eu sper sa pot face HSG pe 15 luna asta, inca nu am retestat ureaplasma si chalmydia.

Incerc sa fac dosarul cat mai complet pana mergem la Embryos.

Lore35
Scris: Monday, October 3, 2022 8:14 PM
Nivel

Inregistrat: 1/7/2022
[quote=Nicaieri88]

Am si eu prima vizita la dna doctor Veliscu in decembrie, la Embryos.

Am hotarat sa nu mai pierdem timp si sa mergem pe ce ne propune dansa.

Sotul termina in octombrie toate investigatiile date de dnul Gagiu si vedem ce ii recomanda. N-am mai alege operatia totusi, ne-am hotarat sa mergem pe fiv daca asa ni se recomanda de la Embyros. Oricum vad ca nici doctorul nu inclina spre operatie pt ca nu e o spermograma atat de rea si crede ca problema e din cauza testosteronul micut.

Eu sper sa pot face HSG pe 15 luna asta, inca nu am retestat ureaplasma si chalmydia.

Incerc sa fac dosarul cat mai complet pana mergem la Embryos.

[/quote
Salut noi am făcut analizele date de dna doctor soțul are pe 14 programare la dr voinea o sa trebuiasca sa se opereze el nu are de ales iar eu miam făcut pe 13 la endocrinolog deoarece am anti tpo mare și am zis sa ma duc la o consultație. Ce ma supăra acum este ca nea spus doctorita când avem analizele gata sa vb cu asistenta pentru următoarea programare doar ca ea nu răspunde la tel. Și nu știu cum sa procedez în situația data.
Utilizatori in acelasi subiect
Flrinar
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.