Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3233
| carlita wrote: Doamne, mi-am amintit acum cum am depasit si eu per aia, cum am facut slalom printre monitorizari, job... Eram mereu contra cronometru, monitorizarile erau dimineata, dupa 9, bineinteles ca aproape niciodata nu se respectau programarile, asteptam peste 1 ora peste programare sa intru la o monitorizare de 5 min. Si apoi, viteza maxima sa ajung la serviciu, unde faceam eforturi sa nu arat oboseala. In noaptea cu triggerul eram asa de obosita, am setat alarma pt injectii, trimis sms de confirmare efectuare trigger, am mai dormit 2 ore si apoi fuga la Iasi pt test PCR ca in alta parte riscam sa nu primesc rezultatul la timp si mi-au zis clar ca nu imi fac punctia fara rezultat negativ. Acum, deruland inapoi, stau si ma gandesc ce ar fi facut cu mine daca rezultatul la PCR ar fi fost pozitiv? Au trecut toate, dar de asta spun ca eu nu pot sa mai trec prin asa maraton. Ce-o vrea Dumnezeu de acum... Irina, ce a fost mai greu, aproape ca ai depasit. Starile de greata si usoara stare de anxietate sunt normale. E foarte bine ca amani transferul. Ce productie ai?
Mie mi au pus mereu monitorizarile dupa amiaza.. ieri a trebuit sa ajung la Iasi la 9, pt ultima injectie cu orgalutran, pe care nu am gasit o nicaieri sa o cumpar.. injectia 2 min, dupa a trebuit sa pierd timpul pana la 5 cand am intrat la monitorizare. Am intrat in clinica pe la 3.30 dar am intrat inauntru la 5. Dupa a trebuit sa astept pana dupa 6, tot la clinica, Doroftei era plecat la spital si asteptau confirmarea de la ei sa mi zica ora pt trigger.. eu fac vreo 4 ore pana la Iasi, deci ieri am plecat la 5 de acasa si m am intors dupa 22..sotul deja facea spume in masina Foliculi mi au gasit vreo 14 acum dar sunt si de 24 si de 10.. deci nu stiu sa ma pronunt. Vedem maine |
|
| carlita wrote:Iti tin pumnii la eco, sa auzi inimioara. Stiu ca la voi nu prea se face hcg ul, deci, banuiesc ca ai o gramada de teste pozitive. Eram curioasa ce reactie ati avut cand ati vazut testul. Si inca dupa 1 contact? Bine ti se potriveste zicerea aia cu ”atunci cand nu te astepti” .... Daca tot mi-ai aruncat mingea la fileu, cu sinceritate raspund ca parca nu pot renunta de tot la ideea de a avea un copil, inca sper sa se intample ceva, nu stiu ce ... de fapt stiu, dar sunt constienta de sanse. Pe de alta parte, refuz sa mai merg pe acelasi sistem de turma, pe banda rulanta, cum se exprima cineva pentru ca si Maftei e plin de pacienti acum si sigur nu are timp de ”suflat in borsul nimanui”. In alta parte sigur nu e mai bine. Dar as fi vrut un diagnostic mai clar din partea unui dr., voi stiti ca as fi vrut laparo ... sa mai incerc 1 data ca poate de data asta va fi bine, pe timpul si banii mei, nu mai vreau. Inca mai cuget daca chiar e capat de drum. Cu siguranta va voi anunta cand am decis ceva sau, mai ales daca voi avea vesti bune. Mie mi e frica de laparo sa spun sincer.. si nici nu e ieftina la origyn, ajunge 4000 ron operatorie..dar o sa o fac, plus ca am intrebat aseara cum sunt timpii, si mi au zis la primul cm sun sa ma programez la laparo, care.se face in zilele 5-8 plus minus, iar la urmatorul cm ,deja se poate face transferul.. iar inca o surpriza care nu stiam, congelarea embrionilor se plateste separat.. dar ce sa facem, doar inainte.
|
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/6/2022 Mesaje: 352
| Irinan wrote:Eu nu zic nimic, maine am punctia si dupa ma pregatesc de laparo. Azi noapte la 2 am avut trigger ul, ovitrelle +2 fiole de gonapeptyl, deci am terminat cu injectiile, dar parca imi e frica sa deschid gura sa nu se intample ceva am si o stare naspa de greata.. dar poate sunt si emotiile
Succes ! Sa iti ajute Dumnezeu! |
|
| iris11 wrote:
Succes ! Sa iti ajute Dumnezeu!
Multumesc Iris |
|
Inregistrat: 2/9/2016 Mesaje: 3775
| Irinan wrote: Mie mi au pus mereu monitorizarile dupa amiaza.. ieri a trebuit sa ajung la Iasi la 9, pt ultima injectie cu orgalutran, pe care nu am gasit o nicaieri sa o cumpar.. injectia 2 min, dupa a trebuit sa pierd timpul pana la 5 cand am intrat la monitorizare. Am intrat in clinica pe la 3.30 dar am intrat inauntru la 5. Dupa a trebuit sa astept pana dupa 6, tot la clinica, Doroftei era plecat la spital si asteptau confirmarea de la ei sa mi zica ora pt trigger.. eu fac vreo 4 ore pana la Iasi, deci ieri am plecat la 5 de acasa si m am intors dupa 22..sotul deja facea spume in masina Foliculi mi au gasit vreo 14 acum dar sunt si de 24 si de 10.. deci nu stiu sa ma pronunt. Vedem maine E in functie de programul dr. Eu eram la Maftei si in per respectiva facea dimneata consultatii, monitorizari iar dupa-amiaza era mai mult in sala pt punctii, ET, histero, etc .... DAr si eu stateam la fiecare programare de mi se acrea. Se agita fetele alea din receptie non stop, dar imi par tare dezorganizati. La ultimul ET am fost la baie cu 5 min inainte de a intra la procedura ca erau decalate toate, dar ce era sa fac? ... ma scapam pe mine de la cata apa am baut... (Stii ca trebuie vezica sa fie mai plina). Eu mi-am luat tot tratamentul din Iasi, nu se gaseste peste tot. |
|
| Irinan wrote:Mie mi e frica de laparo sa spun sincer.. si nici nu e ieftina la origyn, ajunge 4000 ron operatorie..dar o sa o fac, plus ca am intrebat aseara cum sunt timpii, si mi au zis la primul cm sun sa ma programez la laparo, care.se face in zilele 5-8 plus minus, iar la urmatorul cm ,deja se poate face transferul.. iar inca o surpriza care nu stiam, congelarea embrionilor se plateste separat.. dar ce sa facem, doar inainte. Eu speram sa mi-o faca la Cuza Voda si sa nu dau atat, mai ales ca nu eram nici la subprogram, deci, plateam clinicii destul pt restul.... Chiar is curioasa cu laparo la clinica ca trebuie sa ramai internata acolo macar 1 noapte ... Vitrificarea se plateste separat. Si apoi platesti anual taxa de 2000 lei (daca ai pana la 5 embrioni congelati). Dar la partea de embriologie, Origyn sta ff bine; poate pe noi nu ne ajuta prea mult, dar cei cu productie slaba sau spermograma proasta is avanatajati la capitolul asta. Legat de nr de ovocite, daca esti sigura ca sotul sta bine, ai putea sa optezi pt fertilizare aleatorie, sa nu mai platesti 1000 lei pt ICSI. La mine a insistat embrioloaga sa fac cu ICSI desi sotul nu avea probleme, intr-un final am optat pt ICSI pt jumatate din ovocite si (coincidenta sau nu) am obtinut rezultate mai slabe la ovocitele fertilizate prin injectare. Dar mai vorbim dupa punctie. Iti tin pumnii sa fie cu succes maine! |
|
| Roser wrote:
Carlita, dar nu poti face laparo in altă parte? Sa stii ca ai facut-o si pe asta, poate afli niște răspunsuri. Mie încă nu mi-e clar de ce natural niciodată nu ai obținut niciun test pozitiv, iar la fiv da. Trompele sunt bune?
Revenind la ce m-ai întrebat, găsești toate reacțiile in cealaltă căsuța cu câteva pagini in urmă (nu mai detaliez aici sa nu le deranjez pe fete). Spre rușinea noastră, din diferite motive, am avut un singur contact in ianuarie și ăla a fost de lucky one :)
Scotocesc eu dupa detalii, imi plac la nebunie picanteriile astea ... Laparo as face tot cu Maftei, daca e sa fac; ii propun eu direct si punct, doar ca m-am simtit caz tratat superficial ca nu mi-a recomandat chiar el. A zis ca banuieste ca trompele sunt problema, dar eu as fi vrut sa stiu ceva mai concret. Eu eram stresata sa nu fie vreun hidrosalpinx, dar dr a zis ca nu s-ar vedea lichid pe trompe. Presupun ca, daca era vorba de hidrosalpinx, n-as fi avut niciun test pozitiv, oare gandesc bine? Lichidul ala ar fi distrus embrionul chiar de la transfer, nu? |
|
| carlita wrote: E in functie de programul dr. Eu eram la Maftei si in per respectiva facea dimneata consultatii, monitorizari iar dupa-amiaza era mai mult in sala pt punctii, ET, histero, etc .... DAr si eu stateam la fiecare programare de mi se acrea. Se agita fetele alea din receptie non stop, dar imi par tare dezorganizati. La ultimul ET am fost la baie cu 5 min inainte de a intra la procedura ca erau decalate toate, dar ce era sa fac? ... ma scapam pe mine de la cata apa am baut... (Stii ca trebuie vezica sa fie mai plina). Eu mi-am luat tot tratamentul din Iasi, nu se gaseste peste tot.
Auzeam ieri ca le zicea la fete de vezica plina. Sunau pt programarile de azi pt ET, Avea Maftei de facut, dar el nu e in tara, asa ca le face tot Doroftei. Eu abia miercuri am fost la prima monitorizare la Iasi. Restul tratamentului l am luat de la HelpNet din Auchan, Biomedica si Arseni din piata mica.. pe unde am gasit.. dar ultima fiola de orgalutran n a fost chip sa o gasesc nicaieri |
|
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| carlita wrote:Scotocesc eu dupa detalii, imi plac la nebunie picanteriile astea ... Laparo as face tot cu Maftei, daca e sa fac; ii propun eu direct si punct, doar ca m-am simtit caz tratat superficial ca nu mi-a recomandat chiar el. A zis ca banuieste ca trompele sunt problema, dar eu as fi vrut sa stiu ceva mai concret. Eu eram stresata sa nu fie vreun hidrosalpinx, dar dr a zis ca nu s-ar vedea lichid pe trompe. Presupun ca, daca era vorba de hidrosalpinx, n-as fi avut niciun test pozitiv, oare gandesc bine? Lichidul ala ar fi distrus embrionul chiar de la transfer, nu?
Se pot implanta si cu hidrosalpinx asta e problema, apoi se elimină. Dar in majoritatea cazurilor hidrosalpinx-ul se vede la ecografie. Daca nu era sigur pe ceea ce a vazut la ecografie, sigur iti făcea si o laparoscopie sa se lămurească. Din păcate așa se întâmplă cu doctorii buni, vin tot mai multe paciente la ei, sunt suprasaturați si nu mai stau sa analizeze in amănunt fiecare caz. Eu totusi as face cumva laparoscopia aia. |
|
| carlita wrote: Eu speram sa mi-o faca la Cuza Voda si sa nu dau atat, mai ales ca nu eram nici la subprogram, deci, plateam clinicii destul pt restul.... Chiar is curioasa cu laparo la clinica ca trebuie sa ramai internata acolo macar 1 noapte ... Vitrificarea se plateste separat. Si apoi platesti anual taxa de 2000 lei (daca ai pana la 5 embrioni congelati). Dar la partea de embriologie, Origyn sta ff bine; poate pe noi nu ne ajuta prea mult, dar cei cu productie slaba sau spermograma proasta is avanatajati la capitolul asta. Legat de nr de ovocite, daca esti sigura ca sotul sta bine, ai putea sa optezi pt fertilizare aleatorie, sa nu mai platesti 1000 lei pt ICSI. La mine a insistat embrioloaga sa fac cu ICSI desi sotul nu avea probleme, intr-un final am optat pt ICSI pt jumatate din ovocite si (coincidenta sau nu) am obtinut rezultate mai slabe la ovocitele fertilizate prin injectare. Dar mai vorbim dupa punctie. Iti tin pumnii sa fie cu succes maine!
Multumesc Carlita inca nu am vb nimic despre fertilizarea ovocitelor. Ma gandeam ca daca sotul e ok nici nu se pune problema de icsi.. nu stiu nici eu, vedem maine |
|
| Irinan wrote: dar ultima fiola de orgalutran n a fost chip sa o gasesc nicaieri
Si nu ai facut-o? |
|
| Irinan wrote:Multumesc Carlita inca nu am vb nimic despre fertilizarea ovocitelor. Ma gandeam ca daca sotul e ok nici nu se pune problema de icsi.. nu stiu nici eu, vedem maine
Unde am facut noi, se recomandă f mult icsi. Nici sotul nu a avut nicio problemă, dar spuneau ca si ovocitele mai "îmbătrânite" (adica la femei de peste 35 de ani), necesită si ele icsi. Acum fiecare embriolog are părerea lui despre asta. |
|
| carlita wrote:Scotocesc eu dupa detalii, imi plac la nebunie picanteriile astea ... Laparo as face tot cu Maftei, daca e sa fac; ii propun eu direct si punct, doar ca m-am simtit caz tratat superficial ca nu mi-a recomandat chiar el. A zis ca banuieste ca trompele sunt problema, dar eu as fi vrut sa stiu ceva mai concret. Eu eram stresata sa nu fie vreun hidrosalpinx, dar dr a zis ca nu s-ar vedea lichid pe trompe. Presupun ca, daca era vorba de hidrosalpinx, n-as fi avut niciun test pozitiv, oare gandesc bine? Lichidul ala ar fi distrus embrionul chiar de la transfer, nu? De hidrosalpinx sunt suspecta eu, ieri m a vazut dr Cretu la clinica, si chiar inainte sa i spun eu ce mi a zis Doroftei de laparo mi a aratat ea ce se vedea pe eco, si ca banuieste hidrosalpinx.. iar Doroftei mi a zis ca daca chiar e asta, nu am nici o sansa sa raman nici cu fiv, lichidul omoara embrionul..acum nu stiu daca il omoara de la inceput sau pe parcurs |
|
| Roser wrote:
Si nu ai facut-o?
Ba da. Dar am mers la Iasi sa mi o faca la clinica.. |
|
| Roser wrote:
Unde am facut noi, se recomandă f mult icsi. Nici sotul nu a avut nicio problemă, dar spuneau ca si ovocitele mai "îmbătrânite" (adica la femei de peste 35 de ani), necesită si ele icsi. Acum fiecare embriolog are părerea lui despre asta.
Asta discutie banuiesc ca o sa o am maine cu embriologul dupa punctie nu? Nu stiu nimic despre asta |
|
|