Nivel: Membru
Inregistrat: 2/5/2022 Mesaje: 3
| Buna seara fetelor. Va urmaresc de mult timp din umbra, acum m-am decis sa va scriu. Am 30 de ani si am fost diagnosticata acum aproximativ 8 ani cu ovare micropolichistice. Am reusit sa concepem in 2018, deci am din fericire o fetita de 3 ani si 2 luni si de 1 an si 8 luni incercam sa il concepem pe bebe2. Deja sunt disperata, cu fetita am reusit in 10 luni, la ginecolog am fost si mi-a dat aceleasi prostii pe care le-am luat si in 2017 fara rezultat(mio-sun pt mine si inca ceva pastile pt sot, scumpe si alea). Am schimbat 3 medici din 2018 pana acum si niciunul nu mi-a recomandat dozari hormonale in tot acest timp. Unul singur m-a trimis prin 2016 cand doream sa ne apucam, dar am dat peste o doamna doctor endocrinolog care m-a luat la misto si a spus ca nu crede ca un medic mi-a recomandat asa ceva si ca nu am eu nicio problema. Luna aceasta am inceput sa fac teste de ovulatie, desi m-am documentat si stiu ca nu sunt ineaparat concludente avand ovarele micropolichistice, dar ce nu face omul din disperare? Problema e urmatoarea: acum 2 zile am avut 2 teste de ovulatie pozitive, ieri negative si astazi am inceput sa am dureri la ovarul stang. Testele se pozitiveaza din nou. Din experienta voastra, exista vreo sansa sa ovulez totusi acum? Mucusul nu prea ma lamureste, e alandala in fiecare luna si temperatura bazala nu o pot lua, din cauza faptului ca nu am un program fix la job, ca sa o pot lua in fiecare dimineata la aceeasi ora. Imi cer scuze daca sunt cumva pe langa topic sau daca m-am lungit prea mult cu detaliile, dar am vrut pe cat posibil sa cuprind tot. Multumesc anticipat pt raspunsuri! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/27/2021 Mesaje: 754
| Arbi09 wrote:Buna seara fetelor. Va urmaresc de mult timp din umbra, acum m-am decis sa va scriu. Am 30 de ani si am fost diagnosticata acum aproximativ 8 ani cu ovare micropolichistice. Am reusit sa concepem in 2018, deci am din fericire o fetita de 3 ani si 2 luni si de 1 an si 8 luni incercam sa il concepem pe bebe2. Deja sunt disperata, cu fetita am reusit in 10 luni, la ginecolog am fost si mi-a dat aceleasi prostii pe care le-am luat si in 2017 fara rezultat(mio-sun pt mine si inca ceva pastile pt sot, scumpe si alea). Am schimbat 3 medici din 2018 pana acum si niciunul nu mi-a recomandat dozari hormonale in tot acest timp. Unul singur m-a trimis prin 2016 cand doream sa ne apucam, dar am dat peste o doamna doctor endocrinolog care m-a luat la misto si a spus ca nu crede ca un medic mi-a recomandat asa ceva si ca nu am eu nicio problema. Luna aceasta am inceput sa fac teste de ovulatie, desi m-am documentat si stiu ca nu sunt ineaparat concludente avand ovarele micropolichistice, dar ce nu face omul din disperare? Problema e urmatoarea: acum 2 zile am avut 2 teste de ovulatie pozitive, ieri negative si astazi am inceput sa am dureri la ovarul stang. Testele se pozitiveaza din nou. Din experienta voastra, exista vreo sansa sa ovulez totusi acum? Mucusul nu prea ma lamureste, e alandala in fiecare luna si temperatura bazala nu o pot lua, din cauza faptului ca nu am un program fix la job, ca sa o pot lua in fiecare dimineata la aceeasi ora. Imi cer scuze daca sunt cumva pe langa topic sau daca m-am lungit prea mult cu detaliile, dar am vrut pe cat posibil sa cuprind tot. Multumesc anticipat pt raspunsuri! hello! 🤗 eu nu iti pot ura decat “bine ai venit , sa dea Dzeu sa reusesti sa iti indeplinesti dorinta de a mai avea un bebe” .. pe partea cu ovarele micropolichistice nu te pot ajuta in nici un fel .. dar sunt fete care sigur vor sti ce sa iti raspunda , te vor sfatui si iti vor povesti cum lupta ele cu aceasta afectiune ! 😘 |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3232
| Arbi09 wrote:Buna seara fetelor. Va urmaresc de mult timp din umbra, acum m-am decis sa va scriu. Am 30 de ani si am fost diagnosticata acum aproximativ 8 ani cu ovare micropolichistice. Am reusit sa concepem in 2018, deci am din fericire o fetita de 3 ani si 2 luni si de 1 an si 8 luni incercam sa il concepem pe bebe2. Deja sunt disperata, cu fetita am reusit in 10 luni, la ginecolog am fost si mi-a dat aceleasi prostii pe care le-am luat si in 2017 fara rezultat(mio-sun pt mine si inca ceva pastile pt sot, scumpe si alea). Am schimbat 3 medici din 2018 pana acum si niciunul nu mi-a recomandat dozari hormonale in tot acest timp. Unul singur m-a trimis prin 2016 cand doream sa ne apucam, dar am dat peste o doamna doctor endocrinolog care m-a luat la misto si a spus ca nu crede ca un medic mi-a recomandat asa ceva si ca nu am eu nicio problema. Luna aceasta am inceput sa fac teste de ovulatie, desi m-am documentat si stiu ca nu sunt ineaparat concludente avand ovarele micropolichistice, dar ce nu face omul din disperare? Problema e urmatoarea: acum 2 zile am avut 2 teste de ovulatie pozitive, ieri negative si astazi am inceput sa am dureri la ovarul stang. Testele se pozitiveaza din nou. Din experienta voastra, exista vreo sansa sa ovulez totusi acum? Mucusul nu prea ma lamureste, e alandala in fiecare luna si temperatura bazala nu o pot lua, din cauza faptului ca nu am un program fix la job, ca sa o pot lua in fiecare dimineata la aceeasi ora. Imi cer scuze daca sunt cumva pe langa topic sau daca m-am lungit prea mult cu detaliile, dar am vrut pe cat posibil sa cuprind tot. Multumesc anticipat pt raspunsuri! Bine ai venit Arbi, si sedere cat mai scurta la noi. In legatura cu sop si testele de ovulatie, stiu ca nu sunt mereu concludente, fetele care au mai multe informatii te pot ajuta mai mult. Ce ppt spune eu, sa incercati sa acoperiti toata perioada si eventual sa confirmi ovulatia cu o analiza la progesteron si/sau eco |
|
Inregistrat: 2/5/2022 Mesaje: 3
| Multumesc mult Andreea si Irinan! Analiza de progesteron e concludenta oare, daca iau oricum supliment de progesteron? Ca m-am gandit si la varianta asta, dar am presupus ca o sa iasa aiurea din cauza duphastonului. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/21/2019 Mesaje: 2375
| Arbi09 wrote:Buna seara fetelor. Va urmaresc de mult timp din umbra, acum m-am decis sa va scriu. Am 30 de ani si am fost diagnosticata acum aproximativ 8 ani cu ovare micropolichistice. Am reusit sa concepem in 2018, deci am din fericire o fetita de 3 ani si 2 luni si de 1 an si 8 luni incercam sa il concepem pe bebe2. Deja sunt disperata, cu fetita am reusit in 10 luni, la ginecolog am fost si mi-a dat aceleasi prostii pe care le-am luat si in 2017 fara rezultat(mio-sun pt mine si inca ceva pastile pt sot, scumpe si alea). Am schimbat 3 medici din 2018 pana acum si niciunul nu mi-a recomandat dozari hormonale in tot acest timp. Unul singur m-a trimis prin 2016 cand doream sa ne apucam, dar am dat peste o doamna doctor endocrinolog care m-a luat la misto si a spus ca nu crede ca un medic mi-a recomandat asa ceva si ca nu am eu nicio problema. Luna aceasta am inceput sa fac teste de ovulatie, desi m-am documentat si stiu ca nu sunt ineaparat concludente avand ovarele micropolichistice, dar ce nu face omul din disperare? Problema e urmatoarea: acum 2 zile am avut 2 teste de ovulatie pozitive, ieri negative si astazi am inceput sa am dureri la ovarul stang. Testele se pozitiveaza din nou. Din experienta voastra, exista vreo sansa sa ovulez totusi acum? Mucusul nu prea ma lamureste, e alandala in fiecare luna si temperatura bazala nu o pot lua, din cauza faptului ca nu am un program fix la job, ca sa o pot lua in fiecare dimineata la aceeasi ora. Imi cer scuze daca sunt cumva pe langa topic sau daca m-am lungit prea mult cu detaliile, dar am vrut pe cat posibil sa cuprind tot. Multumesc anticipat pt raspunsuri!
Bună și ședere scurta aici! Părerea mea e ca testele de ovulație nu sunt ok. Și eu am făcut și îmi ieșeau aiurea, mai tău te "incurca". Eu de ani de zile merg pe temperatura bazala, asa mi am confirmat mereu ovulația. Dacă tu nu poți cred ca cel mai indicat ar fi sa mergi la eco pt confirmare ovulație. Medicii pe care i-ai schimbat sunt specialiști în infertilitate ? Dacă nu..îți recomand să găsești un medic pe infertilitate |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/7/2022 Mesaje: 183
| Buna dimineața … Vreau sa ma alătur și eu in clubul aspirantelor pt bebe2… Avem o fetița de 6 ani și ne dorim enorm un alt bebe … Sa speram ca intr-un final va veni și vestea cea mare deși nu ne protejam de ceva timp … Zi frumoasa va doresc |
|
Inregistrat: 1/16/2022 Mesaje: 103
| Bine ati venit Arbi si Geanina si sedere cat mai acurta aici si sa deveniti burtici cat mai repede |
|
| Fetelor, eu azi sunt im ziua 3 a cm.Am o intrebare , ureaplasma, mycoplasma si chlamydia se pot face si la sănge la lanorator de recoltare sau doar la medicul ginecolog?Va rog mult daca stiti imi puteti spune si mie? |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/27/2021 Mesaje: 754
| bine ai venit , Geanina! sedere cat mai scurta ! Elena , legat de analizele respective , eu cand le-am facut am recoltat la dr meu ginecolog , dar sunt si clinici (gen Sante) care si recolteaza . la mine in judet cred ca si Regina Maria recolteaza , trebuie sunat si intrebat |
|
Inregistrat: 7/28/2021 Mesaje: 50
| Buna fetelor , ca tot veni vorba de Ureaplasma urealyticum , eu am fost gasita recent pozitiva cu aceasta bacterie. E posibil ca din cauza acestei infectii nu am ramas insarcinata desi incercam de 6-7 luni ? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/13/2021 Mesaje: 307
| Bun venit noilor aspirante!
Elena, la ginecolog recolteaza pentru analiza din secretii care poate evidentia o infectie activa cu bacteria respectiva. Din sange se fac anticorpii IgG si IgM, care arata daca ai avut in trecut boala sau daca la fel, este acum activa in organism. Eu am recoltat la ginecolog pentru tot profilul respectiv, dar facusem si anterior o analiza din sange pentru chlamydia unde au iesit IgG prezenti, insemnand ca am avut in trecut boala.
Bibi, in general cam orice infectie poate cauza probleme si este obligatoriu de tratat, in special daca se doreste sarcina pentru a preveni complicatiile. Daca poate impiedica in vreun fel instalarea ei, asta nu stiu sa-ti zic. |
|
| Bibii wrote:Buna fetelor , ca tot veni vorba de Ureaplasma urealyticum , eu am fost gasita recent pozitiva cu aceasta bacterie. E posibil ca din cauza acestei infectii nu am ramas insarcinata desi incercam de 6-7 luni ?
Buna Bibi … Eu locuiesc in Italia și înainte sa rămân însărcinată cu prima fetița , am fost pozitivă și eu cu ureaplasma dacă nu ma înșel … La vremea aceea doctorul meu ginecologic ( un doctor foarte buna de altfel ) mi-a spus ca intr-adevăr cauzează infertilitate , iar eu cu câteva luni in urma suferisem un avort spontan și mi s-a zis ca tot aceasta ar putea fi cauza.. In Noiembrie 2014 am făcut tratamentul și eu și soțul iar in Decembrie 2014 am rămas însărcinată … Mult succes |
|
| elena10 wrote: Fetelor, eu azi sunt im ziua 3 a cm.Am o intrebare , ureaplasma, mycoplasma si chlamydia se pot face si la sănge la lanorator de recoltare sau doar la medicul ginecolog?Va rog mult daca stiti imi puteti spune si mie?
Din ce știu doar la ginecologic se pot racolta probele … Sunt f păcătoase aceste bacterii dacă sunt pozitive … |
|
| Multumesc fetelor pt raspunsuri, intr- adevar acestee infectii pot da sterilitate si cam greu obtii o sarcina, trrbuie tratate neaparat , ambii parteneri, eu asa stiu |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/7/2022 Mesaje: 335
| elena10 wrote:Multumesc fetelor pt raspunsuri, intr- adevar acestee infectii pot da sterilitate si cam greu obtii o sarcina, trrbuie tratate neaparat , ambii parteneri, eu asa stiu Salutare. Eu am fost diagnosticata pozitiv cu ureaplasma analiza recoltata la synevo am urmat tratament timp de 14 zile cu antibiotic atât eu cât și soțul meu iar acum am refăcut analiza recoltata de medicul ginecolog în cabinet și am ieșit negativa. |
|
|