Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/19/2020 Mesaje: 1816
| Bun venit noilor aspirante si sedere cat mai scurta.
Am fost sa vorbesc cu dr legat de inceperea celui de-al 2lea FIV. Am cazut de acord ca sa lasam un CM sa treaca si apoi sa începem, deci in Martie. .. lunga-i așteptarea , macar de acesta dată să fie cu noroc. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/28/2021 Mesaje: 906
| deme wrote:Bun venit noilor aspirante si sedere cat mai scurta. Am fost sa vorbesc cu dr legat de inceperea celui de-al 2lea FIV. Am cazut de acord ca sa lasam un CM sa treaca si apoi sa începem, deci in Martie. .. lunga-i așteptarea , macar de acesta dată să fie cu noroc. Deme ma bucur tare ca esti pozitiva ! Bv curaj, nu te lasa !!! Va fi pana la urma bine, esti puternica ! Chiar mi era teama ca experienta nu tocmai placuta sa te faca sa amani...nu e o solutie nici amanatul. Am simtit o si eu pe proproa piele ! Curaj si va fi bine 🤗🥰 |
|
Inregistrat: 9/27/2021 Mesaje: 754
| deme wrote:Bun venit noilor aspirante si sedere cat mai scurta. Am fost sa vorbesc cu dr legat de inceperea celui de-al 2lea FIV. Am cazut de acord ca sa lasam un CM sa treaca si apoi sa începem, deci in Martie. .. lunga-i așteptarea , macar de acesta dată să fie cu noroc. deme ! ma bucur ca ai ramas optimista si ca incercati din nou ! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/27/2022 Mesaje: 28
| Oana.c wrote: Ma regasesc in ce ai povestit. Prima sarcina obtinuta din prima incercare..cand ne am hotarat pt bebe 2, am asteptat 4 luni cu soc cand vedeam luja de luna alb....am ramas dupa 4 luni si s a oprit din ev la 6 sapt...sarcina cu ou clar. Am facut pauza de incercari 6 luni de teama...apoi cu curaj am inceput din nou sa incercam, dupa 6 luni am ramas din nou si a fost biochimica, apoi am luat 3 luni anticonceptionale din recomandarea medicului....dupa aceste 3 luni de anticonceptionale au mai trecut altele 3 si in final s a intamplat minunea. In tot acest timp am luat nenumarate vitaminte , tratamente stimulatoare etc...analize peste analize inclusiv de trombofilie . In total au trecut 2 ani de cand ne am hotarat la bebe 2 si pana a aparut sarcina. Fiti rabdatori si nu renuntati! Ps. La mn totul era ok,ciclu f regulat, ovulatii lunare si confirmate prin teste si eco, analizele toate cito si hormonale ok...nu stiu de ce a durat atat.
Off prin câte ai trecut,eu cred ca intram în depresie,timpul este dușmanul meu,datorita vârstei, îmi doresc enorm al doilea copil dar nu vreau sa fac din asta o obsesie deoarece simt ca nu ma pot bucura de viata,am totul programat și stau doar în stres și dezamăgire.Mi-am dat termen anul asta,dacă nu reusesc ma voi impaca cu ideea și gata. M-am gândit și sa adoptam un copil dar știu ca este aproape imposibil la noi în România.Asa este viata,nedreapta,dacă nu ne doream copii..sigur ii aveam!Acum vreau sa elimin problemele medicale și dacă aflu ca ele nu sunt,ma retrag,n-as vrea ca frustrarea mea sa-i afecteze cumva puiului meu,apoi sunt femei care nu știu ce inseamna a fi mame,deși își doresc și parca ma simt vinovata fata de ele.😔 Doamne ajuta,sper sa ne bucuram de reușite împreună! |
|
Inregistrat: 1/27/2022 Mesaje: 28
| deme wrote:Bun venit noilor aspirante si sedere cat mai scurta. Am fost sa vorbesc cu dr legat de inceperea celui de-al 2lea FIV. Am cazut de acord ca sa lasam un CM sa treaca si apoi sa începem, deci in Martie. .. lunga-i așteptarea , macar de acesta dată să fie cu noroc.
Multumesc, sa speram ca acesta așteptare sa merite,îți ținem strans pumnii și DOAMNE AJUTA!!!😊 |
|
Inregistrat: 7/28/2021 Mesaje: 50
| Buna , sotului i s-a recomandat sa faca spermograma. Intrebarea mea este daca o poate recolta acasa sau trebuie neaparat la clinica ? |
|
Inregistrat: 9/27/2021 Mesaje: 754
| Bibii wrote:Buna , sotului i s-a recomandat sa faca spermograma. Intrebarea mea este daca o poate recolta acasa sau trebuie neaparat la clinica ? cred ca se poate si acasa dar trebuie dusa cat mai repede la clinica si tinuta in conditii speciale .. dar nu bag mana in foc neaparat pt ce am spus mai sus , parca citisem la un moment dat tot pe forum ceva legat de recoltarea de acasa .. nu poti suna la clinica unde va fi prelucrat materialul, sa te lamureasca ei cel mai bine ? |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/27/2021 Mesaje: 151
| Bibii... cel mai bine ar fi sa fie facuta intr-o clinica RUAM si sa fie recoltata acolo. Daca nu poate, atunci poate si acasa dar trebuie sa ajunga cu ea la clinica in max 30 min. |
|
Inregistrat: 7/28/2021 Mesaje: 50
| Bia_S wrote:Bibii... cel mai bine ar fi sa fie facuta intr-o clinica RUAM si sa fie recoltata acolo. Daca nu poate, atunci poate si acasa dar trebuie sa ajunga cu ea la clinica in max 30 min. Pai cam acela e timpul , 20-30 de minute. Nu stim exact cum se procedeaza si cred ca ar fi mai comod acasa. |
|
| Bibii wrote:Buna , sotului i s-a recomandat sa faca spermograma. Intrebarea mea este daca o poate recolta acasa sau trebuie neaparat la clinica ?
Noi mereu am recoltat acasa, trebuie mediu steril, deci am procedat asa: sotul isi facea treaba (atenție nu trebuie ajutat cu gura, ca sa zic asa:) ) si ejacula direct in recipient, pe care il înfășuram in folie de aluminiu, iar apoi pana la clinica il tineam la piele (intre curea si piele, sutien si piele etc). Mereu ajungeam la clinica in 7-10min (recomandat este max 20min) . De pe drum anunțam ca suntem in drum spre ei, ca sa nu mai pierdem timp prețios cu triajul. Mult succes!! |
|
| Incercam din nou ce sa facem, macar 1 sa fim impacati. Azi am fost si am luat Ubiquinol, Dhea, Magneziu, Vit.B12. Sper sa fie cu noroc, caci ar cam fi ultima șansă.
Irina, cum sunteti? Isa? |
|
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3232
| deme wrote:Incercam din nou ce sa facem, macar 1 sa fim impacati. Azi am fost si am luat Ubiquinol, Dhea, Magneziu, Vit.B12. Sper sa fie cu noroc, caci ar cam fi ultima șansă.
Irina, cum sunteti? Isa? Ma bucur ca mergeti inainte.. eu o singura sansa mi am dat cu fiv... sper sa si iasa... te imbrarisez deme.si sper sa trecem odata la urmatoarea casuta |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/7/2022 Mesaje: 335
| Salutare. La noi se apropie de sfârșit cele 14 zile de tratament ptr ureaplasma și vineri vom merge la medic sami recolteze din nou sa vedem daca am scapat de ea. Sper sa iasă bine de data asta ca să putem înainta cu investigațiile. Deme îți urez bafta sa fie cu noroc a doua oara. |
|
Inregistrat: 1/23/2022 Mesaje: 69
| Bine ați venit, Elena, Elly și sper să nu-mi fi scăpat cineva.
Am auzit discuție despre DHEA și da, am înteles că poate fi bun pt cele cu rezerva ovariană scăzută. Mă gândeam și eu să-l iau, dar am înțeles că are influență asupra hormonilor și deci nu e bun pentru oricine, că i-ar putea da peste cap. De aia eu cel puțin deocamdată nu l-am inclus.
Mai ales pt cele cu SOP (sindromul ovarelor polichistice) este contraindicat, fiindcă e pro-androgenic, iar SOP e cauzat tocmai de androgeni în exces. De asemenea, în același timp e și pro-estrogenic, și nu toată lumea are nevoie de așa ceva. Unele femei au exces de estrogen sau le trebuie mai mult progesteron.
La fel și cu unele ierburi, care de obicei cresc fie estrogenul, fie progesteronul, deci nu se potrivesc în fiecare situație, pentru că fiecare femeie poate avea nevoie de altceva. Deci, aveți grijă, nu sunt tratamente universale. Chiar dacă pe unele femei le-a ajutat, asta e fiindcă a fost ce le trebuia lor și nu neapărat va avea același efect și asupra ta. În orice caz, trebuie vb înainte cu medicul și văzut ce îți folosește în funcție de cum stau cu ceilalți hormoni.
Eu încerc să obțin programare la Embryos cât de curând să văd de o procedură FIV. O colegă de-a mea e la a doua procedură, tot acolo, așteaptă transferul. Am înțeles că duce cam la 50 mii de lei, cu medicamente, injecții și tot. Asta e, sper să încep cât mai repede, cel puțin. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/13/2021 Mesaje: 307
| Buna fetelor! Deme, cu toata increderea inainte, sa mearga lucrurile ca la carte de data asta
Legat de spermograma, nici al meu n-a facut-o dar eu sustin ideea de a merge la clinica. Vedem, poate reusim sa mergem luna viitoare, ca noi in oras nu avem clinica RUAM asa ca ne deplasam la Iasi.
La mine nimic nou, astept… |
|
|