Clubul aspirantelor - 87
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Oana.c
Scris: Thursday, August 26, 2021 10:05 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/28/2021
Gaby 41 wrote:
Bună dimineața, fetelor! Abia astăzi test de ovulație pozitiv.Voi cum sunteți?

Sa fie cu spor Gabi! Eu 5 dpo. Pe luni as testa, astazi plec in Bulgaria , ma intorc duminica seara, deci va fi mai usoara asteptarea ca voi fi ocupata !
Gaby 41
Scris: Thursday, August 26, 2021 10:50 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/20/2021
Bună Oana,mulțumesc! Distracție plăcută în vacanță! Îți doresc un test pozitiv!
Oana.c
Scris: Thursday, August 26, 2021 3:15 PM
Nivel

Inregistrat: 6/28/2021
Gaby 41 wrote:
Bună Oana,mulțumesc! Distracție plăcută în vacanță! Îți doresc un test pozitiv!

Imi doresc si eu sa fie pozitiv , daca nu va fi nu i bai, urmeaza o luna noua.
Iti doresc si tie o luna buna Gabi care sa se finalizeze cu 2 liniute 🤗
Gaby 41
Scris: Saturday, August 28, 2021 12:18 PM
Nivel

Bună fetelor!Ce mai faceți?Oana cum e în vacanță? Abia aștept să testezi!
deme
Scris: Saturday, August 28, 2021 2:07 PM
Nivel

Inregistrat: 2/19/2020
Ce liniste pe aici.. Oana, Gabi, Irina, Maria, Isa.. ce faceti?

Diseara avem nunta, abia astept sa ma duc sa ma aranjez, mi se pare ca a trecut o eternitate de cand nu am mai făcut-o Lol

Azi asteptam menstra, dar nu da semne sa apara, probabil vreo dereglare ceva .

Sa aveti un sfarsit de saptamana la fel ca voi Cheek Kiss
Maria.mmh
Scris: Saturday, August 28, 2021 4:31 PM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2019
deme wrote:
Ce liniste pe aici.. Oana, Gabi, Irina, Maria, Isa.. ce faceti?

Diseara avem nunta, abia astept sa ma duc sa ma aranjez, mi se pare ca a trecut o eternitate de cand nu am mai făcut-o Lol

Azi asteptam menstra, dar nu da semne sa apara, probabil vreo dereglare ceva .

Sa aveti un sfarsit de saptamana la fel ca voi Cheek Kiss

Eu sunt ziua4.
Fetelor, voiam sa va întreb dacă vreuna dintre voi s-a confruntat cu atacuri de panica. De ceva timp au apărut, la început nu erau asa "grave" insa azi am avut unul groaznic, puls crescut, respirație greoaie, transpirație, senzație de furnicături în mâini și picioare, probabil pt ca nu am putut sa controlez m-am speriat și mai rău și am început sa plang. A ținut câteva minute bune, acum am rămas cu teama de senzația aia. Nu am trecut niciodată prin asa ceva, simțeam ca acolo sa termina tot uff
Gaby 41
Scris: Saturday, August 28, 2021 5:11 PM
Nivel

Bună Deme, Maria! Distracție plăcută la nuntă!Poate nu este o dereglare și de fapt e bebe, poate mai încerci un test. Maria acum mulți ani am avut atacuri de panică din cauza unor probleme(mult stres) și am luat atunci Eurovita antistres (complex de vitamine cu valeriană) pe mine m-au ajutat foarte mult din păcate nu se mai găsesc dar poate există ceva asemănător.Ce îți pot spune că aceste atacuri au încetat după ce a dispărut și stresul și slavă Domnului nu au mai revenit.Pe la sfârșitul săptămâni viitoare voi începe să testez.
Roser
Scris: Saturday, August 28, 2021 7:21 PM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
Maria, eu m-am confruntat mult timp cu atacuri de panica in toata regula. Primul m-a luat prin surprindere in timpul facultatii in timpul unui seminar in care profesorul vorbea, dintr-o data inima a inceput sa imi bata foarte tare, simteam ca ma sufoc, transpiratie rece, senzatie de irealitate si de lesin. Am crezut 100% ca o sa mor, asa ca am ridicat mana asa cum am putut si i-am spus profesorului ca cred ca fac un atac de cord Lol . Bietul om asa s-a speriat, la fel si colegii, am facut haos pe acolo. Au chemat ambulanta, dar pana a venit deja eram mai bine, doar pulsul si tensiunea foarte marite. Mi-au facut electrocardiograma si asistenta a fost prima care si-a dat seama ca a fost un atac de panica. Dupa, au urmat altele. Eu deja am invatat in ce conditii apar: cand consum mai multa cafea, cand sunt inchisa in spatii cu multa lume si am impresia ca nu pot iesi când vreau eu (avion, autobuz, centru comercial full etc), si cand e innorat afara (o fi avand legatura cu presiunea atmosferica, nu stiu). Desi mi-au dat tratament, nu am vrut sa iau, am citit foarte mult despre atacurile de panica si am invatat sa le controlez. Respir adanc si imi spun ca o sa treaca in cateva minute, ma ajuta daca mananc ceva dulce, daca ma asez pe o suprafata rece sau imi distrage in momentele alea cineva atentia.
Apoi dupa 33 de ani le-am avut ff rar. S-au mai intors in timpul sarcinii, doar ca erau noaptea si la inceput nu stiam cauza. Dar am gasit-o: era de vina progesteronul pe care l-am luat primele 3 luni. Dupa ce l-am lasat, nu am mai avut niciodata pana in prezent niciun atac (deci cam de un an). Tind sa cred ca se declanseaza mai des in perioada luteala cand progesteronul e mai ridicat (dar e doar o teorie de a mea). Trebuie sa gasesti cauzele ce declanseaza atacul de panica in cazul tau si sa incerci sa le eviti pe cat posibil.
Stiu ca senzatia e oribila!!!!
freya1
Scris: Saturday, August 28, 2021 7:38 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Maria Cheek Kiss si eu am avut mult timp atacuri de panica, am luat si niste anxiolitice pe termen scurt, vreo 2 sapt, pt ca nu le mai puteam controla, apoi ttatament homeopat personalizat, sedatif pc, magneziu, pastile din plante gen valeriana, rhodiola, ashwagandha. Mai tarziu am facut si psihoterapie si mi-am dat seama de mai multi factori declansatori
Multe din cele spuse de Roser se aplica si la mine, cafeaua, aglomeratia, la mine se declansau la medic (cumva cu procedurile de fertilitate am reusit sa trec peste groaza de medic, in mod bizar)
De acum stiu ce se intampla si imi zic: e ok, e doar un atac de panica, ma concentrez sa respir si ma ajuta sa ma gandesc la orice altceva, ma fortez sa ma gandesc la orice banalitate, cumparaturi, mancare, haine... sa imi iau mintea de acolo
Odata ce nu te mai sperii si nu mai crezi ca vei muri e mai usor sa treci peste, raman senzatiile neplacute doar
O imbratisare mare, spune-ne cum mai esti si daca te putem ajuta computerlove
Maria.mmh
Scris: Saturday, August 28, 2021 8:28 PM
Nivel

Freya, Roser, mulțumesc de răspuns Cheek Kiss
Am pus totul pe seama stresului, ultimele 2 luni au fost horror, nu prea mai dorm nici noaptea, iar dacă apuc sa dorm mai bine ma trezesc la fel de obosita ca atunci când m am pus sa dorm.
Primele le-am controlat ok, știam ca or sa treacă, însă astăzi m-a speriat rău. Cred ca deme a descris bine cu senzația de irealitate și leșin, am apucat doar sa ma așez în fund lângă blatul de la bucătărie și efectiv am înlemnit acolo, la fel am crezut și eu ca fac atac de cord sau ceva, probabil asta mi-a accentuat și mai rău senzația mai ales ca eram singura în casa. banghead
zgubyro
Scris: Saturday, August 28, 2021 9:46 PM
Nivel

Inregistrat: 4/18/2017
Este o diferenta intre atacurile de panica si infarct, cititi mai multe pe linkul acesta:
https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/atac-de-panica-sau-infarct-miocardic-acut

va spun aceasta deoarece si eu pateam la fel si mi s-a explicat ca infarctul este insotit de dureri puternice in piept. Cand realizez ca nu ma doare nimic constientizez ca e atatc de panica. Eu mai iau aspacardin, ma ajuta foarte mult. Si sunt de acord ca are de-a face cu progesteronul, de obicei ma apuca inainte sa imi vina ciclu.

Tin minte cazul Cristinei Topescu care a crezut ca are atac de panica si era infarct, deci totusi nu este de neglijat. Daca vedeti ca nu mai puteti controla mai bine mergeti urgent la medic.
Maria.mmh
Scris: Sunday, August 29, 2021 11:55 AM
Nivel

zgubyro wrote:
Este o diferenta intre atacurile de panica si infarct, cititi mai multe pe linkul acesta:
https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/atac-de-panica-sau-infarct-miocardic-acut

va spun aceasta deoarece si eu pateam la fel si mi s-a explicat ca infarctul este insotit de dureri puternice in piept. Cand realizez ca nu ma doare nimic constientizez ca e atatc de panica. Eu mai iau aspacardin, ma ajuta foarte mult. Si sunt de acord ca are de-a face cu progesteronul, de obicei ma apuca inainte sa imi vina ciclu.

Tin minte cazul Cristinei Topescu care a crezut ca are atac de panica si era infarct, deci totusi nu este de neglijat. Daca vedeti ca nu mai puteti controla mai bine mergeti urgent la medic.

La mine nu cred ca e problema de la progesteron, ieri eram în z5. Eu de când ma știu am tensiunea mica și pulsul mare, gen undeva la 100 de bătăi. Dar ieri o luase la galop rău de tot..
deme
Scris: Sunday, August 29, 2021 1:33 PM
Nivel

Inregistrat: 2/19/2020
Maria.mmh wrote:

Eu sunt ziua4.
Fetelor, voiam sa va întreb dacă vreuna dintre voi s-a confruntat cu atacuri de panica. De ceva timp au apărut, la început nu erau asa "grave" insa azi am avut unul groaznic, puls crescut, respirație greoaie, transpirație, senzație de furnicături în mâini și picioare, probabil pt ca nu am putut sa controlez m-am speriat și mai rău și am început sa plang. A ținut câteva minute bune, acum am rămas cu teama de senzația aia. Nu am trecut niciodată prin asa ceva, simțeam ca acolo sa termina tot uff

Maria, imi pare rau sa aud asta !

Dupa cum v-am povestit, al meu se confrunta cu asa ceva din ianuarie, a ajuns la concluzia ca are probleme la inima, chiar de analizele ies toate bune, insa nimeni nu i le descopera. Zeci de nopti nedormite, 7 luni de psiholog, masaje, tratamente naturiste, ne naturiste, si astazi parca nu s-a schimbat nimic. Sunt zile in care se trezește cu mana stanga amortita apoi spune ca parca simte si piciorul stang, furnicături in degetele de la mana stanga, si gata, nu mai e bun de nimic jumatate de ora sau mai mult.
Tot are senzatia ca o sa moara, ca face atac de cord, etc.
Poate stresul este de vina, poate acum ies la suprafata toate cele ce ai tinut in tine si nu ai spus la nimeni. Mergi la un psiholog, si nu iti spun cu răutate, insa ajuta Cheek Kiss

Al meu a luat sedativ pc, magneziu, tot felul de vitamine,melatonina, am si uitat la cate a luat.

In alta ordine de idei, eu tot astept CM , de obicei venea la 5 zile dupa ce opream arefamul, astazi este a6a zi si nici un semn.
zgubyro
Scris: Sunday, August 29, 2021 4:21 PM
Nivel

Inregistrat: 4/18/2017
Maria.mmh wrote:

La mine nu cred ca e problema de la progesteron, ieri eram în z5. Eu de când ma știu am tensiunea mica și pulsul mare, gen undeva la 100 de bătăi. Dar ieri o luase la galop rău de tot..

Is groaznice stiu, de doua ori am facut si eu de am chemat ambulanta, credeam ca mor. De aprox un an nu am mai patit. Nu stiu care este explicatia, posibil stresul, posibil unele deficiente (minerale, vitamine).... insa eu m-am convins ca totul pleaca de la cap si uneori mi le provoc singura din cauza fricii.
De exemplu intr-o noapte am inceput sa am palpitatii si m-am dus sa iau un aspacardin. Dupa ce l-am luat m-am linistit instant. A doua zi am realizat ca am luat debridat :)))))) deci e clar ca problema e la tartacuta :)))))
Yanna
Scris: Sunday, August 29, 2021 11:21 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/27/2021
Gaby 41 wrote:
Yanna,tu ce mai faci?

Buna! Eu am avut o săptămana foarte aglomerata, am lucrat zi lumina, am mai aflat de încă o prietena ca este gravida, a venit si ziua 1, a si trecut între timp. Cred ca am avut noroc cu săptămana aceasta de program prelungit la serviciu, dacă stau sa ma uit in urma parca nu a mai fost așa dureroasa ziua 1. Acum sunt optimista pentru luna aceasta, ma gândesc ca poate e cu noroc. M-am hotărât sa iau si pliculețe de myo-sun(mi le recomandase dr. dar fiindcă nu am probleme cu ovulatia am decis sa nu le iau atunci). Sunt puțin mai Zen, poate starea de optimism atrage ceva bun.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.