Clubul aspirantelor - 86
Subiectul anterior · Subiectul urmator
OtiliaC
Scris: Friday, May 7, 2021 11:17 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/22/2020
Mesaje: 589
deme wrote:
Buna dimi fetele, din z3 am inceput sa iau Vitex si Letrozol, CM de obicei dureaza 4 zile la mine, insa astazi este z6 si tot am ca un fel de spotting ,nu f mult, schimb un absorbant zilnic, de culoare maro ,nu inchis. Aveti idee, este normal?

Deme, si eu la biochimica am avut spotting si inainte de manstruatie si dupa, m-a tinut mai mult decat de obicei. Dr a spus ca e normal..
deme
Scris: Friday, May 7, 2021 11:21 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/19/2020
Mesaje: 1620
OtiliaC wrote:

Deme, si eu la biochimica am avut spotting si inainte de manstruatie si dupa, m-a tinut mai mult decat de obicei. Dr a spus ca e normal..


Mersi Otilia, mie mi-a venit normal, parca putin mai mult cantitativ, insa nu se opreste spottingul asta, tot o lungeste, ma gandeam ca a coincis si cu Vitex-ul si Letrozol .
Abia saptamana viitoare am monitorizare in z14, sa vedem daca e ok ce apare pe acolo, ca in z2 aveam vreo 7 sau 8 folicului.
Oanaiuliana
Scris: Friday, May 7, 2021 1:21 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 12/2/2016
Mesaje: 264
Azi am recoltat ?i eu analizele de z2.
Luni ma gândeam sa sun sa polisano în SB sa vad daca spermograma e e facuta de embriolog. Acum parca abia a?tept sa am toate rezultatele sa ?tiu pe unde ne aflam...
Anna100112
Scris: Friday, May 7, 2021 1:40 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 5/3/2021
Mesaje: 136
Astazi, conform aplicatiilor cu calendar(3 la numar) pe care le folosesc,sunt in prima zi de intarziere. Eu totusi continui sa visez si sa nu imi pierd speranta. Poate am facut beta prea devreme. Temperatura e in crestere, ieri 36,7 azi 36,9 si nici un semn ca mi-ar venii musafirii. Daca pana saptamna viitoare nu isi face prezenta,voi merge sa repet beta si dupa o sa merg la medic.
Anna100112
Scris: Friday, May 7, 2021 1:52 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 5/3/2021
Mesaje: 136
Maria.mmh wrote:


Scrie ?i la descriere ca este medic specialist obstretiva ginecologie. Nu este medic specialist infertilitate. D-aia ma miram ca nu am auzit de el ca medic pe infertilitate. Mie de exemplu mi-a spus de SOP fara sa fac AMH, fetele de aici ?tiu ca m-am încapa?ânat ?i m-am dus sa fac AMH ul apoi când am mers la medic m-a întrebat ca nu mi-a spus ea ca am ovarele polichistice? De ce am mai aruncat banii pe analiza? Tot atunci am primit ?i tratamentul cu metformin, l-am luat o perioada apoi cu pandemia a fost criza ?i nu am mai gasit, azi m-am apucat din nou.
Parerea mea este sa te îndrepti catre un medic specialist, deja ai mai bine de 1 an de încercari, pt femeile pana în 35 de ani ?ansele de reu?ita sunt la 6 luni, acum tu faci cum consideri. De asemenea parerea mea este sa nu renunti la ideea de HSG ?i sa o faci ca sa te asiguri ca trompele sunt permeabile. Multa bafta!
si mie mi-a spus de SOP ininte sa fac analizele. Inainte sa merg la el, am fost la un alt doctor care mi-a spus ca nu am nimic, ca ovarele mele sunt normale si ca ce am eu, se numeste SPANIOMENOREE si ca este normal. Apoi am fost la endocrinolog(sotia medicului ginecolog) care mi-a spus ca nu este normal. Am facut analize si mi-a dat duphaston 3 luni. Mi-am dat seama singura ca ovarele nu sunt in regula, adica se vedeau clar pe eco ca nu sunt in regula. Apoi am mers la medicul actual si mi-a confirmat si dupa ecografia veche ca este vorba de SOP si mi-a facut si el investigatii. Dupa 3 luni de anticonceptionale, am avut lichid in spatele uterului,si am facut tratament antibiotic. Apoi au urmat toate analizele alea. Am inceput investigatiile cu 5 ani in urma.


Anna100112 attached the following image(s):
20210507_135306.jpg

Maria.mmh
Scris: Friday, May 7, 2021 4:15 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/21/2019
Mesaje: 2375
Anna100112 wrote:
si mie mi-a spus de SOP ininte sa fac analizele. Inainte sa merg la el, am fost la un alt doctor care mi-a spus ca nu am nimic, ca ovarele mele sunt normale si ca ce am eu, se numeste SPANIOMENOREE si ca este normal. Apoi am fost la endocrinolog(sotia medicului ginecolog) care mi-a spus ca nu este normal. Am facut analize si mi-a dat duphaston 3 luni. Mi-am dat seama singura ca ovarele nu sunt in regula, adica se vedeau clar pe eco ca nu sunt in regula. Apoi am mers la medicul actual si mi-a confirmat si dupa ecografia veche ca este vorba de SOP si mi-a facut si el investigatii. Dupa 3 luni de anticonceptionale, am avut lichid in spatele uterului,si am facut tratament antibiotic. Apoi au urmat toate analizele alea. Am inceput investigatiile cu 5 ani in urma.


Si in 5 ani nu ti-a recomandat HSG pt verificarea trompelor?
Scuze, nu vreau sa par rea, dar in 5 ani trebuia sa avanseze deja intr-o directie daca era vorba doar de SOP cum spui...
Asa si eu am mers la ginecolog si mi-a pus ovarele pe pauza 3 luni cu AC si ..? Doar am mai pierdut 3 luni, nici nu le-am tratat si nici nu am incercat in alea 3 luni..
Anna100112
Scris: Friday, May 7, 2021 4:22 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 5/3/2021
Mesaje: 136
Maria.mmh wrote:


Si in 5 ani nu ti-a recomandat HSG pt verificarea trompelor?
Scuze, nu vreau sa par rea, dar in 5 ani trebuia sa avanseze deja intr-o directie daca era vorba doar de SOP cum spui...
Asa si eu am mers la ginecolog si mi-a pus ovarele pe pauza 3 luni cu AC si ..? Doar am mai pierdut 3 luni, nici nu le-am tratat si nici nu am incercat in alea 3 luni..
nici nu mi-a pomenit de HSG. Citind tot felul de chestii pe net, am hotarat eu sa merg sa fac fara indrumarea medicului. Acum astept sa vad ce se intampla, daca imi vine.
Alexutza2714
Scris: Friday, May 7, 2021 5:38 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/19/2021
Mesaje: 53
Fetelor sunt în dilema!

Am facut teste LH...îmi arata 0,53, temperatura bazala 37,27....sunt balonata. Conform simptomelor ar trebui azi sau mâine sa se produca ovulatia. Cine poate sa ma ajute sa descopar zilele fertile? Menstruatia e regulata la 29 de zile, doar luna trecuta mi.a întârziat.

Wannabemom poate îmi dai câteva sfaturi referitoare la aplica?ia Premom care o ?i folosesc de altfel.
Oanaiuliana
Scris: Friday, May 7, 2021 7:28 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 12/2/2016
Mesaje: 264
Am primit rezultatele. Poate ma ajuta?i cu o interpretare pana ajung la dr. O sa încerc da le scriu pt ca rezultatul e prea mare ?i nu pot încarca
FSH 6,45 VAL.REFERINTA 2.5-10.2
LH 2.97 VAL REFERINTA 1.9-12.5
ESTRADIOL <24 VAL. REFERINTA 21.0-251
PROGESTERON 0,81 V. REFERINTA <1,4
FT4 1.3 VAL REFERINTA 0.89-1.76
TESTOSTERON 0.26 V.REFERINTA 0.14-0.76
DHEA-S 323,4 VAL REFERINTA 98.8-340
AMH 6.090 VAL REFERINTA 1.180-9.160

Sunt analize de 2z deci am trecut la valor de referin?a cele specifice fazei foliculare
freya1
Scris: Friday, May 7, 2021 8:02 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/10/2020
Mesaje: 3067
Oana, AMH pare sa corespunda diagnosticului de ovare polichistice - nu mai retin cati ani ai - desi raportul fsh/lh nu o face (ele oricum au valori diferite de la un ciclu la altul), estradiolul e mic, ceea ce poate insemna ca va fi un ciclu anovulator sau vei ovula tarziu
Ai si prolactina?
Oanaiuliana
Scris: Friday, May 7, 2021 8:10 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 12/2/2016
Mesaje: 264
Da de obicei ovulez foaaaaaaarte târziu...cam prin ziua 30. Ecografic ovarele au aspect micopolichistic Prolactina 6.73...am omis sa scriu valori de referin?a 2.8-29,2.
Am 29 ani merg pe 30.
freya1
Scris: Friday, May 7, 2021 8:15 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/10/2020
Mesaje: 3067
Nu am citit constant din urma, deci nu stiu daca ai incercat vreun tratament
Vezi intai spermograma + eventual monitorizare daca zici ca totusi ovulezi, daca nu poate o stimulare usoara
Oanaiuliana
Scris: Friday, May 7, 2021 8:17 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 12/2/2016
Mesaje: 264
freya1 wrote:
Nu am citit constant din urma, deci nu stiu daca ai incercat vreun tratament
Vezi intai spermograma + eventual monitorizare daca zici ca totusi ovulezi, daca nu poate o stimulare usoara

Am facut 4 luni tratament cu profertil ?i inogest( inainte de tratament ciclul era undeva la 40-42 zile; acum dupa tratament e la 50-52 zile...parca mi-a facut mai mult rau decât bine). Urmeaza sa faca so?ul spermograma saptamana viitoare.
Pe perioada tratamentului parca am fost mai dereglat ca niciodata, sângerari între menstrua?ii, hemoragii de am ajuns la spital, cicluri la fix 28 de zile dar anovulatorii....
freya1
Scris: Friday, May 7, 2021 8:27 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/10/2020
Mesaje: 3067
Ciudat, pt ca inositolul ar trebui sa te ajute sa ovulezi
Mai e tratamentul cu metformin pe termen mai lung pt sopc, daca iti prescrie medicul
wannabemom
Scris: Friday, May 7, 2021 9:31 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 1/3/2021
Mesaje: 738
Alexutza2714 wrote:
Fetelor sunt în dilema!

Am facut teste LH...îmi arata 0,53, temperatura bazala 37,27....sunt balonata. Conform simptomelor ar trebui azi sau mâine sa se produca ovulatia. Cine poate sa ma ajute sa descopar zilele fertile? Menstruatia e regulata la 29 de zile, doar luna trecuta mi.a întârziat.

Wannabemom poate îmi dai câteva sfaturi referitoare la aplica?ia Premom care o ?i folosesc de altfel.


Buna. Faci poze testelor de ovulatie. Eu faceam 2 pe zi - la pranz si seara. Uneori faceam si 3 pe zi... Si le adaugi in aplicatie. Si dupa ce gasesti valoarea High, tu continui cu testarea de doua ori pe zi, pana vezi ca incepe sa scada. Ovulatia va fi intre 12 si 24h de la Peak, din ce stiu. Dar trebuie contact si inainte de ovulatie, si in ziua, iar eu am avut si dupa ziua ovulatiei.

Ideea e ca trebuiesc facute mai multe teste pe zi. Uite de ex la mine... am avut seara peak-ul cand dimineata aveam 0.57. Vezi poza - cele 3 teste facute pe 30.03. Apare si ora in care au fost facute.


wannabemom attached the following image(s):
screenshot_20210507-213412_premom.jpg

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.