Clubul aspirantelor - 86
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Irinan
Scris: Thursday, July 8, 2021 9:45 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/20/2018
Isa29 wrote:
banghead

Nu apreciaza pentru ca nu stiu cum e sa fii de partea cealalta. Ai fi surprinsa sa afli cate femei nu stiu ce e aia perioada fertila, sau ca ovulatia se produce doar intr-o singura zi din luna, n-au fost nevoite sa stie, au ramas oricum si aia e. Apoi ne zic noua sa stam linistite, ca o sa ramanem si noi, sau ca nu se intampla pentru ca ne stresam banghead

Pe mine ma mai apuca sa vb de ovulatie si fertilitate cu unele femei, se uita la mine ca la masini straineLol Lol
Irinan
Scris: Thursday, July 8, 2021 9:52 PM
Nivel

Oanaiuliana wrote:

Sti cumva care ar fi diferențele pe o ecografie între corpul galben și folicul? Adică ce as putea observa eu. Într-adevăr sub foliculul dd 30 mm se vad ca niște punctulete ( ceea ce zicea ea ca ar fi lichidul) este singura ecografie a foliculului diferita de celelalte. E vizibil cu ochiul liber dar nu știu exact la ce diferențe ar trebui sa ma uit

Pai foliculul se vede ca un cerc gol, pe cand corpul galben e ca o ceata asa.. cel putin asa pot descrie cel mai bine ce am vazut eu. Dar tu, cand ai fost la monitorizare, aveai 2 foliculi pe partea aia? Daca apare corpul galben, folicul dispare, se sparge. Daca totusi aveai doar 1 folicul, adica cel care a crescut cel mai probabil nu era corp galben. Plus ca daca a avut loc ovulatia, e putin probabil sa se mai dezvolte alt folicul pe celalalt ovar. Progesteronul secretat de corpul galben inhiba dezvoltarea altor folicululi..
Oanaiuliana
Scris: Thursday, July 8, 2021 11:13 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 12/2/2016
Irinan wrote:

Pai foliculul se vede ca un cerc gol, pe cand corpul galben e ca o ceata asa.. cel putin asa pot descrie cel mai bine ce am vazut eu. Dar tu, cand ai fost la monitorizare, aveai 2 foliculi pe partea aia? Daca apare corpul galben, folicul dispare, se sparge. Daca totusi aveai doar 1 folicul, adica cel care a crescut cel mai probabil nu era corp galben. Plus ca daca a avut loc ovulatia, e putin probabil sa se mai dezvolte alt folicul pe celalalt ovar. Progesteronul secretat de corpul galben inhiba dezvoltarea altor folicululi..

Irina se vede ca ești trecuta prin de toate...ai explicații pentru aproape orice. Dacă îți iei o diploma poți profesa cu succes ca doctor și sigur te vei descurca mai bine ca multi dintre ginecologii simpli.
Si ca să îți răspund la întrebare pe ovarul stâng( cel cu "foliculul" de 30 mm) aveam un singur folicul. În ziua 17 la monitorizare a apărut și pe dreptul un folicul de 11.4 mm care în 2 zile a ajuns la 21.3 mm O sa încerc sa pun mâine o poza
Le: după 5 monitorizari cred ca doctorița nu mai știe ce sa îmi zică și a zis ca ne auzim daca îmi vine menstruația sau dacă am test pozitiv. Eu as face macar un progesteron sa știu dacă am ovulat dar nu știu în ce zi sa îl fac...aveți vreun sfat în privința asta? În z 19 Avram acel folicul/chist de 300 mm pe stângul și un folicul de 21.3 pe dreptul ( plus egg).
Maria.mmh
Scris: Friday, July 9, 2021 8:20 AM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2019
Oanaiuliana wrote:

Irina se vede ca ești trecuta prin de toate...ai explicații pentru aproape orice. Dacă îți iei o diploma poți profesa cu succes ca doctor și sigur te vei descurca mai bine ca multi dintre ginecologii simpli.
Si ca să îți răspund la întrebare pe ovarul stâng( cel cu "foliculul" de 30 mm) aveam un singur folicul. În ziua 17 la monitorizare a apărut și pe dreptul un folicul de 11.4 mm care în 2 zile a ajuns la 21.3 mm O sa încerc sa pun mâine o poza
Le: după 5 monitorizari cred ca doctorița nu mai știe ce sa îmi zică și a zis ca ne auzim daca îmi vine menstruația sau dacă am test pozitiv. Eu as face macar un progesteron sa știu dacă am ovulat dar nu știu în ce zi sa îl fac...aveți vreun sfat în privința asta? În z 19 Avram acel folicul/chist de 300 mm pe stângul și un folicul de 21.3 pe dreptul ( plus egg).

Normal progesteronul se face la 7 zile de la ovulatie. Deci daca ai ovulat în z19 atunci în z26.
Eu as cam schimba medicul în locul tău. Mi se pare aiurea sa pleci nelămurita din cabinet după ce ai dat bani.
Nicole2018
Scris: Friday, July 9, 2021 12:48 PM
Nivel

Inregistrat: 1/11/2018
E cineva pe aici din Brasov si foloseste
Profertil Female? Ofer cu drag o cutie si ceva de Profertil Female, valabile pana in mai 2022.
Oanaiuliana
Scris: Friday, July 9, 2021 1:14 PM
Nivel

Maria.mmh wrote:

Normal progesteronul se face la 7 zile de la ovulatie. Deci daca ai ovulat în z19 atunci în z26.
Eu as cam schimba medicul în locul tău. Mi se pare aiurea sa pleci nelămurita din cabinet după ce ai dat bani.

În oraș la mine nu prea am ce sa aleg... îmi rămâne doar sa merg la Ispasoiu în SB sa fac tratamentul cu el.
Când am plecat de la dr asta mi-a zis doar sa mai avem contact în ziua respectiva și peste 2 zile.... cred ca nici ea nu se aștepta ca acel folicul sa nu se fi spart, si mai cred ca nu prea a făcut ea tratamente de stimulare prea multe pana acum
Maria.mmh
Scris: Friday, July 9, 2021 1:18 PM
Nivel

Oanaiuliana wrote:

În oraș la mine nu prea am ce sa aleg... îmi rămâne doar sa merg la Ispasoiu în SB sa fac tratamentul cu el.
Când am plecat de la dr asta mi-a zis doar sa mai avem contact în ziua respectiva și peste 2 zile.... cred ca nici ea nu se aștepta ca acel folicul sa nu se fi spart, si mai cred ca nu prea a făcut ea tratamente de stimulare prea multe pana acum

Eu te inteleg. Nici eu nu am ce sa aleg la mine in oras, asa ca am preferat sa urmaresc eu singura in continuare ovulatia cu temperatura. Unde mai pun ca cer si o caruta de bani si nu sunt chiar asa profi..Decat sa dau niste bani si sa nu mi zica , concret ce si cum si sa banuiasca,creada si asa mai departe , prefer mai bine sa nu ii dau.
Acum fiecare decide pentru el. Intelesesem la fete ca Ispasoiu e mega ocupat, ca stau fetele la coada. Cauta cineva zilele trecute o persoana care cedeaza programare in perioada asta si spuneau fetele ca nu cedeaza nimeni si ca sunt foarte multe la rand..
Oanaiuliana
Scris: Friday, July 9, 2021 4:01 PM
Nivel

Maria.mmh wrote:

Eu te inteleg. Nici eu nu am ce sa aleg la mine in oras, asa ca am preferat sa urmaresc eu singura in continuare ovulatia cu temperatura. Unde mai pun ca cer si o caruta de bani si nu sunt chiar asa profi..Decat sa dau niste bani si sa nu mi zica , concret ce si cum si sa banuiasca,creada si asa mai departe , prefer mai bine sa nu ii dau.
Acum fiecare decide pentru el. Intelesesem la fete ca Ispasoiu e mega ocupat, ca stau fetele la coada. Cauta cineva zilele trecute o persoana care cedeaza programare in perioada asta si spuneau fetele ca nu cedeaza nimeni si ca sunt foarte multe la rand..

Pai la el am fost...și el mi-a recomandat sa fac tratamentul cu medicul de la mine din oras( probabil el credea ca orice medic ar trebui sa fie în stare sa facă un tratament de stimulare...dar uite ca nu e asa) . Oricum mu-a zis sa ma întorc la el dacă nu sunt mulțumită și asa voi face. Pe ciclul următor nu am cum ca vom fi în concediu dar din august cu siguranță voi încerca macar o luna doua și cu el dacă nu se întâmplă minunea pana atunci
Irinan
Scris: Friday, July 9, 2021 8:38 PM
Nivel

Oanaiuliana wrote:

eu pun tot felul de intrebari cand sunt la medic.. chiar luna trecuta, la monitorizarea inaintea ovulatiei, imi arata medicul 2 foliculi pe partea stanga. Cand merg pentru confirmare, dr vede un foliculul prezent si imi spune ca nu s a spart. La care eu ii aduc aminte ca erau 2, s a uitat mai atent si a vazut corpul galben. Mi l a aratat si mie..la tine a fost cu semnul intrebarii confirmarea eco, deci si eu as face un progesteron cam a 7 zi ,de cand banuiesti ca ai ovulat
L.e. sa sti ca pana la sarcina cu fetita cea mica eram foarte nestiutoare, foarte multe am invatat aici prin forum. Daca citesti si esti interesata n ai cum sa nu ti ramana
Maria.mmh
Scris: Friday, July 9, 2021 9:14 PM
Nivel

La mine a apărut o sensibilitate nasoala la sfarcuri, durere ușoară de sâni însă nu îmi dau seama când as fi putut sa ovulez. De obicei ma dureau sanii cam la 5 zile dpo. Asta înseamnă că aș fi ovulat prin z13, ceea ce pt mine e foarte devreme și nici temperatura nu a crescut după. Sunt în dubii rău NuStiu
Oanaiuliana
Scris: Friday, July 9, 2021 10:28 PM
Nivel

Maria.mmh wrote:
La mine a apărut o sensibilitate nasoala la sfarcuri, durere ușoară de sâni însă nu îmi dau seama când as fi putut sa ovulez. De obicei ma dureau sanii cam la 5 zile dpo. Asta înseamnă că aș fi ovulat prin z13, ceea ce pt mine e foarte devreme și nici temperatura nu a crescut după. Sunt în dubii rău NuStiu

Citisem tot aici pe forum parca ca sensibilitatea la sfârcuri poate fi semn de ovulatie...mai urmărește temperatura și vezi.
Eu nu prea am cum sa urmăresc temperatura...ca fetita ma mai trezește noapte, mai trebuie sa merg la ea în camera...umblu noaptea dintr-o camera în alta...și câteodată vine sa doarmă cu noi și mai mult ma fastacesc în pat decât dorm.
Oana.c
Scris: Saturday, July 10, 2021 1:39 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/28/2021
Nicole2018 wrote:
E cineva pe aici din Brasov si foloseste
Profertil Female? Ofer cu drag o cutie si ceva de Profertil Female, valabile pana in mai 2022.

Buna, daca mai este valabil si se poate, le as dori eu, platesc transportul prin curier.
Irinan
Scris: Saturday, July 10, 2021 11:13 AM
Nivel

Maria.mmh wrote:

Poate a inceput putin mai repede de 5 dpo sensibilitatea.. macar sa sti ca ai prestat in perioada asta,majoreta
Maria.mmh
Scris: Saturday, July 10, 2021 11:44 AM
Nivel

Irinan wrote:

Poate a inceput putin mai repede de 5 dpo sensibilitatea.. macar sa sti ca ai prestat in perioada asta,majoreta

Nu stiu de ce cred ca tot în z15 a fost, ca luna trecuta. Am prestat și cu o zi înainte și una după. Aștept amr-ulLol
Anna100112
Scris: Saturday, July 10, 2021 6:17 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 5/3/2021
Eu simt o durere/presiune continua si din cand in cand intepaturi pe ovarul drept (cel cu foliculul) si cand ma pun in fund ma doare,trebuie sa stau mai mult pe stanga. O fi crescut? E normal?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.