|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/3/2021 Mesaje: 738
| EllaMaria wrote:Alexuta înainte sa raman gravida, am avut simptome în fiecare luna desi nu eram gravida, dar am dedus ca erau simptome induse: greata, ameteli, crampe imediat dupa ovulatie. Mai putin sanii durerosi care erau asa mereu înainte de CM. Ce vreau sa-ti spun e sa nu iti pierzi speranta. Daca nu ai alte probleme de alta natura, relaxeaza-te si vei vedea ca toate vin când nu te astepti. Poate chiar luna aceasta!  în luna în care am ramas, inafara de sani durerosi nu am avut niciun simptom, poate usoare crampe înainte de menstra. Apoi, la fel ca Sisi, de prin saptamâna 7 au inceput greturile. Dar nu e o regula, sunt gravidute care au aceste simptome dinainte de a întârzia menstra sau le au mai târziu sau chiar deloc. Îti recomand sa te ocupi de ceva sa-ti distraga atentia pana sa poti face un test de sarcina, pentru ca, daaa, asteptarea e nasoala rau! Tin pumnii strânsi!
Ce faceai cand aveai greturi/ameteli? Te ajuta ceva? Exista vreun aliment/ceai..orice? Ma simt tare dubios....sunt ametita de parca as fi drogata... si mi-e greata... Aparent greata vine cand are ea chef, nu doar dimineata. |

Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 777
| wannabemom wrote:
Ce faceai cand aveai greturi/ameteli? Te ajuta ceva? Exista vreun aliment/ceai..orice? Ma simt tare dubios....sunt ametita de parca as fi drogata... si mi-e greata... Aparent greata vine cand are ea chef, nu doar dimineata.
Nu am luat nimic pentru greata, am suportat, iar la nevoie vomitam. La mine de prin sapt 14 s-au ameliorat, chiar disparut greata si voma. Dar au revenit acum de o saptamâna din cauza acidului, care din pacate nu trece cu nimic. Iau Gaviscon dar...mai mare greata îmi face. Oooo, pai eu aveam greata dimineata iar seara era ora de vomat dar le rabdam pe toate, ca sa ne vedem visul împlinit. Cu ameteala nu am avut înca tangente. |
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/18/2021 Mesaje: 392
| wannabemom wrote:
Ce faceai cand aveai greturi/ameteli? Te ajuta ceva? Exista vreun aliment/ceai..orice? Ma simt tare dubios....sunt ametita de parca as fi drogata... si mi-e greata... Aparent greata vine cand are ea chef, nu doar dimineata.
Eu seara ma simt asa beau un magneziu si se amelioreaza , greata nu am pana acum , pe mine crampele ma omoara, tu le ai? la mine sunt constante nu prea ma lasa nici cu no spa doar cand dorm nu mai simt nimic. |
Inregistrat: 8/7/2019 Mesaje: 956
| Alexutza2714 wrote:Sisi , stiu ca e diferit si progesteronul mai are si el cate o contributie in privinta simptomelor pana cand apare CM dar nah....stii cum suntem noi, femeile...dorinta e ffff maree... Azi nu am mai avut greata...decat sani umflati si durerosi+ crampe. Cred ca pot sa ma gandesc pt luna urmatoare...  asta e! Mai incercam...eu una, nu mai am speranta  Vom vedea!!! Zi frumoasa tuturor!
Stiu cat de grea e asteptarea...noua ne-a luat un an si vreo 9 luni pana am ramas. In perioada asta am avut toate simptomele, desi nu eram gravida. Creierul ne poate pacali foarte usor. A durat ceva pana m-am convins de treaba asta. Sincer, in luna in care am ramas, nu ma asteptam deloc. A fost o perioada aglomerata, nu avem habar cand am ovulat, ca nu am mai urmarit. Am avut si contacte mai putine ca in alte luni. Dar asa a fost sa fie... Oricum nu e o regula general valabila. Poti sa ai simptome inainte, sau sa nu ai deloc. Eu iti tin pumnii, sa fie cu ochisori!!! |

| Lyli wrote: Eu seara ma simt asa beau un magneziu si se amelioreaza , greata nu am pana acum , pe mine crampele ma omoara, tu le ai? la mine sunt constante nu prea ma lasa nici cu no spa doar cand dorm nu mai simt nimic.
Lyli, iti scrisesem si in mesaj privat - le am si eu, dar la mine nu sunt constante. Vin si pleaca - si cand vin, nu dureaza foarte mult - ca acum o saptamana de exemplu...
Later Edit: Am citit ca sunt normale...e uterul nostru care usor usor se mareste... sa faca loc embrionului - inca de dinainte sa creasca foarte mult bebe, uterul devine mai mare. |
Inregistrat: 8/7/2019 Mesaje: 956
| wannabemom wrote:
Hey, buna!! Eu ameteli nu prea am avut in schimb greata si voma cat incape. Aveam program dimineata si seara. Erau zile mai grele cand vomitam de 5 ori pe zi sau mai bune, doar de 2 ori. Pe mine m-a ajutat mult ceaiul cu foarte multa lamaie si limonada, la fel, foarte acra. Am citi pe la fete ca si ghimbirul ajuta!! |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Buna, pe pagina de facebook a clinicii Fetalcare am gasit acest anunt, poate ajuta pe cineva informatia:
Quote:INOVA?IE - Ecografia transvaginala cu reconstruc?ie 3D ? Suntem încânta?i sa va prezentam un nou proiect pentru ecografia transvaginala 3D. ? Aplica?iile noi, în aparatele de ultima genera?ie vin în sprijinul pacientelor noastre, pentru un diagnostic ?i management corect ale patologiilor genitale. ? În perioada 22.04 -30.05.2021, în cadrul Clinicii Fetal Care, pute?i beneficia GRATUIT de o examinare ecografica ginecologica 3D de înalta performan?a. ? Indica?iile ecografiei transvaginale cu reconstruc?ie 3D: ?? diagnosticul infertilita?ii feminine ?? diagnosticul malforma?iilor congenitale uterine ?? evaluarea cavita?ii uterine pentru fibroame, polipi, sinechii uterine, etc ?? evaluarea endometrului ?? evaluarea zonelor anexiale (ovare) ? Programeaza acum o examinare ecografica cu reconstruc?ie 3D, la cei mai buni speciali?ti. ? Clinica Fetal Care va pune la dispozi?ie cea mai performanta aparatura existen?a pe pia?a în acest moment. https://fetalcare.ro/obstetrica-ginecologie/ |
|

| Sisi2 wrote:
Hey, buna!! Eu ameteli nu prea am avut in schimb greata si voma cat incape. Aveam program dimineata si seara. Erau zile mai grele cand vomitam de 5 ori pe zi sau mai bune, doar de 2 ori. Pe mine m-a ajutat mult ceaiul cu foarte multa lamaie si limonada, la fel, foarte acra. Am citi pe la fete ca si ghimbirul ajuta!!
Multumesc mult! |
|

Inregistrat: 10/21/2019 Mesaje: 2375
| Fetelor, cred ca puteti sa întrebati la gravidute remedii pt greturi  Au fetele sigur raspunsuri |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/18/2021 Mesaje: 392
| wannabemom wrote:
Lyli, iti scrisesem si in mesaj privat - le am si eu, dar la mine nu sunt constante. Vin si pleaca - si cand vin, nu dureaza foarte mult - ca acum o saptamana de exemplu...
Later Edit: Am citit ca sunt normale...e uterul nostru care usor usor se mareste... sa faca loc embrionului - inca de dinainte sa creasca foarte mult bebe, uterul devine mai mare.
scuze abea acum am vazut mesajul , dar nu pot raspunde acolo pentru ca sunt utilizator nou , dupa 50 de postari o sa pot scrie in privat, eu pun ameteala si pe seama pastilelor(arefam ) le iau oral la recomandarea medicului si ma avertizat sa le iau seara pentru ca au acest efect ( ameteala molesala ) , dar am mai citit un blog in care scria ca tensiunea in sarcina incipienta provoaca starile astea si e destul de normal , unele femei mai sensibile ajung chiar la lesin. Maine ai prima consultatie daca imi amintesc bine iti tin pumni si astept vestile bune !!! Maria scuze daca nu scriem unde trebuie sper ca nu e deranjant dar suntem inca la inceput si urmarind casuta asta mereu cred ca ne-am atasat mai mult de ea , eu una sunt inca in asteptarea unei vesti mai sigure ca totul decurge normal, iar fetele de aici sunt mult mai active decat la burtici din cate am vazut sper ca e ok si chiar imi doresc ca pe rand sa ne urmati una cate una luna de luna cu cate 2 liniute si valori beta cat mai mari |
|

| E ok Lyli, nu se supara nimeni - sper Oricum, asteptam sa fim si noi trecute pe lista la gravidute - am inteles ca pentru asta trebuie sa se faca o casuta noua acolo.
Si da, multumesc Lyli. Azi la 16:35 am programarea. Iti multumesc ca te-ai gandit la mine! |
|

| wannabemom wrote: E ok Lyli, nu se supara nimeni - sper Oricum, asteptam sa fim si noi trecute pe lista la gravidute - am inteles ca pentru asta trebuie sa se faca o casuta noua acolo. Si da, multumesc Lyli. Azi la 16:35 am programarea. Iti multumesc ca te-ai gandit la mine!
Pute?i scrie acolo ?i fara sa fi?i trecuta pe lista pentru ca nu va da da nimeni afara sau sa va ia la goana plus ca fetele va raspund, este destula activitate ?i acolo. Nu stiu daca e ok pt celalalte care ne luptam înca sa avem un copil cu discutiile aici. Nu mi-o lua?i în nume de rau dar de asta e casu?a burticilor 
Irina, ai ridicat comanda de la iherb? Sunt curioasa ce ?i-au cerut, daca ai mai platit ceva |
|

Inregistrat: 2/27/2015 Mesaje: 1688
| wannabemom wrote: E ok Lyli, nu se supara nimeni - sper Oricum, asteptam sa fim si noi trecute pe lista la gravidute - am inteles ca pentru asta trebuie sa se faca o casuta noua acolo. Si da, multumesc Lyli. Azi la 16:35 am programarea. Iti multumesc ca te-ai gandit la mine! Multa bafta. Sa auzi inimioara benelicului |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 1/28/2021 Mesaje: 87
| Eu inca sunt noua aici pe grup, dar pot spune ca am aflat deja foarte multe informatii, in special de la persoane care trec prin acelasi lucru. Inca nu am “vechime” in incercarile pentru bebe dar nerabdarea e aceeasi ca la fetele care incearca de mult timp, ca nu mai zic de dezamgirile din fiecare luna. Aici se traiesc impreuna, exista sustinere si chiar un sfat la nevoie.
Facand anumite cautari pe forum (sa nu pun si eu aceleasi intrebari de “n” ori) am ajuns in casutele anterioare si asa tresaream cand vedeam testele pozitive, parca erau ale mele. Bucuria tuturor de aici cand se intampla asta vine din speranta fiecareia ca se poate, daca inca o aspiranta care incearca deja de ceva vreme a avut test pozitiv, exista sanse pentru fiecare.
Discutiile despre sarcina in casutele aspirantelor ating in continuare un punct sensibil. Se doreste buna evolutie in cazul tuturor testelor pozitive, valori beta si ecografii de confirmare, alte detalii inca nu pica bine. Incerc sa fiu de partea Mariei in acest subiect, desi poate sunt prea novice sa-mi dau cu parerea. Sa ne vedem toate peste gard la burtici si sa vorbim acolo tot ce vrem despre sarcini. Sper sa nu supar nici eu cu mesajul asta, trebuie sa fim unite si sa empatizam mai mult ca femei, asta e doar un punct de vedere, nimic personal cu nimeni de aici. Va imbratisez! |
|

| Isa29 wrote:Eu inca sunt noua aici pe grup, dar pot spune ca am aflat deja foarte multe informatii, in special de la persoane care trec prin acelasi lucru. Inca nu am “vechime” in incercarile pentru bebe dar nerabdarea e aceeasi ca la fetele care incearca de mult timp, ca nu mai zic de dezamgirile din fiecare luna. Aici se traiesc impreuna, exista sustinere si chiar un sfat la nevoie.
Facand anumite cautari pe forum (sa nu pun si eu aceleasi intrebari de “n” ori) am ajuns in casutele anterioare si asa tresaream cand vedeam testele pozitive, parca erau ale mele. Bucuria tuturor de aici cand se intampla asta vine din speranta fiecareia ca se poate, daca inca o aspiranta care incearca deja de ceva vreme a avut test pozitiv, exista sanse pentru fiecare.
Discutiile despre sarcina in casutele aspirantelor ating in continuare un punct sensibil. Se doreste buna evolutie in cazul tuturor testelor pozitive, valori beta si ecografii de confirmare, alte detalii inca nu pica bine. Incerc sa fiu de partea Mariei in acest subiect, desi poate sunt prea novice sa-mi dau cu parerea. Sa ne vedem toate peste gard la burtici si sa vorbim acolo tot ce vrem despre sarcini. Sper sa nu supar nici eu cu mesajul asta, trebuie sa fim unite si sa empatizam mai mult ca femei, asta e doar un punct de vedere, nimic personal cu nimeni de aici. Va imbratisez!
Mai frumos nici ca o puteai spune  Eu sunt mai din topor, cam greu la mine cu diploma?ia |
|
|