Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3233
| Maria.mmh wrote:Felicitari Merry Eu m-am programat astazi pentru interventie, pe 23 aprilie, o sa raman internata sub supraveghere. Inca un hop depasit |
|
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3233
| oana.c. wrote:Fetelor cum e cu analiza de progesteron din ziia 7 dpo? Cat ar trebui sa fie valoarea daca s a implantat sarcina!? Doar hcg in sange iti confirma o sarcina.. eu sunt dovada, cu progesteronul 41 ng in 5 dpo si hcg <0,1in 11dpo. O valoare peste 5 ng se considera confirmarea ovulatiei, peste 10 ng satisfacatoare... dar pt o sarcina s ar vrea in jurul valorii de 18-20ng(sarcina incipienta).. progesteronul in 7 dpo iti confirma doar daca ovulatia a avut loc |
|
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| deme wrote:Bine ai venit Isa Castanuta Am fost si eu azi la control, ovare polichistice, 11 foliculi pe ov dr, 6 pe stangul, HSG urmatorul CM, contact dirijat / 3IUI si daca nici asa, next level FIV : Intrebare aiurea insa parca au trecut vorbele pe langa mine la un moment dat, contact dirijat si stimulare nu este acelasi lucru cu IUI, corect?
Inseminarea artificiala se face la clinica unde se si prelucreaza sperma si ti-o introduce cu o canula in uter. De obicei se face si o stimulare usoara si apoi se da Ovitrelle ca se se sparga foliculii. Se merge la ecografie tot la 2-3 zile ca sa vada cum cresc foliculii. La contact dirijat de obicei se urmareste ovulatia ecografic (tot la 2-3 zile), cateodata se face si stimulare usoara (depinde de la caz la caz) apoi Ovitrelle si treaba o faceti voi acasa cand indica Dr. Adevarul e ca mare diferenta nu e intre cele doua, la rezultate ma refer, daca spermograma e buna.
|
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/9/2021 Mesaje: 265
| Irinan wrote: Doar hcg in sange iti confirma o sarcina.. eu sunt dovada, cu progesteronul 41 ng in 5 dpo si hcg <0,1in 11dpo. O valoare peste 5 ng se considera confirmarea ovulatiei, peste 10 ng satisfacatoare... dar pt o sarcina s ar vrea in jurul valorii de 18-20ng(sarcina incipienta).. progesteronul in 7 dpo iti confirma doar daca ovulatia a avut loc
Am inteles, merci frumos |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/22/2020 Mesaje: 589
| Irinan wrote: Doar hcg in sange iti confirma o sarcina.. eu sunt dovada, cu progesteronul 41 ng in 5 dpo si hcg <0,1in 11dpo. O valoare peste 5 ng se considera confirmarea ovulatiei, peste 10 ng satisfacatoare... dar pt o sarcina s ar vrea in jurul valorii de 18-20ng(sarcina incipienta).. progesteronul in 7 dpo iti confirma doar daca ovulatia a avut loc
Aceasta regula se aplica si daca iei supliment de progesteron? Eu iau Duphaston, ieri am recoltat pentru niste analize si am zis sa recoltez si progesteronul, eram in ziua 5 dpo. Azi astept rezultatul.. |
|
Inregistrat: 10/21/2019 Mesaje: 2375
| OtiliaC wrote: Aceasta regula se aplica si daca iei supliment de progesteron? Eu iau Duphaston, ieri am recoltat pentru niste analize si am zis sa recoltez si progesteronul, eram in ziua 5 dpo. Azi astept rezultatul..
Duphastonul este progesteron, automat va influenta rezultatul. |
|
Inregistrat: 2/19/2020 Mesaje: 1896
| Roser wrote:
Inseminarea artificiala se face la clinica unde se si prelucreaza sperma si ti-o introduce cu o canula in uter. De obicei se face si o stimulare usoara si apoi se da Ovitrelle ca se se sparga foliculii. Se merge la ecografie tot la 2-3 zile ca sa vada cum cresc foliculii. La contact dirijat de obicei se urmareste ovulatia ecografic (tot la 2-3 zile), cateodata se face si stimulare usoara (depinde de la caz la caz) apoi Ovitrelle si treaba o faceti voi acasa cand indica Dr. Adevarul e ca mare diferenta nu e intre cele doua, la rezultate ma refer, daca spermograma e buna.
Multumesc de raspuns Roser, sper sa avem noroc si sa ne iasa Stiu ca sansele nu sunt prea stralucite la contact dirijat sau IUI, insa bani de FIV nu avem momentan |
|
Inregistrat: 2/22/2020 Mesaje: 589
| Maria.mmh wrote:
Duphastonul este progesteron, automat va influenta rezultatul.
La asta m-am gandit si eu, dar am zis ca daca tot imi ia sange, sa vad macar daca il asimilez. Luna asta vad ca graficul meu arata in regula, am avut si simptome de ovulatie in ziua 16, sper sa fie ok |
|
Inregistrat: 1/3/2021 Mesaje: 738
| OtiliaC wrote: Aceasta regula se aplica si daca iei supliment de progesteron? Eu iau Duphaston, ieri am recoltat pentru niste analize si am zis sa recoltez si progesteronul, eram in ziua 5 dpo. Azi astept rezultatul..
Si eu sunt aproape de tine, azi sunt 7 DPO Parca zilele trec atat de greu...abia astept sa atasam din nou teste |
|
Inregistrat: 10/21/2019 Mesaje: 2375
| OtiliaC wrote: La asta m-am gandit si eu, dar am zis ca daca tot imi ia sange, sa vad macar daca il asimilez. Luna asta vad ca graficul meu arata in regula, am avut si simptome de ovulatie in ziua 16, sper sa fie ok
Iti tin pumnii sa fie cu final fericit ! |
|
Inregistrat: 2/9/2016 Mesaje: 3775
| Merry89 wrote:Buna, dragelor! Vad ca se apropie finalul de casuta si cum eram pe primul loc, o sa il eliberez pentru casuta urmatoare. Sar si eu gardutul la gravidute, cu o sarcina de 13 sapt, obtinuta la al doilea embriotransfer. Va astept pe toate dincolo! Va pup si sper sa va trag dupa mine!
Felicitari, Merry! Am banuit eu ca ai reusit cand am vazut ca intrebi de Prolutex. SA ai sarcina cat mai usoara si la termen! Cand o sa ai timp, sa-mi zici pe scurt ce schema de tratament ai avut in trim I. Si ce doza de progesteron injectabil ai avut ....
|
|
Inregistrat: 2/9/2016 Mesaje: 3775
| deme wrote:Multumesc de raspuns Roser, sper sa avem noroc si sa ne iasa Stiu ca sansele nu sunt prea stralucite la contact dirijat sau IUI, insa bani de FIV nu avem momentan Mie dr mi-a zis direct sa nu pierdem timp cu IUI ca 3 IUI ma costa cat 1 fiv. Plus plimbareala luna de luna la cabinet. Cele 3 IUI merita efortul doar daca te califica pt subprogram la fiv. Sa verifici daca te incadrezi in restul conditiilor. Nu esti din Bucuresti sa aplici pt programul primariei? Mai este viabil? |
|
Inregistrat: 8/30/2019 Mesaje: 974
| Carlita, te apuci? |
|
Inregistrat: 2/19/2020 Mesaje: 1896
| carlita wrote: Mie dr mi-a zis direct sa nu pierdem timp cu IUI ca 3 IUI ma costa cat 1 fiv. Plus plimbareala luna de luna la cabinet. Cele 3 IUI merita efortul doar daca te califica pt subprogram la fiv. Sa verifici daca te incadrezi in restul conditiilor. Nu esti din Bucuresti sa aplici pt programul primariei? Mai este viabil?
Da Carlita, exact asa a spus, 3 IUI si apoi sa ma interesez de programul Infant de la primarie, ca ma incadrez (amh 2,24, ovare polichistice ,38 ani si momentan cam atat la probleme, luna viitoare HSG), sunt din Cta, insa momentan aici nu se aud noutati daca mai ruleaza. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/26/2019 Mesaje: 258
| carlita wrote: Mie dr mi-a zis direct sa nu pierdem timp cu IUI ca 3 IUI ma costa cat 1 fiv. Plus plimbareala luna de luna la cabinet. Cele 3 IUI merita efortul doar daca te califica pt subprogram la fiv. Sa verifici daca te incadrezi in restul conditiilor. Nu esti din Bucuresti sa aplici pt programul primariei? Mai este viabil?
Carlita cele 3 IUI pentru " incadrarea" la programul Fiv se platesc? Ca daca se platesc si costa cat un fiv.. Care mai e avantajul subprogramului daca tot acolo ajungi? |
|
|