Nivel: Ambasador
Inregistrat: 7/17/2019 Mesaje: 769
| Maria.mmh wrote:Fetelor, ce imi puteti spune despre testele de ovulatie in cazul SOP? Am inteles ca nu iese rezultatul corect ? Eu nu stiu cum as putea sa imi dau seama cand ovulez cu testele astea. In prezent ma iau doar dupa temperatura bazala dar ovulatia e alandala in fiecare luna. Si sotul tot alandala e acasa, ca e sofer de tir
Si aici difera de la persoana la persoana, acum depinde si cat de mare ai AMH asa iti poti da seama cat de des ovulezi, de exemplu eu ovulez chiar daca am ovare ploichistice, am facut monitorizare vreo 4 luni si am avut ovulatie si 2 luni inainte am ramas, in luna mai si iunie dar din pacate le-am pierdut.La mine se pare ca este o problema cu calitatea ovulului tot o cauza a SOP-ului, fizic eu imi dau seama cand ovulez dupa scurgerile cervicale si dureriile de la ovulatie. Luna asta am ales sa incerc teste de ovulatie trussa, sunt si eu curioasa daca simptomele fizice bat cu rezultatul testului, am facut in z12, z13 si este negativ.
|
|
| Maria.mmh wrote:A super...chiar ma intrebam ce s-a intamplat luna trecuta ca am prestat chiar inainte si in ziua ovulatiei(dupa temperatura bazala) si a dat tot cu radical. Cred ca o sa turbez lunile astea pana ajung la programare in februarie
Poti vorbi cu doctorul tau sa faci o monitorizare sa vezi exact daca ovulezi sau nu, din pacate la ovare polichistice nu poti sa sti cu exactitate ziua ovulatiei, ba este in ziua 14, ba in 18....este cu dute vino |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/21/2019 Mesaje: 2375
| Miha1989 wrote:Poti vorbi cu doctorul tau sa faci o monitorizare sa vezi exact daca ovulezi sau nu, din pacate la ovare polichistice nu poti sa sti cu exactitate ziua ovulatiei, ba este in ziua 14, ba in 18....este cu dute vino
Nu prea ma bazez pe doctorul de la mine din oras, sincera sa fiu. Cand am aflat ca am SOP mi-a garantat dupa 3 luni de tratament ca nu mai am nimic si ca raman sigur luna urmatoare insarcinata(am bagat Myo-Sun la greu si spironolactona, pe langa anticonceptionale). Dupa tratament am fost din nou la ecografie si mi-a spus ca ovulez , insa eu niciodata nu am vazut mucusul acela cervical care trebuie sa apara la ovulatie. Din cauza asta am si ales sa merg la Columna. Sperante poate sa imi vanda orice ginecolog. Cand am auzit ca "luna viitoare sigur ramai insarcinata" mi-am pus toate sperantele , doar ca sa imi lase un gust amar dupa. Eu nu inteleg de ce oamenii astia se joaca asa..cel putin emotional ma vazuse cum eram cand i-am spus ca ne dorim foarte mult un copil.. |
|
| Maria.mmh wrote:
Nu prea ma bazez pe doctorul de la mine din oras, sincera sa fiu. Cand am aflat ca am SOP mi-a garantat dupa 3 luni de tratament ca nu mai am nimic si ca raman sigur luna urmatoare insarcinata(am bagat Myo-Sun la greu si spironolactona, pe langa anticonceptionale). Dupa tratament am fost din nou la ecografie si mi-a spus ca ovulez , insa eu niciodata nu am vazut mucusul acela cervical care trebuie sa apara la ovulatie. Din cauza asta am si ales sa merg la Columna. Sperante poate sa imi vanda orice ginecolog. Cand am auzit ca "luna viitoare sigur ramai insarcinata" mi-am pus toate sperantele , doar ca sa imi lase un gust amar dupa. Eu nu inteleg de ce oamenii astia se joaca asa..cel putin emotional ma vazuse cum eram cand i-am spus ca ne dorim foarte mult un copil..
Da trist ca un doctor iti poate spune ca iti trec si mai ales ca iti da sperante false, ele nu trec, da dispar pe perioada anticonceptionalelor dar dupa reapar, vb din propria experienta. Trebuie sa gasesti un doctor pe mainile caruia sa te simti in siguranta, eu am cautat pana am gasit, inainte mergeam la un alt dr f bun si el insa nu imi acorda foarte mare atentie si atunci am hotarat sa il schimb. Dr de acum a fost destul de scurt si clar, trebuie sa vedem cum ovulezi ca sa ne dam seama despre ce este vorba, cand a vazut ca am ovulatie mi-a zis sa ma linistesc ca sunt ok si sa mai merg pana in ianuarie la el daca nu se intampla. |
|
Inregistrat: 3/1/2018 Mesaje: 3048
| Ca tot veni vorba de doctori "competenti" si eu am dat peste unu care mi-a zis "mergeti acasa si bagati material" !!! N-o sa-l uit cat traiesc |
|
| Mihaela14 wrote:Ca tot veni vorba de doctori "competenti" si eu am dat peste unu care mi-a zis "mergeti acasa si bagati material" !!! N-o sa-l uit cat traiesc
|
|
| Mihaela14 wrote:Ca tot veni vorba de doctori "competenti" si eu am dat peste unu care mi-a zis "mergeti acasa si bagati material" !!! N-o sa-l uit cat traiesc
eu auzisem de la altcineva o faza de genul "poate are taurul probleme" |
|
Inregistrat: 6/29/2018 Mesaje: 600
| Mihaela14 wrote:Ca tot veni vorba de doctori "competenti" si eu am dat peste unu care mi-a zis "mergeti acasa si bagati material" !!! N-o sa-l uit cat traiesc Si mie la prima inseminare mi s-a spus “sigur ramaneti insarcinata, nu aveti cum sa nu ramaneti “ . Va imaginati cu ce sperante am stat 2 saptamani pana cand mi-a venit direct menstruatia, nici nu am mai facut beta. Dezamagirea de dupa a fost crunta. Cred ca atunci am fost la psiholog. Fiti optimiste fetelor dar si realiste. Pentru sanatatea voastra mintala . |
|
| Maria.mmh wrote: eu auzisem de la altcineva o faza de genul "poate are taurul probleme" :))) da sunt amuzante si imi vine sa rad cand imi amintesc, dar am si pierdut luni pretioase cu "acest doctor" , care am auzit ca s-a pensionat acum. Uneori ma intreb oare ce-o fost in capul meu cand l-am ales? |
|
| adina1109 wrote:Si mie la prima inseminare mi s-a spus “sigur ramaneti insarcinata, nu aveti cum sa nu ramaneti “ . Va imaginati cu ce sperante am stat 2 saptamani pana cand mi-a venit direct menstruatia, nici nu am mai facut beta. Dezamagirea de dupa a fost crunta. Cred ca atunci am fost la psiholog. Fiti optimiste fetelor dar si realiste. Pentru sanatatea voastra mintala .
Da..total de acord cu tine. Psihicul trebuie sa fie tare. Eu luna trecuta am cedat. Daca vazusem ca am avut contactul chiar inainte si in ziua cand temperatura mi-a urcat , am zis "gata, asta e momentul!!". 2 saptamani m-am gandit tot timpul numai la asta, imi induceam singura stari de greata. Citisem undeva despre treaba asta ca iti poti induce simptome de sarcina fara sa fii insarcinata, n-am crezut. Joac-o p-asta, Maria: Am avut temperatura bazala crescuta 13 zile, in a 14-a a scazut brusc si in aceasi zi pana seara mi-a si venit. Am zis ca o iau cu capul aiurea |
|
Inregistrat: 8/30/2019 Mesaje: 974
| Mnoh, mi-ati amintit de medicul care s-a dat la mine. Aveam 16-17 ani, ma dusesem singura ca nu mi se mai oprea menstra si imi era cumva teama ca nu stiam de ce. Mai nene si ajung intr-un cabinet de cartier, la un nenica, cred ca octogenar. Si incepe mosulica al meu "si ce te doare? dar de ce esti suparata? hai spune drept ca e sarcina si ti-e rusine sa recunesti!" Normal ca am dat-o in plans instant, ca deh, eu speriata vai de capul meu si ala imi zice de sarcina. Si vine mosulica, si ma ia in brate, si ma strange si nu stiam cum sa scap, plus maini alunecate pe cine stie unde Am plecat de acolo cu papucii lui (avea papuci de schimb la intrarea in cabinet), fugind. In strada am stat 20 min sa fiu sigura ca intra la alta consultatie sa ma duc sa-mi iau papucii mei (ca deh, nu aveam cum sa explic acasa ce-i cu papucii) Si uite asa n-a mai ajuns Ioana la gine muuuulti ani dupa aia N.B Asta e poveste gen "pe vremea mea" cand inca nu aveam PC si internet sa pot cauta info, si nici deschiderea de acum spre astfel de subiecte. Habar n-aveam de nimic, si nici nu stiam cum trebuie sa decurga un control ginecologic. |
|
| IoanaIoanaC wrote:Mnoh, mi-ati amintit de medicul care s-a dat la mine. Aveam 16-17 ani, ma dusesem singura ca nu mi se mai oprea menstra si imi era cumva teama ca nu stiam de ce. Mai nene si ajung intr-un cabinet de cartier, la un nenica, cred ca octogenar. Si incepe mosulica al meu "si ce te doare? dar de ce esti suparata? hai spune drept ca e sarcina si ti-e rusine sa recunesti!" Normal ca am dat-o in plans instant, ca deh, eu speriata vai de capul meu si ala imi zice de sarcina. Si vine mosulica, si ma ia in brate, si ma strange si nu stiam cum sa scap, plus maini alunecate pe cine stie unde Am plecat de acolo cu papucii lui (avea papuci de schimb la intrarea in cabinet), fugind. In strada am stat 20 min sa fiu sigura ca intra la alta consultatie sa ma duc sa-mi iau papucii mei (ca deh, nu aveam cum sa explic acasa ce-i cu papucii) Si uite asa n-a mai ajuns Ioana la gine muuuulti ani dupa aia N.B Asta e poveste gen "pe vremea mea" cand inca nu aveam PC si internet sa pot cauta info, si nici deschiderea de acum spre astfel de subiecte. Habar n-aveam de nimic, si nici nu stiam cum trebuie sa decurga un control ginecologic.
Si eu am ajuns la urgente la ginecologie , aveam o raceala urata jos, cand simteam ca trebuie sa ma duc la baie , imi venea sa plang dinainte :)) la spital m-a controlat tot un mosulica , ca al tau ,care in timp ce eu eram cu picioarele pe sus el musca din mar , il punea pe birou si ma controla pe mine. am zis ca nu e adevarat asa ceva |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 8/10/2019 Mesaje: 91
| Buna, fetelor! V am urmarit în tot acest timp, va citesc în fiecare zi am ?i eu o întrebare micu?a. Sunt în z69 nici urma ca ar veni, mi am facut un test prin ziua 40 ?i ceva, era complet negativ. Nu am posibilitatea sa merg acum la ginecolog. Exista vreo ?ansa sa fie totu?i sarcina? Simptome nu am, nu ?tiu daca mai are rost sa fac vreun test sau sa încerc sa repet schema de duphaston data ultima data de medic. Sunt terminata psihic cu menstra asta a mea, încep sa cred ca niciodata nu voi face copii vreau sa strâng ni?te bani ?i sa ma duc la Bucure?ti la Iona?cu Bradu?. ?ti?i ceva despre el? |
|
Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| AmiS wrote:Buna, fetelor! V am urmarit în tot acest timp, va citesc în fiecare zi am ?i eu o întrebare micu?a. Sunt în z69 nici urma ca ar veni, mi am facut un test prin ziua 40 ?i ceva, era complet negativ. Nu am posibilitatea sa merg acum la ginecolog. Exista vreo ?ansa sa fie totu?i sarcina? Simptome nu am, nu ?tiu daca mai are rost sa fac vreun test sau sa încerc sa repet schema de duphaston data ultima data de medic. Sunt terminata psihic cu menstra asta a mea, încep sa cred ca niciodata nu voi face copii vreau sa strâng ni?te bani ?i sa ma duc la Bucure?ti la Iona?cu Bradu?. ?ti?i ceva despre el? Sanse de sarcina nu sunt.Sigur din cauza ovarelor micropolichistice iti intarzie.Dar trebuie NEAPARAT mers la gine. |
|
| Maria.mmh wrote:Si eu am ajuns la urgente la ginecologie , aveam o raceala urata jos, cand simteam ca trebuie sa ma duc la baie , imi venea sa plang dinainte :)) la spital m-a controlat tot un mosulica , ca al tau ,care in timp ce eu eram cu picioarele pe sus el musca din mar , il punea pe birou si ma controla pe mine. am zis ca nu e adevarat asa ceva Doamne fereste-ne! |
|
|