Clubul aspirantelor - 76
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Roser
Scris: Thursday, October 31, 2019 5:19 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/21/2018
Sisi2 wrote:

Medicul mi-a zis sa il fac in ziua 20 caci am un ciclu menstrual de 26 de zile. A zis ca fiind mai scurt, sa il fac in ziua 20. Eu de obicei ovulez in z11 sau z12 dar luna asta chiar nu am habar cand si daca am ovulat, caci cum spuneam, am incercat sa ma detasez, si sa nu mai urmaresc asa indeaproape.

Daca ovulezi in z11 sau z12 e cam tarziu sa il faci in z20 pt ca in z20 va fi in scadere. Ideal e ar fi sa monitorizezi ovulatia si daca ai ovulat in z11 sa mergi in z18 sa dozezi progesteronul, iar daca ai ovulat in z12 sa mergi z19. Asta la o faza luteala de 14 zile (vad ca tu asa o ai).
Roser
Scris: Thursday, October 31, 2019 5:21 PM
Nivel

Miha1989 wrote:

Nu iti pierde speranta, din ce imi amintesc tu ai si prestat, fi pozitiva cine stie poate ovulul este un supravietuitor Love

Eu sunt mai asa...ca si Toma necredinciosul, dar multumesc de incurajari.pupici
IoanaIoanaC
Scris: Thursday, October 31, 2019 5:41 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/30/2019
Roser wrote:

Eu cred ca protocolul lung e cand inhibi FSH si LH incepand cu ciclul anterior (cu Lupron, Synarel etc). Eu o sa am protocol lung la FIV ca daca nu se poate intampla sa ovulezi prematur inainte de punctie (cum de fapt mi s-a si intamplat acum la iui).
Dar sunt mai multe variante a acestui protocol. In cazul tau cred ca incepi cu patilele albe care contin estrogen, rolul lor e sa nu lase sa creasca FSH-ul pana in z1 a ciclului FIV. Apoi incepi stimularea cu FSH( Gonal, Menopur, Bemfola etc) si iti va adauga si un inhibitor al secretiei de LH care il vei lua pana in ziua declansarii cu Ovitrelle, asa se asigura ca LH-ul tau endogen nu creste si incurca treburile. Apoi Ovitrellul rupe foliculii (in loc sa o faca LH-ul tau). Nu stiu ce protocol ti-a recomandat Bors, dar daca ai FSH-ul ridicat si AMH-ul mic daca nu incepi in z20 aprox din ciclul anterior cu estrogen sau Lupron/Synarel, sa regulezi FSH-ul ca sa fie mic in z1 cand incepi stimularea, nu prea cred ca va merge.
Nu stiu daca ai inteles ceva, dar ma poti intreba daca nu.sic

Multumesc mult pentru detalii. Dar nu am FSH marit. Bors a zis de vitamine: acid folic, ca+mg, vit c, quenzima q10 si antibiotic dupa histero (si eu si al meu), si incepand cu ziua 2 sau 3 sa incep stimularea.

Cat despre tine, nu iti pierde speranta, poate se prinde natural. Cel putin esti impacata ca ai incercat! Sper sa fie bine! Clap
paula29
Scris: Thursday, October 31, 2019 6:17 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/16/2019
Sa ?titi ca nu am fugit nicaieri înca, va citesc în fiecare zi. Se pare ca totu?i nu a fost cu noroc nici luna aceasta, au venit invadatorii...
Citest cu emo?ie fiecare pas al vostru, cele care va lupta?i pentru primul pui ?i sper din tot sufletul sa va bucura?i de el cât mai repede Cheek Kiss
Roser
Scris: Thursday, October 31, 2019 7:47 PM
Nivel

Mihaela14 wrote:

Anul trecut cand am facut stimularea cu menopur, in ziua cand am mers sa facem insemanarea foliculii erau deja sparti. Imi amintesc ca am fugit acasa sa avem contact ca era luni si nu mai avusem contact de sambata dimineata, apoi ne-am intors la servici !Lol Sper sa nu fie cazul la tine, sa mai reziste pana joi!
Eu zic ca am ovulat in ziua 9, as avea 8 dpo si vreau sa vin cu test pozitiv !sic

Miha am tot vrut sa te intreb dar am uitat. Pana la urma ati mai apucat sa faceti iui sau ati renuntat? Ma refer in general, daca ati facut vreun iui ca nu mai tin minte.

Cum esti, ceva urme de spotting? La mine de obicei incepe in z9 dpo.
Roser
Scris: Thursday, October 31, 2019 7:49 PM
Nivel

IoanaIoanaC wrote:

Multumesc mult pentru detalii. Dar nu am FSH marit. Bors a zis de vitamine: acid folic, ca+mg, vit c, quenzima q10 si antibiotic dupa histero (si eu si al meu), si incepand cu ziua 2 sau 3 sa incep stimularea.

Cat despre tine, nu iti pierde speranta, poate se prinde natural. Cel putin esti impacata ca ai incercat! Sper sa fie bine! Clap

Atunci e ok si cu protocol scurt. Sigur o sa reusiti.
Mihaela14
Scris: Thursday, October 31, 2019 8:58 PM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2018
Roser wrote:

Miha am tot vrut sa te intreb dar am uitat. Pana la urma ati mai apucat sa faceti iui sau ati renuntat? Ma refer in general, daca ati facut vreun iui ca nu mai tin minte.

Cum esti, ceva urme de spotting? La mine de obicei incepe in z9 dpo.

Ai patit ca mine din pacate!
Am avut doua incercari si nici una nu a iesit cum trebuie. Prima in oct anul trecut am facut iui pe ciclu natural pt ca in z3 am avut fsh foarte mare. A doua in noiembrie cand a fost ok fsh adica sub 10, cinci zile de menopur , din cinci foliculi antrali s-au maturizat 3 si s-au spart cu o zi inainte de iui. Cam asta a fost. Deci nu pot spune ca am facut o insemanare calumea. Apoi ne-am indreptat catre fiv si mai departe stii povestea .
Azi a aparut si minunatul spotting alcool dar tot sunt optimista :)
Roser
Scris: Thursday, October 31, 2019 9:32 PM
Nivel

Mihaela14 wrote:

Ai patit ca mine din pacate!
Am avut doua incercari si nici una nu a iesit cum trebuie. Prima in oct anul trecut am facut iui pe ciclu natural pt ca in z3 am avut fsh foarte mare. A doua in noiembrie cand a fost ok fsh adica sub 10, cinci zile de menopur , din cinci foliculi antrali s-au maturizat 3 si s-au spart cu o zi inainte de iui. Cam asta a fost. Deci nu pot spune ca am facut o insemanare calumea. Apoi ne-am indreptat catre fiv si mai departe stii povestea .
Azi a aparut si minunatul spotting alcool dar tot sunt optimista :)

Pai cred ca nici eu nu o sa apuc sa fac una ca lumea :))). Si partea proasta e ca m-a durut destul de tare, HSG mi s-a parut mai usoara, azi nu stiu ce a facut doctorita aia pe acolo, am simtit ca mi-i baga in creier:)). Pana acum am tot avut crampe, a trebuit sa iau no spa.

Nu-i bai ca a aparut spottingul, oricum la tine nu anunta neaparat menstruatia, parca si cand ai ramas ai avut, nu?
Mihaela14
Scris: Thursday, October 31, 2019 10:01 PM
Nivel

Roser wrote:

Pai cred ca nici eu nu o sa apuc sa fac una ca lumea :))). Si partea proasta e ca m-a durut destul de tare, HSG mi s-a parut mai usoara, azi nu stiu ce a facut doctorita aia pe acolo, am simtit ca mi-i baga in creier:)). Pana acum am tot avut crampe, a trebuit sa iau no spa.

Nu-i bai ca a aparut spottingul, oricum la tine nu anunta neaparat menstruatia, parca si cand ai ramas ai avut, nu?

O fi ratat intrareaLol Imi amintesc ca si eu am simtit un disconfort destul de mare.

Da am avut spotting si cand am ramas, tocmai de aceea inca sunt optimista.
Mihaela14
Scris: Thursday, October 31, 2019 10:06 PM
Nivel

paula29 wrote:
Sa ?titi ca nu am fugit nicaieri înca, va citesc în fiecare zi. Se pare ca totu?i nu a fost cu noroc nici luna aceasta, au venit invadatorii...
Citest cu emo?ie fiecare pas al vostru, cele care va lupta?i pentru primul pui ?i sper din tot sufletul sa va bucura?i de el cât mai repede Cheek Kiss

Multumim Paula, sa de-a Dumnezeu sa vina la fiecare!computerlove
Dxc
Scris: Friday, November 1, 2019 9:10 AM
Nivel

Inregistrat: 6/17/2018
Roser wrote:
Buna fetelor, sau mai bine zis scorpionilor, nu stiam ca aveti asa mare cuib aici :)

Eu azi am avut inseminarea dar din pacate am ovulat ieri (azi mi-a urcat temperatura), dar tot mi-au facut-o in caz ca ovulul a supravietuit pana azi. Dupa prelucrare am avut o mostra cu 76 de milioane de gigei, dar din pacate nu stiu daca au ce fecunda. Sambata incep cu progesteronul timp de 12 zile, nu prea am sperante dar macar pot sa zic ca am facut-o si pe asta.
ai trecut si de asta ! Doamne ajuta, sa fie cu noroc SimplyLove
Maria.mmh
Scris: Friday, November 1, 2019 11:31 AM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2019
Fetelor, ce imi puteti spune despre testele de ovulatie in cazul SOP? Am inteles ca nu iese rezultatul corect ? Eu nu stiu cum as putea sa imi dau seama cand ovulez cu testele astea. In prezent ma iau doar dupa temperatura bazala dar ovulatia e alandala in fiecare luna. Si sotul tot alandala e acasa, ca e sofer de tir banghead
IoanaIoanaC
Scris: Friday, November 1, 2019 11:36 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/30/2019
Maria.mmh wrote:
Fetelor, ce imi puteti spune despre testele de ovulatie in cazul SOP? Am inteles ca nu iese rezultatul corect ? Eu nu stiu cum as putea sa imi dau seama cand ovulez cu testele astea. In prezent ma iau doar dupa temperatura bazala dar ovulatia e alandala in fiecare luna. Si sotul tot alandala e acasa, ca e sofer de tir banghead

Nu are rost sa pierzi timp si bani cu teste de ovulatie daca ai SOP. O sa iti confirme si fetele care sunt in aceeasi situatie. In cazul vostru doar monitorizarea ecografica ajuta. Cat despre ovulatie "alandala in fiecare luna" de asemenea nu cred ca ovulezi lunar daca ai SOP.
Multe-s alandala in cazul nostru Lol
Aleahim
Scris: Friday, November 1, 2019 11:48 AM
Nivel

Inregistrat: 7/19/2018
Are dreptate Ioana.Singura modalitate de a urmari corect ovulatia in cazul SOP, e ecografic.
Testele pot iesi pozitive, dar tu sa nu ovulezi.
Maria.mmh
Scris: Friday, November 1, 2019 11:51 AM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2019
IoanaIoanaC wrote:

Nu are rost sa pierzi timp si bani cu teste de ovulatie daca ai SOP. O sa iti confirme si fetele care sunt in aceeasi situatie. In cazul vostru doar monitorizarea ecografica ajuta. Cat despre ovulatie "alandala in fiecare luna" de asemenea nu cred ca ovulezi lunar daca ai SOP.
Multe-s alandala in cazul nostru Lol

A super...chiar ma intrebam ce s-a intamplat luna trecuta ca am prestat chiar inainte si in ziua ovulatiei(dupa temperatura bazala) si a dat tot cu radical.angry
Cred ca o sa turbez lunile astea pana ajung la programare in februarie nervi
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.