Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Roser wrote:
Se zice ca testele de ovulatie se pozitiveaza inainte ca si cele de sarcina dar nu stiu daca e adevarat sau nu. :
E adevarat si chiar am incercat ca sa ma conving :))) Am facut 2 teste de ovulatie dupa intarzierea cm si confirmarea sarcinii si erau mai pozitive decat cele din timpul ovulatiei Aproape ca nu mai ramasese colorant pentru liniuta de control :))) |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/17/2017 Mesaje: 2104
| Andia wrote:
Flore, glanda ta tiroida nu e inca bolnava, vezi sa nu o dai tu peste cap!
Si eu am avut multa vreme ceea ce ai tu acum. Gusa polinodulara cu eutiroidie, adica fara modificari hormonale. La un moment dat au luat-o razna anticorpii atpo si s-au modificat si Ft3, Ft4 si antitireoglubulina dar pt ca TSH este in limita normale nu mi se da nici un tratament. Practic, cand apar anticorpii se dezvolta Hashimoto = tiroidita autoimuna. Vezi ca exista o alimentatie speciala pt tiroida, care ajuta sa stea sanatoasa. Poti incerca sa citesti pe grupul de fb Tiroida Romania. De asemenea, as spune sa iti gasesti un echilibru emotional si sa ai o comunicare buna cu cei din jur, sa spui tot ce ai de spus, sa nu tii in tine nimic.
Ai grija cu sarea iodata, nu o scoate din alimentatie dar nici nu exagera cu ea. Nu stiu daca nucile ne fac prea bine. In cazul tau, glanda tiroida nu are nici o treaba cu infertilitatea. Nu te agata de asta ca nu e ok, cauta altele... nu te supara pe mine.
Si nu trebuie sa repeti ecografia la 2 ani ci din 6 in 6 luni, ca sa o tii sub observatie. Plus repetarea analizelor pt tiroida. Se poate declansa oricand Hashimoto sau altceva.
Buna !!Cum sa ma supar? Dimpotriva, îti multumesc pentru sfaturi si explicații ..Într adevar ,pana sa vad toate rezultatele analizelor ,speram sa fie asta cauza infertilitatii dar acum vad și eu lucrurile altfel...De investigat nu mai investighez nimic ,parca m as învârti într un cerc vicios Cred ca alimentația și gândirea sanatoasa sunt secretul în orice problema ...Cu comunicarea ..Ce sa zic ?! Eu sunt o fire usor introvertita si de obicei am grija ce spun si ce gândesc pentru a nu "deranja "anumite persoane si stiu ca nu e bine...Te pup |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/25/2018 Mesaje: 380
| Buna fetelor. Zilele trecute mi am facut ceva analize( sunt facute in ziua 3). Mie mi se pare ca nu e prea roz situatia. Am facut și grupa de sânge si rh ul pt ca nu le stiam. Ce parere aveți? https://ibb.co/6bQ55Vx |
|
Inregistrat: 3/1/2018 Mesaje: 3048
| eve23 wrote:Buna fetelor. Zilele trecute mi am facut ceva analize( sunt facute in ziua 3). Mie mi se pare ca nu e prea roz situatia. Am facut ?i grupa de sânge si rh ul pt ca nu le stiam. Ce parere ave?i? https://ibb.co/6bQ55Vx Sunt probleme la tiroida si prolactina e cam mare, vei avea nevoie de tratament de la endocrinolog pt a scadea tsh si prolactina. Incearca sa gestionezi stresul. Estradiolul e cam mic, cred ca va fi un ciclu anovulator. Fsh si lh sunt ok, deci daca scazi tsh si prolactina eu cred ca sunt sanse sa obtii sarcina. Sotul a facut o spermograma? |
|
| Mihaela14 wrote: Sunt probleme la tiroida si prolactina e cam mare, vei avea nevoie de tratament de la endocrinolog pt a scadea tsh si prolactina. Incearca sa gestionezi stresul. Estradiolul e cam mic, cred ca va fi un ciclu anovulator. Fsh si lh sunt ok, deci daca scazi tsh si prolactina eu cred ca sunt sanse sa obtii sarcina. Sotul a facut o spermograma?
Nu, înca nu a facut. |
|
| eve23 wrote: Nu, înca nu a facut.
Ar fi bine sa faca si el spermograma, sa stiti daca e ok. La tine va dura cateva luni pana se regleaza hormonii si in timpul asta vedeti si la el cum sta. Tsh-ul trebuie sacazut sub 2,5 . Multa bafta! |
|
| Mihaela14 wrote: Ar fi bine sa faca si el spermograma, sa stiti daca e ok. La tine va dura cateva luni pana se regleaza hormonii si in timpul asta vedeti si la el cum sta. Tsh-ul trebuie sacazut sub 2,5 . Multa bafta!
Offf. Mul?umesc frumos |
|
| eve23 wrote: Offf. Mul?umesc frumos
Cu drag! Nu te descuraja, sunt probleme care se pot rezolva cu medicatie. Incearca sa te relaxezi cat mai mult si sa eviti stresul. Prolactina creste si pe baza de stres. Capul sus si fii optimista! |
|
| Mihaela14 wrote:Cu drag! Nu te descuraja, sunt probleme care se pot rezolva cu medicatie. Incearca sa te relaxezi cat mai mult si sa eviti stresul. Prolactina creste si pe baza de stres. Capul sus si fii optimista! Da, chiar ma gândesc ca prolactina e crescuta pe baza de stres. Totu?i nu e exagerat de mare. Miercuri am programare la dr Vârciu in bv la medlife. O sa merg cu analizele astea ?i vad ce ma pune sa fac. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/15/2019 Mesaje: 208
| eve23 wrote: Da, chiar ma gândesc ca prolactina e crescuta pe baza de stres. Totu?i nu e exagerat de mare. Miercuri am programare la dr Vârciu in bv la medlife. O sa merg cu analizele astea ?i vad ce ma pune sa fac.
Sfatul meu este sa faca si sotul tau o spermograma, poate sa mearga la un doctor urolog pentru un control fizic si pe urma sa faca spermograma ca nu se stie niciodata. Noi ne mai dam seama daca avem probleme: ba o durere, un junghi, ciclu aiurea etc, la barbati in schimb nu prea sunt semne ca ar fi vreo problema cu calitatea spermei pentru ca nu are nicio legatura cu virilitatea. Mie prolactina mi-a scazut natural dupa vreo 3 luni de la schimbarea unui job foarte stresant, renuntat la fumat si sport. Acuma o sa vezi si ce iti va spune si doctorul dupa ce vede analizele. Multa bafta!:-* |
|
Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| Hello aspirici! Nu am scris de ceva zile pt ca am fost plecati in concediu, dar am citit si m-am pus la curent Eu inca tot astept menstruatia dar nimic.Am in fiecare zi cate un firicel doua de sange pe hartie,minuscul si uneori am senzaztia de balonare, dar cam atat. Nici nu stiu ce sa fac.Stiu ca si daca ii scriu medicului o sa imi dea progesteron, deci la fel de bine as putea sa iau eu, fara indicatie.Dar pe de alta parte, as vrea sa il las sa se regleze singur Miha daca mai citesti pe la noi, condoleante si multa putere.Ai grija de tine si bebe. Ella cum esti?Ceva noutati? Fetelor de M2 nu mai stie nimeni nimic? |
|
Inregistrat: 5/9/2018 Mesaje: 1356
| Aleahim wrote:Hello aspirici! Nu am scris de ceva zile pt ca am fost plecati in concediu, dar am citit si m-am pus la curent Eu inca tot astept menstruatia dar nimic.Am in fiecare zi cate un firicel doua de sange pe hartie,minuscul si uneori am senzaztia de balonare, dar cam atat. Nici nu stiu ce sa fac.Stiu ca si daca ii scriu medicului o sa imi dea progesteron, deci la fel de bine as putea sa iau eu, fara indicatie.Dar pe de alta parte, as vrea sa il las sa se regleze singur Miha daca mai citesti pe la noi, condoleante si multa putere.Ai grija de tine si bebe. Ella cum esti?Ceva noutati? Fetelor de M2 nu mai stie nimeni nimic? Buna! bine ai revenit din concediu, sper ca v-a prins bine. Eu sunt bine, nu am greturi, dureri nimic.. pot spune ca de asta sunt ingrijorata. am joi programare la medic.. am mai fost acum 2 saptamani si de atunci am impresia ca au trecut luuuuni! e grea asteptarea, sper doar sa fie bine. In rest, ma descurc cu clexane.. ma mai invinetesc mai trece... si eu ma intrebam ce mai face M2... tu esti in ziua 54 si nici urma de ciclon? dupa parerea mea te-ai gandit f bine sa-l lasi sa vina singur cand vrea...mama mereu imi spunea sa nu mai fortez sa las corpul sa lucreze singur. atat timp cat n ai dureri dreapta/stanga care sa ti dea e gandit la un chist.. mai asteapta! |
|
| Ella123 wrote: Buna! bine ai revenit din concediu, sper ca v-a prins bine. Eu sunt bine, nu am greturi, dureri nimic.. pot spune ca de asta sunt ingrijorata. am joi programare la medic.. am mai fost acum 2 saptamani si de atunci am impresia ca au trecut luuuuni! e grea asteptarea, sper doar sa fie bine. In rest, ma descurc cu clexane.. ma mai invinetesc mai trece... si eu ma intrebam ce mai face M2... tu esti in ziua 54 si nici urma de ciclon? dupa parerea mea te-ai gandit f bine sa-l lasi sa vina singur cand vrea...mama mereu imi spunea sa nu mai fortez sa las corpul sa lucreze singur. atat timp cat n ai dureri dreapta/stanga care sa ti dea e gandit la un chist.. mai asteapta! Mai am cate o intepatura din cand in cand in stg/ dr, dar nu permanent.Mai stau un pic si daca nu vine, merg la un eco. App de simptome.Prietena mea la care am fost in concediu in spania, are un bebe de 4 luni.A zis ca ea nu a avut niciodata nimic.Nu dureri de burta, nu greturi, nu probleme cu mirosul.Absolut NIMIC! Doar inainte sa nasca a inceput sa se umfle si sa o doara spatele, atat.Si nici nasterea nu a traumatizat-o ( cu epidurala).Deci nu e regula sa ai simptome.Ai incredere in bebele tau ca o sa fie bine, incearca sa fii cat poti de pozitiva pt ca tu faci tot ce tine de tine |
|
Inregistrat: 5/9/2018 Mesaje: 1356
| Aleahim wrote:Mai am cate o intepatura din cand in cand in stg/ dr, dar nu permanent.Mai stau un pic si daca nu vine, merg la un eco. App de simptome.Prietena mea la care am fost in concediu in spania, are un bebe de 4 luni.A zis ca ea nu a avut niciodata nimic.Nu dureri de burta, nu greturi, nu probleme cu mirosul.Absolut NIMIC! Doar inainte sa nasca a inceput sa se umfle si sa o doara spatele, atat.Si nici nasterea nu a traumatizat-o ( cu epidurala).Deci nu e regula sa ai simptome.Ai incredere in bebele tau ca o sa fie bine, incearca sa fii cat poti de pozitiva pt ca tu faci tot ce tine de tine multumesc mult de incurajari si exemplu! o sa incerc sa fiu cat mai relaxata.. de fapt imi tot ocup mintea si timpul cu altele. de cand am aflat citesc foarte mult carti.. cred ca nici in liceu nu citeam atat de mult! |
|
| Ella123 wrote: multumesc mult de incurajari si exemplu! o sa incerc sa fiu cat mai relaxata.. de fapt imi tot ocup mintea si timpul cu altele. de cand am aflat citesc foarte mult carti.. cred ca nici in liceu nu citeam atat de mult! foarte bine ca iti cauti ocupatie.Trec rapid si zilele astea si joi o sa ai vesti.Te pup si iti tin pumnii |
|
|