Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| Ella123 wrote:fetelor.. prietena mea se confrunta cu urmatoarea problema. din august a tot avut menstruatii neregulate..la ultima eco facuta prin luna ianuarie i s-a pus diagnostcul de ovare micropolichistice, fara alte investigatii. Ultima menstruatie a avut-o pe 15 martie iar din ziua 16 a luat pana in ziua 25 2cp duphaston. Astazi ar fi a 14 a zi de cand l-a oprit si menstruatia tot nu a aparut. teste de sarcina negative, beta hcg negativ. tot de luna aceasta a inceput sa ia Myo sun.. posibil de la el sa nu vina? voi ce parere aveti? Ella, parerea mea e sa mearga din nou la medic. Nu mi se pare normal sa nu ii vina menstruatia dupa duphastom.Si eu am luat myo-sun, dar nu m-a dereglat deloc. Andra, asa cum zicea si Adina, cred ca e un bebic timid acolo.Astept cu nerabdare sa ne dai vesti bune! |
|
Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| Albinutza asteptam sa ne spui maine vestile de la centrul de infertilitate |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/2/2018 Mesaje: 652
| AnaVeli, cum folosesti pudra de maca? Nu stiu mare lucru despre ea... |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/23/2019 Mesaje: 102
| Am fost ieri laedic. A zis sa o sun luna viitoare în prima zi de menstruatie sa putem face stimularea. Acum am alta problema... Ieri am facut test de ovula?ie ?i a ie?it pozitiv. Ata?ez poza(nu ma prea pricep la testele de ovula?ie) dar din câte ?tiu la o menstrua?ie de 28 d zile ar trebui sa am ovula?ie în ziua 14. Acesta este pozitiv? Ovulez Mai devreme? https://i.imgur.com/n7HWy8h.jpg https://i.imgur.com/IcBBeHw.jpg |
|
Inregistrat: 11/21/2018 Mesaje: 147
| buna fetelor, eu timid pe aici, nimic nou de spus lauramm, testul nu e inca pozitiv, in a cata zi esti?
|
|
Inregistrat: 1/23/2019 Mesaje: 102
| mdspa wrote:buna fetelor, eu timid pe aici, nimic nou de spus lauramm, testul nu e inca pozitiv, in a cata zi esti?
Liniile testului sunt ambele de aceea?i intensitate. Am ata?at poza. A7-a zi de menstruatie. Cum ar trebui sa arate când este pozitiv? |
|
Inregistrat: 11/21/2018 Mesaje: 147
| le-am vazut, tocmai de aceea iti spun ca inca nu e pozitv, eu asa vad, ca T nu e la fel sau egala cu C, inca.
Lh exista, deci te apropii de ovulatie, dar nu e inca ff aproape. Mai testeaza o zi , doua, la aceeasi ora dupa masa farasa bei lichide macar 2 ore inainte. |
|
Inregistrat: 3/1/2019 Mesaje: 130
| Maca este o radacina a unei plante din Peru. Pulberea de maca este folosita ca si adaptogen, in situatii de stres, la fel ca si ginseng-ul. Pulberea de maca contine cantitati insemnate de vitamine si minerale, enzime, si amino acizi. Maca poate ajuta fertilitatea, atât la barbati, cât si la femei, contribuie la echilibrul hormonal , stimuleaza sistemul imunitar, ajuta la cresterea energiei, îmbunatateste functia sexuala, memoria si concentrarea. Principalele beneficii ale radacinii de Maca: 1. Menopauza si sindromul ovarului polichistic (PCOS); 2. Hormonii feminini, fertilitatea si sanatatea sexuala; 3. Nivelul testosteronului masculin si fertilitatea; În studiile clinice, nivelul de testosteron nu s-a dovedit a fi afectat de maca. Maca negru poate avea efecte pozitive asupra productiei de sperma, mai mult decât maca de culoare galbena si rosie. 4. Energie, memorie si buna dispozitie; Cei care folosesc în mod regulat praful obtinut din aceasta radacina spun ca se simt treji, plini de energie si conduc mult mai bine dupa ce au început sa îl foloseasca. Studiile clinice au aratat ca maca are efecte pozitive asupra energiei, rezistentei si starii de spirit. 5. Proprietati antioxidante. Radacina Maca actioneaza ca un antioxidant natural si creste nivelul de glutation (proteina de dimensiuni reduse, prezenta în aproape toate celulele organismului nostru). Maca se gaseste în farmacii sau la plafar sub forma de pudra. De asemenea, se vinde sub forma de capsule, lichid sau extract, dar atentie la producatori, alegeti numai suplimente realizate pe baza de extracte standardizate de la producatori recunoscuti pentru calitate. Multi oameni folosesc pudra de maca adaugând-o în diferite retete care se adapteaza bine la gustul usor dulceag al radacinii de maca, astfel se poate consuma în smoothie-uri sau sucuri de fructe, alaturi de ovaz sau alte cereale. am zis sa incerc si cu planta asta miraculoasa!
|
|
| Mul?umesc Ana |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| AndreV wrote:AnaVeli, cum folosesti pudra de maca? Nu stiu mare lucru despre ea...
Buna, Eu am luat maca in preconceptie. Daca iei pudra, se poate pune in shake-uri. Eu mai mancam si cu lingurita, dar nu mi-a placut deloc gustul. Si la shake-uri schimba gustul. Am renuntat pana la urma si am luat capsule care in interior aveau pudra. A fost mult mai bine ca puteam sa le inghit fara sa mai simt vreun gust. Eu luam pana la ovulatie 1capsula/zi sau jumatate de lingurita/zi. Exista maca si pentru barbati si l-am pus si pe sot sa ia. El punea in cafea, dar se vedea ca nu ii place. Abia astepta sa arunce punga :) |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/27/2018 Mesaje: 258
| Salut fetelor, nu am mai intrat de ceva timp pe forum. Felicitari proaspetelor mamici in devenire si mult succes aspirantelor!
Noi intre timp am fost la Sibiu si la Tg. Mures la clinicile de infertilitate si ne pregateam de FIV luna asta, astepta dr. Ispasoiu sa il sun la menstruatia de luna asta, care trebuia sa vina ieri la 28z, cand surpriza mare aseara, test pozitiv de sarcina, cand ne pierduseram speranta pe natural! Am dozat azi dimineata beta hcg (161) si progesteron (32), voi repeta beta joi. Ce ziceti de progesteron, e ok? Ma gandeam sa il suplimentez cu Arefam de 200 seara, de teama sa nu pierd si sarcina asta, mi-e tare frica. Cu Pastile si programarile numeroase nu am prins loc la dr. decat pe 13 mai... De asemenea, iau Metafolin 400 pentru mutatia mea in loc de acid folic, ar trebui sa trec pe 800? Poate cele care ati trecut sau treceti prin asta va confruntati cu aceleasi probleme si aveti vreun sfat. Multumesc! |
|
Inregistrat: 6/17/2018 Mesaje: 1184
| monican wrote:Salut fetelor, nu am mai intrat de ceva timp pe forum. Felicitari proaspetelor mamici in devenire si mult succes aspirantelor!
Noi intre timp am fost la Sibiu si la Tg. Mures la clinicile de infertilitate si ne pregateam de FIV luna asta, astepta dr. Ispasoiu sa il sun la menstruatia de luna asta, care trebuia sa vina ieri la 28z, cand surpriza mare aseara, test pozitiv de sarcina, cand ne pierduseram speranta pe natural! Am dozat azi dimineata beta hcg (161) si progesteron (32), voi repeta beta joi. Ce ziceti de progesteron, e ok? Ma gandeam sa il suplimentez cu Arefam de 200 seara, de teama sa nu pierd si sarcina asta, mi-e tare frica. Cu Pastile si programarile numeroase nu am prins loc la dr. decat pe 13 mai... De asemenea, iau Metafolin 400 pentru mutatia mea in loc de acid folic, ar trebui sa trec pe 800? Poate cele care ati trecut sau treceti prin asta va confruntati cu aceleasi probleme si aveti vreun sfat. Multumesc! wow!!! Felicitari! Depinde de mutatii. Si eu iau in preconceptie 400 iar la pozitivare ar trebui sa iau 800, dar asta dupa ce am consultant un hematolog. Chiar luasei decizia buna cu dr Ispasoiu,(Si eu sunt pacienta lui), noroc ca nu ai mai avut nevoie! Doamne ajuta si hai cu beta 2 mareeeee L.e cat despre arefam nu cred ca iti face rau. Iti sugerez sa i trimiți un mail dl dr. O sa ti raspunda cat de repede posibil |
|
| simmo wrote:
Buna, Eu am luat maca in preconceptie. Daca iei pudra, se poate pune in shake-uri. Eu mai mancam si cu lingurita, dar nu mi-a placut deloc gustul. Si la shake-uri schimba gustul. Am renuntat pana la urma si am luat capsule care in interior aveau pudra. A fost mult mai bine ca puteam sa le inghit fara sa mai simt vreun gust. Eu luam pana la ovulatie 1capsula/zi sau jumatate de lingurita/zi. Exista maca si pentru barbati si l-am pus si pe sot sa ia. El punea in cafea, dar se vedea ca nu ii place. Abia astepta sa arunce punga :)
Barbatii sunt mai sensibili. Poate o sa incerc si eu.
Monican... Felicitari! Ce veste buna! |
|
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Monica, felicitari asta da minune sarcina usoara si la termen cu bebe sanatos te asteptam la gravidute
|
|
Inregistrat: 3/1/2018 Mesaje: 3048
| Monican felicitari!! Imi plac tare povestile astea de succes asa pe ultima suta de metrii. Si eu mai sper in sufletul meu la o minune de genul asta ! Sarcina usoara si la termen! |
|
|