Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/27/2018 Mesaje: 258
| Georgy06 wrote: Buna! Eu am facut in ziua 3 prolactina, progesteron, tsh, amh, estradiol, lh si fsh. Si extra, de la mine puse, anti tpo si indicele homa ( astea doar pentru ca am citit eu niste chestii care pareau ca mi se aplica- paradoxal a fost ca am cam avut dreptate cu ambele). Sa fie cu noroc!
Sunt curioasa, ce ai aflat de indicele homa? Dintre toate analizele recente, doar asta mi-a iesit putin crescut, 2,81. La Tg. Mures era conditie necesara sa scad indicele sub 2 ca sa incepem Fiv. Nu am ovare polichistice sau diabet si sunt slaba, nu am inteles de ce mi-a iesit asa si daca asta o fi contribuit sau nu la infertilitate. Oricum fusesem la nutritionist si mi-a zis ca nu vede o problema, dar am trecut oricum pe mai multe salate, am renuntat la dulciuri si snacks-uri, mai mult sport si intr-o luna am ramas insarcinata, nu stiu daca a avut legatura. Dar tot am ramas cu un semn de intrebare asupra lui. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 6/26/2018 Mesaje: 238
| monican wrote:
Sunt curioasa, ce ai aflat de indicele homa? Dintre toate analizele recente, doar asta mi-a iesit putin crescut, 2,81. La Tg. Mures era conditie necesara sa scad indicele sub 2 ca sa incepem Fiv. Nu am ovare polichistice sau diabet si sunt slaba, nu am inteles de ce mi-a iesit asa si daca asta o fi contribuit sau nu la infertilitate. Oricum fusesem la nutritionist si mi-a zis ca nu vede o problema, dar am trecut oricum pe mai multe salate, am renuntat la dulciuri si snacks-uri, mai mult sport si intr-o luna am ramas insarcinata, nu stiu daca a avut legatura. Dar tot am ramas cu un semn de intrebare asupra lui.
Eu am fost la diabetolog dupa aflarea rezultatului, imi iesise ca pentru o persoana cu diabet de gradul 2..atunci mi-a recomandat sa tin regim,mi-a dat si pastile 3 luni, si mi-a zis ca dupa ce o sa il scad o sa imi functioneze ok si ovarele. Din fericire, a scazut foarte repede. Indicele asta iti spune daca ai rezistenta la insulina. Iar asta ar afecta ovulatia dupa spusele medicului.
|
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/9/2016 Mesaje: 3775
| Laurammm wrote: Sincer nu ?tiu. La mine de abea cum începe stresul.pana acum a zis sa facem sa vina de la sine pt ca având 1 sarcina anterioara nu ne-am prea stresat. Pot sa ii cer medicului sa îmi faca? În a cata zi dupa ovula?ie se face?
Ai zis ca ai avut teste pozitive urmate de avort menstrual si m-am gandit ca poate e prea subtire endometrul, e prea mic progesteronul sau te confrunti cu trombofilia. Am zis sa mergi prin eliminare si sa incepi cu cele mai simple: verifici endometrul la eco in preajma ovulatiei sa fie de min 7 mm; dozezi progesteronul in 7dpo sa fii sigura ca nu e nevoie de suplimentare. Daca astea sunt ok, mergi mai departe si incepi sapaturile pt mutatii, dar astea sunt ceva mai costisitoare. |
|
| Georgy06 wrote: Eu am fost la diabetolog dupa aflarea rezultatului, imi iesise ca pentru o persoana cu diabet de gradul 2..atunci mi-a recomandat sa tin regim,mi-a dat si pastile 3 luni, si mi-a zis ca dupa ce o sa il scad o sa imi functioneze ok si ovarele. Din fericire, a scazut foarte repede. Indicele asta iti spune daca ai rezistenta la insulina. Iar asta ar afecta ovulatia dupa spusele medicului.
E prima data cand aud pe forum de legatura indice homa - fertilitate si ma intereseaza subiectul. Chiar o sa-mi recoltez si eu. Tu ai ovare polichistice sau cum ti-a venit ideea sa faci analiza asta? Si in ce mod afecteaza ovulatia? Ce regim si ce tratament ti-a dat diabetologul? Am o tona de intrebari. LE: ai repetat beta azi? |
|
| Ella, cum e beta? Dxc, tu cum te simti?
|
|
Inregistrat: 6/17/2018 Mesaje: 1184
| carlita wrote:Ella, cum e beta? Dxc, tu cum te simti? ma simt ca inainte de menstruatie nu mi am facut speran?e, astept luna asta sa incep iui 2 |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/27/2018 Mesaje: 258
| Georgy06 wrote: Eu am fost la diabetolog dupa aflarea rezultatului, imi iesise ca pentru o persoana cu diabet de gradul 2..atunci mi-a recomandat sa tin regim,mi-a dat si pastile 3 luni, si mi-a zis ca dupa ce o sa il scad o sa imi functioneze ok si ovarele. Din fericire, a scazut foarte repede. Indicele asta iti spune daca ai rezistenta la insulina. Iar asta ar afecta ovulatia dupa spusele medicului.
Am fost la o gramada de monitorizari si ovulam mereu, menstruatia venea mereu la timp. E ciudat oricum ca mi-a iesit putin marita. Eu mi-am facut analiza asta pentru ca au cerut-o cei din Tg. Mures, altfel nu stiam nici eu de ea. |
|
| Dxc wrote: ma simt ca inainte de menstruatie  nu mi am facut speran?e, astept luna asta sa incep iui 2
offf, dar a identificat medicul tau vreo problema la tine? |
|

| carlita wrote: E prima data cand aud pe forum de legatura indice homa - fertilitate si ma intereseaza subiectul. Chiar o sa-mi recoltez si eu. Tu ai ovare polichistice sau cum ti-a venit ideea sa faci analiza asta? Si in ce mod afecteaza ovulatia? Ce regim si ce tratament ti-a dat diabetologul? Am o tona de intrebari. LE: ai repetat beta azi?
Nu am avut niciodata ovare polichistice, nici sindrom. Citisem despre simptomele rezistentei la insulina si mi s-a parut ca le amnpe toate: ma ingras repede, dau jos greu, pofta de dulciuri si carbohidrati, mai multe gasesti pe site-ul synevo la descrierea analizei. Vazand toate problemele date de rezistenta la insulina( care nu are mereu treaba cu diabetul-eu de exemplu am toate analizele ok, mi-a zis ca nu am diabet si nici inceput de diabet macar) am zis ca 50lei cat costa analiza nu e mult si merita sa verific. Si surpriza a fost ca a iesit 5,4 indicele, limita maxima fiind 5,2..din cate mi-a zis doctorita, am inteles ca secretia excesiva de insulina, pe care organismul nu o poate gestiona cand ai problema asta inhiba ovulatia sau afecteaza calitatea ei, in functie de cat de mare e indicele asta. Mie mi-a dat o pastila de glucophage pe zi timp de 3 luni si dieta data de ea. Asa am inteles de ce dupa gustarea de la 10-11 mie mi se face foame in maxim jumatate de ora, lucru care nu e normal. Ca regim mi-a dat 3 mese pe zi plus 2 gustari, fructe daca vreau ca gustare sa fie ceva ce se digera mai greu, gen banane,sau crackers cu putina branza exclus mere, pere, care imi faceau o foame de lup, iar la pranz si cina salata cu gratare, peste, ce imi place mie.fara smoothie-uri ca alea se consuma imediat si zaharul ajunge direct in sange. Da, am fost la beta si la tsh, inca astept rezultatul, dau refresh din jumate in jumate de ora :)) Daca mai ai alte intrebari si stiu sa iti raspund, cu mare drag. |
|

Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| Hello gagici! Ella asteptam toate cu sufletul la gura beta Eu de cateva zile ma lupt cu rinita alergica.Asa episoade agresive nu am avut niciodata.Noaptea e un chin sa ma pun in pat.Mi se infunda autotmat nasul si nu mai pot sa respir.Azi nu am putut sa mananc din cauza asta, ca nu pot inchide gura Imi curg ochii, nasul, ma mananca urechile, gatul, e horror!!!!!! |
|

| monican wrote:
Am fost la o gramada de monitorizari si ovulam mereu, menstruatia venea mereu la timp. E ciudat oricum ca mi-a iesit putin marita. Eu mi-am facut analiza asta pentru ca au cerut-o cei din Tg. Mures, altfel nu stiam nici eu de ea.
Eu nu am fost la monitorizare niciodata, dar dupa ce am inceput sa urmaresc temp bazala mi-am dat seama fie ca nu ovulam luna de luna, fie ca ovulam tarziu sau prea devreme, nu cum aveam eu durerile si cum calculam eu cu ziua 13-14. Asa am fost indusa in eroare aproape un an, pana am intrat aici si am inceput sa citesc mai multe. |
|
| Georgy06 wrote: Nu am avut niciodata ovare polichistice, nici sindrom. Citisem despre simptomele rezistentei la insulina si mi s-a parut ca le amnpe toate: ma ingras repede, dau jos greu, pofta de dulciuri si carbohidrati, mai multe gasesti pe site-ul synevo la descrierea analizei. Vazand toate problemele date de rezistenta la insulina( care nu are mereu treaba cu diabetul-eu de exemplu am toate analizele ok, mi-a zis ca nu am diabet si nici inceput de diabet macar) am zis ca 50lei cat costa analiza nu e mult si merita sa verific. Si surpriza a fost ca a iesit 5,4 indicele, limita maxima fiind 5,2..din cate mi-a zis doctorita, am inteles ca secretia excesiva de insulina, pe care organismul nu o poate gestiona cand ai problema asta inhiba ovulatia sau afecteaza calitatea ei, in functie de cat de mare e indicele asta. Mie mi-a dat o pastila de glucophage pe zi timp de 3 luni si dieta data de ea. Asa am inteles de ce dupa gustarea de la 10-11 mie mi se face foame in maxim jumatate de ora, lucru care nu e normal. Ca regim mi-a dat 3 mese pe zi plus 2 gustari, fructe daca vreau ca gustare sa fie ceva ce se digera mai greu, gen banane,sau crackers cu putina branza exclus mere, pere, care imi faceau o foame de lup, iar la pranz si cina salata cu gratare, peste, ce imi place mie.fara smoothie-uri ca alea se consuma imediat si zaharul ajunge direct in sange. Da, am fost la beta si la tsh, inca astept rezultatul, dau refresh din jumate in jumate de ora :)) Daca mai ai alte intrebari si stiu sa iti raspund, cu mare drag.
Wow, ma regasesc in ce spui cu ingrasatul rapid si slabit greoi, pofta de dulce nu prea am, dar dupa carbohidrati is innebunita ... am citit la descrierea analizei pe synevo, dar voiam mai pe romaneste de la cineva care stie cu ce se mananca. Ai si slabit de la regim + tratament sau nu aveai nevoie? Eu ovulez, dar uneori mai intarzie ovulatia si automat se deregleaza si cm-ul; faza luteala este destul de bine stabilita. Am sa fac si eu analiza asta ca nici nu-i asa scumpa .... si o sa ma informez mai mult pe subiect si, daca mai am nelamuriri, te mai trag de maneca! Hai cu valoare de peste 400 la beta! |
|
| Aleahim wrote:Hello gagici! Ella asteptam toate cu sufletul la gura beta Eu de cateva zile ma lupt cu rinita alergica.Asa episoade agresive nu am avut niciodata.Noaptea e un chin sa ma pun in pat.Mi se infunda autotmat nasul si nu mai pot sa respir.Azi nu am putut sa mananc din cauza asta, ca nu pot inchide gura Imi curg ochii, nasul, ma mananca urechile, gatul, e horror!!!!!! Aleahim, imi pare rau ... nu ma pricep la alergii, dar nu e ceva tratament care sa te ajute cand se manifesta prea urat? Aud din ce in ce mai multe persoane care se plang de diverse alergii... |
|

| @carlita Daa, am slabit 10kg cu dieta, apoi a venit caldura si m-am spurcat la inghetata si alte nebunii, iar din toamna 2018( octombrie mai exact) m-am apucat de rina, cu care am mai dat 19kg. Ajunsesem mult peste greutatea normala dupa ce m-am lasat de fumat. Acum mai aveam 2 saptamani de rina 2, dar iepurasul a vrut sa nu o mai tin si mi-a dat un test super pozitiv in duminica Pastelui. Sper sa fie totul ok si sa ma bucur de minunatia pe care o visez inca dinainte sa am iubit si apoi sot :) |
|
| Georgy, ai raspunsul Adinei despre seleniu in sarcina: ”Carlita daaaa sa ia neaparat.Si mie mi-a dat.Este ft.important pt.ca in sarcina glanda o ia razna si seleniul regleaza glanda mai ales daca o are autoimuna.Daca citeste si pe google "seleniul in sarcina" o sa vada ca ajuta mult in reglarea glandei tiroidiene.Mai jos iti arat reteta mea dupa ce am ramas gravida dar sa mearga cat mai repede la endocrinolog pt ca in functie de ce valori ies la analize se stabileste doza de seleniu potrivita pt.ea.Eu am refacut toate analizele de glanda si mi-a dat seleniu de 100 dar eu nu am luat pt.ca in urma analizelor so constatat ca nu am autoimuna si cu Euthyrox pot regla doar Tsh-ul dar daca o are autoimuna neaparat sa ia.Medicul meu endocrinolog asa mi-a spus.” LE: e postat la burtici, deja poti sari gardul si va mai consultati direct despre probl cu tiroida ...
|
|
|