|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/21/2014 Mesaje: 1704
| alexioana wrote:Cunosc sentimentul, nici eu nu pot spune ca rezonez prea bine cu vreun medic , am impresia ca ma trimit toti la plimbare desi ma duc la regina maria si ce nu am inclus in abonament platesc . Sper sa-ti raspunda doar de bine medicul Aleahim
Buna, in ce oras mergi la Regina Maria si la ce medici ai fost? |

Inregistrat: 3/1/2018 Mesaje: 3048
| Ella123 wrote:sunt pe un grup pe Facebook mamici cu trombofilie ?i am citit ?i acolo ca se confrunta fetele cu vanatai. Eu oricum dintotdeauna când ma loveam ma invineteam destul de tare ?i mai trecea ?i greu... Asa ca într un fel sau altul ma asteptam doar ca m am tot interesat de teama sa nu cumva sa le fac gresit. Cum e?ti miha? Greturi ceva? Ella sunt bine, nu am greturi, cel putin deocamdata . |
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Ella123 wrote: da. maricele. si nu stiu de ce... primele 15 injectii au fost ok se vedea doar locul in care le faceam a doua zi foarte putin vanat... acum de cateva injectii incoace am vanatai mari. ma tot uit pe tutoriale poate gresesc ceva... am zis ca joi o sa o mai intreb o data pe doctorita poate n am inteles eu bine Buna fetelor. In urma caror analize faceti clexane? Cum v-ati dat seama ca aveti probleme? |

| Anitta76 wrote: Buna fetelor. In urma caror analize faceti clexane? Cum v-ati dat seama ca aveti probleme?
Eu am facut la Bioclinica "profil genetic al riscului de trombofilie" https://bioclinica.ro/analize/biologie-moleculara/profil-genetic-al-riscului-de-trombofilie Nu mi-am dat seama dupa ceva anume, pur si simplu a fost decizia mea sa fac analiza ,din instinct. Am vrut sa elimin orice risc de pierdere a sarcinii. Noi urma sa facem fiv si aveam in plan sa testez trombofilia inainte de procedura. PS: de obicei medicii recomanda aceste analize dupa ce ai cel putin o sarcina pierduta. Eu am considerat ca trebuie sa previn pierderea . |
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/25/2018 Mesaje: 380
| Mihaela14 wrote:Eu am facut la Bioclinica "profil genetic al riscului de trombofilie" https://bioclinica.ro/analize/biologie-moleculara/profil-genetic-al-riscului-de-trombofilieNu mi-am dat seama dupa ceva anume, pur si simplu a fost decizia mea sa fac analiza ,din instinct. Am vrut sa elimin orice risc de pierdere a sarcinii. Noi urma sa facem fiv si aveam in plan sa testez trombofilia inainte de procedura. PS: de obicei medicii recomanda aceste analize dupa ce ai cel putin o sarcina pierduta. Eu am considerat ca trebuie sa previn pierderea . Sa ?tii ca protocolul pentru trombofilie e dupa 3 sarcini pierdute. Cel pu?in a?a a pa?it o prietena care pierduse deja 2 sarcini ?i când a ramas a 3 a oara l a întrebat pe medic daca face analizele de trombofilie ?i i a zis ca cel pu?in la stat a?a e protocolul. Daca vrei sa faci din proprie ini?iativa e ok. Pana la urma avea trombofilie ?i a dus sarcina pana la 34 de sapt ?i apoi a nascut o feti?a. E bine acum. |

Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| Neata aspirici! Am vb cu medicul si mi-a zis ca daca nu vine sapt asta, sa iau progesteron. Sunt putin trista ca nu vrea sa se regleze singur, dar nu am ce face.Mai iau o luna de vitex si apoi daca tot nu ma reglez facem alt plan. Parca e tot mai departe visul asta. |

| eve23 wrote: Sa ?tii ca protocolul pentru trombofilie e dupa 3 sarcini pierdute. Cel pu?in a?a a pa?it o prietena care pierduse deja 2 sarcini ?i când a ramas a 3 a oara l a întrebat pe medic daca face analizele de trombofilie ?i i a zis ca cel pu?in la stat a?a e protocolul. Daca vrei sa faci din proprie ini?iativa e ok. Pana la urma avea trombofilie ?i a dus sarcina pana la 34 de sapt ?i apoi a nascut o feti?a. E bine acum.
Protocolul asta e putin depasit, pt ca chiar daca trombofilia nu e singura cauza de pierdere a sarcinilor, in ultimul timp sunt tot mai multe femei cu mutatii de trombofilie care pot duce la avort spontan. Parerea mea e ca protocolul asta ar trebui schimbat, nu mi se pare ok sa pierzi trei sarcini, sa suferi de trei ori ca sa ti se recomande investigatia, e inadmisibil. Femeile care se lupta cu infertilitatea cativa ani si care mai au si peste 35 de ani, cred eu ca ar trebui sa fie informate de medici despre posibilitatea testarii profilului genetic al riscului trombofiliei de la inceput. La varste inaintate sarcina obtinuta cu greu (cum e si cazul meu) fie natural, fie prin fiv, poate fi sarcina unica si in cazurile acestea eu vad necesara aceasta analiza. Iar la varste dub 35 de ani cred ca dupa o sarcina pierduta ar trebui deja luata in calcul testarea trombofiliei, nu sa piarda doua sarcini cum a fost si prietena ta... Si nu in ultimul rand e de datoria noastra sa punem intrebari doctorilor si sa ne informam . |

Inregistrat: 5/9/2018 Mesaje: 1356
| Anitta76 wrote: Buna fetelor. In urma caror analize faceti clexane? Cum v-ati dat seama ca aveti probleme?
eu am avut sarcina oprita in evolutie si la cererea mea am facut analizele de trombofilie. medicii le dau dupa 2 3 sarcini pierdute cum au zis si fetele dar mie mi se pare absurd. eu nu am trombofilie genetica, cu mutatii... ci am un fel de trombofilie dobandita - sindrom antifosfolipidic. la synevo profil trombofilie extins se numeste si cuprinde anticoagulantul lupic, anticorpii, antitrombina iii si mai multe. |

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Ella123 wrote: eu am avut sarcina oprita in evolutie si la cererea mea am facut analizele de trombofilie. medicii le dau dupa 2 3 sarcini pierdute cum au zis si fetele dar mie mi se pare absurd. eu nu am trombofilie genetica, cu mutatii... ci am un fel de trombofilie dobandita - sindrom antifosfolipidic. la synevo profil trombofilie extins se numeste si cuprinde anticoagulantul lupic, anticorpii, antitrombina iii si mai multe. În cazul meu, trombofilia (prin combinatia unor mutatii de risc mediu, dar unele si homozigot) a dus la pierderea unei sarcini la 7s si la mentinerea cu mare dificultate a sarcinii ce mi-a adus fetita. În Constanta sunt doua doctorite ce iti spun cu seninatate :"Trebuie sa mai pierzi niste sarcini!", ca si cum asta înseamna sa pierzi un leu... Norocul meu a fost sa vorbesc si sa ajung la doamna Uscatescu, iar apoi sa merg în Constanta la o alta doctorita ce are si ea trombofilie. Desi unora li se pare o moda, sunt cazuri cand trombofilia e o mare piedica atât în obtinerea si sustinerea unei sarcini, cat si în perioada postpartum si în viata de zi cu zi. Eu recomand oricui sa se testeze! |

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Cele mai ok pachete le au cei de la Bioclinica. La Synevo sunt mai scumpe. |

Inregistrat: 5/9/2018 Mesaje: 1356
| maria2013 wrote:Cele mai ok pachete le au cei de la Bioclinica. La Synevo sunt mai scumpe. da, total de acord. la Synevo sunt mai scumpe.. doar ca eu atunci le-am facut fara sa mai cantaresc nimic. plus ca bioclinica nu am in ploiesti. |

Inregistrat: 4/19/2019 Mesaje: 344
| Adina Mariana wrote: Buna Alexioana.Spune-mi cu ce ai avea nevoie sa te ajut?legat de endometrioza?de vitex?de medicul de la Iasi?e multa informatie si nu as vrea sa bat campii de aceea te intreb sa fiu strict la subiect
Buna Adina Mariana ! Felicitari pentru sarcina si multa sanatate! Multumesc ca ai intrat, sunt sigura ca acum ai multe alte lucruri de pus la punct si de asta nu vreau sa te "stresez" prea mult asa ca iti scriu "o data si bine" si cand ai timp si chef imi rapsunzi: Chistul meu e suspect endo: in apr 2018 mi l-au descoperit si avea 4,5cm , iar dr a zis atunci ca trebuie sa ma operez ca nu e f sigur dar probabil e endo,nu mi-a dat absolut nimic tratament si a zis sa ma gandesc daca vreau sa ma operez, apoi vara am avut nunta,luna de miere ,ne-am mutat in casa noua si evident a trecut timpul si nu am facut nimic(desi ma tot gandeam la chist)... apoi in martie 2019 am fost la dr(altul) si chistul scazuse la 4 cm ,ce-i drept incepusem sa iau vitex din ianuarie(nu stiu daca de asta scazuse). Dr. acesta m-a intrebat doar daca stiu de chist si i-am zis ca da, nu mi-a zis nimic ca ar fi suspect endo pt ca nu ma doare, doar cateodata simt ca ma inteapa si cand imi e frig la spate, dar mi-a dat sa fac scor ROMA care mi-a iesit buna 3,5% (ceea ce ma face sa cred ca se gandea si el ca e endo)si mi-a zis ca 6 luni - 1 an sa incerc sa raman insarcinata ,parea optimist, mi-a dat myo-sun si femosun si a zis sa ma intorc din 3 in 3 luni la eco sa vada daca creste/scade chistul... Noi am inceput cam din aprilie sa incercam pe bune, testele de ovulatie imi ies ok,de ovulat ovulez, menstruatia e regulata la 29-30-31 de zile, doar ca am o perioada luteala scurta(cred eu) de 11 zile , o tin sub observatie. Vroiam sa te intreb, tu cum ai reusit sa scapi de el,daca ai scapat? Sau ce sfaturi ai avea pt mine in drumul meu spre bebe...? cum iei vitex, de care? sau ce alte vitamine, suplimente te-au ajutat? Scuze pentru roman. Multumesc frumos! |

| adina1109 wrote: Daca e?ti din Bucure?ti ?i o recomand pe Dr Andronescu Lara. Eu am început sa merg la ea si imi place ca ma urmare?te îndeaproape .
Buna! Multumesc pentru recomandare, dar sunt din Brasov. Inca mai merg aici si daca nu reusesc o sa merg si altundeva. |

| Andia wrote:
Buna, in ce oras mergi la Regina Maria si la ce medici ai fost?
Buna! In Brasov merg. Initial am vrut sa merg la Anastasiu si mi-am facut programare cu 2 luni inainte pt ca altfel nu am gasit loc si in ziua respectiva mi-a dat mesaj ca a intervenit ceva..mi-am facut programare la primul medic care era liber a doua zi, adica Bordas Radu si am fost la el Esti din Bv? |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/23/2019 Mesaje: 102
| Anitta la mine a fost pu?in ciudat cum am descoperit eu ca am trombofilie. Am avut o sarcina pierduta la aproape 8 sapt to?i medicii îmi spuneau ca e prea devreme sa testez daca am sau nu trombofilie. Dupa 3 luni am ramas însarcinata din nou, totul a decurs ok pana în saptamâna 29 când fluxul pe cordonul ombilical era din ce în ce mai scazut atunci med ginecolog ?i hematolog au hotarât sa îmi dea sa fac flexiparina 0.6 chear daca nu ?tiam sigur daca am sau nu trombofilie. Am reu?it sa duc sarcina pana la 36 s ?i 4 zile, am nascut un bebe sanatos dupa care m-am apucat sa îmi fac analizele, intra adevar aveam trombofilie. 7 luni în care am încercat sa fac bebe dar pierdeam sarcina pa a ajungeam la medi 3 sarcini pierdute asa. Acum când am vazut prima liniuta f slab pozitiva am sunat medicul care mi-a spus sa îmi fac beta ?i daca ii pozitiv încep injec?iile, 4.7 era beta deci era neconcludent ?i pt asta am început injec?iile cu aprobarea med ginecolog. Acum am 6 sapt ?i totul decurge ok. |
|
|