|
Nivel: Membru
Inregistrat: 3/15/2018 Mesaje: 64
| Multumesc M2 si Dxc pentru raspunsuri. Si am tot citit si cam asta reiesea ca este inportant pt spermatozoizi sa ajunga mai repede la destinatie. Vedem ce se mai intampla, in aprilie -mai ar trebui sa facem prima insemninare. O zi frumoasa.
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/28/2019 Mesaje: 261
| AlexaT wrote:Fetelor am gasit o carte dragu?a Ghid pentru femeia nerabdatoare sa devina mama, asa se nume?te, mi se pare foarte buna, în ea descrie efectiv prin ce trecem noi, spune ce controale ce suplimente... Tot ce ar trebuii sa ?tie o aspirica, sper ca nu a deranjat postarea dar am vrut sa împarta?esc cu voi ?i poate unora le este de ajutor, mai ales fetelor mai noi pe acest drum!
M-ai facut curioasa. Am gasit-o pe elefant la 8.38 lei. Las link aici, poate mai vrea cineva: http://www.elefant.ro/carti/carte/parenting-si-familie/psihologie-si-consiliere/ghid-pentru-femeia-nerabdatoare-sa-devina-mama-206891.html?gclid=EAIaIQobChMI0MGRnI2b4QIVDPlRCh2HxgrGEAAYASAAEgIhSvD_BwE
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/28/2017 Mesaje: 83
|
O gasi?i ?i pdf, dar eu nu pot sa citesc a?a ca ma dor ochii ?i o prefer varianta carte. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Nella wrote:Din tot sufletul va mul?umesc!!! 12 zile fac clexane ?i iau câte un aspenter ?i în ziua urmatoare fac beta. Nella se vede ca e o clinica performanta.Am o prietena cu 7 blasto la ei si majoritatea cuplurilor au peste 4.Au aparate performante.Fac tot posibilul sa reuseasca cuplurile.Doamne..sunt cu gandul la tine si ma rog pt.tine sa fie cu ochisori acum vor fi grele zilele acestea de asteptare dar se vor merita sunt sigura.Sa faci tot felul de lucruri sa uiti pana atunci te prafuiesc de nu te vezi si te astept la gravidute pt.ca imediat se face o casuca noua in care trebuie neaparat sa intri si tu |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/2/2019 Mesaje: 126
| AlexaT wrote:Fetelor am gasit o carte dragu?a Ghid pentru femeia nerabdatoare sa devina mama, asa se nume?te, mi se pare foarte buna, în ea descrie efectiv prin ce trecem noi, spune ce controale ce suplimente... Tot ce ar trebuii sa ?tie o aspirica, sper ca nu a deranjat postarea dar am vrut sa împarta?esc cu voi ?i poate unora le este de ajutor, mai ales fetelor mai noi pe acest drum! Si eu am citit-o, are si chestii faina si cateva care nu chiar is 100 deacord cu ele, dar ii frumoasa cartea :D. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 1247
| Adina Mariana wrote: Nella se vede ca e o clinica performanta.Am o prietena cu 7 blasto la ei si majoritatea cuplurilor au peste 4.Au aparate performante.Fac tot posibilul sa reuseasca cuplurile.Doamne..sunt cu gandul la tine si ma rog pt.tine sa fie cu ochisori acum vor fi grele zilele acestea de asteptare dar se vor merita sunt sigura.Sa faci tot felul de lucruri sa uiti pana atunci te prafuiesc de nu te vezi si te astept la gravidute pt.ca imediat se face o casuca noua in care trebuie neaparat sa intri si tu Multumesc mult pt praful magic!!! Sunt f profi to?i, aten?i la toate detaliile, verifica de multe ori informa?iile, chiar î?i dau interesul sa fie toate persoanele mul?umite ?i... Nu sunt pu?ine... Azi duminica au fost 3 embriotransferuri ?i 1 inseminare... Oamenii a?tia nu au zile libere, totul pt pacien?i ?i daca î?i permite vreunul câteva zile libere se implica de unde este pt a nu se sim?i lipsa lui. |
|
Inregistrat: 10/25/2018 Mesaje: 380
| Buna fetelor. Mâine as vrea sa merg sa mi fac analizele pt tiroida. E ok in a 2 a zi a cm sau mai bine a 3a? Voi ce analize ati facut pt tiroida? In Ianuarie când am fost ultima data pa control medicul mi ar zis ca ar fi bine sa le fac dar ca nu ar fi urgent ?i acum ca tot mi a venit am decis sa le fac dar la momentul ala nu am întrebat exact ce analize vrea. Dupa ce le fac merg cu ele la endocrinolog sau la ginecolog? Și m am decis sa las myo sun ul pt ca văd ca de când îl iau menstruația e și mai dereglata. Sunt in ziua 43 a cm și abia azi dimineața mi a venit. Înainte de myo sun se învârtea pe pa 38 de zile. |
|
| Fetelor poate suna stupid, dar nu ma lasa un gând în pace... Daca eu am deja un blastocist în mine, se considera ca sunt deja pu?in însarcinata? Sau doar dupa ce apare testul pozitiv? |
|
Inregistrat: 6/17/2018 Mesaje: 1184
| Nella wrote:Fetelor poate suna stupid, dar nu ma lasa un gând în pace... Daca eu am deja un blastocist în mine, se considera ca sunt deja pu?in însarcinata? Sau doar dupa ce apare testul pozitiv? asta este o intrebare de baraj... nu as sti sa ti raspund...oricum ar fi sa fie cu 2 linii |
|
| Dxc wrote:asta este o intrebare de baraj... nu as sti sa ti raspund...oricum ar fi sa fie cu 2 linii ?i la tine draga mea! |
|
Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| Nella wrote:Fetelor poate suna stupid, dar nu ma lasa un gând în pace... Daca eu am deja un blastocist în mine, se considera ca sunt deja pu?in însarcinata? Sau doar dupa ce apare testul pozitiv? Nella chiar asta am vrut sa iti scriu. Ca tu practic ai un bebe in burtica.trebuia doar sa ramana acolo 9 luni.Si o sa ramana |
|
Inregistrat: 8/21/2014 Mesaje: 1704
| eve23 wrote:Buna fetelor. Mâine as vrea sa merg sa mi fac analizele pt tiroida. E ok in a 2 a zi a cm sau mai bine a 3a? Voi ce analize ati facut pt tiroida? In Ianuarie când am fost ultima data pa control medicul mi ar zis ca ar fi bine sa le fac dar ca nu ar fi urgent ?i acum ca tot mi a venit am decis sa le fac dar la momentul ala nu am întrebat exact ce analize vrea. Dupa ce le fac merg cu ele la endocrinolog sau la ginecolog? ?i m am decis sa las myo sun ul pt ca vad ca de când îl iau menstrua?ia e ?i mai dereglata. Sunt in ziua 43 a cm ?i abia azi diminea?a mi a venit. Înainte de myo sun se învârtea pe pa 38 de zile.
Buna.
Pentru tiroida eu am facut TSH, Ft3, FT4, ATPO, antitireoglobulina (antitiroglobulina - se mai scrie si asa...) si medicul mi-a mai cerut si vitamina D (25-OH-vitamina D). In iarna-primavara cam toti avem deficienta de vitamina D pt ca nu prea stam la soare...
Analizele pt tiroida se pot face in orice zi, nu au legatura cu cele de z2-5. Cu analizele astea mergi la endocrinolog daca sunt ceva probleme, daca nu... nu are rost. Pt sarcina TSH-ul nu trebuie sa fie mai mare de 2,5. |
|
| Nella wrote:Fetelor poate suna stupid, dar nu ma lasa un gând în pace... Daca eu am deja un blastocist în mine, se considera ca sunt deja pu?in însarcinata? Sau doar dupa ce apare testul pozitiv?
Nella mult succes!! Iti doresc sa se prinda repede si sa stea acolo pana peste 9 luni
Insarcinata cred ca esti dupa implantare :P |
|
Inregistrat: 10/25/2018 Mesaje: 380
| Andia wrote:
Buna.
Pentru tiroida eu am facut TSH, Ft3, FT4, ATPO, antitireoglobulina (antitiroglobulina - se mai scrie si asa...) si medicul mi-a mai cerut si vitamina D (25-OH-vitamina D). In iarna-primavara cam toti avem deficienta de vitamina D pt ca nu prea stam la soare...
Analizele pt tiroida se pot face in orice zi, nu au legatura cu cele de z2-5. Cu analizele astea mergi la endocrinolog daca sunt ceva probleme, daca nu... nu are rost. Pt sarcina TSH-ul nu trebuie sa fie mai mare de 2,5.
Mul?umesc frumos Andia. A?a vazusem pe grup ca ziceau fetele ca zilele 1-5 ?i majoritatea cam in zilele 2-3 faceau aceste analize. Nu ?tiu ce e cu menstrua?ia asta a?a neregulata ca înainte de anticonceptionale era ceas. Offf Sau care sunt analizele de z 2-5? |
|
| eve23 wrote: Mul?umesc frumos Andia. A?a vazusem pe grup ca ziceau fetele ca zilele 1-5 ?i majoritatea cam in zilele 2-3 faceau aceste analize. Nu ?tiu ce e cu menstrua?ia asta a?a neregulata ca înainte de anticonceptionale era ceas. Offf Sau care sunt analizele de z 2-5?
Analizele de ziua 2-5 sunt cele de spui tu ca le fac fetele in zilele 2-3. Adica LH, FSH, prolactina, estradiolul si as spune si testosteronul... Si eu fac aceste analize in ziua 2 sau 3. AMH-ul se face si el tot acum, cu toate ca unii medici spun ca se poate face oricand. Medicul meu ginecolog specializat pe infertilitate cere sa il fac in ziua 3 totusi.
Insa analizele pentru tiroida nu au legatura cu ovulatia asa ca nu trebuiesc facute la inceputul ciclului. Le poti face cand vrei tu. Pentru prolactina trebuie sa urmezi niste reguli inainte de recoltare. |
|
|