|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1624
| sofia28 wrote:Felicitari M2m2m2 , sa ai o sarcina de vis  . Fetelor e ultima data cand mai intru, desi nu am scris foarte des de vreo 2 ani v-am citit mereu si eram alaturi de voi. Din pacate lupta mea s-a terminat, sarcina ce am avuto a fost extrauterina, am ramas fara ambele trompe.Din situatii financiare nu voi putea continua mai departe cu Fiv. Va doresc tuturor sa vi se indeplineasca visul si sa aveti toate bebei sanatosi si frumosi. Sofia, imi pare rau ca trebuie sa treci prin asta si mi se pare atat de nedrept ca banii ajung sa conditioneze aparitia unui copil intr-o familie care si-l doreste atat de mult. Poate totusi, desi acum crezi ca nu e posibil, in viitor va aparea o oportunitate si veti putea face fiv. Nu renunta sa speri, nu stii niciodata ce iti rezerva viitorul |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| sofia28 wrote:Felicitari M2m2m2 , sa ai o sarcina de vis  . Fetelor e ultima data cand mai intru, desi nu am scris foarte des de vreo 2 ani v-am citit mereu si eram alaturi de voi. Din pacate lupta mea s-a terminat, sarcina ce am avuto a fost extrauterina, am ramas fara ambele trompe.Din situatii financiare nu voi putea continua mai departe cu Fiv. Va doresc tuturor sa vi se indeplineasca visul si sa aveti toate bebei sanatosi si frumosi.
Offf nici nu stiu ce sa iti spun.. ma doare sufletul sa citesc asa vesti :( imi pare tare rau si sper candva sa reusiti, sa castigati la loto sau nu stiu.. si de nu, sa infiati, sigur e un sufletel pt voi undeva. Am fost recent la cinema la un film despre asta si a fost o comedie ffff emotionanta, ii zice Instant family (familie de-a gata), daca vrei sa il vezi. Te imbratisez tare tare! |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/28/2019 Mesaje: 261
| Andreea06 wrote:Numerotarea e haos momentan Deci, Adina, te scot nu? M2, si pe tine?
Si eu vreau pe listuta! |

Inregistrat: 1/28/2019 Mesaje: 261
| M2 felicitari ?i sarcina usoara! Ma bucur pt tine! |

Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Irina31313 wrote:
Si eu vreau pe listuta!
Te-am adaugat, si pe tine Andreea2929a |
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| ali-1985 wrote:Am fost azi din nou la ecografie si se pare ca inca am acele chisturi la ovarul stang. Deci mi-a confirmat ca am si endometrioza pe langa mutatii si glanda autoimuna. Sunt complet devastata Am primit si antibiotic pentru un stafilococ beta hemolitic de tip b trebuie sa il iau 7 zile. Deci luna asta fac pauza de la incercari. Dar pentru celelalte afectiuni nu mi-a zis nimic doar sa ma duc la un endocrinolog si un hematolog. Dar crede ca mutatiile mele nu sunt grave si ca nu am de ce sa imi fac griji. Deci prea multe nu am aflat. Dar mi-a zis ca am de tras ceva pana o sa reusesc sa raman insarcinata dar ea este optimista dat fiind ca am ramas o data.
Buna Ali, Referitor la chisturi si endometrioza nu te pot ajuta cu prea multe detalii, dar daca ai avut doua sarcini incipiente (am vazut scris in semnatura ta) inseamna ca stadiul endometriozei nu este sever si poti ramane insarcinata. Pot sa-ti dau mai multe detalii referitoare la mutatiile care le ai: MTHFR-ul nu cauzeaza pierderi de sarcini; pentru 677 ar trebui luat metilfolat, iar pentru 1298 ar trebui luat acid folinic (insa aceasta nu se regaseste la noi in tara). Si eu sunt pozitiv pentru 1298. Pentru 1298 se poate lua si acid folic, insa la tine intra in contradictie cu 677 unde nu se recomanda. Daca ai iesit pozitiv pentru MTHFR, ar trebui sa-ti verifici homocisteina si nivelul de folati serici in sange. Daca acestea sunt in parametrii, mutatiile nu ar trebui sa-ti creeze probleme. PAI heterozigot am si eu. Pentru a vedea daca a vedea daca te influenteaza, ar trebui sa testezi activitatea plasmatica a acestuia. Daca e negativ, nu ar trebui sa-ti puna probleme. De asemenea, ar trebui testati Ddimerii inainte de a ramane insarcinata din nou, precum si in timpul sarcinii. Pe timpul sarcinii de regula acestia pot creste. In funtie de rezultatul lor, dar si de alte analize de sange ce tin de coagularea sangelui, ti se poate face recomandare de aspenter sau anticoagulant injectabil. Din ianuarie anul trecut incercam pentru bebe. Anul trecut ne-am bucurat de testul pozitiv, insa nu pentru mult timp. Inca de la inceput sarcina se dezvolta greu, iar intr-un final s-a oprit in evolutie. Anul acesta ne-am bucurat din nou de testul pozitiv, insa suntem rezeevati din cauza antecedentelor anterioare. De cand am aflat de a doua sarcina, am luat aspenter si elevit pentru mutatiile care le am din propie initiaviva, insa deja aveam informatiile necesare de la hematolog si stiam ca aspenterul nu imi dauneaza. Trei zile mai tarziu am ajuns la hematolog si mi-a zis sa continui tratamentul cu aspenter si mi-a mai adaugat pentru un interval de cateva zile o pastila care ajuta corpul sa nu respinga sarcina (aceasta pastila nu avea nicio legatura cu mutatiile care le am). Anul trecut doi hematologi mi-au confirmat ca MTHFR ?i PAI nu sunt mutatii grave si nu prezinta risc crescut de tromboza. Alte semne care in decursul unuei vieti care te-ar face sa crezi ca ai probleme cu coagularea sangelui ar fi daca ai varice, în familie persoane care au probleme cu coagularea sangelui sau daca ai avut reactii adverse in perioada in care ai luat anticoncep?ionale. De alele A1/A2 nu cunosc informatii. Sarcina la mine este inca incipienta, dar noi ne rugam si speram ca va merge bine de aceasta data. Momentan ecografic sunt in grafic si sper ca la fiecare viitor consult sa auzim numai vesti bune. Iti doresc sa ai multa increderere ca toate se vor rezolva si va fi bine pe viitor.
Referitor la steptococ de grupa B, nu e grav si nu afecteaza sarcina. Il am si eu, si nu am apucat sa urmez tratament pentru ca atunci cand m-am dus la doctor pentru rezultate, imi intarziase 2-3 zile si nu am stiut sa-i zic daca sunt gravida pentru ca nu facicem test. Raspunsul lui a fost, sa fac test acasa si sa revin la el :)) Daca ai steptococul, este important sa stie ginecologul daca il ai pentru ca in momentul in care ti se rup membranele, trebuie sa-ti administreze penicilina. Daca nasti natural, exista o probabilitate destul de mica sa transmiti bebelusului. Neonantologul trebuie sa stie de starea mamei ca sa poata trata nou nascutul corespunzator. La mine, am si cireasa de pe tort: la analizele de trimestru I, am iesit pozitiv pentru antigen HVB (ce-i drept rezultatul este la limita intervalului, iar trigliceridele mele sunt bune). L-am intrebat daca am hepatita B, in conditiile in care anul trecut am mai facut testul, iar so?ul s-a testat pe 31 decembrie si a iesit negativ. Mi-a zis sa-l repet la alt laborator, iar ca sa se confirme ca intr-adevar ca sunt puratatoare de virus trebuie sa fac teste hepatice si rezultatele sa fie corelate cu alte analize de sange, dar la mine au iesit ok. In concluzie, sunt destul de speriata si eu de tot ce se intampla, iar stresul care il am si pe plan profesional nu ma ajuta. Ieri am suferit un soc emotional puternic din cauza serviciului care sper sa nu-mi afecteze fatul. |
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| M2, felicitari!!! Sofia, sunt fara cuvinte. Nu stiu ce as putea sa-ti zic ca sa te încurajez, decat iti transmit multa putere. |
|

Inregistrat: 4/18/2018 Mesaje: 317
| M2 FELICITARIIIIIII sa stea bobita cu tine pana la capat |
|

Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| sofia28 wrote:Felicitari M2m2m2 , sa ai o sarcina de vis  . Fetelor e ultima data cand mai intru, desi nu am scris foarte des de vreo 2 ani v-am citit mereu si eram alaturi de voi. Din pacate lupta mea s-a terminat, sarcina ce am avuto a fost extrauterina, am ramas fara ambele trompe.Din situatii financiare nu voi putea continua mai departe cu Fiv. Va doresc tuturor sa vi se indeplineasca visul si sa aveti toate bebei sanatosi si frumosi. Of Sofia ma rupe sufletul chiar speram ca o sa fie bine de data asta.Ti-a spus cumva medicul de ce ai facut asa multe sarcini extrauterine?de undeva sigur a venit cauza.Te rog nu renunta..poti pune separat banuti pt.fiv si daca strangi 2,3 ani dar nu renunta!stiu ca e greu dar trebuie sa lupti.Dumnezeu o sa iti dea si tie un ingeras.Profita de tehnologia din ziua de azi.O sa fie bine.Te imbratisez strans si imi pare rau ca treci prin asta fii tare! |
|

Inregistrat: 6/30/2018 Mesaje: 1081
| simmo wrote:M2, felicitari!!! Sofia, sunt fara cuvinte. Nu stiu ce as putea sa-ti zic ca sa te încurajez, decat iti transmit multa putere. Multumesc , Simo am si eu o intrebare luni merg sa recoltez d-dimeri ce mai trebuie sa fac inr ?? Hematoloaga zice clexan din start dar parca as vrea si analizele, asta pt ca eu nu sunt convinsa ca trombofilia mia stopat sarcinile ! Sofia multumesc ! Nu am cuvinte ..durerea ta e mare Poate cu o adoptie unui sufletel va fi altfel ! |
|

| Mihaela14 wrote:Inca nu parasesc casuta! Adina si M2 mergeti fara mine, am un test alb imaculat, nu e nimic. Putin m-am amagit  , sunt trista ca minunea mea se lasa asteptata . Dar asa e viata uneori si cred ca nimic nu e intamplator. Oh Miha..mi-au dat lacrimile.Imi pare tare rau.Mie ieri chiar mi so parut ca am vazut ceva pe acel test.Chiar sa nu mai speram?tu ce simti?sunt sigura ca o sa ramai si tu dar poate cand nu te astepti.Sunt alaturi de tine,te rog sa fi puternica |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| M2m2m2 wrote:Multumesc , Simo am si eu o intrebare luni merg sa recoltez d-dimeri ce mai trebuie sa fac inr ?? Hematoloaga zice clexan din start dar parca as vrea si analizele, asta pt ca eu nu sunt convinsa ca trombofilia mia stopat sarcinile ! Sofia multumesc ! Nu am cuvinte ..durerea ta e mare Poate cu o adoptie unui sufletel va fi altfel !
Ai incercat sa trimiti analizele si la dna uscatescu sa iti dea o parere? |
|

| ali-1985 wrote:Am fost azi din nou la ecografie si se pare ca inca am acele chisturi la ovarul stang. Deci mi-a confirmat ca am si endometrioza pe langa mutatii si glanda autoimuna. Sunt complet devastata Am primit si antibiotic pentru un stafilococ beta hemolitic de tip b trebuie sa il iau 7 zile. Deci luna asta fac pauza de la incercari. Dar pentru celelalte afectiuni nu mi-a zis nimic doar sa ma duc la un endocrinolog si un hematolog. Dar crede ca mutatiile mele nu sunt grave si ca nu am de ce sa imi fac griji. Deci prea multe nu am aflat. Dar mi-a zis ca am de tras ceva pana o sa reusesc sa raman insarcinata dar ea este optimista dat fiind ca am ramas o data. Buna Ali.Stiu ca este greu de digerat asa multe vesti rele dintr-o data.La fel am fost si eu.Eram cu toate pe cap.Endometrioza,tiroida,mutatie pozitiva,ovulatie proasta si tarzie,foliculi nu,ciclu tarziu.Am fost depasita de situatie dar m-am adunat si le-am luat treptat.Deci am fost la medic specialiat pe endo la Simedrea voicu.Intradevar chistul meu era endo stadiu 1 dar nu am operat nimic.Acum de cateva luni mi-a mai aparut inca un chist tot pe acel ovar dar am incercat sa stau linistita.Pt.tiroida am mers la endocrinolog si ma chinui si acuma sa reglez Tsh-ul.Pt.mutatia mea ma tot interesez ca sa fie bine.Cu tot bagajul asta am reusit sa raman insarcinata si am avut si eu 3 sarcini incepatoare.Daca ai ramas crede-ma ca se poate si o sa ramai deabinelea intr-o buna luna.Cat despre endometrioza ea nu se poate sti cu exactitate numai dupa o laparoscopie..restul sunt suprapuneri iar laparoscopie nu se recomanda pt.ca dupa operatie endometrioza se poate extinde.Daca nu ai dureri stai ca bine stai.Vad ca esti tanara..ia-le treptat ca o sa fie bine.Ramai calma,te va ajuta si bafta multa! |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 2/8/2019 Mesaje: 5
| simmo wrote:
Buna Ali, Referitor la chisturi si endometrioza nu te pot ajuta cu prea multe detalii, dar daca ai avut doua sarcini incipiente (am vazut scris in semnatura ta) inseamna ca stadiul endometriozei nu este sever si poti ramane insarcinata. Pot sa-ti dau mai multe detalii referitoare la mutatiile care le ai: MTHFR-ul nu cauzeaza pierderi de sarcini; pentru 677 ar trebui luat metilfolat, iar pentru 1298 ar trebui luat acid folinic (insa aceasta nu se regaseste la noi in tara). Si eu sunt pozitiv pentru 1298. Pentru 1298 se poate lua si acid folic, insa la tine intra in contradictie cu 677 unde nu se recomanda. Daca ai iesit pozitiv pentru MTHFR, ar trebui sa-ti verifici homocisteina si nivelul de folati serici in sange. Daca acestea sunt in parametrii, mutatiile nu ar trebui sa-ti creeze probleme. PAI heterozigot am si eu. Pentru a vedea daca a vedea daca te influenteaza, ar trebui sa testezi activitatea plasmatica a acestuia. Daca e negativ, nu ar trebui sa-ti puna probleme. De asemenea, ar trebui testati Ddimerii inainte de a ramane insarcinata din nou, precum si in timpul sarcinii. Pe timpul sarcinii de regula acestia pot creste. In funtie de rezultatul lor, dar si de alte analize de sange ce tin de coagularea sangelui, ti se poate face recomandare de aspenter sau anticoagulant injectabil. Din ianuarie anul trecut incercam pentru bebe. Anul trecut ne-am bucurat de testul pozitiv, insa nu pentru mult timp. Inca de la inceput sarcina se dezvolta greu, iar intr-un final s-a oprit in evolutie. Anul acesta ne-am bucurat din nou de testul pozitiv, insa suntem rezeevati din cauza antecedentelor anterioare. De cand am aflat de a doua sarcina, am luat aspenter si elevit pentru mutatiile care le am din propie initiaviva, insa deja aveam informatiile necesare de la hematolog si stiam ca aspenterul nu imi dauneaza. Trei zile mai tarziu am ajuns la hematolog si mi-a zis sa continui tratamentul cu aspenter si mi-a mai adaugat pentru un interval de cateva zile o pastila care ajuta corpul sa nu respinga sarcina (aceasta pastila nu avea nicio legatura cu mutatiile care le am). Anul trecut doi hematologi mi-au confirmat ca MTHFR ?i PAI nu sunt mutatii grave si nu prezinta risc crescut de tromboza. Alte semne care in decursul unuei vieti care te-ar face sa crezi ca ai probleme cu coagularea sangelui ar fi daca ai varice, în familie persoane care au probleme cu coagularea sangelui sau daca ai avut reactii adverse in perioada in care ai luat anticoncep?ionale. De alele A1/A2 nu cunosc informatii. Sarcina la mine este inca incipienta, dar noi ne rugam si speram ca va merge bine de aceasta data. Momentan ecografic sunt in grafic si sper ca la fiecare viitor consult sa auzim numai vesti bune. Iti doresc sa ai multa increderere ca toate se vor rezolva si va fi bine pe viitor.
Referitor la steptococ de grupa B, nu e grav si nu afecteaza sarcina. Il am si eu, si nu am apucat sa urmez tratament pentru ca atunci cand m-am dus la doctor pentru rezultate, imi intarziase 2-3 zile si nu am stiut sa-i zic daca sunt gravida pentru ca nu facicem test. Raspunsul lui a fost, sa fac test acasa si sa revin la el :)) Daca ai steptococul, este important sa stie ginecologul daca il ai pentru ca in momentul in care ti se rup membranele, trebuie sa-ti administreze penicilina. Daca nasti natural, exista o probabilitate destul de mica sa transmiti bebelusului. Neonantologul trebuie sa stie de starea mamei ca sa poata trata nou nascutul corespunzator. La mine, am si cireasa de pe tort: la analizele de trimestru I, am iesit pozitiv pentru antigen HVB (ce-i drept rezultatul este la limita intervalului, iar trigliceridele mele sunt bune). L-am intrebat daca am hepatita B, in conditiile in care anul trecut am mai facut testul, iar so?ul s-a testat pe 31 decembrie si a iesit negativ. Mi-a zis sa-l repet la alt laborator, iar ca sa se confirme ca intr-adevar ca sunt puratatoare de virus trebuie sa fac teste hepatice si rezultatele sa fie corelate cu alte analize de sange, dar la mine au iesit ok. In concluzie, sunt destul de speriata si eu de tot ce se intampla, iar stresul care il am si pe plan profesional nu ma ajuta. Ieri am suferit un soc emotional puternic din cauza serviciului care sper sa nu-mi afecteze fatul.
Mersi de informatii Simmo. si felicitari pentru sarcina Am inceput de azi sa iau Aspenter preventiv si o sa imi comand de pe net Metilfolat. Am varice si nu stiu daca in familie au fost probleme de coagulare dar stiu ca bunica pe linie materna a pierdut cateva sarcini si nu a putut avea copii in afara de mama. Erau alte vremuri si nu cred ca se faceau prea multe teste. Si bunica pe partea paterna avea probleme auzeam de ceva numit flebita. O auzeam des cand eram mica ca facea tratament.
Am citit despre cele doua MTHFR si situatia nu este roz. Combinatia celor 2 mutatii creaza probleme si nu tebuie sa iau acid folic pentru ca agraveaza situatia si inhiba sinteza acidului folic. Homocisteina este la mine mai toate sunt in limite normale desi unele un pic la limita: -APTT 30,7s (22,7-31,8) -Fibrinogen 3,47 g/l (1,8-3,5) in 2015 cand am facut analiza era la 2,8g/l deci a crescut intre timp -Homocisteina 8,49umol/l (3,70-13,90) si 1,15mg/l (0,50-1,88) -Anti coagulant Lupic Absent -Antitrombina 100,9% (83,0-118,0%) -SI Proteina C si S sunt in limite normale
Altele care au legatura cu coagularea nu stiu sa fi primit. Imi poti spune ce test ar trebui sa fac ca sa testez activitatea PAI-1? Si ce sunt acesti Dimerii? Daca merg la hematolog presupun ca o sa imi dea sa fac analize suplimentare dat fiind ca mi-au iesit mutatiile nu?
|
|

Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| Adinaaaa FELICITARI ! Wow ce ma bucur Intru mai rar insa de fiecare data ma uit asa la ultimele pagini de la aspirici sa vad care dintre fetele care asteapta de mult au sarit gardul . Ma bucur f mult pt voi , sa ai o sarcina usoara Felicitari M2 si celelalte viitoare mamici , scuzati ca nu prea cunosc numele noi Andia sper ca nu am ratat , ma anunti daca e ceva da? Si curand sper!
LE Alinuta scuze de intarziere FELICITARI si tie si sarcina usoara ! Urmeaza Andreea nu ? Laura513 tu? Va pupacesc
|
|
|