Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Buna Alina, Lunile astea am citit mult, despre trombofilie si alte probleme ce pot afecta sarcina. In "cercetarile" mele am citit despre cazuri care au descoperit trombofilia la a doua, chiar a treia sarcina. Asta pt ca unele mutatii iti pot pune probleme mai tarziu, o data cu inaintarea in varsta sau cu aparitia altor probleme de sanatate. Vad ca esti din Bucuresti. Poti face analizele de trombofilie dobandita la Fundeni, la dna Uscatescu, gratuit. In functie de rezultat dna dr te poate sfatui pe mai departe daca e cazul sa faci si alte investigatii. Cat despre pierderea copiilor, in timpul sarcinii, sau oricand in viata dupa...cred ca Dumnezeu ne-a scris unora din noi sa fim parinti de ingeri. Inca nu am acceptat pe deplin asta, dar incerc sa o fac. Pur si simplu nu putem controla toate aspectele din viata noastra, nici macar viata copiilor nostri. Daca i s-a intamplat cuiva, nu inseamna ca ti se va intampla si tie, sau daca Doamne fereste ti se va intampla, cel mai probabil nu puteai face prea multe sa schimbi asta. Iti doresc ca Dumnezeu sa va binecuvanteze numai cu copii sanatosi pe care sa vi lase alaturi. Un mic sfat, daca-mi permiti. Fii alaturi de prietenii tai care trec prin aceasta grea incercare, si desi ti se poate parea ciudat sau ca ai putea sa-i ranesti, intreaba-i de ingerasul lor, intreaba-i cum il cheama, iar apoi spunei pe nume. Si nu uita de zilele importante pt ei. Nu te gandi ca le vei aduce aminte si ii vei rani, pt ca ei nu uita niciodata. Dar te alina cand cei din jur iti pomenesc ingerasul...ii confirma existenta
|
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Multumesc, Alle pt raspuns. Stiu ca fiecare e unic si ce li s-a intamplat lor nu trebuie sa mi se intample si mie. Pe de o parte vreau sa fac profilul ca sa fiu mai linistita pe deoparte imi e teama si de un rezultat neasteptat si poate care sa imi ia curajul sa ne punem pe treaba. Cat despre prietenii care au trecut prin experientele astea triste, nu vor sa vorbeasca despre asta. Ne stim de multa vreme, dar ne vedem odata la 2-3 luni, sper cand o sa ne vedem face to face sa putem aborda subiectul, poate o pot sfatui cu ceva ce medicul nu a facut inca pt ca na.. intra in procentajul ala de "asa se intampla" si nu li se recomanda alte investigatii. Chiar daca vor evita subiectul le voi spune eu asa despre mine ca am facut analizele astea si cum medicii nu le recomanda de obicei, poate le va face si ea.
Eu vreau sa fiu optimista ca totul va decurge bine si la urmatoarea sarcina |
|
Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| alina89 wrote:Eu am facut morfologiile la dr Butuc am citit reviews extraordinare despre el, faceam mereu prog cu o luna inainte. Cu pacientele lui tot asa tacut e? Da, mi a luat ceva sa ma obisnuiesc.. Dar cu timpul a devenit mai vorbaret. Eu la prima sarcina eram stresata maxim, muream acolo pe masa cand ma duceam la consult ca el nu scotea o vb si la final imi spunea f calm- acum puteti respira :)) mao facea gume pe seama mea. Eu am avut incredere maxima in el, este un super medic si e f calm si profi. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/21/2017 Mesaje: 771
| alina89 wrote:Fetelor, ne dorim sa ne apucam curand de bb2, dar in ultima vreme persoane apropiate si dragi au pierdut sarcina in diferite statii de evolutie (10-27sapt) Pentru ca vreau sa previn cat mai mult as vrea sa fac si ceva analize de trombofilie. Evident niciun doctor nu imi recomanda nimic. Am o nastere prin cezariana care a decurs fara probleme spre final doar cu edeme gestationale si ceva restrictie intrauterina la bebe. De ramas, am ramas in 3luni. Nu am avut probleme cu tensiunea de niciun fel. Sunt mamici care totusi avand o sarcina fara probleme s-au gasit cu trombofilie si intampina dificultati acum la al doilea bebe? Ce analize ati facut? Multumesc! Alina, eu am avut o sarcina foarte usoara si inainte de ea nu am intampinat nici un fel de probleme(doar a aparut sarcina mai greut). Dupa ce am nascut si ne-am apucat de bb2 am pierdut 2 sarcini. Am facut analizele de trombofilie si am risc scazut de trombofilie (mutatiile sunt alea de la semnatura). Si am mai facut si cele hormonale si vitamina D. Vitamina D mi-a iesit mica si am luat suplimente. Din cate am inteles si eu de la doctori(gineco si hemato) cele mai multe pierderi se datoreaza anormaliilor cromozomiale ce sunt incompatibile cu viata. Cazurile de trombofilie adevarata sunt destul de putine, se pun prea multe in carca trombofiliei. Oricum, pt linistea ta poate e bine sa le faci ca sa pleci la drum cu multa incredere si sa nu fi stresata. Niste analize hormonale si vit D ti-as recomanda sa faci daca poti. Mie mi-a zis dr hematolog ca e bine sa iau omega 3 si vit E ca sa pregatesc uterul pt o viitoare sarcina. Mai ales dupa nastere/alaptat multe rezerve de vitamine scad si e bine sa ai organismul pregatit sa suporte o noua sarcina. Spor la treaba va doresc si sa va dea Dumnezeu inca un copilas sanatos <3 :* |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| RalukM wrote: Da, mi a luat ceva sa ma obisnuiesc.. Dar cu timpul a devenit mai vorbaret. Eu la prima sarcina eram stresata maxim, muream acolo pe masa cand ma duceam la consult ca el nu scotea o vb si la final imi spunea f calm- acum puteti respira :)) mao facea gume pe seama mea. Eu am avut incredere maxima in el, este un super medic si e f calm si profi.
Hehe, da. La morfo cel mai mult a vorbit la prima cand ne-a spus ce este. Obisnuita cu doctora mea care vorbeste muuult (si pe langa subiect) la el m-am cam speriat prima data, dar apoi am citit mai multe despre el si m-am lamurit
Sorina, multumim mult! Eu din pacate am alaptat 3l jumate doar, dar e drept ca simt ca mi-ar trebui ceva suplimente pt ca ma simt putin slabita de vro 2-3s. O sa ma uit si de ce mi-ai recomandat. Doctora la care am fost recent mi-a zis ca avand in vedere cum a decurs prima sarcina nu imi recomanda nimic in preconceptie, iar dupa pozitivarea testului doar daca reiese ca as avea nevoie de ceva din analize. Exact aceleasi recomandari ce mi le-a dat si dr de la prima sarcina.. sper sa reusiti si voi curand si sa ramana bobita cu voi |
|
Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| alina89 wrote:Hehe, da. La morfo cel mai mult a vorbit la prima cand ne-a spus ce este. Obisnuita cu doctora mea care vorbeste muuult (si pe langa subiect) la el m-am cam speriat prima data, dar apoi am citit mai multe despre el si m-am lamurit Sorina, multumim mult! Eu din pacate am alaptat 3l jumate doar, dar e drept ca simt ca mi-ar trebui ceva suplimente pt ca ma simt putin slabita de vro 2-3s. O sa ma uit si de ce mi-ai recomandat. Doctora la care am fost recent mi-a zis ca avand in vedere cum a decurs prima sarcina nu imi recomanda nimic in preconceptie, iar dupa pozitivarea testului doar daca reiese ca as avea nevoie de ceva din analize. Exact aceleasi recomandari ce mi le-a dat si dr de la prima sarcina.. sper sa reusiti si voi curand si sa ramana bobita cu voi Trebuie sa fii mai pozitiva... Ai avut o sarcina fara probleme ceea ce e bine, nu trebuie musai sa crezi ca se va intampla o nenorocire. La prima sarcina m am cautat si eu de tot, mai putin trombofilie, era urmatorul pas, dar am ramas gravida. Aveam inclusiv programare la histeroscopie dar a fost cu ochisori si aia a fost. La a doua eram la fel.. Ca tot citeam in stg si n dreapta de sarcini poerdute si mi era frica. Medicul mi a zis ca nu are rost sa fac analizele, daca e sa se intample ceva se poate intampla si cu tratament si cu tot catastiful de analize facute. Intre timp m am mai educat si incerc sa nu mi mai fac ganduri de genul. Si acum la a3a incercare de a ramane gravida am mici temeri, e normal, dar nu mai sunt asa speriata.Daca v ati hotarat la inca un bebe eu zic sa va puneti pe treaba cu gand bun la dzeu ca totul va fi bine.Vb cu partenerul tau despre temerile tale, ajuta mult sa te mai degrevezi de ele. |
|
Inregistrat: 6/30/2018 Mesaje: 1081
| Miha cum esti ?? Ma tot gandesc la tine!
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 3/15/2018 Mesaje: 64
| simmo wrote:
Buna, Aceleasi analize le-am facut si eu pe partea de trombofioie; endocrinologie ok (vit D3 este la limita inferioara; iau supliment pentru 3 luni); hormonale ok (prolactina la limita superioara, dar in parametrii; fara vreun tratament). PAI-1 la mine este heterozigot (4G/5G). La tine varianta homozigot care este: 4G/4G sau 5G/5G ? Daca este 5G/5G e varianta normala. Despre factorul XIII stiam ca varianta homozigota duce la avorturi spontane. Daca mie mi-a iesit negativ, nu m-am documentat prea tare sau sa intreb la doctor mai multe.
Eu pentru PAI-1 trebuie sa verific activitatea plasmei sa vad daca e crescuta. Daca am rezultat pozitiv, va trebui sa iau tratament. Inca nu am facut aceasta analiza.
Pentru MTHFR este recomandat sa faci si homocisteina; daca e in parametrii, e ok. Mai poti sa vetifici concentratia de folati seric. Daca si acestia sunt ok, atunci nu ai motive de ingrijorare. Pe timpul sarcinii, trebuie avut grija ce tip de folat iei ca si supliment.
Eu am mai facut D-dimer. Am inteles ca pentru mutatiile pe care le am, e recomandat sa stii valoarea lor inainte de sarcina si pe parcursul sarcinii.
Am avut o SOE la 9+saptamani. Toti doctorii au zis ca se mai intampla; fara vreo explicatie, avand in vederea ca majoritatea analizelor sunt ok (la hemato m-au incadrat la risc scazut de trombofioie). Sotul momentan nu a facut nicio analiza, avand in vederea ca am ramas insarcinata o data. Asteptam sa vedem cum vor evolua lucrurile in viitor, iar daca sunt necesare investigatii suplimentare, le vom face.
Momentan iau doar myosunplus si vit D3. Vroiam sa mai adaug Omega 3 si vitamina E.
Si eu as vrea un doctor ginecolog care este familiarizat si cu trombofilia, dar nu am gasit inca. Daca ai vreo recomandare, te rog sa-mi spui si mie :) Sunt foarte multi doctori gineco buni, dar putini sunt si cu cunostinte de trombofioie. In afara (in anumite tari) sunt centre care se ocupa special de femeile gravide si care prezinta risc crescut de pierdere sau care au avut SOE sau avorturi menstruale.
Buna, PAI-1 este polimorfism 675 4G/5G -genotip homozigot Homocisteina, proteina C si proteina S, am fost sambata sa le fac, astept rezultatele saptamana asta. Ce sunt D-dimerii? MyoSun Plus iau si eu, chiar ma gandeam sa suplimentez cu omega 3 si vitamina E. MyosunPlus contine deja Vitamina D3 de 10 mcg. Prolactina mie nu mi-a recomandat nici un medic sa o fac. In ce cazuri se face si ce rol are? Legat de medicul familiarizat si cu trombofilia, sunt in cautari. daca gasesc ceva ok, te anunt. In legatura cu Optimal Prenatal, astept intai sa imi iasa rezultatele de la analizele de sambata ca sa mi le interpreteze dna Anvram Simona si o voi si intreba daca considera ca sunt ok. Desi eu din cate am citit oare fff bun, chiar are f multe vitamine si nu are acid folic. Maine am programare la dr Silviu Istoc, vad ce si cum dupa consultatie. Sper sa gasesc un medic ok din toate punctele de vedere. Tu pentru perioada de ovulatie faci teste sau mergi la medic sa urmaresti ecografic ovulatia? O zi frumoasa.
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 3/15/2018 Mesaje: 64
| Multumesc tuturor pentru recomandari. Maine am programare la dr Silviu Istoc, ramane sa va anunt maine cum mi s-a parut. Ma mai gandesc si la varianta dr Butuc, de care am citit fff multe lucruri pozitive. |
|
Inregistrat: 3/1/2018 Mesaje: 3048
| M2m2m2 wrote:Miha cum esti ?? Ma tot gandesc la tine! Sunt bine , deocamdata stau linistita ,încerc sa ma relaxez cat pot ?i ma rog la Dumnezeu sa ma binecuvânteze cu un copila? sanatos ?i jucau? Azi diminea?a am sim?it timp de cateva minute intepaturi prin burta, in partea dreapta , cred ca lucra ceva ovarul (cu dreptul am ovulat). Tu cum mai esti? Cand prime?ti rez la pap? |
|
Inregistrat: 6/30/2018 Mesaje: 1081
| Mihaela14 wrote: Sunt bine , deocamdata stau linistita ,încerc sa ma relaxez cat pot ?i ma rog la Dumnezeu sa ma binecuvânteze cu un copila? sanatos ?i jucau? Azi diminea?a am sim?it timp de cateva minute intepaturi prin burta, in partea dreapta , cred ca lucra ceva ovarul (cu dreptul am ovulat). Tu cum mai esti? Cand prime?ti rez la pap? I-mi place graficul tau ..mai un pic si testezi! Papul meu a zis ca intr-o saptamana am emotii nu stiu de ce parca ma astept la ceva ce nu o fi bine. Si ov meu stang lucreaza simt intepatuti cred ca pe miercuri daca se sparge..de temp nu am avut chef luna asta sunt asa indiferenta sotul e acasa deci contacte sunt ..ce o vrea Dumnezeu. Am avut 2 z criza de fiere zic eu ..cu un pahar de cola si dieta un.pic se pare ca sa ameliorat. Iti tin pumni ! |
|
Inregistrat: 3/1/2018 Mesaje: 3048
| M2m2m2 wrote:I-mi place graficul tau ..mai un pic si testezi! Papul meu a zis ca intr-o saptamana am emotii nu stiu de ce parca ma astept la ceva ce nu o fi bine. Si ov meu stang lucreaza simt intepatuti cred ca pe miercuri daca se sparge..de temp nu am avut chef luna asta sunt asa indiferenta sotul e acasa deci contacte sunt ..ce o vrea Dumnezeu. Am avut 2 z criza de fiere zic eu ..cu un pahar de cola si dieta un.pic se pare ca sa ameliorat. Iti tin pumni ! Graficul e frumos pana acum :) , cu testat ul o sa încerc sa nu ma grabesc.
In legatura cu pap-ul nu te gândi la rau, va fi bine! Sa ai grija de tine si spor la bebelit! Si Mul?umesc ca te gandesti la mine si-mi tii pumnii! |
|
Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| Buna fetelor. A trecut si nunta deci m-am intors pe baricade. Azi am avut eco sa vedem cum e dupa stimulare. Endometrul se prezinta bine, foliculii mai putin. Unul domintant de 11 in ziua 11. Miercuri merg din nou. Desi medicul m-a incurajat, nu stiu daca sa sper... abia astept sa merg din nou |
|
Inregistrat: 2/9/2016 Mesaje: 3775
| Aleahim wrote:Buna fetelor. A trecut si nunta deci m-am intors pe baricade. Azi am avut eco sa vedem cum e dupa stimulare. Endometrul se prezinta bine, foliculii mai putin. Unul domintant de 11 in ziua 11. Miercuri merg din nou. Desi medicul m-a incurajat, nu stiu daca sa sper... abia astept sa merg din nou E bine deocamdata, Aleahim, nu e cazul sa te stresezi ... ai sa vezi miercuri cum a evoluat foliculul. Daca nu ti-e prea greu, reia si masuratul temp ...
PS: Casa de piatra! :609: Sa vina cat mai curand si bebele care sa va intregeasca familia!
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Mihaela14 wrote:Graficul e frumos pana acum :) , cu testat ul o sa încerc sa nu ma grabesc. In legatura cu pap-ul nu te gândi la rau, va fi bine! Sa ai grija de tine si spor la bebelit! Si Mul?umesc ca te gandesti la mine si-mi tii pumnii! MIha toate ne gandim la tine si iti tinem pumnii stransi,stransi doamne ajuta |
|
|