Clubul aspirantelor - 67
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Prafdestele
Scris: Saturday, October 13, 2018 11:07 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/13/2018
sorry1 Buna ! Sunt si eu o aspiranta la titlul de mamica, am 23 ani.
Sunt la a 3-a incercare consecutiva, cu teste de ovulatie ( am mai incercat si inainte dar se pare cu nu prea avea nimic de-a face cu ovulatia), am mers la medic luna trecuta mi-a spus ca am uterul si ovarele ok, papanicolau bun, nu am probleme hormonale sau cu tiroida...menstruatie regulata, in ultimele luni s-a pastrat la 29...ovulatia in ziua 17 cu o faza luteala de 12 zile...
As mai avea cam 6 zile pana la urmatorul CM...simptome nu prea am, in sensul ca pe mine ma dor sanii si se maresc mereu inainte de menstruatie deci nu pot sa il iau ca pe un simptom...si am si crampe...tare mi-e teama ca vine si luna asta :( voi de cat timp incercati ? Aveti ceva probleme depistate ? Mie mi-a recomandat dr. spermograma pt el si a zis ca daca nu se intampla pana la Craciun incepem investigatii suplimentare :( sper sa fie ok!!
Adina Mariana
Scris: Saturday, October 13, 2018 12:03 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Prafdestele wrote:
Sunt la a 3-a incercare consecutiva, cu teste de ovulatie ( am mai incercat si inainte dar se pare cu nu prea avea nimic de-a face cu ovulatia), nu am folosit anticonceptionale niciodata...am mers la medic luna trecuta mi-a spus ca am uterul si ovarele perfecte, papanicolau bun, nu am probleme hormonale sau cu tiroida...menstruatie 26-29 zile,fara pauze: in ultimele luni s-a pastrat la 29...ovulatia in ziua 17 cu o faza luteala de 12 zile...
As mai avea cam 6 zile pana la urmatorul CM...simptome nu prea am, in sensul ca pe mine ma dor sanii si se maresc mereu inainte de menstruatie deci nu pot sa il iau ca pe un simptom...si am si crampe...tare mi-e teama ca vine si luna asta :( voi de cat timp incercati ? Aveti ceva probleme depistate ? Mie mi-a recomandat dr. spermograma pt el si a zis ca daca nu se intampla pana la Craciun incepem investigatii suplimentare :(
Buna si bine ai venit.Sper sa nu stai prea mult pe la aspirante.Iti doresc multa rabdare iar sfatul meu pt.tine este in primul rand sa faca partenerul tau spermograma.Desi multe cupluri o ignora este practic cea mai importanta.Foarte multi barbati au probleme cu sperma din pacate iar proba sa fie facuta neaparat intr-un centru ruam adica clinica de infertilitate verificata de un embriolog nu laborator.Au fost cazuri in care la laborator era buna si la clinica ruam dezastruoasa.Iar pt.tine cele mai importante analize sunt AMH(rezerva ovariana) si verificarea trompelor.Dupa acestea 3 mari analize poti lua o hotarare in ceea ce te priveste.Totusi acum eu sa fiu in locul tau nu m-as grabi cu analizele pt.tine.Sa faca al tau spermograma si daca este ok,mai incercati pana la 1 an si daca nu...atunci continuati cu restul pt.ca sunt extrem de scumpe toate.Asta depinde si de cata rabdare aveti voi.Vad ca esti tanara,ai tot timpul din lume.Bafta multa si sa se lase repede cu ochisoriDistanceKiss computerlove
M2m2m2
Scris: Saturday, October 13, 2018 12:22 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/30/2018
Prafdestele wrote:
Sunt la a 3-a incercare consecutiva, cu teste de ovulatie ( am mai incercat si inainte dar se pare cu nu prea avea nimic de-a face cu ovulatia), nu am folosit anticonceptionale niciodata...am mers la medic luna trecuta mi-a spus ca am uterul si ovarele perfecte, papanicolau bun, nu am probleme hormonale sau cu tiroida...menstruatie 26-29 zile,fara pauze: in ultimele luni s-a pastrat la 29...ovulatia in ziua 17 cu o faza luteala de 12 zile...
As mai avea cam 6 zile pana la urmatorul CM...simptome nu prea am, in sensul ca pe mine ma dor sanii si se maresc mereu inainte de menstruatie deci nu pot sa il iau ca pe un simptom...si am si crampe...tare mi-e teama ca vine si luna asta :( voi de cat timp incercati ? Aveti ceva probleme depistate ? Mie mi-a recomandat dr. spermograma pt el si a zis ca daca nu se intampla pana la Craciun incepem investigatii suplimentare :(

Bine ai venit si sa auzim vesti bune peste 6 zile! grup

Ai facut analize hormonale z 2-5 ??? Cum de stii ca nu ai probleme??
Intreb pt ca avand o faza luteala scurta atunci ceva nu e ok hormonal raport estradiol-progesteron.
Daca ovulatia o depistezi cu teste de ovulatie nu e cert ca foliculi se si sparg ..deci trebuie ecografic sau cu temp.bazala.
Daca ai certitudinea ca e z17 atunci faza luteala e scurta si nu poate sa se lipeasca nimic si se da progesteron pt a o lungi.
Prafdestele
Scris: Saturday, October 13, 2018 12:43 PM
Nivel

Fetelor, eu am vrut sa fac aceste analize hormonale, insa m-au derutat medicii ginecologi ca faza luteala normala este de 14 zile, +- 2 zile , adica de 12 zile dar si 16 este considerata normala; si asta am gasit si pe internet...insa mie tot mi se pare mica...sangerari maronii sau roz inainte de menstruatie nu am...sau durata anormala, modificati ale uterului...de aceea nu am mai facut acele analize hormonale.

Legat de ovulatie, nu am chisturi ( ele apar daca foliculii nu se sparg, si am si dureri mari la ovulatie deci se produce sigur...SPER !
La glanda tiroida am facut de 2 ori analizele in ani diferiti insa nu pentru conceptie.
Multumesc de raspunsuri...o sa fac si analizele luna asta... succes si voua !! coeur
RalukM
Scris: Saturday, October 13, 2018 1:47 PM
Nivel

Inregistrat: 1/24/2014
Hello, prafdestelefaza luteala de 12 e cam limita dar asta nu inseamna ca nu poti ramane gravida. Daca de 10zile sau sub era o problema. Oricum in ambele situatii se poate rezolva usor cu progesteron, asta daca nu sunt alte probleme. Conteaza sa stii si cum ai endometrul, ala e casuta pt bebe, daca nu e suficient de gros nu are loc implantarea. Asta se masoara ecografic.
Eu happy finally ca am test de ov pozitiv, sa vedem si temperatura cum e maine. S au intesificat durerile in zona ovarelor si simt activitate intensa pe acolo. Acum sa vedem daca o sa si fie cu ochisori.
Sorina_85
Scris: Saturday, October 13, 2018 2:04 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/21/2017
Prafdestele wrote:

Bine ai venit! Ce frumos ca va ganditi la copii de la varsta asta :)
Cred ca e o idee buna sa verifice sotul mai intai spermograma si dupa aia vedeti de acolo cum sta treaba. Stiu ca e frustrant sa astepti atunci cand iti doresti un copil, si o luna trece greu, dar inca nu a trecut o perioada ingrijoratoare de timp. Sunt putine cazuri in care cuplurile au reusit din prima. Pana la 6 luni, chiar un an e considerat normal sa incerci. Dupa aia se recomanda analize si investigatii suplimentare. E bine ca ai facut si analizele hormonale, macar sti ca nu e nici o pb pe acolo(cam alea sunt foarte des respunzatoare de intrazierea aparitiei sarcinii).
Sper sa reusiti cat mai curand si sa va binecuvanteze Domnul cu un copilas sanatos!
:*
Lale13
Scris: Saturday, October 13, 2018 5:31 PM
Nivel

Inregistrat: 3/15/2018
simmo wrote:

Buna,
E posibil sa-ti fi raspuns deja fetele. Scuze daca ma repet, dar pot sa-ti confirm ca pentru MTHFR nu este recomandat acid folic. Pentru 1298 (si eu am aceasta gena) cel mai bun este acid folinic, dar nu se gaseste in Romania. Optimal Prenatal este ok pentru ca are in compozitie atat metilfolat, cat si acid folinic. La noi nu se gaseste aceasta combinatie. Avem combinatii doar de metilfolat si acid folic (gen femibion, cum ai luat in sarcina). Metilfolat il gasesti la Solgar. Myosunplus e ok in preconceptie (si eu iau) deoarece contine folat de tip quatrefolic.
Nu am incercat Optimal, dar ma bate gandul sa achizitionez.
Mai ai si alte mutatii ? MTHFR-ul nu prezinta risc de trombofilie ? Imi pare rau pentru pierderile suferite,, dar ai reusit sa primesti un raspuns care au dus la aceste pierderi ? Eu am impresia ca nici doctorii nu au raspunsul; fie dau din umeri, fie pun pe seama defectului genetic.

Fetelor, v-am citit pe sarite. Va tin pumnii in continuare si sa vi se implineasca visul.

Buna, Simmo, nu am reusit sa obtin nici un motiv concret. Toti spun ca a fost probabil ceva genetic si cam atat. Sau daca ar avea banuieli nu se mai complica sa investigheze sau sa te ajute, pur si simplu parca nu ii intereseaza decat sa termine consulatia si gata.
In momentul de fata sunt in cautatea unui medic, iar din pacate.
Analize efectuate in martie 2018
Anticorpi antifosfolipidici IgG - negativ
Mutatia Factorului V Leiden - negativ
Mutatia protrombinica (factor II) - negativ
Gena MTHFR mutatia C677T - negativ
Gena MTHFR mutatia A1298C - genotip heterozigot
Gena PAI-1(polimorfism 675 4G/5G)- genotip homozigot
Mutatia factorului XIII - pozitiv heterozigot
Ureaplasma si mycoplasma- negativ
Antitrombina III -94%
Anti TPO - 21 Ui/ml
APTT- 32.3 s
TGO- 26.00
TGP-32.00
FT4 - 17 pmol/L
TSH - 1.48 uUl/ml
Lale13
Scris: Saturday, October 13, 2018 5:41 PM
Nivel

Inregistrat: 3/15/2018
P.S. Simmo, tu ce analize ai mai facut pentru trombofilie? Ai avut sarcini oprite din evolutie pana acum?

Fetelor, imi puteti recomanda un dr.ginecolog in Bucuresti? Multumesc.
RalukM
Scris: Saturday, October 13, 2018 7:08 PM
Nivel

Inregistrat: 1/24/2014
Lale13 wrote:
P.S. Simmo, tu ce analize ai mai facut pentru trombofilie? Ai avut sarcini oprite din evolutie pana acum?

Iti pot recomanda medicul cu care am nascut de 2 ori. Este in privat la RM, dr butuc silviu il cheama, daca vrei la stat la filantropia sunt medici f buni, botezatu radu, safta veaceslav si iancu george parca. La filantropia e de asteptat ceva... Asta e dezavantajul.
Alle.p
Scris: Saturday, October 13, 2018 11:20 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
RalukM wrote:
Hello, prafdestelefaza luteala de 12 e cam limita dar asta nu inseamna ca nu poti ramane gravida. Daca de 10zile sau sub era o problema. Oricum in ambele situatii se poate rezolva usor cu progesteron, asta daca nu sunt alte probleme. Conteaza sa stii si cum ai endometrul, ala e casuta pt bebe, daca nu e suficient de gros nu are loc implantarea. Asta se masoara ecografic.
Eu happy finally ca am test de ov pozitiv, sa vedem si temperatura cum e maine. S au intesificat durerile in zona ovarelor si simt activitate intensa pe acolo. Acum sa vedem daca o sa si fie cu ochisori.

Eu am faza luteala de 10-11 zile si nu am deficit de progesteron. La o faza luteala scurta trebuie sa aibe loc implantarea mai repede...deci scad sansele de sarcina, dar nu stiu daca foarte mult. La mine implantarea cred ca a fost in 7-8 dpo.
simmo
Scris: Sunday, October 14, 2018 4:16 AM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Lale13 wrote:

Buna,
Aceleasi analize le-am facut si eu pe partea de trombofioie; endocrinologie ok (vit D3 este la limita inferioara; iau supliment pentru 3 luni); hormonale ok (prolactina la limita superioara, dar in parametrii; fara vreun tratament).
PAI-1 la mine este heterozigot (4G/5G). La tine varianta homozigot care este: 4G/4G sau 5G/5G ? Daca este 5G/5G e varianta normala. Despre factorul XIII stiam ca varianta homozigota duce la avorturi spontane. Daca mie mi-a iesit negativ, nu m-am documentat prea tare sau sa intreb la doctor mai multe.

Eu pentru PAI-1 trebuie sa verific activitatea plasmei sa vad daca e crescuta. Daca am rezultat pozitiv, va trebui sa iau tratament. Inca nu am facut aceasta analiza.

Pentru MTHFR este recomandat sa faci si homocisteina; daca e in parametrii, e ok. Mai poti sa vetifici concentratia de folati seric. Daca si acestia sunt ok, atunci nu ai motive de ingrijorare. Pe timpul sarcinii, trebuie avut grija ce tip de folat iei ca si supliment.

Eu am mai facut D-dimer. Am inteles ca pentru mutatiile pe care le am, e recomandat sa stii valoarea lor inainte de sarcina si pe parcursul sarcinii.

Am avut o SOE la 9+saptamani. Toti doctorii au zis ca se mai intampla; fara vreo explicatie, avand in vederea ca majoritatea analizelor sunt ok (la hemato m-au incadrat la risc scazut de trombofioie). Sotul momentan nu a facut nicio analiza, avand in vederea ca am ramas insarcinata o data. Asteptam sa vedem cum vor evolua lucrurile in viitor, iar daca sunt necesare investigatii suplimentare, le vom face.

Momentan iau doar myosunplus si vit D3. Vroiam sa mai adaug Omega 3 si vitamina E.

Si eu as vrea un doctor ginecolog care este familiarizat si cu trombofilia, dar nu am gasit inca. Daca ai vreo recomandare, te rog sa-mi spui si mie :)
Sunt foarte multi doctori gineco buni, dar putini sunt si cu cunostinte de trombofioie. In afara (in anumite tari) sunt centre care se ocupa special de femeile gravide si care prezinta risc crescut de pierdere sau care au avut SOE sau avorturi menstruale.
simmo
Scris: Sunday, October 14, 2018 4:23 AM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Lale, daca vei comanda Optimal Prenatal, te rog sa-mi spui si mie cat te-a dus cu costurile vamale. Momentan iau doar ce se gaseste in Romania.
Prafdestele
Scris: Sunday, October 14, 2018 9:06 AM
Nivel

Alle.p wrote:

Eu am faza luteala de 10-11 zile si nu am deficit de progesteron. La o faza luteala scurta trebuie sa aibe loc implantarea mai repede...deci scad sansele de sarcina, dar nu stiu daca foarte mult. La mine implantarea cred ca a fost in 7-8 dpo.

Ce veste buna... parca am mai prins aripi... sper sa fie bine si la mine oricum merg luna asta sa le fac... sa stau linistita .
Multumesc frumos !!
alina89
Scris: Sunday, October 14, 2018 3:28 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
RalukM wrote:

Iti pot recomanda medicul cu care am nascut de 2 ori. Este in privat la RM, dr butuc silviu il cheama, daca vrei la stat la filantropia sunt medici f buni, botezatu radu, safta veaceslav si iancu george parca. La filantropia e de asteptat ceva... Asta e dezavantajul.

Eu am facut morfologiile la dr Butuc ras am citit reviews extraordinare despre el, faceam mereu prog cu o luna inainte. Cu pacientele lui tot asa tacut e? ras
alina89
Scris: Sunday, October 14, 2018 3:51 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Fetelor, ne dorim sa ne apucam curand de bb2, dar in ultima vreme persoane apropiate si dragi au pierdut sarcina in diferite statii de evolutie (10-27sapt) pale

Pentru ca vreau sa previn cat mai mult as vrea sa fac si ceva analize de trombofilie. Evident niciun doctor nu imi recomanda nimic. Am o nastere prin cezariana care a decurs fara probleme spre final doar cu edeme gestationale si ceva restrictie intrauterina la bebe. De ramas, am ramas in 3luni. Nu am avut probleme cu tensiunea de niciun fel.

Sunt mamici care totusi avand o sarcina fara probleme s-au gasit cu trombofilie si intampina dificultati acum la al doilea bebe? Ce analize ati facut? Multumesc! Cheek Kiss
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.