Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/7/2018 Mesaje: 406
| Bella_Tm wrote: Pentru tromobofilie eu recomand sa iti faci prima data "Profilul genetic al riscului de tromobofilie" (la Bioclinica e cel mai ieftin si costa in jur de 450 lei), asa vei vedea ce mutatii ai si in functie de asta hematologul iti poate recomanda restul analizelor. Mie hematologul (al doilea) mi-a spus ca nu are sens sa fac si restul analizelor pt ca a vazut ce mutatii am si in functie de asta mi-a dat tratamentul (aspenter preconceptie si clexane de 0.4 de la pozitivarea testului). Intr-adevar, daca as fi facut absolut toate analizele pt tromobofilie ar fi costat peste 2000 lei. Primul hematolog mi-a spus acelasi text obosit ca nu e clar daca din cauza tromobofiliei am pierdut prima sarcina, ca trebuie sa astept sa mai pierd 2-3 ca sa puna diagnosticul asta si mi-a dat sa fac restul analizelor (care m-ar fi adus la vreo 2000 lei in total). De aceea am cerut parerea de la inca un hematolog si in acesta am incredere. Multa bafta!
Pai cred ca cele recomandate de tine sunt si cele recomandate de medicul meu ginecolog. Cand ajung acasa iti spun exact cum suna trimiterea. Spun asta pentru ca si pe mine ma costa 450 lei dar am reducere pe asigurarea medicala de la munca si dau mai putin. Partea cu mai multe sarcini pierdute am auzit-o si eu de la o prietena de a mea, care a descoperit ca are trombofilie, ei i-a zis primul medic ginecolog ca pana nu pierde mai multe sarcini nu are cum sa fie sigur ca asta e problema ei. Ea a tinut sarcina cu aspenter doar din cate stiu. In orice caz mai am ceva timp pana sa ma apuc de bebelit si o sa profit de el pentru ca sa-mi fac analizele. Tu cum esti? Burtica ce face? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/9/2018 Mesaje: 1356
| Aleahim wrote:Ella tu cum esti? ai masurat? nu am masurat ca n-au trecut complet uratii.. sper maine dimineata. o sa fie ciudat ca eu ma trezesc la 5:15 in cursul saptamanii sa merg la serviciu. a spus Andia mai jos ca nu trebuie fix la aceeasi ora... oare sambata si duminica pot sa iau la cat ma trezesc? adica 9 cam asa. sau o fi diferenta prea mare 5:10 - 09:00? |
|
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Ela, eu in weekend iau tb tot cand ma trezesc, adica cu 2-3 ore mai tarziu. Am observat ca este putin mai mare daca o iau mai tarziu, dar important e sa vezi cand ovulezi...asta nu a fost o problema pt mine. |
|
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Andia wrote:
Nu e mica, probabil atat ai tu inainte de ovulatie. Nu e la fel la toate persoanele :) o iei intravaginal? Sa ai macar 4 ore de somn neintrerupt. Nu trebuie neaparat sa fie fix la aceeasi ora ca doar nu stai sa te trezesti in weekend doar ca sa masori temperatura..
Andia, mie îmi place graficul tau! Nu faci un test? |
|
Inregistrat: 6/30/2018 Mesaje: 1081
|
Maria cum sunteti??
Alle si eu zic z18 pe maine sigur o traseaza, sa fie o luna cu noroc. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Ella123 wrote: nu am masurat ca n-au trecut complet uratii.. sper maine dimineata. o sa fie ciudat ca eu ma trezesc la 5:15 in cursul saptamanii sa merg la serviciu. a spus Andia mai jos ca nu trebuie fix la aceeasi ora... oare sambata si duminica pot sa iau la cat ma trezesc? adica 9 cam asa. sau o fi diferenta prea mare 5:10 - 09:00? la mine afecteaza.Eu si in weekend imi pun ceasul sa sune la 7 ,imi iau si ma culc inapoi altfel nu e relevanta.imi arata multa mai mare si nu mai imi dau seama daca am ovulat sau nu.La mine daca nu o iau la ora fixa zilnic nu imi pot da seama de nimic. |
|
| M2m2m2 wrote: Maria cum sunteti?? Alle si eu zic z18 pe maine sigur o traseaza, sa fie o luna cu noroc.
Si eu cred ca va trasa ovulatia maine, dar cel mai probabil o va trasa in cd19, ca altfel o punea de astazi. Oricum, luni as fi 6 sau 7 dpo...cred ca ma voi duce atunci sa fac analiza. Chiar sunt curioasa de rezultat. |
|
| Adina Mariana wrote: la mine afecteaza.Eu si in weekend imi pun ceasul sa sune la 7 ,imi iau si ma culc inapoi altfel nu e relevanta.imi arata multa mai mare si nu mai imi dau seama daca am ovulat sau nu.La mine daca nu o iau la ora fixa zilnic nu imi pot da seama de nimic. Adina, vad ca si tu ai AMH 4,99. ti-a zis ceva medicul tau cum ca nu ar fi in regula? eu aveam in noiembrie 1,99 si acum am 4,20. pun pe seama ovarelor polichistice... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Ella123 wrote: Adina, vad ca si tu ai AMH 4,99. ti-a zis ceva medicul tau cum ca nu ar fi in regula? eu aveam in noiembrie 1,99 si acum am 4,20. pun pe seama ovarelor polichistice... Da,mi-a spus.Ovarul drept este plin de chisturi,cel stang curat.Amh este asa mare din cauza ovarului cu sop. |
|
| Adina Mariana wrote: Da,mi-a spus.Ovarul drept este plin de chisturi,cel stang curat.Amh este asa mare din cauza ovarului cu sop. serios ca nu mai inteleg nimic.. pana acum eram fara aspect micropolichistic acum amh arata altceva. oare o fi fost marit din cauza cheagurilor destul de maricele pe care le-am eliminat...? abia astept sa iasa toate si sa merg la medic... |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 6/26/2018 Mesaje: 238
| Eu din pacate declar Z1...In ziua 10dpo a inceput sa scada temperatura, iar azi ar fi fost ziua 12 dar nu-i..E a doua luna consecutiva in care vine mai devreme.Cred ca o sa merg maine sa fac prolactina si tsh si sa vedem ce-o mai fi. O noua luna, o noua sansa..Bafta fetelor care intra la testare! |
|
| Georgy, imi pare rau. Cum ai spus si tu, o noua luna, o noua sansa Am vazut ca si tie ti-a venit in 12 dpo....cum stai cu progesteronul? Si faza mea luteala e de 10-11 zile |
|
| Alle.p wrote:Georgy, imi pare rau. Cum ai spus si tu, o noua luna, o noua sansa Am vazut ca si tie ti-a venit in 12 dpo....cum stai cu progesteronul? Si faza mea luteala e de 10-11 zile Alle, nu stiu daca e relevanta analiza mea, pentru ca am facut-o, crezand ca am ovulat, in ziua 7dpo, dar in luna aceea mie nu mi s-a pozitivat testul de ovulatie, a avut doar o dunga pala pe langa cea de control...analiza a iesit in parametri atunci, dar nu cred ca e valabil rezultatul. Eu nu aveam faza luteala scurta, era 13-14 zile dar de cand am inceput myo-sun si apoi inofolic, parca a luat-o razna. |
|
| Hmmm....si eu am inceput myo sun luna asta. Sper ca la mine sa fie de bine Am ovulat mai devreme luna asta, nu stiu daca datorita lui, dar e de bine. Plus ca crampele mele, pe care le aveam aproape zilnic, aproape au disparut...cel putin in prima parte a cm.Vedem ce o sa fie |
|
| Alle.p wrote:Hmmm....si eu am inceput myo sun luna asta. Sper ca la mine sa fie de bine Am ovulat mai devreme luna asta, nu stiu daca datorita lui, dar e de bine. Plus ca crampele mele, pe care le aveam aproape zilnic, aproape au disparut...cel putin in prima parte a cm.Vedem ce o sa fie Bafta! sa fie cu ochisori! Per total simt ca mi-a facut bine, nu mai am dureri mari la cm, e mult mai ok.Dar as fi vrut sa fie altul efectul.Poate data viitoare :) |
|
|