|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3407
| cybele wrote: Trebuie neaparat sa vorbesti despre asta, eu cred ca ajungeam la balamuc daca nu incepeam sa vorbesc. Picasem intr-o depresie nasoala rau de tot, la modul cel mai serios ca aveam cele mai negre ganduri posibile. Inca nu mi-am revenit, inca este foarte greu mai ales cand nimeni in jur nu intelege, ma lupt cu mine sa nu pic iarasi in gaura neagra, stau pe marginea ei in fiecare zi. Mi-am inghitit lacrimile cu noduri luni de zile, in metrou, in autobuz, pe strada, la vizitele in familie, pana am zis ca eu nu mai pot asa, daca nu ma eliberez cumva o sa innebunesc. Si am plans apoi de am crezut ca mi se usuca creierul si mintea si inima si tot. Dar incerc luna de luna, pentru ca altfel nu stiu cum as mai putea continua. Un singur lucru ma tine intreaga la minte, speranta.
Stiti ce faceam eu??? asteptam cu inima la gat sa raman singura acasa sa pot sa plang in liniste si plingeam pana ma sarutam...asa ma descarcam ...si apoi ma ridicam ma scuturam de tot ce era rau si mergeam inainte...ca daca tii acea furie in tine te inbonlavesti si e mai rau.. |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/31/2017 Mesaje: 190
| cybele wrote: Trebuie neaparat sa vorbesti despre asta, eu cred ca ajungeam la balamuc daca nu incepeam sa vorbesc. Picasem intr-o depresie nasoala rau de tot, la modul cel mai serios ca aveam cele mai negre ganduri posibile. Inca nu mi-am revenit, inca este foarte greu mai ales cand nimeni in jur nu intelege, ma lupt cu mine sa nu pic iarasi in gaura neagra, stau pe marginea ei in fiecare zi. Mi-am inghitit lacrimile cu noduri luni de zile, in metrou, in autobuz, pe strada, la vizitele in familie, pana am zis ca eu nu mai pot asa, daca nu ma eliberez cumva o sa innebunesc. Si am plans apoi de am crezut ca mi se usuca creierul si mintea si inima si tot. Dar incerc luna de luna, pentru ca altfel nu stiu cum as mai putea continua. Un singur lucru ma tine intreaga la minte, speranta.
Probabil ca si din experienta ta ai vazut ca nu prea ai cu cine sa vb, cel putin la mine asta s-a intamplat inca de la inceput, de cand toti, dar absolut toti incepeau discutia cu "bine ca...". Bine ca nu a fost mai mare, bine ca s-a intamplat acum si nu mai tarziu, bine ca ai aflat la timp..etc. Iar eu nu vedeam binele din toata intamplarea asta horror! De asta nici nu am discutat aproape cu nimeni si nici nu am de gand sa o fac cu nimeni din jur, adica ma protejez pe mine intr-un fel, nu ma mai enervez pt ca stiu ca am avea acelasi dialog. Si oricum nu ma ajuta cu nimic sa discut cu oameni care nu au trecut prin asta, deci nu au cum sa inteleaga vreodata ce am simtit sau simt eu cu adevarat. Oricum e clar ca lumea din jur nu poate decat sa spuna "o sa fie bine!"...si pe de o parte ii si inteleg pe toti, ce sa spuna in astfel de situatii?...nu au ce... |
|

Inregistrat: 5/5/2017 Mesaje: 141
| cybele wrote: Chiar fetelor, voi cele care incercati de mai mult timp, cum va descurcati cu anunturile de sarcini, mai ales cele neplanificate, neprevazute, din prima incercare, cu prezervativ rupt si pilula de a doua zi, din familie si cercul de prieteni si cunostinte? Mie, recunosc, imi este foarte foarte greu. Pe de-o parte ma bucur ca fata respectiva nu trece prin ce trec eu, pe de alta parta imi vine sa urlu de durere si ma intreb: eu de ce nu?? Si apoi ma inchid in mine si imi vine sa stau cu dopuri de urechi non stop numai sa nu mai aud nimic. Stiu, suna a frustrare, asta pentru ca e :( E o amestecatura de sentimente si uneori cred ca sunt om oribil.
Sora mea este cu 5 ani mai mica decat mine, era intr-o relatie zbuciumata, azi impreuna maine nu se sufereau, avea un cm foarte neregulat, ii venea de 2-3 ori pe an si lua si pastile antibebe. A fost la medic pentru ca nu ii mai venise de vreo jum de an si a trimis-o acasa medicul cu o reteta de vitamine prenatale.
Eu incercam deja de peste un an sa am un bebe cand mi-a dat vestea. A fost oribil, am plans cred ca 3 ore si era un cerc vicios; ma bucuram pentru ea, dar ma simteam ultimul om de pe pamant, este goaznic sentimentul de neputinta, faptul ca te simti incomplet si pe deasupra iti dai seama ce fiinta oribila esti, ca in loc sa te bucuri pentru minunea unuia tu te lamentezi de nefericirea ta.
Pe 31.10 piciul ei a venit pe lume si pe 01.11 am mers cu multa speranta la prima inseminare.
Azi printisorul, minunea, frumusetea face doua saptamani si maine eu trebuia sa fac testul de sarcina, cel mai probabil nu o sa mai apuc deoarece deja am o pata rozalie pe protejlip.
Deci da, de fiecare data cand aud/vad bebei am lacrimi in ochi si sunt o persoana groaznica...
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/31/2016 Mesaje: 653
| Bibi Bianca wrote: Probabil ca si din experienta ta ai vazut ca nu prea ai cu cine sa vb, cel putin la mine asta s-a intamplat inca de la inceput, de cand toti, dar absolut toti incepeau discutia cu "bine ca...". Bine ca nu a fost mai mare, bine ca s-a intamplat acum si nu mai tarziu, bine ca ai aflat la timp..etc. Iar eu nu vedeam binele din toata intamplarea asta horror! De asta nici nu am discutat aproape cu nimeni si nici nu am de gand sa o fac cu nimeni din jur, adica ma protejez pe mine intr-un fel, nu ma mai enervez pt ca stiu ca am avea acelasi dialog. Si oricum nu ma ajuta cu nimic sa discut cu oameni care nu au trecut prin asta, deci nu au cum sa inteleaga vreodata ce am simtit sau simt eu cu adevarat. Oricum e clar ca lumea din jur nu poate decat sa spuna "o sa fie bine!"...si pe de o parte ii si inteleg pe toti, ce sa spuna in astfel de situatii?...nu au ce...
Te inteleg perfect. Poti sa imi scrii oricand daca simti nevoia sa vorbesti |
|

Inregistrat: 11/4/2016 Mesaje: 1018
| Bibi Bianca wrote:Chiar am o prietena care a ramas printr-o intamplare din cele enumerate mai sus (mai exact prezervativ rupt). Si mie mi-e greu sa ascult asemenea intamplari insa si fiindu-mi prietena, ma si bucur. In schimb, ma gandesc mereu la cele care nu au deloc grija de ele toata sarcina, nu controale, nu alimentatie corecta, nu analize si totusi reusesc sa nu aiba probleme 9 luni, duc bine merci 1,2,3 sarcini pana la final...iar noi...analize si tratamente in preconceptie, fuga la control primul lucru la testul pozitiv(asta daca exista un test pozitiv) si ni se intampla tot felul de chestii urate...
Si eu cunosc un caz, la tara la sotul meu. O tanti, are 5 copii mici (cred ca sunt facuti unul dupa altul). Anul acesta a mai nascut si gemeni, deci in total 7 copii. Nu va imaginati in ce conditii traiesc, ce mananca...fara tratamente, ecografii...controale...nu se imbolnavesc, nu racesc... Dar..Dumnezeu stie ce planuri are cu fiecare.
|
|
| Eli.Georgi wrote:
Sora mea este cu 5 ani mai mica decat mine, era intr-o relatie zbuciumata, azi impreuna maine nu se sufereau, avea un cm foarte neregulat, ii venea de 2-3 ori pe an si lua si pastile antibebe. A fost la medic pentru ca nu ii mai venise de vreo jum de an si a trimis-o acasa medicul cu o reteta de vitamine prenatale.
Eu incercam deja de peste un an sa am un bebe cand mi-a dat vestea. A fost oribil, am plans cred ca 3 ore si era un cerc vicios; ma bucuram pentru ea, dar ma simteam ultimul om de pe pamant, este goaznic sentimentul de neputinta, faptul ca te simti incomplet si pe deasupra iti dai seama ce fiinta oribila esti, ca in loc sa te bucuri pentru minunea unuia tu te lamentezi de nefericirea ta.
Pe 31.10 piciul ei a venit pe lume si pe 01.11 am mers cu multa speranta la prima inseminare.
Azi printisorul, minunea, frumusetea face doua saptamani si maine eu trebuia sa fac testul de sarcina, cel mai probabil nu o sa mai apuc deoarece deja am o pata rozalie pe protejlip.
Deci da, de fiecare data cand aud/vad bebei am lacrimi in ochi si sunt o persoana groaznica...
Nu esti deloc o persoana groaznica, sunt sentimente normale pe care nu ai cum sa le stapanesti, vin din interior si sunt rezultatul tuturor intamplarilor, asa ca nu trebuie sa te invinovatesti, trebuie doar sa speri in continuare si sa nu renunti la visul tau. |
|
| cybele wrote:Te inteleg perfect. Poti sa imi scrii oricand daca simti nevoia sa vorbesti
|
|

Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3407
| Eli.Georgi wrote:
uff fi puternica |
|

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Lili Eu wrote: Sa iti mai zic ceva cu AI TIMP nu e adevarat eu de cand eram mica imi doream sa fiu mama sa am tin minte cred ca nu eram mai mare de clasa a4a si nascuse o vecina si ii spala hainutele la si le intindea in curte aproape de poarta si in fiecare zi cand trecem pe linga gard la scoale ma opream sa privesc acele hainute ca imi erau foarte dragi si am zis ca cand o sa fiu mare vreau sa am multi ..si la 20 eu am fost la dr sa ma pregatesc sa fiu mama si dr a zis ca am timp ca sunt prea tanasa si de atunci tot am asteptata sa fiu mama....si mama am devenit la 40 de ani asa ca bate fierul cat e cald De mititica iti placeau copilasii deci sa stii ca mie pana acum doi ani nu imi placeau copiii nu ma vedeam mama..aveam o repulsie, sper sa nu se fi suparat doamne doamne pe mine din cauza asta...ma comportam foarte urat cu copilasii imi placea sa ii chinui sa fiu mai superioara cu ei, le vorbeam foarte serios cand nu erau cuminti :)) pur si simplu nu imi placeau deloc pana sa am grija de nepotul meu, el m-a imbunat sa zic asa Acum imi doresc de mama focului..cred ca nu eram pregatita atunci sa fiu mamica..nu era de mine...acum cand vreau nu mai am parte Eu oricum lupt sa fie :D
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/31/2016 Mesaje: 653
| Eli.Georgi wrote:
Iti doresc din toata inima sa fie bebe, inca exista speranta! Nu cred ca suntem persoane groaznice, ci ca mai degraba suferim prea mult. Sentimentele astea amestecate nu le putem controla decat prin foarte mult exercitiu, vointa si iubire, eu asta imi spun. Sper doar ca nu ma definesc ca om acele momente. Trebuie sa rasara soarele si pe strada noastra. |
|
| lixandra_alexandra wrote:Si eu cunosc un caz, la tara la sotul meu. O tanti, are 5 copii mici (cred ca sunt facuti unul dupa altul). Anul acesta a mai nascut si gemeni, deci in total 7 copii. Nu va imaginati in ce conditii traiesc, ce mananca...fara tratamente, ecografii...controale...nu se imbolnavesc, nu racesc... Dar..Dumnezeu stie ce planuri are cu fiecare. Ohooo si cate astfel de cazuri sunt...si de fapt in generatia parintilor nostri asa era, nu se faceau atatea controale si parca nici nu erau atatea probleme. Ba chiar aud ca neexistand metode contraceptive, se chinuiau mult sa scape de o sarcina nedorita. Iar in zilele noastre...ati vazut si voi cum e. |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/2/2015 Mesaje: 412
| FloreFlore wrote:Buna diminea?a !Ce vorbare?e a?i fost  Imi pare rau ca au fost si anumite polemici dar într o adunare,fie ea ?i virtuala,apar simpatii ?i antipatii. ..Important este sa ne respectam ?i sa nu ne abatem de la subiectele pentru care a fost creat acest forum... Adina cred ca e de bine ce spui tu...Se cuibare?te puiutul acolo Cybele ?tiu ca pentru unele din noi drumul e mai lung ?i plin de obstacole dar atunci când apare mai târziu o minune în via?a noastra parca apreciem mult mai mult Elena ai ajuns la dr?Nu am reu?it sa va urmaresc zilele astea prea mult ?i poate ai postat ?i nu am citit Va pup pe toate si pentru ca de mâine intram în Postul Craciunului sa speram ca D zeu ne v a umple sufletele ?i inimile de gânduri bune,lini?te, în?elegere ?i dorinte implinite Buna FloreFlore nu am ajuns la medic pt ca nu mi-a mai venit menstra, astept sa vina apoi merg. Multumesc de intrebare, dar tu cum mai esti? Ce zi dpo? Adina si Alexandraa succes, sa veniti cu 2 liniute in curand! O zi frumoasa tuturor! |
|

Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Lili Eu wrote: Sa iti mai zic ceva cu AI TIMP nu e adevarat eu de cand eram mica imi doream sa fiu mama sa am copii tin minte cred ca nu eram mai mare de clasa a4a si nascuse o vecina si ii spala hainutele la bebelus si le intindea in curte aproape de poarta si in fiecare zi cand trecem pe linga gard la scoale ma opream sa privesc acele hainute ca imi erau foarte dragi si am zis ca cand o sa fiu mare vreau sa am multi copii..si la 20 eu am fost la dr sa ma pregatesc sa fiu mama si dr a zis ca am timp ca sunt prea tanasa si de atunci tot am asteptata sa fiu mama....si mama am devenit la 40 de ani asa ca bate fierul cat e cald
Mereu mi-am dorit sa fiu mamica tanara..tin minte, eram la inceputul relatie cu sotul...undeva la jum de an si am inceput sa vb de bebelasi. Amandoi ne-am dorit, dar, tot timpul a fost ceva ( pentru ca noi am vrut), ba facultate, ba nunta lu' nu stiu care, ba ca nu avem o locuinta, ba nubta noastra etc. Au trecut anii, eu am 32, el face 30...acum un an cand am incercat prima oara si dupa 2 luni am ramas si nu am putut tine...m-am speriat, am suferit f mult chiar daca am vazut o sarcina doar in teste...am facut o pauza pentru ca am fost foarte speriata. Intotdeauna am avut o teama ca nu pot avea copii, nu stiu de ce. Si mai aud diferite persoane ca imi spun..." vai e cazul sa faci un copil, esti cam in varsta". Atat de prost ma simt, asa de batrana ma simt...Sau ma intreaba ce varsta ai? Zic: 32 , pai cum si nu ai copil? |
|
Inregistrat: 8/17/2017 Mesaje: 2104
| cybele wrote: Chiar fetelor, voi cele care incercati de mai mult timp, cum va descurcati cu anunturile de sarcini, mai ales cele neplanificate, neprevazute, din prima incercare, cu prezervativ rupt si pilula de a doua zi, din familie si cercul de prieteni si cunostinte? Mie, recunosc, imi este foarte foarte greu. Pe de-o parte ma bucur ca fata respectiva nu trece prin ce trec eu, pe de alta parta imi vine sa urlu de durere si ma intreb: eu de ce nu?? Si apoi ma inchid in mine si imi vine sa stau cu dopuri de urechi non stop numai sa nu mai aud nimic. Stiu, suna a frustrare, asta pentru ca e :( E o amestecatura de sentimente si uneori cred ca sunt om oribil.
Eu una nu am nici o problema când aflu asemenea vesti..Ma gândesc ca daca e sa fie e din prima ?i daca e mai târziu sau,D ne fereste ,niciodata tot a?a gândesc ...Nimic nu e intamplator. .atâta timp cât ?tiu ca am facut aproape tot ce se putea ptr a avea bebe ... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Fetelor eu nu cred ca e din rautate sau invidie din aia ce isi doreste raul celuilalt... mi se pare un sentiment normal cand iti doresti f mult ceva si altcineva primeste sau pateste acel ceva sa te simti asa... cu mixed feelings... te si bucuri pt ei dar ti-e si greu pentru ca si tu iti doresti enorm. Tre sa ne asumam emotiile si sentimentele, asa cum tre sa ii invatam si pe cei mici sa nu si le suprime, ca ‘baietii nu plang’, ba plang.. is si ei suflete. Nu putem decat spera ca o sa se indeplineasca la fiecare visul, la unii mai repede, la altii la momentul cand crede Doamne Doamne ca e bine..
saptamana viitoare am inteles ca se anunta teste, sper sa apuc sa fiu cu ochii pe voi! |
|
|