|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3407
| Marga22 wrote:Adina eu dupa beta de 1,2 dupa prima inseminare, a doua zi dimi cand m-am trezit primu lucru ce i-am spus sotului a fost ca ,,lasa iubire o sa vezi k luna asta voi ramane cu doi,,  dupa care am fost la medic si acuma am schimbat de pe menopur pe gonal k nu am reactionat ok la menopur, am inceput injectiile si surpriza dupa 5 zile cand am fost la monitorizare am 2 foliculi frumosi in crestere..am iesit razand din cabinet si cand i-am spus sotului nu a mai vb cu mine nimica pana acasa...eu numa radeam de fericire..el inca e cu emotii k se vor prinde amandoi Uffff ce frumos sa dea DD sa fie cati va doriti voi |

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Lili Eu wrote: ai dreptate!!! pe cat de greu este ...e de trei ori mai frumos te simti speciala si chear esti ptr ca ai in burtica un sufletel Eu deja am in burtica un ingeras sau doi sunt ziua 21 de sarcina |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/31/2016 Mesaje: 653
| Adina Mariana wrote: Eu deja am in burtica un ingeras sau doi  sunt ziua 21 de sarcina Esti grozava. Asa sa fie |
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/29/2016 Mesaje: 102
| Adina Mariana wrote: imi poti spune te rog care e diferenta dintre cele doua?
Prea multe nu stiu sa iti spun doar ca se face direct in cabinetul medicului iti injecteaza lichidul pe baza de sare si iti face ecografie..este permis sa ramai gravida chiar in luna respectiva.. la HSG nu ai voie din cauza razelor...pe toate care stiu ca au facut au spus ca e mult mult mai ok decat HSG |

Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3407
| Adina Mariana wrote: Eu deja am in burtica un ingeras sau doi  sunt ziua 21 de sarcina Sa te auda DD |

| cybele wrote: Ufff, si mie imi este frica de endometrioza. In primavara initial a avut chistul 9mm, apoi 6, acum nu mai este deloc. Nu am facut investigatii amanuntile legate de el, poate nu mai apare. Asa rau doare hsg-ul? Sau de ce fuge toata lumea de analiza asta?
Eu am facut prostia sa citesc pe internet si pe fb despre hsg-ul asta si m-am tare speriat.98% din fete spuneau ca e groaznic asa ca stiu ca eu sunt sensibila ca inclusiv la testul pap ma doare sau recoltare de secretii..poate as face dar cu anestezie doar si pana la urma ce rezolvi daca il faci? Ca nu poti sa schimbi nimic..iti poate face laparoscopie de desfundat dar in 2 luni se infunda inapoi...si tot la fiv ajungi.Pt mine cred ca ar fi o trauma hsg-ul asta..nu rezist durerii in zona intima..sunt extrem de sensibila. Car despre endometrioza al meu chist a ajuns si la 5,5 cm..apoi a scazut,intr-o vreme a disparut si acum e iar de 2 cm |

| Marga22 wrote:
Prea multe nu stiu sa iti spun doar ca se face direct in cabinetul medicului iti injecteaza lichidul pe baza de sare si iti face ecografie..este permis sa ramai gravida chiar in luna respectiva.. la HSG nu ai voie din cauza razelor...pe toate care stiu ca au facut au spus ca e mult mult mai ok decat HSG
multumesc pt.raspuns.O sa ma mai interesez si eu despre aceasta procedura dar te mai intreb ca de ce se alege hsg-ul ala dureros cand se poate face asta care nu doare? Poate nu stii nici tu raspunsul... |
Inregistrat: 1/31/2017 Mesaje: 190
| carlita wrote: Anticoagulant dupa testul pozitiv, nu?
Da, dupa, dar eu as vrea sa gasesc inainte un medic dispus sa dea scrisoare medicala, ca sa nu trebuiasca atunci sa ma stresez cu alergaturi pe la cabinete, ca si asa sunt stresata de felul meu In continuare citesc si sap internetul si mi-e foarte clar ca e riscanta o noua sarcina fara tratament... |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/31/2016 Mesaje: 653
| Adina Mariana wrote: Eu am facut prostia sa citesc pe internet si pe fb despre hsg-ul asta si m-am tare speriat.98% din fete spuneau ca e groaznic asa ca stiu ca eu sunt sensibila ca inclusiv la testul pap ma doare sau recoltare de secretii..poate as face dar cu anestezie doar si pana la urma ce rezolvi daca il faci? Ca nu poti sa schimbi nimic..iti poate face laparoscopie de desfundat dar in 2 luni se infunda inapoi...si tot la fiv ajungi.Pt mine cred ca ar fi o trauma hsg-ul asta..nu rezist durerii in zona intima..sunt extrem de sensibila. Car despre endometrioza al meu chist a ajuns si la 5,5 cm..apoi a scazut,intr-o vreme a disparut si acum e iar de 2 cm Si eu sunt la fel de sensibila. Uff cu chisturile astea. Eu am incercat sa nu citesc prea mult despre endometrioza ca m-am ingrozit in prima faza. O las asa deocamdata si poate am noroc sa raman insarcinata pana reapare si apoi mai vedem. Uneori merg pe principul ca ce nu stii nu te afecteaza, desi e clar ca e usor stupid sa gandesc asa in cazul de fata, dar prefer macar un timp sa mai ignor problema asta cat timp medicul nu pare prea ingrijorat. |
Inregistrat: 8/21/2014 Mesaje: 1704
| Bibi Bianca wrote: Va urmaresc din umbra, dar zilnic Noutati nu am, in afara de un control saptamana trecuta la dr. Grigoras la Tm, am stagnat. Si asta doar pt ca nu mi-am revenit definitiv, dar sunt pe calea cea buna Acum ma mobilizez sa caut un hematolog prin apropiere care sa imi prescrie anticoagulant, pt ca fara, nu am curaj sa ma mai apuc de nimic. Eu va sustin si ma bucur pt fiecare in parte si sunt convinsa ca la un moment dat fiecare o sa isi vada visul implinit. Va pup pe toate, dragelor!
Hm, eu am aceleasi mutatii ca si tine doar ca mthfr c677t e homozigot insa nu mi-a zis nimeni ca trebuie anticoagulant inainte de sarcina. In nici un caz injectii, dar mai vedem, trebuie sa merg cu rezultatele finale la hematolog pt ca mi-a iesit Homocisteina marita si asta inseamna ca mthfr c677t devine problematica dar numai din punctul de vedere al acidului folic, adica nu am voie sa iau ci trebuie inlocuit cu metilfolatul. Despre PAI-1 mi-a zis ca e cu risc scazut de trombofilie... dar sa vedem. |
|
Inregistrat: 1/31/2017 Mesaje: 190
| Andia wrote:
Hm, eu am aceleasi mutatii ca si tine doar ca mthfr c677t e homozigot insa nu mi-a zis nimeni ca trebuie anticoagulant inainte de sarcina. In nici un caz injectii, dar mai vedem, trebuie sa merg cu rezultatele finale la hematolog pt ca mi-a iesit Homocisteina marita si asta inseamna ca mthfr c677t devine problematica dar numai din punctul de vedere al acidului folic, adica nu am voie sa iau ci trebuie inlocuit cu metilfolatul. Despre PAI-1 mi-a zis ca e cu risc scazut de trombofilie... dar sa vedem.
PAI are risc scazut, dar in combinatie cu MTHFR nu mai e asa scazut...ideea e ca nu stie nimeni sa explice f clar, noi culegem informatii de ici, de colo si sincera sa fiu eu tot in ceata sunt. Acid folic nu avem voie clar, eu nu mai iau de ceva timp. Doar Aspenter am acum ca si tratament, insa nu stiu daca este suficient la mutatiile mele in cazul in care apare o sarcina (pana acum nu am vrut sa apara) |
|
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 223
| Adina Mariana wrote: Dar ce e baiucul?ce probleme de sanatate ai?
Este o lunga si trista poveste. Am trecut prin toate diagnosticele posibile de la poliartrita la leucemie,dar n aveam criterii pt niciuna.acum au ajuns la enteropatie glutenica,dar om trai si om vedea.am 25 de ani, viata merge inainte! |
|
| Bibi Bianca wrote: PAI are risc scazut, dar in combinatie cu MTHFR nu mai e asa scazut...ideea e ca nu stie nimeni sa explice f clar, noi culegem informatii de ici, de colo si sincera sa fiu eu tot in ceata sunt. Acid folic nu avem voie clar, eu nu mai iau de ceva timp. Doar Aspenter am acum ca si tratament, insa nu stiu daca este suficient la mutatiile mele in cazul in care apare o sarcina (pana acum nu am vrut sa apara)
Eu o sa cer parerea in mai multe locuri daca e sa apara vreo sarcina asa ca prin minune :))) Ca tot s-a luat carlita de mine ahahaha
Am tot citit si eu dar incerc sa nu ma panichez si sa nu devin obsedata de mutatii. Clar, in sarcina nu am sa neglijez acest aspect, ca doar de asta am si facut analizele dinainte,c a sa pot lua masurile necesara daca este cazul. Macar atat pot face si eu. |
|
| Alexandraa wrote:
Este o lunga si trista poveste. Am trecut prin toate diagnosticele posibile de la poliartrita la leucemie,dar n aveam criterii pt niciuna.acum au ajuns la enteropatie glutenica,dar om trai si om vedea.am 25 de ani, viata merge inainte!
Pai si acum ai dieta fara gluten, nu? Te simti mai bine decat inainte? Stiu ca asta iese si la analize, nu se pune diagnostic asa doar uitandu-se la om. |
|
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 223
| Andia wrote:
Pai si acum ai dieta fara gluten, nu? Te simti mai bine decat inainte? Stiu ca asta iese si la analize, nu se pune diagnostic asa doar uitandu-se la om.
Anticorpii nu au iesit pt ca sunt sub tratament cu cortizon, a iesit la biopsie dar si aia interpretabila. Da,nu neaparat.imi voi da seama dupa ce opresc cortizonul,daca nu se inflameaza articulatiile.. |
|
|