Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3407
| LAURA0202 wrote: de ce nu spargi tu gheata?  la bebe1? ca noi ......pana ajungem sa avem II liniute........... cred ca ne cam creste barba lungaaaaaaaaaaaaaaa poate poate am noroc zilele astea si ..........  ma voi trezi cu doua liniute, cine stie Eheee eu mai am pana la testare o saptamana si sunt destule fete inaintea mea poate sparg ele gheata.... eu am o stare de somn de doua zile de dorm pe mine... dar cred ca de la vreme si .... mai e Si Dominelu care ma mai trezeste noapte .. |
|
Inregistrat: 8/17/2017 Mesaje: 2104
| Lili Eu wrote: Eheee eu mai am pana la testare o saptamana  si sunt destule fete inaintea mea poate sparg ele gheata....  eu am o stare de somn de doua zile de dorm pe mine...  dar cred ca de la vreme si .... mai e Si Dominelu care ma mai trezeste noapte .. Si eu as fi la testare luni,mar?i. .. |
|

Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3407
| FloreFlore wrote:Si eu as fi la testare luni,mar?i. .. Tie iti facem galerie oricum |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/23/2017 Mesaje: 626
| FloreFlore wrote:Si eu as fi la testare luni,mar?i. ..
Si rezisti pana atunciii? :))) |
|
| Ne facem reciproc galerie |
|
| Chris wrote:Si rezisti pana atunciii? :))) Nu prea cred |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| FloreFlore wrote:Ma bucur mult ca ai primit vesti a?a bune ?i cu siguran?a ne vei da ?i vestea mare curând! Sa te auda Dumnezeu Si sa ne ajute pe toate |
|

| FloreFlore wrote:As vrea eu dar nu simt ca ar fi ceva luna asta. ..Abia de luni-mar?i a?tept musafirii ?i nu am nici dureri de sâni ...Doar burta putin hey nu fi pesimista ca dau bataitza la funduletz.Nu e o regula sa ai simtome.Eu nu am nici macar la ovulatie.Am fost surprinsa cand mi-a spus medicul ca am ovulat in acea seara..pe mine nu ma durut nimic,nu am avut nici o secretie deci habar nu am avut ma asteptam sa ovulez prin ziua 19 si uite ca so intamplat in ziua 16 desi am ciclu peste 33 zile.Zau ca uneori mie greu sa imi inteleg corpul. |
|

| Fetelor eu sunt ft.realista de fel cum spuneai si tu Flore ca iti place sa fii realista dar in proiectul bebe incerc sa fiu visatoare si cu sperante multe.Asa constienta si realista cum sunt dar parca mereu sper chiar daca eu simt ca nu e,in mintea mea incerc sa imi spun ca de ce sa nu fie?poate totusi am noroc luna aceasta...ma lupt cu mine luna de luna.Imi doresc atat de mult un bebe incat atunci cand o sa il am daca o sa il am cred ca nu imi vor ajunge zilele sa ii multumesc Bunului Dumnezeu ca mi-a oferit sansa sa devin mamica.Sper sa ne asculte rugile si sa se indure de noi toate. |
|
Inregistrat: 8/21/2014 Mesaje: 1704
| Andruu wrote:Cariotipul i-a fost dat doar lui sa il faca, eu mai am de facut anticorpii anticardiolipinici,imunofenotiparea limfocitara si histerscopia (pe langa analize uzuale de bts, markeri tiroidieni si prolactina). Sa fac si eu cariotipul? Mai e nevoie sa includ si altceva pe lista? Daca tot ma duc...
Hm, cariotip-ul la femeie se recomanda cand are peste 35 de ani de obicei si cred ca si inainte de fiv. Eu l-am facut pt linistea mea, dar si pt ca am 35 de ani deja. Al meu a iesit bine, problema a aparut la el :(
Astazi am fost la hematolog din nou ca sa ma lamuresc cu mutatiile care mi-au iesit pana acum. Ca idee, inca nu se poate pronunta pt ca nu am facut analizele complete. A scris in raportul medical ca s-au exclus trombofiliile incadrabile in grupa de risc mediu/inalt: mutatia factorului v leiden, mutatia factorului II protrombinica si mutatia factorului v 4070 A>G haplotip Hr2.
MTHFR C6777T - pozitiv homozigot- necesita evaluarea homocisteinei care este adevarata trombofilie - daca iese normala inseamna ca nu am trombofilie, daca e marita inseamna ca e trombofilie reala si nu am voie acid folic ci doar metylfolat. Daca iese homocisteina normala nu e problema daca iau acid folic se pare.
Despre Glicoproteina IIIa a zis ca este irelevanta ... parca era ceva cu trombocitele daca sunt crescute dar ale mele erau in limitele normale.
De asemenea, a zis ca pachetul pe care l-am facut eu contine multe analize care nu tin de trombofilii si sunt bani aruncati degeaba :))
Despre Factorul XIII Val34Leu spre exemplu a zis ca daca iese pozitiv e bine pt ca de fapt e protectia impotriva formarii trombilor si ca e irelevant, nu l-ar fi recomandat ea printre analizele genetice pt trombofilie.Doar ca a vazut ca alti medici au pus diagnostic de trombofilie pt mutatia aia si cand colo nu e...
PAI-1 heterozigot e cu risc scazut si nu necesita tratament inainte de sarcina. Mutatia genei pai pozitiv heterozigot = polimorfism genic, frecvent in populatia generala (40%), fara indicatie de profilaxie antitrombotica ci doar evitarea factorilor de risc
Factori de risc: fumatul, sedentarismul, deshidratarea, obezitatea, tratament estrogenic (in cazul in care ajung la FIV si trebuie sa fac tratament pt stimularea ovarelor va trebui sa fac din ziua 1 clexane!), contraceptive orale (sunt interzise total- ea nu isi va da acordul pt asa ceva si nici alti medici hematologi... dar cine stia ca nu am voie? am luat si eu un an si ceva pt acnee... Asa ca fetele care fac tratament pt ovare polichistice sau altceva cu anticonceptionale... intai faceti analizele de trombofilii!), interventii chirurgicale - trebuie anuntat medicul sa faca tratament profilactic pt trombi, imobilizare in aparat ghipsat (si aici la fel, trebuie sa anunt medicul si sa iau ceva profilactic neaparat).
Se face monitorizarea in sarcina la D-dimeri si alte analize. Adica acum nu am nevoie de nici un tratament dar daca raman insarcinata verificam o data la 4 sapt anumite chestii si daca e cazul abia atunci ar recomanda aspenter sau clexane.
A spus despre Clexane ca poate afecta bebelusul si nu e indicat sa il dea asa de capul lor medicii ginecologi, doar profilactic, ca rau nu face...
Mi-a spus acum ca trebuie sa mai fac: Homocisteina, Anticoagulant lupic, PS, PC, AT3 di eu am spus ca as vrea si D-Dimerii ca sa vad cum sunt ei inainte de sarcina. Doctora a spus ca oricum D-dimerii se modifica in sarcina si atunci conteaza valorile, acum nu.
Diagnosticul meu e de trombofilie cu risc scazut de tromboza.
Si de asemenea ca varicele si hemoroizii cum a zis cealalta doctora NU au nici o legatura cu trombofilia. Ah, ca sa vezi, nici nu am carenta de fier nici la analizele astea nici la cele din trecut. Mi-e si teama sa mai merg la alt medic ca cine stie ce varianta mai aud :))
Mama!! Cat am scris :))))) M-am gandit ca poate e interesant si pentru altcineva :))) Daca vreti sa imi raspundeti nu dati quote la postarea intreaga ci stergeti tot in afara de bucatica care va intereseaza altfel umplem aici forumul cu postarea asta lunga :) |
|
| Adina Mariana wrote: hey  nu fi pesimista ca dau bataitza la funduletz.Nu e o regula sa ai simtome.Eu nu am nici macar la ovulatie.Am fost surprinsa cand mi-a spus medicul ca am ovulat in acea seara..pe mine nu ma durut nimic,nu am avut nici o secretie deci habar nu am avut  ma asteptam sa ovulez prin ziua 19 si uite ca so intamplat in ziua 16 desi am ciclu peste 33 zile.Zau ca uneori mie greu sa imi inteleg corpul. Si eu am sim?it o mica intepaturi în ziua ovulatieI. ..În alte luni aveam dureri destul de mari |
|
| Andia wrote:
Hm, cariotip-ul la femeie se recomanda cand are peste 35 de ani de obicei si cred ca si inainte de fiv. Eu l-am facut pt linistea mea, dar si pt ca am 35 de ani deja. Al meu a iesit bine, problema a aparut la el :(
Astazi am fost la hematolog din nou ca sa ma lamuresc cu mutatiile care mi-au iesit pana acum. Ca idee, inca nu se poate pronunta pt ca nu am facut analizele complete. A scris in raportul medical ca s-au exclus trombofiliile incadrabile in grupa de risc mediu/inalt: mutatia factorului v leiden, mutatia factorului II protrombinica si mutatia factorului v 4070 A>G haplotip Hr2.
MTHFR C6777T - pozitiv homozigot- necesita evaluarea homocisteinei care este adevarata trombofilie - daca iese normala inseamna ca nu am trombofilie, daca e marita inseamna ca e trombofilie reala si nu am voie acid folic ci doar metylfolat. Daca iese homocisteina normala nu e problema daca iau acid folic se pare.
Despre Glicoproteina IIIa a zis ca este irelevanta ... parca era ceva cu trombocitele daca sunt crescute dar ale mele erau in limitele normale.
De asemenea, a zis ca pachetul pe care l-am facut eu contine multe analize care nu tin de trombofilii si sunt bani aruncati degeaba :))
Despre Factorul XIII Val34Leu spre exemplu a zis ca daca iese pozitiv e bine pt ca de fapt e protectia impotriva formarii trombilor si ca e irelevant, nu l-ar fi recomandat ea printre analizele genetice pt trombofilie.Doar ca a vazut ca alti medici au pus diagnostic de trombofilie pt mutatia aia si cand colo nu e...
PAI-1 heterozigot e cu risc scazut si nu necesita tratament inainte de sarcina. Mutatia genei pai pozitiv heterozigot = polimorfism genic, frecvent in populatia generala (40%), fara indicatie de profilaxie antitrombotica ci doar evitarea factorilor de risc
Factori de risc: fumatul, sedentarismul, deshidratarea, obezitatea, tratament estrogenic (in cazul in care ajung la FIV si trebuie sa fac tratament pt stimularea ovarelor va trebui sa fac din ziua 1 clexane!), contraceptive orale (sunt interzise total- ea nu isi va da acordul pt asa ceva si nici alti medici hematologi... dar cine stia ca nu am voie? am luat si eu un an si ceva pt acnee... Asa ca fetele care fac tratament pt ovare polichistice sau altceva cu anticonceptionale... intai faceti analizele de trombofilii!), interventii chirurgicale - trebuie anuntat medicul sa faca tratament profilactic pt trombi, imobilizare in aparat ghipsat (si aici la fel, trebuie sa anunt medicul si sa iau ceva profilactic neaparat).
Se face monitorizarea in sarcina la D-dimeri si alte analize. Adica acum nu am nevoie de nici un tratament dar daca raman insarcinata verificam o data la 4 sapt anumite chestii si daca e cazul abia atunci ar recomanda aspenter sau clexane.
A spus despre Clexane ca poate afecta bebelusul si nu e indicat sa il dea asa de capul lor medicii ginecologi, doar profilactic, ca rau nu face...
Mi-a spus acum ca trebuie sa mai fac: Homocisteina, Anticoagulant lupic, PS, PC, AT3 di eu am spus ca as vrea si D-Dimerii ca sa vad cum sunt ei inainte de sarcina. Doctora a spus ca oricum D-dimerii se modifica in sarcina si atunci conteaza valorile, acum nu.
Diagnosticul meu e de trombofilie cu risc scazut de tromboza.
Si de asemenea ca varicele si hemoroizii cum a zis cealalta doctora NU au nici o legatura cu trombofilia. Ah, ca sa vezi, nici nu am carenta de fier nici la analizele astea nici la cele din trecut. Mi-e si teama sa mai merg la alt medic ca cine stie ce varianta mai aud :))
Mama!! Cat am scris :))))) M-am gandit ca poate e interesant si pentru altcineva :))) Daca vreti sa imi raspundeti nu dati quote la postarea intreaga ci stergeti tot in afara de bucatica care va intereseaza altfel umplem aici forumul cu postarea asta lunga :)
Te ai lungit dar am în?eles mai bine ceea ce mi a spus si mie hematologul .De homicisteina nu mi.mi.a pomenit ....O fi inclusa în profilul de sindrom antifosfolipidic plus anticoagulant lupic? ? |
|

Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| FloreFlore wrote:Si eu as fi la testare luni,mar?i. ..
multa rabdare pana luni!! iti doresc sa te muti la gravidute si sa sa mai iei cateva aspirici dupa tine
sa fie cu noroc |
|
| Luna asta chiar am rabdare pentru ca simt ca nu e nimic ,nu e vorba ca nu sunt optimista dar deja am dureri u?oare de burta pe care le am în fiecare luna cu 3-4 zile înainte de cm... Î?i doresc ?ie sa fie asta luna ta |
|

Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| FloreFlore wrote:Luna asta chiar am rabdare pentru ca simt ca nu e nimic ,nu e vorba ca nu sunt optimista dar deja am dureri u?oare de burta pe care le am în fiecare luna cu 3-4 zile înainte de cm...  Î?i doresc ?ie sa fie asta luna ta
Eu sunt insarcinata!
Eu am facut test dupa 5 zile de intarziere, daca nu ma incurajam fetele nu facem test pt ca aveam dureri de burta si credeam ca vin uratij, dar de fapt se instala bebe si de asta aveam dureri. Eu chiar nu credeam ca in luna aia ecista sanse sa raman pt ca toate testele de obulatie le.am avut negative.... dar cand speri mai putin , atunci vine si surpriza |
|
|