Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/21/2014 Mesaje: 1704
| Adina Mariana wrote:
Buna Andia.Nu ma supar,cum sa ma supar?doar suntem aici sa ne ajutam nu?eu chiar iti multumesc pt.sfaturi.Tocmai pt.acest fapt am schimbat medicul si monitorizarea o voi face cu altul.Nici mie nu mi si parut logic ce spune dar fiind mai la inceput am spus ca super scap de Hsg dar dupa cum spuneai,o sa imi adun puterile si il voi face.Sa vad ce imi va recomanda sa fac medicul acesta si daca apare ceva cum ca as ovula sau nu.Ei-am cam pus baza in acest medic pt ca tot auzisem ca e ft.buna.Sper sa nu ma dezamageasca.In orice caz o sa tin cont de sfaturile tale si nu voi face stimulare fara hsg inainte.Atasez analizele mele..medicul acela o zis ca e ok dar nu stiu ce incredere sa mai am in el dupa cele spuse..
Da, par OK mai putin TSH-ul ala marit. Dar eu nu-s medic, asta e clar :) Poate vine bebe si nu ai e nevoie de nici un HSG sau alte investigatii, cine stie? Ai incercat sa masori si temperatura bazala? Stiu ca suna aiurea ca trebuie luata imediat dupa trezire, cam la aceeasi ora si in acelasi fel. Eu am cam sarit unele zile, ba am si schimbat ora, am respectat doar sa am cel putin 4 ore de somn inainte. Chit ca nu am luat-o perfect, graficul imi iese relativ bine, plus ca deja am observat care este temperatura mea inainte de ovulatie si care e dupa ovulatie. Eu de nebuna am mai si repetat analizele hormonale luna de luna si le-am corelat cu temperatura si eco, astfel incat s-a vazut clar ca ovulam tarziu, deja nu imi mai faceam griji ca imi intarzie :)) Ah, am mai urmarit si intepaturile de ovare pe langa toate astea, am incercat sa invat cum "functionez" eu :)
Cat despre HSG, ce sa zic, pentru anumite femei a fost folositor, pentru altele nu pt. ca nu aveau trompele infundate oricum si problema era in alta parte. Si oricum, stimularea trebuie facuta sub supraveghere medicala stricta prin eco, eventual injectie de spargere daca nu se elibereaza singur foliculul, nu-i asa? Eu nu am facut stimulare. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| [quote=DianaM Eu am facut test in ziua 13 dpo si de atunci am si inceput sa iau Utrogestan, doua pe zi. [/quote]
ah..credeam ca luai dupa ovulatie in fiecare luna ca un tratament pt sustinere intr-o posibila sarcIna.Eu am luat asa 3 luni atata ca medicul asta in care aveam eu incredere mi-a dat din ziua 15 a ciclului timp de 10 zile,apoi sa opresc si daca vine menstra nu am ramas,daca intarzie sa fac test si daca e pozitiv sa reiau iar progesteron pt.sustinere a sarcinii..Ca apoi sa aflu ca progesteronul inhiba ovulatia si medicul meu stia ca eu am ciclu tarziu si evident si ovulatia tarzie iar cand i-am spus so mancat cu mine in gura ca orice femeie e conceputa de Dumnezeu sa ovuleze numai si numa in ziua 14 a ciclului.Cum sa ovulez in ziua 14 daca imi vine ciclul dupa 35 zile?Am zis ca e dus cu capu si cred ca asa si e..si nu imi explic cum profeseaza omul acesta dar ma rog....bine ca mi-am dat seama.Faza cu fiecare femeie indiferent de durata ciclului ovuleaza in ziua 14 mi-o pus cireasa pe tort si am mers de la el nervoasa ca practic am pierdut 3 luni de conceptie din cauza lui blocandu-mi ovulatia |
|
Inregistrat: 8/21/2014 Mesaje: 1704
| Adina Mariana wrote:[quote=DianaM Eu am facut test in ziua 13 dpo si de atunci am si inceput sa iau Utrogestan, doua pe zi.
ah..credeam ca luai dupa ovulatie in fiecare luna ca un tratament pt sustinere intr-o posibila sarcIna.Eu am luat asa 3 luni atata ca medicul asta in care aveam eu incredere mi-a dat din ziua 15 a ciclului timp de 10 zile,apoi sa opresc si daca vine menstra nu am ramas,daca intarzie sa fac test si daca e pozitiv sa reiau iar progesteron pt.sustinere a sarcinii..Ca apoi sa aflu ca progesteronul inhiba ovulatia si medicul meu stia ca eu am ciclu tarziu si evident si ovulatia tarzie iar cand i-am spus so mancat cu mine in gura ca orice femeie e conceputa de Dumnezeu sa ovuleze numai si numa in ziua 14 a ciclului.Cum sa ovulez in ziua 14 daca imi vine ciclul dupa 35 zile?Am zis ca e dus cu capu si cred ca asa si e..si nu imi explic cum profeseaza omul acesta dar ma rog....bine ca mi-am dat seama.Faza cu fiecare femeie indiferent de durata ciclului ovuleaza in ziua 14 mi-o pus cireasa pe tort si am mers de la el nervoasa ca practic am pierdut 3 luni de conceptie din cauza lui blocandu-mi ovulatia [/quote]
Eu am avut ovulatie si in ziua 25... O doctorita endocrinolog mi-a spus ca ea are copil conceput pe ovulatie in ziua 23, asa ca e clar cat de grozav era medicul ala de iti spunea ca ziua 14 e la toata lumea :)))
Iei progesteron abia dupa ce ti se confirma ecografic si/sau cu temp bazala, secretii, analiza de sange (progesteronul). |
|

| Andia wrote:
Da, par OK mai putin TSH-ul ala marit. Dar eu nu-s medic, asta e clar :) Poate vine bebe si nu ai e nevoie de nici un HSG sau alte investigatii, cine stie? Ai incercat sa masori si temperatura bazala? Stiu ca suna aiurea ca trebuie luata imediat dupa trezire, cam la aceeasi ora si in acelasi fel. Eu am cam sarit unele zile, ba am si schimbat ora, am respectat doar sa am cel putin 4 ore de somn inainte. Chit ca nu am luat-o perfect, graficul imi iese relativ bine, plus ca deja am observat care este temperatura mea inainte de ovulatie si care e dupa ovulatie. Eu de nebuna am mai si repetat analizele hormonale luna de luna si le-am corelat cu temperatura si eco, astfel incat s-a vazut clar ca ovulam tarziu, deja nu imi mai faceam griji ca imi intarzie :)) Ah, am mai urmarit si intepaturile de ovare pe langa toate astea, am incercat sa invat cum "functionez" eu :)
Cat despre HSG, ce sa zic, pentru anumite femei a fost folositor, pentru altele nu pt. ca nu aveau trompele infundate oricum si problema era in alta parte. Si oricum, stimularea trebuie facuta sub supraveghere medicala stricta prin eco, eventual injectie de spargere daca nu se elibereaza singur foliculul, nu-i asa? Eu nu am facut stimulare.
Pt.Tsh am Eutyrox dat de medic endocrinolog..L-am scazut la 3,6 momentan..urmeaza sa refac sa vad daca a mai scazut inca sunt pe tratament.Eu sper mereu sa stii.Am totusi 1 an de incercari..ce ma supara e ciclul asta tarziu ca imi pierd rabdarea dar ce sa fac?asta e corpul meu...nu am incercat cu temperatura bazala.Am tot zis ca incerc dar nu stiu ce termometru trebuie?digital sau cu mercur?si unde se tine?auzisem in vagin,gura sau subrat.Eu intepaturi si secretii albus de ou nu am..nu imi pot da seama daca ovulez sau nu.Ma inerveaza ca inca nu am ajuns sa ma cunosc
Stimularea din cate stiu si eu e strict sub supraveghere medicala si ecografii.Se da closty tablete sa ajunga foliculii la maturitate iar cand vede medicul pe eco iti da sa faci in burtica injectia ovitrell sau pregynil parca asa se numesc iar in 24 ore de la injectie trebuie neaparat contact si la 48 ore..asta e deja sex dirijat ceea ce nu le place barbatilor |
|

| Andia numa turb cand ma gandesc ca am pierdut 3 luni din conceptie cu ideile lui tampite.Si stai ca eu fiind numa dupa 6 luni de conceptie si nedocumentata eu l-am crezut.Si eu stiu femei cu bebe si au ramas in ziua 23 gravide dar medicul nu si nu.Eh...m-am luptat destul cu morile de vant pana am vazut ca nu am cu cine si am cat am vazut cu ochii |
|

Inregistrat: 8/7/2015 Mesaje: 1588
| Fetelor avand in vedere ca eu in curand eliberez barza am trecut acum pe la voi sa las prafusor de burtica, am de unde sa impart avand in vedere ce burtica mare am deci ajunge la toata lumea pfuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu pfuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu mult prafusor pentru voi si sa va mutati cat mai curand la gravidute! |
|

Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| Hey, chiar intrebam azi de tine la gravidute, esti in capul listei si scrie ca mai ai 3 zile! Cum esti? Cand nasti? |
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Crissy, draga mea,parca ieri erai aici! Sa ai nastere usoara ?i acomodare rapida la noul statut de mami cu bebe în brate! |
|

| Felicitari pt.sarcina si nastere usoara! O viata frumoasa alaturi de bebelus.Doamne Ajuta |
|

| Inawar wrote:Hey, chiar intrebam azi de tine la gravidute, esti in capul listei si scrie ca mai ai 3 zile! Cum esti? Cand nasti? Sunt ok, m-au lasat toate durerile si astept cu nerabdare durerile facerii asta pentru ca vreau natural, fara anestezie spre disperarea doctoritei mele Si tu mai ai un picut, nastere usoara si bebe sanatos si mancacios! |
|

| maria2013 wrote:Crissy, draga mea,parca ieri erai aici! Sa ai nastere usoara ?i acomodare rapida la noul statut de mami cu bebe în brate! Te pup, ai grija de tine si nu lasa nimic sa stea in calea visului tau. Daca vrei cu adevarat se poate chiar daca drumul pana acolo e lung si plin de incercari! Anul asta sa te muti la burtici!!!! |
|

| Adina Mariana wrote: Felicitari pt.sarcina si nastere usoara! O viata frumoasa alaturi de bebelus.Doamne Ajuta
Multumesc! Sper ca ai prins prafusor magic si in scurt timp schimbi tabara! |
|

Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| Crissy wrote:Sunt ok, m-au lasat toate durerile si astept cu nerabdare durerile facerii asta pentru ca vreau natural, fara anestezie spre disperarea doctoritei mele  Si tu mai ai un picut, nastere usoara si bebe sanatos si mancacios! Esti tare curajoasa sa faci fara anestezie! Si eu mai un pic, sper sa stea si la mine pana in s40. Sa ai nastere usoara si rapida! Si bebelina sanatoasa si cumintica
|
|

| Crissy wrote:Multumesc! Sper ca ai prins prafusor magic si in scurt timp schimbi tabara! cu siguranta l-am prins.Acum mai avem doar de asteptat |
|

| Inawar wrote:Esti tare curajoasa sa faci fara anestezie! Si eu mai un pic, sper sa stea si la mine pana in s40. Sa ai nastere usoara si rapida! Si bebelina sanatoasa si cumintica Sper sa fiu la fel de curajoasa si cand m-or apuca durerile O sa stea si la tine pana la termen |
|
|
|