Clubul aspirantelor - 58
Subiectul anterior · Subiectul urmator
meme
Scris: Wednesday, May 17, 2017 6:17 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 7/26/2016
sofi, tine-o tot asa, mai fa un beta pt linistea ta

insa nici tu si nici dana nu va impacientati, fiti relaxate si dati energie pozitiva bobitelor

aura, am facut hsg, si a trecut lichidul fara durere, insa nu garanteaza ca trompele sunt ok (am ca exemplu o cunostiinta care dupa 9 ani de incercari, si hsg ok, si temperaturi, si eco, si de toate, apoi a facut laparoscopie inainte sa o dea pe IUI, si de fapt trompele ii erau cu aspect ca panza de paianjen)...insa ai dreptate, distanta ma incurca rau de tot... am zis ca o sa caut pe cineva mai aproape de casa, dar tre cautat bine... insa macar acum am un standard cu care pot compara si stiu la ce trebuie sa ma astept de la un doctor bun! daca nu e la fel, merg la urmatorul, nu pierd timpul!

urmatoarea vizita va fi in 29 mai in ziua 3, sa vedem daca mai am chisturi sau nu, continuam cu antibebe sau nu...
bby88
Scris: Wednesday, May 17, 2017 7:03 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/31/2015
delia.c.yaya wrote:

Nu, ai avut dreptate
I-am zis soacrei despre situatie, ca ea lucreaza in spital e asistenta...s-a interesat si intradevar, la sarcina extrauterina, in functie de unde se prinde, cam 90% sanse ca testul sa fie negativ...
Dar a zis sa nu ma gandesc la asta...sa stau cuminte pana luni, desi a zis ca totusi nu-i normal sa am dureri asa mari..

In func?ie de locul
In care s-a prins poate sa nu fie gasita ecografic dar testul
iese pozitiv întotdeauna.
Andia
Scris: Wednesday, May 17, 2017 7:42 PM
Nivel

Inregistrat: 8/21/2014
Dana_ wrote:

Ai dreptate , ma stresez aiurea cred , defapt n-ar trebui sa am griji dar cate citesc si aud...ma sperie .
Referitor la greutati ..nu ridic haltere clar dar am dat cu aspiratorul...si mai ridic sticla de 5l de apa plataalcool ...nu stiu cat e de grav asta . Sotul meu nu crede ca e o problema sa ridic cateva kg ...pana acum am refuzat sa-l ajut cu anumite chestii si i-am explicat dar el o tine pe a lui ca la prima sarcina n-a fost nici o problema si faceam multe chestiiCrazy parca a trecut un secol chiar nu mai stiu ce si cum . Azi am auzit o tanara care spunea ca a ajuns in spital pt ca a urcat 3 etaje zilnic ....pai eu urc cat 100 etaje zilnic ca stau la casa cu etaj si ma plimb toata ziua uff

Si tu tine-o pe a ta, ca nici o sarcina nu-i ca alta. Una poate sa fie foarte OK si urmatoarea sa aiba probleme chiar si la 2-3 ani distanta, darmite dupa un secol, cum spui tu :)))
Dar totusi, un pic de miscare ma gandesc ca face bine daca nu exista probleme.
Inawar
Scris: Wednesday, May 17, 2017 7:50 PM
Nivel

Inregistrat: 11/14/2016
Andreea06 wrote:
Da da Aura, si eu cred ca e bine sa facem si un al treilea beta la vreo sapt diferenta de al doilea, doar asa de verificare.. si daca iese bine, gata cu ele sa nu ne stresam. Daca daca e cu semne de intrebare, e bine de stiut din timp..
Si eu ma intrebam de ce m-a trimis doctorita mea si la un al 3lea beta, ca majoritatea faceau doar doua, dar am zis ca bine, ma duc.. a fost la vreo 6 zile diferenta cand mi-a zis ea sa merg si socotise cam cat sa fie atunci. E un stres.. sa tot astepti beta-urile astea Cray

Cred totusi ca beta 3 trebuie facut doar daca la primele doua sunt valori mici si ridica semne de intrebare. Eu in z31 am avut beta1 1000 iar la 48 de ore se dublase pe la 2000. Fetele de aici m-au asigurat ca la asa beta nu mai e cazul de stres si am asteptat linistita programarea la medic.
Inawar
Scris: Wednesday, May 17, 2017 7:58 PM
Nivel

Inregistrat: 11/14/2016
Dana_ wrote:

Ai dreptate , ma stresez aiurea cred , defapt n-ar trebui sa am griji dar cate citesc si aud...ma sperie .
Referitor la greutati ..nu ridic haltere clar dar am dat cu aspiratorul...si mai ridic sticla de 5l de apa plataalcool ...nu stiu cat e de grav asta . Sotul meu nu crede ca e o problema sa ridic cateva kg ...pana acum am refuzat sa-l ajut cu anumite chestii si i-am explicat dar el o tine pe a lui ca la prima sarcina n-a fost nici o problema si faceam multe chestiiCrazy parca a trecut un secol chiar nu mai stiu ce si cum . Azi am auzit o tanara care spunea ca a ajuns in spital pt ca a urcat 3 etaje zilnic ....pai eu urc cat 100 etaje zilnic ca stau la casa cu etaj si ma plimb toata ziua uff

Prietena mea sta la etajul 4 si acusi naste, nu a avut probleme dar de pe la 7 luni se oprea sa mai respire si urca incet. Si eu stau la casa cu etaj si chiar ma gandeam ca e benefic sa urc si sa cobor toata ziua ca sa ma mentin activa si sa nu pun prea multe kg. Vad eu cand e burta mai mare cum ma mai misc :)
zgubyro
Scris: Wednesday, May 17, 2017 8:22 PM
Nivel

Inregistrat: 4/18/2017
LoreBb wrote:
Andrele Multumesc fetelor@@love

Incerc sa fac maine un test beta hcg. Sper sa fie cu ochisori topai

Sper sa auzim vesti bune
Andruu
Scris: Wednesday, May 17, 2017 9:01 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/13/2017
Hello fete! Vad si eu ca cineva vrea bataita pe aici, cu griji inutile...Sofia, Dana, pai ce facem? Traiti cea mai frumoasa si mai asteptata perioada din viata voastra, bulinutele sunt bine agatate si voi?!nono nu e voie sa fiti altfel decat fericite!Cheek Kiss
Eu va citesc mai din umbra, momentan mare lucru nu am ce spune. Am fost azi la doctor, desi sunt 0 sanse sa fie sarcina, m a trimis maine la hcg sa excludam si o alta varianta mai urata pale dupa aceea, ar trebui sa mai incep un tratament de 10 zile cu orgametril.
Ati auzit de el? Are vreun efect advers, fiind mai puternic si interzis in sarcina?
zgubyro
Scris: Wednesday, May 17, 2017 9:28 PM
Nivel

Inregistrat: 4/18/2017
Andruu wrote:
Am fost azi la doctor, desi sunt 0 sanse sa fie sarcina, m a trimis maine la hcg sa excludam si o alta varianta mai urata pale dupa aceea, ar trebui sa mai incep un tratament de 10 zile cu orgametril.
Ati auzit de el? Are vreun efect advers, fiind mai puternic si interzis in sarcina?

Am primit eu, 28 de zile cand mi s-a dereglat rau ciclul in martie. Dar nu l-am luat, am zis ca astept pana in aprilie sa vad daca mi se regleaza singur, si mare inspiratie am avut. Oricum mi l-a dat fara nici un fel de analiza.
lixandra_alexandra
Scris: Wednesday, May 17, 2017 10:05 PM
Nivel

Inregistrat: 11/4/2016
Aura_Plum wrote:

Alex, la multi ani!!! ras Lumanari birthday

Eu cred ca daca nu mergeam de doua ori pe saptamana la control si daca nu faceam o gramada de beta nu as fi stiut ca sarcina nu evolueaza cum trebuie. Daca mai tii minte, la mine intre primul si al doilea beta a fost o evolutie buna, s-a dublat chiar mai repede de 48h. Primul semn de intrebare mi l-am pus cand am facut al treilea beta si nu s-a mai dublat, si de acolo a inceput o monitorizare mai stricta. Ma gandesc si acum ca daca as ramas doar cu primele doua, as fi mers la eco pe la 4-5 saptamani unde evolutia era cat de cat in grafic, ca sa aflu 2-3 saptamani mai tarziu ca s-a oprit din evolutie. Si atunci m-as fi gandit si eu ca sigur e de la trombofilie. Cred ca am avut un oarecare noroc cu paranoia asta a mea. Finalul era oricum acelasi, dar macar m-a ajutat sa aflu niste raspunsuri...
Cu siguranta data viitoare o sa fac la fel.

Multumesc, Auracomputerlove
Asa si eu. Am fost la medic, totul evolua cum trebuie...si dintr-o data stopuff
Acum ca citesc ce ai scris tu, daca e de la trombofilie, e logic. La mine a fost brusc. Dar probabil doar analizele o sa ma lamureascaCheek Kiss
Aura_Plum
Scris: Wednesday, May 17, 2017 10:12 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/16/2017
lixandra_alexandra wrote:

Multumesc, Autacomputerlove
Asa si eu. Am fost la medic, totul evolua cum trebuie...si dintr-o data stopuff
Acum ca citesc ce ai scris tu, daca e de la trombofilie, e logic. La mine a fost brusc. Dar probabil doar analizele o sa ma lamureascaCheek Kiss

Da dar...esti sigura ca evolua bine? Hai ca o intorc eu pe toate partile acum. Ti-am spus ca si eu puteam foarte usor sa nu stiu, daca nu ma duceam la n controale si nu faceam o carca de beta-uri si as fi considerat si eu ca s-a oprit brusc si mai ales cum ma stiu cu trombofilie nu as fi intrebat de doua ori. De-aia e usor interpretabil.

Orice ar fi, iubita, eu sper sa gasesti raspunsurile de care ai nevoie si mai ales linistea sufleteasca. Cheek Kiss
Bibi Bianca
Scris: Wednesday, May 17, 2017 11:29 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 1/31/2017
Aura_Plum wrote:

Bibi, imi pare rau sa aud ca a trebuit sa treci si tu prin asta. pale

Eu am stat de vorba cu ginecologul cand mi-a confirmat ca sarcina s-a oprit din evolutie si l-am rugat sa imi explice pe intelesul meu care ar putea fi motivul si de ce.
Mi-a spus ca inafara situatiilor in care de vina sunt factorii externi, sau infectii, virusuri care reies si la analize, exista 3 cauze principale pentru care o sarcina se opreste din evolutie "fara explicatie" : anomalii cromozomiale, trombofilie sau situatia in care corpul mamei efectiv respinge sarcina deoarece o percepe ca pe un corp strain.
Mi-a spus de asemenea ca un medic bun, care a urmarit sarcina pas cu pas inca de la inceput, poate estima care dintre situatii se aplica pacientei respective. Nu pot reproduce discutia cuvant cu cuvant pentru ca eram si eu cu cerul in cap cand am avut-o, dar iti spun ce am retinut, in mare:
Pe motiv de trombofilie, sarcina se opreste din evolutie brusc, dupa ce a evoluat normal, fara iminenta de avort.
In cazul in care este vorba de anomalii genetice, atunci sarcina evolueaza aiurea din start, cum a fost in cazul meu, se pare. El mi-a spus ca la cum a urmarit evolutia sarcinii mele, asta ar fi cam fara indoiala motivul la mine.
Iar in cazul in care corpul respinge sarcina, acest lucru se observa imediat ce acesta percepe sarcina, deci destul de devreme, caz in care trebuie intervenit medicamentos din timp pentru a-l "pacali" si a mentine sarcina, de cele mai multe ori pe tot parcursul ei.
Acum nu spun exact ca asa e. Asta e explicatia pe care am primit-o si eu si sper sa ajute cumva.
Ca fapt divers, si eu am trombofilie si la analize mi-a iesit ca nu a fost nici o problema de coagulare pe tot parcursul sarcinii. E aiurea, te stii cu una, o tratezi pe aia de nu mai poti si ti se intampla cealalta. Incurcate sunt caile Domnului cateodata...pale

Aura, exact de asta suspectez si eu o trombofilie, pt ca la prima ecografie atunci cand am si vazut inimioara, varsta era exact cat trebuia sa fie, 6 sapt si 6 zile, deci se dezvolta normal. Nici nu am avut puterea la urmatoarea eco sa pun f multe intrebari, doar mi-a aratat ca nu erau punctulete rosii si acolo la embrion, erau doar pe langa, deci nu mai era vascularizata zona. Nu imi e frica daca descopar trombofilia, am o prietena care e bine merci cu tratament cu clexane de la testul pozitiv, dar asta vreau sa aflu exact, cu ce ma lupt.
Bibi Bianca
Scris: Wednesday, May 17, 2017 11:50 PM
Nivel

lixandra_alexandra wrote:

Femibion si Aspenter am luat si eu in sarcina. Acum mi-a spus sa iau doar acid folic si iau Profecund. Mie mi-a prescris exact ce analize de trombofilie sa fac, si am gasit la Bioclinica unde sunt pachete cu analize suplimentare. Da, la fel ma costa undeva la 950 - 1000 lei.
Eu tind sa cred ca nu de la trombofilie, mai ales ca am luat si Aspenter, dar ca sa fiu impacata, vreau sa le fac.
E foarte bine ca le faci, ca sa vezi ce si cum.

Cheek Kiss

Trombofilia poate uneori sa fie tinuta in frau doar cu aspenter, insa depinde de ce mutatii ies. Daca ai doar una heterozigota, se duce lejer fara heparina (de obicei clexane). Insa daca se descopera 2 sau mai multe mutatii heterozigote sau chiar una singura dar homozigota, aspenterul nu e suficient iar un medic bun isi poate da seama de asta si ar fi obligatoriu sa prescrie clexane. Insa din pacate nu multi medici te indruma spre aceste pachete de trombofilie, din cauza pretului mare...nu mi se pare chiar ok pt ca ar trebui sa fie alegerea mea daca dau sau nu banii astia pt a evita o noua tragedie. Adica tu ca medic, indruma-ma, recomanda-mi si ramane in mainile mele decizia finala, daca vreau si daca imi permit financiar sa le fac. Nu mi se pare ok mentalitatea multor medici de a considera ca abia dupa 3 sarcini pierdute trebuie sa faci investigatii..
Andia
Scris: Thursday, May 18, 2017 12:11 AM
Nivel

Bibi Bianca wrote:

Trombofilia poate uneori sa fie tinuta in frau doar cu aspenter, insa depinde de ce mutatii ies. Daca ai doar una heterozigota, se duce lejer fara heparina (de obicei clexane). Insa daca se descopera 2 sau mai multe mutatii heterozigote sau chiar una singura dar homozigota, aspenterul nu e suficient iar un medic bun isi poate da seama de asta si ar fi obligatoriu sa prescrie clexane. Insa din pacate nu multi medici te indruma spre aceste pachete de trombofilie, din cauza pretului mare...nu mi se pare chiar ok pt ca ar trebui sa fie alegerea mea daca dau sau nu banii astia pt a evita o noua tragedie. Adica tu ca medic, indruma-ma, recomanda-mi si ramane in mainile mele decizia finala, daca vreau si daca imi permit financiar sa le fac. Nu mi se pare ok mentalitatea multor medici de a considera ca abia dupa 3 sarcini pierdute trebuie sa faci investigatii..

Sunt de acord cu tine. Ce imi pare ciudat este ca foarte multe fete au trombofilie in ultima vreme, dau poate abia acum se investigheaza mai mult si se descopera mai multe cazuri decat inainte cand nu se faceau mai deloc analizele alea. Dar clar e de preferat sa le faci, ba eu le-as baga ca analize obligatorii inainte de casatorie, impreuna cu testele genetice de cariotip si nu mai stiu ce se face, ca sa vezi ce sanse sunt sa ai urmasi sanatosi.
Bibi Bianca
Scris: Thursday, May 18, 2017 12:20 AM
Nivel

Aura, eu sunt convinsa ca daca tu ai face o vizita la Fundeni la Uscatescu, ai avea din start prescris clexane 0.4, nu stiu daca ai mers la un hematolog, insa ai descoperit problemele pe care le ai si e pacat sa nu gasesti un medic care sa stie cu ce de mananca trombofilia. Aspenter e apa de ploaie pt mai mult de o mutatie. De asta zic, pe mine nu ma sperie daca aflu ca am trombofilie, medicul meu se pricepe cat de cat, insa m-a indrumat spre hamatolog caci in caz de nevoie, el imi da scrisoare medicala cu tratamentul cu injectii. Si mi-a spus clar ca aspenter se ia pana in sapt.28 in paralel cu clexane, deoarece unul este anticoagulant iar celalalt antiplachetar..deci nu fac rau administrate impreuna
Andia
Scris: Thursday, May 18, 2017 12:27 AM
Nivel

Haideti fetelor, cine isi mai face grafic de temperatura bazala ca sa vedem si noi cand se apropie momentul? :)
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.